Οι τύποι των ανθρώπων που προσθέτουν ποιότητα στη ζωή σου με θετικό τρόπο, που σε τροφοδοτούν με καύσιμα πρώτης ποιότητας..

Θετικά δραστήριος: Αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται στο δρόμο της προσωπικής ανάπτυξης και δρα με θετικούς τρόπους προκειμένου να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο.

Ευγνώμων: Εκτιμάει πάντα και θεωρεί πολύτιμη τη σχέση σας, καθώς και τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τις δυνάμεις σου.

Επικοινωνιακός: Επικοινωνεί με τρόπους που δηλώνουν σεβασμό και αποδοχή. Αυτό είναι το είδος της επικοινωνίας που φέρνει κοντά τους ανθρώπους που έχουν μια σχέση.

Περιποιητικός: Δίνει προσοχή σ΄αυτά που λες, δεν σε κρίνει και ενδιαφέρεται για το τι χρειάζεσαι για να νιώθεις ασφαλής.

Ειλικρινής: Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην ακεραιότητα και στην ειλικρίνεια.

Αξιόπιστος: Αναλαμβάνει απόλυτα την ευθύνη για το δικό του μέρος στη σχέση και είναι πρόθυμος να δει και να αντιμετωπίσει εκείνα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

 

Επειδή οι δεσμοί ψυχής απαιτούν επένδυση χρόνου και ενέργειας, καλό είναι να επιλέξεις με προσοχή τους ανθρώπους με τους οποίους κάνεις παρέα. Για να προσδιορίσεις αν μια σχέση σε στραγγίζει ή σε τροφοδοτεί, βασίσου στη σύνδεσή σου με το σοφό εαυτό σου. Μπορείς πάντα να εμπιστεύεσαι την εσωτερική σου καθοδήγηση για να σου δείξει τη σωστή κατεύθυνση.

Για να κάνεις μια δοκιμη, διάλεξε κάποιον από τη συντροφιά σου και, έχοντας αυτό τον άνθρωπο στο νου, κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου μ΄αυτόν τον άνθρωπο; Αισθάνομαι να με αποδέχεται;
2. Με κατακρίνει;
3. Εχει αυτή η σχέση μια ισότιμη ανταλλαγή ενέργειας;
4. Αισθάνομαι γεμάτος και ενεγοποιημένος όταν είμαι μ΄αυτόν τον άνθρωπο ή νιώθω άδειος και στραγγισμένος;
5. Μοιράζεται αυτός ο άνθρωπος τις αξίες μου; Το δικό μου επίπεδο ακεραιότητας;
6. Είναι αφοσιωμένος στη σχέση μας;
7. Χαίρεται με τις επιτυχίες μου;
8. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου όταν είμαι μαζί του;

Αν ο κόσμος ήταν ιδανικός, θα είχαμε σχέσεις υψηλής ποιότητας με ανθρώπους που νοιάζονται για μας, που μας προκαλούν να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας και αυτοδεσμεύονται να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να γίνεται η σχέση καλύτερη. Οταν βιώνεις αυτό το είδος του δεσμού ψυχής, το πιθανότερο είναι ότι θα αποφασίσεις να ξοδεύεις το χρόνο και την ενέργειά σου σε λιγότερες σχέσεις που έχουν βάθος, παρά σε πολλές που λειτουργούν σε πιο επιφανειακό επίπεδο.

 Διάλεξε προσεκτικά την παρέα σου. Καθώς αρχίζεις να δημιουργείς δεσμούς ψυχής, μαθαίνεις γρήγορα ότι ο πλούτος βρίσκεται στο βάθος που έχει μια σχέση. Ο σοφός εαυτός σου είναι αυτός που μπορεί να σου υποδείξει καλύτερα ποιες είναι για σένα οι κατάλληλες σχέσεις

https://newagemama.com