Στις 2/1/2018 ο Ουρανός είναι στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στον Κριό, μετά από μια πεντάμηνη περίοδο ανάδρομης φαινομενικής κίνησης. Το γεγονός αυτό προσθέτει δυναμική στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί τόσο λόγω των εορτών και της Πρωτοχρονιάς, όσο και λόγω της Πανσελήνου στον Καρκίνο που ολοκληρώνεται δώδεκα ώρες πριν την ευθυδρόμηση του Ουρανού.

Δεν πρόκειται να ανεχτώ πολλά..
Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης-επαναστάτης και σχετίζεται με τις μεγάλες αλλαγές και την ανεξαρτησία. Ο Ουρανός δεν κάνει τα πράγματα απλά επειδή πρέπει να γίνουν, αλλά θέλει να φέρει την διαφορά και να ταρακουνήσει. Κινείται αποφασιστικά και θέλει την έκπληξη και την εντύπωση. Δεν είναι απαραίτητα εγωιστικός, αλλά σίγουρα δεν τα πάει καλά με την αυτοθυσία και την υπομονή, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν βρίσκεται στον Κριό… 

Δεν πρόκειται να σε ανεχτώ για πολύ..
Όσο ήταν ανάδρομος τους τελευταίους πέντε μήνες, εξετάσαμε το ποιοι πραγματικά είμαστε σε αντίθεση με το πώς ταυτοποιούμαστε από την οικογένεια ή από τους φίλους μας και ίσως κάποιοι από εμάς να συνειδητοποιήσαμε ότι τελικά δεν είμαστε αυτό που βλέπουν σε εμάς οι άλλοι άνθρωποι, κάτι που γίνεται ξεκάθαρο πλέον και αποκτά βάση, με την ευθυδρόμηση του Ουρανού. Ο Ουρανός δεν είναι πλανήτης της υπομονής, ούτε της σταδιακής αλλαγής. Ο πρώτος μήνας της χρονιάς έχει λοιπόν την αίσθηση το ‘’τώρα ή ποτέ’’ και δεν είμαστε πια πρόθυμοι να ανεχτούμε καταστάσεις που μας μειώνουν ή που δεν μας αφήνουν να εκφράσουμε την ατομικότητά μας και τον αληθινό μας εαυτό.

Ή τώρα ή ποτέ!
Το τελευταίο πεντάμηνο είχαμε αρκετό χρόνο για να σκεφτούμε τα πράγματα, να εξετάσουμε τον εαυτό μας και να δούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε και τώρα μπορούμε να νοιώσουμε αυτή την πύρινη δύναμη να κυλάει μέσα στο αίμα μας και να μας δίνει την ώθηση να εκφράσουμε τον αληθινό μας εαυτό. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της ξαφνικής αλλαγής και ο Κριός είναι το ζώδιο της κίνησης και της δράσης. Ένας Ουρανός λοιπόν που ευθυδρομεί και ανακτά την ταχύτητά του στον Κριό δεν περιμένει τίποτα και κανέναν. 

Η ενέργεια βέβαια είναι παρορμητική και χωρίς πολλή λογική και αυτό χρειάζεται να το λάβουμε υπόψη μας, όπως και το γεγονός ότι η ευθυδρόμηση συμβαίνει πολύ κοντά με μια δυνατή Πανσέληνο, επίσης σε παρορμητικό άξονα, κάτι που κορυφώνει και φέρνει σε υπερβολή τις ενέργειες. Μια Πανσέληνος σχετίζεται πάντα με την ολοκλήρωση και δεν θα είναι περίεργο να δούμε αλλαγές που φέρνουν ξαφνικά τελειώματα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν μπορούμε να έχουμε και θετικές αλλαγές ή ότι τα ξαφνικά τελειώματα δεν οδηγούν σε θετική αλλαγή. Δεν μπορείς να χτίσεις κάτι νέο, αν δεν γκρεμίσεις πρώτα κάτι παλιό.

https://astropedia.gr