Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ένα παθιασμένο φιλί είναι ικανό να απογειώσει την ερωτική μας ζωή, αλλά και να δώσει  άνεση καιτρυφερότητα μέσα στη σχέση μας. Πλέον, έχουμε έναν ακόμη λόγο να το επιδιώκουμε, αφού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αποτελεί μια αλάνθαστη μέθοδο για να εντοπίσουμε τον... Mr. Right.

Συγκεκριμένα, ειδικοί από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ ζήτησαν από άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως και 63 ετών να συμπληρώσουν μια σειρά από ερωτηματολόγια σχετικά με το θέμα. Οι απαντήσεις τους οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως το φιλί παίζει καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση του παρτενέρ μας. Το παραπάνω ισχύει και για τα δύο φύλα, με τις γυναίκες που επιδιώκουν να κάνουν μια μακροχρόνια σχέση να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η εξήγηση χάνεται στα βάθη των αιώνων και σχετίζεται με τις αρχέγονες ρίζες μας. Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Ντένμπαρ, καθηγητή ανθρωπολογίας και επικεφαλής της μελέτης, «το φιλί είναι εξαιρετικά σημαντικό για να επιλέξουμε το ιδανικό ταίρι, αφού μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τις κρυφές βιολογικές ιδιότητές του και να κρίνουμε κατά πόσον ο άλλος είναι ο σωστός για εμάς. Να εξακριβώσουμε, δηλαδή, τη γενετική ή μη καταλληλότητα του υποψήφιου συντρόφου, αλλά και το πόσο επιθυμητός είναι σε εμάς».

Η παραπάνω αξιολόγηση μπορεί να γίνει ασυναίσθητα, χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε καν. Πόσες φορές, εξάλλου, δεν έχει συμβεί να απογοητευτούμε ή να πετάξουμε στα σύννεφα από το πρώτο κιόλας φιλί;

https://www.elle.gr