Από Αθηνά Βαγενά

Έφτασε η στιγμή να ταξιδέψουμε στα μονοπάτια της φαντασίας, της διαίσθησης, του ενστίκτου, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα «πρέπει» της λογικής και δείχνοντας περισσότερο εμπιστοσύνη στον ενστικτώδη τρόπο έκφρασης και στις εμπνεύσεις της στιγμής. Ο Ερμής κάνει το πέρασμά του στους Ιχθύς στις 18 Φεβρουαρίου και ως τις 6 Μαρτίου θα «χρωματίσει» τις επικοινωνίες μας με συναίσθημα, αλλά θα εντείνει και την ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση … Επαγγέλματα που σχετίζονται με την τέχνη αλλά και την ενόραση θα μπορέσουν να έχουν πρόοδο και δημιουργική εξέλιξη σε αυτό το χρονικό διάστημα…

Μέχρι εδώ ακούγονται όλα ωραία, ωστόσο υπάρχουν και οι παγίδες, όπου αυτές οφείλω να σε ενημερώσω ότι πρέπει να προσέξεις … Ο Ερμής από τους Ιχθύς, βρίσκεται σε θέση πτώσης, αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να εκφραστούν και να διοχετευτούν εποικοδομητικά τα βασικά χαρακτηριστικά του πλανήτη, που αυτά δεν είναι άλλα από την ορθολογιστική και δομημένη σκέψη / έκφραση / επικοινωνία. Έτσι λοιπόν μέχρι τις 8 Μαρτίου παρόλο που θα μπορούμε μέσα από τις προσωπικές μας επαφές να «νιώσουμε» πολύ περισσότερο τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας, αν και οι ιδέες μας θα είναι ευφάνταστες, κάτι θα λείπει …

Τι είναι αυτό που θα λείπει και θα πρέπει να προσέξουμε;;;
Το μυαλό θα πετάει σε σκέψεις που θα μπερδεύονται με το συναίσθημα και θα είναι δύσκολη η συγκρότηση και η διαχείριση του νου
Θα υπάρχει μία αναβλητικότητα, μία καθυστέρηση ή ακόμα και μία σύγχυση στη λήψη αποφάσεων. Δεν θα λείψουν οι διχασμοί και τα διλήμματα…
Οι απροσεξίες θα είναι συχνό φαινόμενο σε κάθε μορφή επικοινωνίας και η δικαιολογία «Αχ, το ξέχασα ….» θα ακουστεί αρκετά συχνά
Θα υπάρξουν οι αιτίες που θα μας παρασύρουν την πλάνη στην αυταπάτη … Όσο ωραία, γλυκά και όμορφα και να ακούγονται κάποια λόγια, ή να εκφράζονται κάποιες σκέψεις, σημαντικό είναι να έχουμε κατά νου ότι το συναίσθημα μπορεί κάποιες στιγμές να παρασύρει το μυαλό σε λανθασμένες κρίσεις.
Μυστικά , ψέματα, δικαιολογίες αλλά και εξιδανικεύεις ναι θα έχουν την τιμητική τους!
Η πορεία του Ερμή και οι σημαντικές στιγμές
21 Φεβρουαρίου: Το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο, θα βάλει σε μία τάξη και σειρά το μυαλό και τις επικοινωνίες. Η μέρα είναι ιδανική για να συνδυαστεί το συναίσθημα με την λογική προκειμένου να παρθούν αποφάσεις που θα μπορούν να πάρουν μία πιο σταθερή μορφή! Τα ζώδια που ευνοούνται αυτή την ημέρα είναι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου, καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 6ο μοίρα.

25 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής βρίσκεται την «αγκαλιά» του Ποσειδώνα και η μέρα είναι γεμάτη ιδέες, εμπνεύσεις, φαντασία, όνειρα αλλά και … παραπλανήσεις. Αποφύγετε την υπογραφή συμβολαίων / συμφωνητικών, αναβάλλεται για λίγο αργότερα την λήψη σημαντικών αποφάσεων ή την διεκπεραίωση πρακτικών υποθέσεων. Πείτε ναι στην δημιουργικότητα και στην τέχνη. Τα ζώδια που πρέπει να είναι πιο προσεχτικά είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου (και όσοι έχουν πλανήτες, κοντά την 13ο μοίρα).

1 Μαρτίου: Το τετράγωνο του Ερμή με τον Άρη θα προκαλέσει νευρικότητα, ένταση και συγχύσεις αυτή την ημέρα. Τα μπερδέματα και οι καθυστερήσεις που εκδηλώθηκαν τις περασμένες μέρες σήμερα θα έχουν τα «ξεσπάσματά» τους …. Προσοχή στα καβγαδάκια και στη νευρικότητα αυτή την ημέρα οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου. Την ίδια ημέρα το εξάγωνο Ερμή – Πλούτωνα θα βοηθήσει κατά κύριο λόγο τους Ταύρους, Σκορπιούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου να διεισδύσουν περισσότερο στις σκέψεις, τις συζητήσεις τους ενώ το ένστικτο θα μπορέσει να αποτελέσει αυτή την ημέρα έναν καλό οδηγό για αυτά τα ζώδια.

2 Μαρτίου: Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία, θα σκορπίσει την αισιοδοξία, την τύχη και την ευκαιρία για όμορφες επικοινωνίες, ιδέες, επαφές, γνωριμίες και συναντήσεις… Οι ευνοημένοι θα είναι οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες και οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου , καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά την 23ο μοίρα.

4 Μαρτίου: Ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Χείρωνα. Η μέρα είναι ιδανική για να διακρίνουμε, να αναγνωρίσουμε και να βγάλουμε στην επιφάνεια υποσυνείδητες σκέψεις που θα μας απελευθερώσουν συναισθηματικά. Η μέρα ωστόσο θα φέρει και όμορφες, ρομαντικές επικοινωνίες, μεγάλη εκφραστικότητα, φλερτ, ζεστασιά στο λόγο καθώς και δημιουργική σκέψη. Οι ευνοημένοι;;; Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά την 27ο μοίρα.

Astro Tips για κάθε ζώδιο

Κριός: Εμπιστευτείτε την φωνή της διαίσθησής σας και αξιοποιήστε την δημιουργικότητά και την φαντασία σας στα επαγγελματικά σας. Καλή περίοδος για να συγχωρέσετε όποιον σας πλήγωσε αλλά και για να αναθεωρήσετε σκέψεις, απόψεις κάνοντας έναν καλό απολογισμό.

Ταύρος: Είναι μία καλή περίοδος για να κοινωνικοποιηθείτε, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να γίνεται περισσότερο εκφραστικοί αλλά και δημιουργικοί γεγονός που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τα προσωπικά σας σχέδια.

Δίδυμοι: Προσπαθήστε να κάνετε έναν καλό προγραμματισμό τους στόχους που έχουν άμεση σχέση με την καριέρα σας και προσέξετε παραπάνω τις επιλογές σας. Είναι μία καλή εποχή για να μοιραστείτε σκέψεις και να έχετε ιδέες που στην πορεία θα σας βοηθήσουν να πετύχετε σχέδια για την πορεία σας.

Καρκίνος: Η περίοδος είναι καλή για να φιλοσοφήσετε κάποιες καταστάσεις , για να μπορέσετε να λειτουργήσετε πιο εκφραστικά, να πιστέψετε πολύ παραπάνω στην εσωτερική σας φωνή και να αξιοποιήσετε τα εκφραστικά σας μέσα για να πετύχετε στα προσωπικά σας σχέδια. Η σκέψη σας γίνεται πιο αισιόδοξη.

Λέων: Η νέα θέση του Ερμή διεγείρει φόβους, ανασφάλειες, πάθη και λάθη .. και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσετε να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε τέτοιου είδους καταστάσεις. Δείξτε μεγαλύτερη προσοχή στην διαχείριση των οικονομικών σας και προσπαθήστε να βάλετε σε μία τάξη τις υποχρεώσεις σας.

Παρθένος: Ανοίγεστε πολύ παραπάνω στους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας, μπαίνετε περισσότερο στην θέση του άλλου, κάνοντας τους απαραίτητους συμβιβασμούς και κατανοώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ατόμων που έχετε κοντά σας. Ιδανική περίοδος για να ανοιχτείτε σε σχέσεις σας.

Ζυγός: Αποφύγετε την αναβλητικότητα και τον ωχαδερφισμό στις καθημερινές σας υποχρεώσεις ώστε να μην υπάρξουν ασυνέπειες. Συζητήσεις που αφορούν την εργασία σας καλούν να βάλετε σε μία σειρά τις ευθύνες σας, κάτι το οποίο και θα σας είναι δύσκολο. Εξετάσεις για την φυσική κατάσταση , αποφάσεις που αφορούν δίαιτα , διατροφή είναι μέσα στα πλάνα της περιόδου.

Σκορπιός: Εκφράζεται τα θέλω σας , φλερτάρετε, ικανοποιείστε μέσα από επικοινωνίες και επαφές που αφορούν τον αισθηματικό σας τομέα … Ο Ερμής από τους Ιχθύς ξυπνά μέσα σας την ανάγκη να μοιραστείτε τα πραγματικά σας θέλω, να διασκεδάσετε περισσότερο, να εκφραστείτε μέσα από την τέχνη … Γίνεστε πιο δημιουργικοί.

Τοξότης: Καλείστε να επιλύσετε υποθέσεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια τις σχέσεις σας με το άτομο που συμβιώνετε. Γίνεστε πιο διαλλακτικοί, εκφραστικοί και τονώνεται με κάποιο τρόπο την επαφή σας με τα οικεία σας πρόσωπα.

Αιγόκερως: Πείτε ναι σε έναν πιο συναισθηματικό τρόπο σκέψης και έκφρασης, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα στενά όρια της λογικής… Με τον Ερμή στους Ιχθύς μπορείτε να αναμένετε συζητήσεις, επαφές, συναντήσεις, νέες γνωριμίες, αρκετοί από εσάς θα μετακινηθείτε … Οι εμπνεύσεις και οι ιδέες σας είναι το ατού σας αυτή την περίοδο.

Υδροχόος: Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε να έρθετε σε επαφή και να συζητήσετε καλύτερους οικονομικούς όρους στα επαγγελματικά σας. Έχετε την δυνατότητα να βρείτε και να διαπραγματευτείτε νέες πηγές εσόδων.

Ιχθύς : Έμπνευση, εκφραστικότητα και αρκετές επαφές και επικοινωνίες θα δώσουν αυτή την περίοδο χρώμα στην καθημερινότητά σας. Θα είστε αρκετά επικοινωνιακοί, κοινωνικοί, ευνοείστε για νέες γνωριμίες και μπορείτε να αξιοποιήσετε κατάλληλα τις σκέψεις και τις ιδέες σας !

astrokouskous.oroskopos.gr