Μάθε ποιο είναι το δεκαήμερο του ζωδίου σου σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής σου αλλά και την ερμηνεία του, από την Αθηνά Βαγενά


Συχνά ακούς και διαβάζεις για τα δεκαήμερα των ζωδίων και αναζητάς ή ρωτάς για να μάθεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις σύμφωνα με την ημερομηνία του ζωδίου σου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν εκπρόσωπο του πρώτου δεκαημέρου να διαφέρει, με έναν του δεύτερου ή του τρίτου δεκαημέρου; Γιατί δεν είναι όλοι οι Κριοί (ή οι Ταύροι, οι Δίδυμοι κλπ) το ίδιο ; Γιατί συχνά ακούς και διαβάζεις από εμάς διαφορετικές προβλέψεις σύμφωνα με το δεκαήμερο του ζωδίου σου; Μάθε τώρα για τα δεκαήμερα των ζωδίων, τις διαφορές τους, μάθε σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις και ποιοι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου αλλά και του δεκαημέρου σου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα δεκαήμερα των ζωδίων: Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών, όσες είναι και οι μοίρες του κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο υποδιαιρείται σε 3 ίσα τμήματα, τους δεκανούς ή αλλιώς τα λεγόμενα δεκαήμερα. Κάθε ένα από τα τρία τμήματα του ζωδίου, έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο και ως «συγκυβερνήτη» τον πλανήτη του ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα ο Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, έχει κυβερνήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, ενώ ο κυβερνήτης του δεκαημέρου του είναι ο Ερμής. Ενώ λοιπόν παρατηρούμε σε κάθε ζώδιο κάποια βασικά- κοινά γνωρίσματα, μπορούμε να αντλήσουμε πολλές παραπάνω πληροφορίες γνωρίζοντας το δεκαήμερο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την μοναδική στιγμή της γέννησής μας.

Γιατί ακούς διαφορετικές προβλέψεις ανάλογα με το δεκαήμερο ενός ζωδίου; Ας μιλήσουμε απλά, ένας πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο και ακολουθεί μία πορεία 30 μοιρών. Όταν ακούς ή διαβάζεις προβλέψεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενημερώνεσαι για την επιρροή που δέχονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βρίσκονται κοντά στις μοίρες ή στο δεκαήμερο που διελαύνει ο πλανήτης. Για τους αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) θα διαβάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ότι δέχεσαι επιρροή, γιατί πράγματι η επιρροή που θα δεχθείς από αυτούς, έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Σήμερα θα κάνουμε αφιέρωμα στα Δεκαήμερα του Κριού

1οΔεκαήμερο Κριού: 21-31 Μαρτίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : ο Άρης

Είσαι ένα καθαρόαιμο παρορμητικό Κριάρι, που έχεις δίψα για εξέλιξη, δράση και δημιουργία! Βιάζεσαι να τα ζήσεις όλα εδώ και τώρα ....Με τονισμένα τα στοιχεία του Άρη στο ωροσκόπιο σου, βάζεις στόχους και κινείσαι γρήγορα, τολμηρά, αποφασιστικά και άκρως δυναμικά για να τους κατακτήσεις. Δεν σε τρομάζουν τα εμπόδια, αλλά ούτε και το ρίσκο ... Αυτό που δεν θέλεις είναι την ήττα, αλλά και το περιορισμό της ελευθερίας σου! Θέλεις τα πάντα να γίνονται στους δικούς σου γρήγορους ρυθμούς, δεν συμβιβάζεσαι, βαριέσαι πολύ εύκολα και επιδιώκεις στη ζωή σου να την αλλαγή και το νέο ξεκίνημα. Έχεις αρχηγικές τάσεις, είσαι ακούραστος αλλά ο εγωκεντρισμός σου αλλά και τα ξαφνικά ξεσπάσματά σου καθώς και η έλλειψη υπομονής είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία σε φέρνουν σε συχνές αντιπαραθέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου!

2ο Δεκαήμερο: 1-10 Απριλίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : ο Άρης και ο Ήλιος

Ανήκεις στο δεύτερο δεκαήμερο του Κριού, αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που επιθυμείς να κατακτάς τον σεβασμό και την εκτίμηση μέσα από τα έργα σου, ενώ παράλληλα είσαι αρκετά δημιουργικός αλλά και δοτικός σε αυτούς που αγαπάς. Είσαι ένα Κριάρι περισσότερο φιλόδοξο, παρά κυριαρχικό, έχεις λαμπρές ιδέες τις οποίες δεν διστάζεις να τις εφαρμόσεις άμεσα. Είσαι ο Κριός που θα επιμείνεις με περισσότερη σταθερότητα στους προσωπικούς σου στόχους, επιδιώκεις την διάκριση, την προβολή και την πρωτιά , αλλά με έναν τρόπο όχι τόσο εγωιστικό και εκκεντρικό, αλλά περισσότερο δημιουργικό. Όσο εύκολα μπορεί να κερδίσεις στη ζωή σου την αγάπη, τον θαυμασμό και την συμπάθεια, τόσο εύκολα μπορεί να αντιληφθείς ότι έχεις και τις αντιπάθειές σου...

3ο Δεκαήμερο : 11-20 Απριλίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : ο Άρης και ο Δίας

Αν είσαι Κριός του τρίτου δεκαημέρου, είσαι ο άνθρωπος που διψά για γνώση και εμπειρίες. Το χαμόγελο είναι πάντα στα χείλη σου και δεν το βάζεις εύκολα κάτω στις δυσκολίες ... Θεωρείς ότι κάθε εμπόδιο στη ζωή μας εμφανίζεται για να μας δώσει ένα μάθημα, με αυτό τον τρόπο τολμάς και αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο αύριο διατηρώντας πάντα την αισιοδοξία σου! Έχεις καλή μόρφωση, εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου και διαθέτεις μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Είσαι το άτομο που κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις, ξεχωρίζεις για την πρωτοτυπία σου και αδυνατείς να υποχωρήσεις και να συμβιβαστείς με κάθε τι που σου στερεί την ελευθερία έκφρασης και δράσης. Στη ζωή σου επιδιώκεις να υπάρχει πάντα δράση, εξέλιξη, περιπέτεια και αλλαγή και είσαι από τους ανθρώπους που μπορείς πανεύκολα να προσαρμοστείς σε κάθε νέα συνθήκη!

Αθηνάς Βαγενά 
Αστρολόγος