Λίγα πράγματα για τον Ουρανό γενικά
Πρόκειται για έναν μεγάλο και αργοκίνητο πλανήτη ο οποίος ανακαλύφθηκε στις 13/3/1781. Ο Ουρανός παραμένει στο κάθε ζώδιο για περίπου 7 έτη, ενώ χρειάζονται περίπου 84 έτη για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του και στα δώδεκα ζώδια. Όπως ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, έτσι και ο Ουρανός δε φαίνεται με γυμνό μάτι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τις ξαφνικές αλλαγές και έχει την τάση να ανατρέπει το κατεστημένο.

Θυμίζει τον ηλεκτρισμό που «χτυπάει» αναπάντεχα και είναι αιφνιδιαστικός. Επίσης, ο συγκεκριμένος πλανήτης συνδέεται με τη διανόηση, τις επαναστάσεις, τις προηγμένες έρευνες και τεχνολογίες, την επιστήμη, τις εφευρέσεις, τις ανακαλύψεις, τις ανώτερες νοητικές συλλήψεις και τη μεταφυσική. Είναι προοδευτικός, εκκεντρικός, ψυχρός και «ενσαρκώνει» το όραμα, την πρωτοπορία, τη μεταμοντέρνα εποχή, την αλλαγή.

Στο ζώδιο του Υδροχόου βρίσκεται σε κυριαρχία, στο ζώδιο του Σκορπιού σε έξαρση, στο ζώδιο του Λέοντα σε αδυναμία και στο ζώδιο του Ταύρου σε πτώση. Επιπλέον, ο εν λόγω πλανήτης σχετίζεται με την ιδιοφυία και τα διανοητικά επιτεύγματα, καθώς αποτελεί την ανώτερη οκτάβα του Ερμή.

Η ιστορία του Ουρανού
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ουρανός ήταν ο πρωτότοκος γιος της Γαίας, που τον γέννησε την ώρα που κοιμόταν πλάι στον Έρωτα δίχως γονιμοποίηση. Επιπλέον, αποτέλεσε το πρώτο άρρεν στοιχείο της γης.

Δες περισσότερα μυθολογικά στοιχεία για τον Ουρανό

Στην συνέχεια, ο Ουρανός μαζί με τη Γαία έκαναν αρκετούς απογόνους και, συγκεκριμένα, τους Τιτάνες, 3 Κύκλωπες και 3 Εκατόγχειρες. Ο Κρόνος ήταν ένας από τους Τιτάνες, που είχαν για πατέρα τον Ουρανό. Το μίσος του Ουρανού για τα παιδιά του είχε ως αποτέλεσμα να τα χώσει στα έγκατα της γης (Τάρταρα). Ο άκαρδος πατέρας εξόργισε τη Γαία, η οποία χάρισε στα παιδιά της έναν ατσάλινο αδάμαντα ώστε να δημιουργήσουν ένα τεραστίων διαστάσεων δρεπάνι και να αντιμετωπίσουν τον σκληρό πατέρα τους.

Ο μόνος από τα παιδιά της Γαίας που είχε το θάρρος να διαπράξει το συγκεκριμένο έγκλημα ήταν ο Κρόνος. Ειδικότερα, ο Κρόνος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει το δρεπάνι για να ευνουχίσει τον Ουρανό την ώρα που κοιμόταν. Οι σταγόνες από το αίμα του Ουρανού που κύλησαν στην γη είχαν ως αποτέλεσμα τη γέννηση των 3 Ερινυών, των Γιγάντων και των Μελιάδων Νυμφών, ενώ το αποκομμένο γεννητικό όργανο που βρέθηκε στην θάλασσα έφερε σπέρμα, μέσω του οποίου γεννήθηκε η Αφροδίτη. Τελικά, ο Κρόνος κατάφερε να κυριαρχήσει, μέχρι που καθαιρέθηκε από τον ίδιο τον γιο του (το Δία).

Μέχρι πρότινος…
Το 2010 ο Ουρανός εισήλθε για πρώτη φορά στο ζώδιο του Κριού, ένα ζώδιο ανεξάρτητο και ελεύθερο, που αγαπά τη δράση. Εκεί παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, στην συνέχεια επέστρεψε στο ζώδιο των Ιχθύων, για να «εγκατασταθεί» οριστικά στον Κριό από τον Μάρτιο του 2011. Το ζώδιο του Κριού ταιριάζει με τη φύση του Ουρανού. Έτσι, η συγκεκριμένη ζωδιακή θέση του Ουρανού μας δημιούργησε την επιθυμία να αλλάξουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και τη γενικότερη πορεία της ζωής μας.

Ωστόσο, αύξησε τη βιασύνη και τον παρορμητισμό μας και μας οδήγησε σε λάθη και σπασμωδικές κινήσεις. Ειδικότερα, η δύσκολη όψη (τετράγωνο) που σχημάτισε με τον Πλούτωνα μας έφερε αντιμέτωπους με ξαφνικές και επώδυνες καταστάσεις. Γενικά, η παραμονή του Ουρανού στο κάθε ζώδιο κυμαίνεται περίπου στα επτά έτη, ενώ κάθε έτος ο εν λόγω πλανήτης μετακινείται κατά τέσσερις ζωδιακές μοίρες.

Η στιγμή της αποκόλλησης από την στασιμότητα και την ρουτίνα
Στις 15/5/2018 ο Ουρανός εισέρχεται στο ζώδιο της πτώσης του, τον Ταύρο, και τα πάντα φαίνεται να αλλάζουν. Ωστόσο, στις 7/8/2018 ο Ουρανός θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος. Έτσι, στις 6/11/2018 θα επιστρέψει προσωρινά στο ζώδιο του Κριού, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 6/3/2019. Από τις 6 Μαρτίου του 2019, όμως, ο Ουρανός θα βρίσκεται οριστικά πια στο ζώδιο του Ταύρου όπου πρόκειται να παραμείνει μέχρι τις 26/4/2026. Η φύση του Ταύρου δεν είναι ιδιαίτερα συμβατή με τον εν λόγω πλανήτη.

Ο Ταύρος αγαπά τη σταθερότητα, τη στασιμότητα, την υλική και συναισθηματική ασφάλεια και σιχαίνεται τις αλλαγές. Αρχετυπικά, πρόκειται για ένα ζώδιο φιλήδονο, ρεαλιστικό, άκαμπτο, απόλυτο και όχι ιδιαίτερα ευέλικτο, το οποίο επιθυμεί να διατηρεί τα κεκτημένα του. Χαρακτηρίζεται από πρακτικό πνεύμα και συνδέεται με τις παραδοσιακές ηθικές αξίες και αρχές. Ο δε Ουρανός από την άλλη είναι πρωτοποριακός και μοντέρνος και αντιπαθεί τις παραδόσεις, τους συμβιβασμούς, τις συμβατικότητες, τα αποτυχημένα συστήματα του παρελθόντος, οτιδήποτε πεπαλαιωμένο που έχει «φθαρεί» από τον χρόνο.

Η φύση του είναι περισσότερο διανοητική παρά υλιστική. Ως εκ τούτου, ο Ουρανός στον Ταύρο αναμένεται να φέρει αλλαγές στα συστήματα αξιών, στα οικονομικά συστήματα και στην σχέση μας με την ύλη και το χρήμα. Θα προσπαθήσει να μας κάνει να αποδεχθούμε τη νέα τάξη πραγμάτων και να συνειδητοποιήσουμε ότι η εποχή των «παχιών αγελάδων» έχει τελειώσει οριστικά. Συν τοις άλλοις, θα μας βοηθήσει να αποκολληθούμε από συνήθειες που μας κρατούσαν στάσιμους και θα μας παρουσιάσει νέες οπτικές που δε μπορούσαμε καν να φανταστούμε μέχρι πρότινος.

Όψεις του Ουρανού και άλλοι αστρολογικοί δείκτες που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τον Μάιο του 2018
Στις 15/5/2018 η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου συνοδεύεται από μια Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο.

Ως εκ τούτου, τονίζεται περαιτέρω η ανάγκη μας, τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, για επαναπροσδιορισμό της στάσης μας απέναντι στο χρήμα, για υιοθέτηση νέων αξιών, για μια εποικοδομητική αξιολόγηση των καταστάσεων που βιώνουμε, για εύρεση νέων πηγών εισοδήματος και για αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων μας. Με την είσοδο του Άρη στον Υδροχόο στις 16/5 και το τετράγωνο Άρη-Ουρανού, μας γεννιέται η επιθυμία να ρισκάρουμε και να αντιδράσουμε ενάντια σε όσα μας προκαλούν δυσαρέσκεια. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφευχθούν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Ουρανού στις 19/5 έρχεται να εξομαλύνει την κατάσταση και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε την ζωή «με άλλο μάτι» και να ενσωματώσουμε τις πολυπόθητες αλλαγές, τοποθετώντας την οργή μας στο περιθώριο και τηρώντας μια πιο διπλωματική στάση.

Πώς πρόκειται να επηρεαστεί η Ελλάδα από την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο
Στον γενέθλιο χάρτη της Ελληνικής Δημοκρατίας του 1974, ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα και συγκεκριμένα στην μηδενική μοίρα. Επίσης, ο Ήλιος κυβερνά τον 2ο οίκο που σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και το ευρύτερο σύστημα της ελληνικής οικονομίας. Συνεπώς, όταν ο Ουρανός περάσει στον Ταύρο (στις 15 Μαΐου 2018), αυτομάτως θα σχηματιστεί όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Ήλιο (και κυβερνήτη του 2ου οίκου) της Ελλάδας (βάσει του ωροσκοπίου της Ελληνικής Δημοκρατίας του 1974). Ως εκ τούτου, δεν αποκλείονται κάποιες αντιδράσεις από την μεριά του ελληνικού λαού ή ακόμη και κάποιες αλλαγές οικονομικής φύσεως, οι οποίες μπορεί να είναι είτε θετικές είτε αρνητικές.

Γενικά, η μηδενική μοίρα του εν λόγω ζωδιακού άξονα (Λέοντα-Υδροχόου) εμφανίζεται ενεργοποιημένη σε περιπτώσεις λαϊκών ξεσηκωμών, εξεγέρσεων και αντιδράσεων. Μάλιστα, ο Ήλιος στην συγκεκριμένη μοίρα του Λέοντα θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς δείχνει αυτογνωσία και αποκαλύπτει μια ισχυρή αίσθηση της «ταυτότητας». Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2018 η Αφροδίτη (που συνδέεται με οικονομικά ζητήματα) στο προοδευμένο ωροσκόπιο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο και συγκεκριμένα στο ζώδιο του Λέοντα (26η μοίρα), προκαλώντας γεγονότα ζωτικής σημασίας και ευνοώντας την διευθέτηση ορισμένων ζητημάτων. Επιπλέον, στις 15 Μαΐου η προοδευμένη Σελήνη της Ελλάδας θα βρίσκεται στην 29η μοίρα του Κριού, που στην αστρολογία θεωρείται ως μοίρα αναιρετική.

Διάβασε για τις αναιρετικές μοίρες εδώ

Η εν λόγω μοίρα φανερώνει μισοτελειωμένες καταστάσεις και ανολοκλήρωτες υποθέσεις ή αλλιώς το «τέλος» μιας εποχής και το πέρασμα σε μια νέα κατάσταση (που θα σηματοδοτήσει η μηδενική μοίρα του Ταύρου στην οποία πρόκειται να βρεθεί η προοδευμένη Σελήνη, σχηματίζοντας τετράγωνο με το γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας και σύνοδο με τον διελαύνοντα Ουρανό). Αλλαγές, λοιπόν, αναμένονται και μάλιστα δραστικές…και, βέβαια, ανάγκη για ελευθερία!

Τέλος, αν εξετάσουμε και τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας που βασίζεται στο Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους (γνωστό και ως Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830), θα διακρίνουμε το ξαφνικό, καρμικό και επώδυνο παρασκήνιο που πρόκειται να βιώσει η χώρα μας, καθώς ο διελαύνων Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου θα σχηματίσει όψη συνόδου με το γενέθλιο Χείρωνα (ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο) και όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Βέρτεξ της Ελλάδας…

Η επιρροή στα ζώδια
από την νέα θέση του Ουρανού


ΚΡΙΟΣ
Με την είσοδο του Ουρανού στον 2ο ηλιακό σου οίκο, είναι πιθανά κάποια ξαφνικά έσοδα, τα οποία σε χαροποιούν ιδιαίτερα. Μπορεί να δεις τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς πιστωμένους με χρηματικά ποσά τα οποία θεωρούσες ξεγραμμένα, καθώς αφορούν σε παρελθοντικές οφειλές προηγούμενων εργοδοτών σου προς εσένα. Επίσης, κάποιο απροσδόκητο bonus παραγωγικότητας μπορεί να σε «τονώσει» σε οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, δεν αποκλείονται και κάποιες απροσδόκητες δαπάνες, οι οποίες σου προκαλούν αναστάτωση και εκνευρισμό. Γενικότερα, αναμένονται αλλαγές στην οικονομική σου ζωή, ενώ μπορεί να σου δημιουργηθεί η επιθυμία να βρεις νέους τρόπους διαχείρισης των οικονομικών σου θεμάτων. Τέλος, μπορεί να εκμοντερνίσεις το ευρύτερο σύστημα αξιών σου και να αποβάλεις οριστικά πεπαλαιωμένες και συντηρητικές αρχές στις οποίες συνήθιζες να πιστεύεις ακράδαντα μέχρι πρότινος.

ΤΑΥΡΟΣ
Αναμφίβολα, με το πέρασμα του Ουρανού στο ζώδιό σου από τις 15 του μήνα, γίνεσαι αυτομάτως ο πρωταγωνιστής του Ζωδιακού! Πληθώρα από ξαφνικές αλλαγές και απροσδόκητα γεγονότα, που επηρεάζουν σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής σου, κάνουν την εμφάνισή τους. Συν τοις άλλοις, σου δημιουργείται η ανάγκη να είσαι ανεξάρτητος και να πηγαίνεις κόντρα στο κατεστημένο, πράγμα το οποίο δεν συνηθίζεις να αισθάνεσαι και είναι αντίθετο προς την ιδιοσυγκρασία σου. Η ευρύτερη πορεία της ζωής σου υφίσταται αλλαγές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ευνοούνται νέα, δυναμικά ξεκινήματα. Επιπλέον, δεν αποκλείονται αλλαγές που σχετίζονται με την εξωτερική σου εμφάνιση και, ειδικότερα, με την κόμμωση, το χτένισμα και, γενικά, το προσωπικό σου στυλ. Τέλος, οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν αρχίζουν να σε θεωρούν περίεργο, αλλά ο ίδιος απολαμβάνεις πλέον αυτή τη διαφορετικότητα που σε χαρακτηρίζει και σου αρέσει να σοκάρεις τον κοινωνικό σου περίγυρο. Ενδόμυχα, θαυμάζεις τον καινούριο σου εαυτό.


ΔΙΔΥΜΟΣ
Ο Ουρανός στον Ταύρο και στον 12ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη από τις 15/5 σου δημιουργεί εντελώς ξαφνικά υπαρξιακές ανασφάλειες και ανεξήγητους φόβους. Είναι πολύ πιθανό να βιώσεις απροσδόκητες εχθρότητες, ενώ νιώθεις πιο έντονα από ποτέ την ανάγκη να αλλάξεις τον εσωτερικό σου κόσμο. Επιπλέον, σου γεννιέται η επιθυμία να αλλάξεις στάση και προσέγγιση απέναντι στην τέχνη και τη μεταφυσική. Δεν αποκλείεται να αρχίσεις να μελετάς γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον αποκρυφισμό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να δημιουργήσεις κάποιο έργο τέχνης. Η διαίσθησή σου έρχεται στο προσκήνιο, ενώ η συμπονετική σου διάθεση και οι φιλανθρωπικές και μεταφυσικές σου ανησυχίες αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί να εμπλακείς σε συλλογικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην παροχή βοήθειας και στήριξης προς τους ευάλωτους και ανήμπορους συνανθρώπους μας. Γενικά, βιώνεις εσωτερική ένταση την οποία τείνεις να «θάβεις» και να απωθείς. Θα πρέπει, ωστόσο, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν ξαφνικά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Ουρανός στον 11ο ηλιακό σου οίκο φέρνει αλλαγές στον τομέα της φιλίας και, γενικά, σε βάζει στην διαδικασία να αλλάξεις τη στάση σου απέναντι στις διάφορες κοινωνικές ομάδες στις οποίες ανήκεις. Ενώ ο ίδιος αισθάνεσαι πιο ομαδικός από ποτέ, ταυτόχρονα παρατηρείς γύρω σου ότι αρκετές συλλογικές προσπάθειες εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς, πράγμα το οποίο σε απογοητεύει. Επίσης, ο Ουρανός στον Ταύρο σου φέρνει νέα οράματα και σε ενθαρρύνει ώστε να αλλάξεις τα σχέδιά σου για το μέλλον. Σταδιακά αρχίζεις να αισθάνεσαι πιο προοδευτικός και ασυνείδητα γίνεσαι αντισυμβατικός και επαναστατικός σε ό,τι αφορά τους αντικειμενικούς σου σκοπούς και τις πολιτικές σου πεποιθήσεις. Μπορεί, μάλιστα, να μπεις στην διαδικασία να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου γύρω από την πολιτική και τα κόμματα. Επιπρόσθετα, με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο ευνοούνται καινούρια ξεκινήματα στο πλαίσιο σωματείων ή άλλων κοινωνικών οργανώσεων, καθώς οι κοινωνικοί σου προβληματισμοί είναι ιδιαίτερα αυξημένοι. Ωστόσο, επιθυμείς να ενταχθείς σε ομάδες ανθρώπων με οράματα τα οποία θα σε αντιπροσωπεύουν και θα σε καλύπτουν ιδεολογικά. Δεν αποκλείεται να αποστασιοποιηθείς από φιλικά σου πρόσωπα με τα οποία νιώθεις ότι πλέον δεν ταιριάζεις, ενώ είναι πιθανό να συνάψεις νέες συναρπαστικές γνωριμίες και να κάνεις καινούριους φίλους.


ΛΕΩΝ
Με τον Ουρανό στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου αναμένονται αλλαγές στην δημόσια εικόνα σου και αναθεώρηση των επαγγελματικών στόχων σου. Επιπλέον, μπαίνεις στην διαδικασία να ορίσεις με διαφορετικό, ίσως πιο πρωτοποριακό, τρόπο την έννοια της επιτυχίας στην ζωή. Συν τοις άλλοις, προσπαθείς να σχεδιάσεις τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στην προσωπική σου ολοκλήρωση με τρόπους μοντέρνους και ανατρεπτικούς. Γενικότερα, η επαγγελματική σου ζωή εισέρχεται σε μια νέα φάση, ενώ μπορεί να βιώσεις μια στροφή 180 μοιρών στην καριέρα σου ή να αλλάξεις πόστο εντός του ίδιου εργασιακού χώρου. Επίσης, δεν αποκλείεται κάποιο είδος προαγωγής ή ξαφνικής επαγγελματικής ανέλιξης. Επιπρόσθετα, οι σχέσεις σου με ανθρώπους που κατέχουν εξουσία θα είναι σχετικά τεταμένες και η συμπεριφορά σου θα είναι κάπως απρόβλεπτη. Μπορεί να έρθεις σε σύγκρουση με ομάδες οι οποίες θα περιορίσουν με κάποιο τρόπο την υγιή έκφραση της προσωπικότητάς σου, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η «ατσαλάκωτη» μέχρι πρότινος δημόσια εικόνα σου.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο και στον 9ο ηλιακό σου οίκο σου δημιουργεί την ανάγκη να εκσυγχρονίσεις τις απόψεις σου και να αλλάξεις την ευρύτερη φιλοσοφία σου. Επίσης, διευρύνει τη δίψα σου για γνώση και σου δημιουργεί την επιθυμία να προβείς σε ανώτερες διανοητικές συλλήψεις, να αποκρυπτογραφήσεις την ίδια τη ζωή, να ανακαλύψεις βαθύτερες αλήθειες και να κατανοήσεις δυσνόητες, αφηρημένες, θεωρητικές έννοιες. Μπορεί να αναθεωρήσεις τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σου ή να μπεις στην διαδικασία να μελετήσεις εις βάθος διάφορα ασυνήθιστα γνωστικά αντικείμενα. Είναι πιθανά νέα εκπαιδευτικά ξεκινήματα, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή σου σε κάποιο σεμινάριο κατάρτισης, καθώς και ξαφνικά περιστατικά που θα αφορούν στις σπουδές σου. Τέλος, δεν αποκλείονται μακρινά ταξίδια, τα οποία θα προκύψουν εντελώς ξαφνικά και θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες.


ΖΥΓΟΣ
Η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο και στον 8ο ηλιακό σου οίκο από τις 15 Μαΐου σου δημιουργεί την ανάγκη να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου ζητήματα και τις οικονομικές σου εκκρεμότητες. Προσπαθείς να περιορίσεις τις φοβίες σου και το συντηρητισμό σου και αναζητάς πιο μοντέρνες λύσεις για τα οικονομικά σου προβλήματα. Είναι πιθανό να έρθουν στο προσκήνιο εντελώς ξαφνικά κάποια χρέη σου, γεγονός το οποίο σου προκαλεί άγχος, πίεση και ψυχική ένταση. Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται η επίτευξη κάποιου διακανονισμού σε σχέση με ληξιπρόθεσμες οφειλές σου προς τραπεζικά ιδρύματα ή δημόσιους οργανισμούς. Επίσης, μπορεί να σε απασχολήσει κάποιο κληρονομικό ζήτημα. Τέλος, είναι πιθανό να νιώσεις την επιθυμία να πειραματιστείς και να ανανεώσεις τη σεξουαλική σου ζωή, ενώ η στάση σου απέναντι στο ζήτημα του θανάτου φαίνεται να αλλάζει εντελώς.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το πέρασμα του Ουρανού στον 7ο ηλιακό σου οίκο φέρνει, σε γενικές γραμμές, αλλαγές στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και σου δημιουργεί την ανάγκη να αλλάξεις τη στάση σου απέναντι στους γύρω σου. Επιπλέον, με τον Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να σου γεννηθεί η επιθυμία να συνάψεις νέες, πιο πρωτοποριακές συνεργασίες. Δεν αποκλείονται ξαφνικές προτάσεις για επαγγελματική συνεργασία, οι οποίες μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενες. Όσον αφορά στην ερωτική σου ζωή, αν είσαι ελεύθερος μπορεί να συνάψεις ξαφνικά μια σχέση (ή ακόμη και να παντρευτείς αιφνιδιάζοντας τους πάντες) ενώ αν είσαι δεσμευμένος, δεν αποκλείεται ένας απροσδόκητος χωρισμός, ο οποίος αναμένεται να σοκάρει πολύ κόσμο. Επιπρόσθετα, είναι πιθανό να διεκδικήσεις κάποιο είδος ελευθερίας στην ερωτική σου ζωή, την οποία μάλιστα θα θελήσεις ίσως να συνδυάσεις με τη συντροφικότητα. Επίσης, δεν αποκλείεται να αισθανθείς την ανάγκη να ανανεώσεις και να εκμοντερνίσεις τη σχέση ή το γάμο σου, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να αποξενωθείς από το έτερον ήμισυ ή να μπει κυριολεκτικά ο παράγοντας της απόστασης μεταξύ εσού και του συντρόφου σου.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Ουρανός στον 6ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη από τις 15 του μήνα σου δημιουργεί ξαφνικά την ανάγκη να αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να αισθανθείς εκνευρισμό. Γενικά, αναμένεται να βελτιωθεί η καθημερινή σου ζωή, ενώ ο ίδιος προσπαθείς να βρεις νέους τρόπους προκειμένου να διαχειριστείς πρακτικά θέματα και διαδικασίες ρουτίνας. Συν τοις άλλοις, αλλάζεις στάση απέναντι στα εργασιακά σου ζητήματα και γίνεσαι πιο προοδευτικός και πρωτότυπος. Επιπλέον, σου γεννιέται η επιθυμία να φέρεις «αέρα ανανέωσης» στην επαγγελματική σου ζωή. Αν είσαι άνεργος, δεν αποκλείονται ξαφνικές ευκαιρίες, οι οποίες πιθανώς θα σηματοδοτήσουν μια νέα, ενδιαφέρουσα περίοδο για τον τομέα της εργασίας. Αν εργάζεσαι, μπορεί να βρεις άλλη δουλειά και να παραιτηθείς από την τωρινή εργασία σου. Επίσης, μπορεί να αλλάξεις πόστο εντός του ίδιου εργασιακού περιβάλλοντος ή σε ακραία περίπτωση να απολυθείς και να βρεθείς εκτός αγοράς εργασίας. Τέλος, αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις την υγεία σου, καθώς η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο μπορεί να σε βάλει στην διαδικασία να υιοθετήσεις εναλλακτικές μορφές θεραπείας και να εξισορροπήσεις το νου με το σώμα σου μέσα από μοντέρνες τεχνικές και διαδικασίες.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου και στον 5ο ηλιακό σου οίκο αισθάνεσαι ξαφνικά την επιθυμία να ξεκινήσεις ένα καινούριο –ενδεχομένως ασυνήθιστο- χόμπι και να εκφράσεις τα ταλέντα σου. Η δημιουργικότητά σου εκτοξεύεται στα ύψη και σου δημιουργείται η ανάγκη να ανακτήσεις την ανεμελιά σου και να διασκεδάσεις. Επίσης, αλλάζεις σταδιακά τους τρόπους με τους οποίους εκφράζεις τη δημιουργική σου διάθεση, ενώ η πρωτοτυπία και η αντισυμβατικότητά σου έρχονται στο προσκήνιο. Δεν αποκλείεται να μπεις στην διαδικασία να ασχοληθείς με κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα, ενώ είναι πιθανή και μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη. Αν είσαι ελεύθερος, μπορεί να ερωτευτείς κεραυνοβόλα ή να πειραματιστείς σεξουαλικά, ξεπερνώντας τον έμφυτο συντηρητισμό σου. Αν είσαι παντρεμένος, θα πρέπει να δώσεις έμφαση στην σχέση σου με τα παιδιά σου καθώς είναι πιθανό να εμφανιστούν προβλήματα ή να δεις τους απογόνους σου να αποστασιοποιούνται από εσένα.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η είσοδος του κυβερνήτη σου Ουρανού στον Ταύρο από τις 15 Μαΐου σου δημιουργεί την ανάγκη να αποκολληθείς από παλιές συνήθειες και να αλλάξεις την οικογενειακή σου ζωή. Προσπαθείς πλέον να τοποθετήσεις στο περιθώριο τα τραύματα που προέρχονται από το μακρινό παρελθόν σου και εστιάζεις την προσοχή σου στο παρόν και στο μέλλον. Δεν αποκλείεται να ανακαινίσεις το σπίτι σου, να αλλάξεις τη διακόσμηση του χώρου στον οποίο διαμένεις ή ακόμη και να μετακομίσεις. Επιπλέον, ο Ουρανός στον 4ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου σε βάζει στην διαδικασία να αναζητήσεις την «ταυτότητά» σου και να «μεταμορφώσεις», όσο αυτό είναι εφικτό, τον βαθύτερο εαυτό σου. Επίσης, είναι πιθανό να αποστασιοποιηθείς από την πατρική σου οικογένεια ή να βιώσεις ξαφνικά προβλήματα που αφορούν στην υγεία των γονιών σου, ενώ δεν αποκλείεται η σχέση σου μαζί τους να υποστεί διακυμάνσεις και δυσκολίες.


ΙΧΘΥΕΣ
Με τον Ουρανό στον Ταύρο και στον 3ο ηλιακό σου οίκο από τις 15 του μήνα οι πρωτοποριακές ιδέες σου έρχονται στο προσκήνιο, ενώ σου γεννιέται η επιθυμία να εκσυγχρονίσεις τους επικοινωνιακούς σου μηχανισμούς. Επιπλέον, σου δημιουργείται η ανάγκη να πραγματοποιήσεις κάποιο κοντινό ταξίδι. Ωστόσο, είναι πιθανά κάποια ασυνήθιστα περιστατικά κατά τη διάρκεια ταξιδιών ή άλλων μετακινήσεων, γι’ αυτό καλείσαι να είσαι προσεκτικός όταν οδηγείς. Επιπρόσθετα, η σχέση σου με αδέλφια και συγγενείς (όπως θείους, θείες, ξαδέλφια κτλ) μπορεί να γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να νιώσεις την ανάγκη να αποστασιοποιηθείς κάπως από το σόι σου για να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Επίσης, δεν αποκλείονται ξαφνικά reunion με παλιούς συμμαθητές, ενώ είναι πιθανό να αγοράσεις καινούριο κινητό τηλέφωνο το οποίο θα είναι προηγμένης τεχνολογίας. Τέλος, το πνεύμα σου αναμένεται να είναι ανήσυχο και, ως εκ τούτου, μπορεί να μπεις στην διαδικασία να μελετήσεις ασυνήθιστα ή εναλλακτικά γνωστικά αντικείμενα όπως η Αστρολογία

https://astropedia.gr/