Μάθε ποιο είναι το δεκαήμερο του ζωδίου σου σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής σου αλλά και την ερμηνεία του, από την Αθηνά Βαγενά

Συχνά ακούς και διαβάζεις για τα δεκαήμερα των ζωδίων και αναζητάς ή ρωτάς για να μάθεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις σύμφωνα με την ημερομηνία του ζωδίου σου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν εκπρόσωπο του πρώτου δεκαημέρου να διαφέρει, με έναν του δεύτερου ή του τρίτου δεκαημέρου; Γιατί δεν είναι όλοι οι Κριοί (ή οι Ταύροι, οι Δίδυμοι κλπ) το ίδιο ; Γιατί συχνά ακούς και διαβάζεις από εμάς διαφορετικές προβλέψεις σύμφωνα με το δεκαήμερο του ζωδίου σου; Μάθε τώρα για τα δεκαήμερα των ζωδίων, τις διαφορές τους, μάθε σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις και ποιοι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου αλλά και του δεκαημέρου σου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα δεκαήμερα των ζωδίων: Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών, όσες είναι και οι μοίρες του κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο υποδιαιρείται σε 3 ίσα τμήματα, τους δεκανούς ή αλλιώς τα λεγόμενα δεκαήμερα. Κάθε ένα από τα τρία τμήματα του ζωδίου, έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο και ως «συγκυβερνήτη» τον πλανήτη του ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα ο Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, έχει κυβερνήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, ενώ ο κυβερνήτης του δεκαημέρου του είναι ο Ερμής. Ενώ λοιπόν παρατηρούμε σε κάθε ζώδιο κάποια βασικά- κοινά γνωρίσματα, μπορούμε να αντλήσουμε πολλές παραπάνω πληροφορίες γνωρίζοντας το δεκαήμερο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την μοναδική στιγμή της γέννησής μας.

Γιατί ακούς διαφορετικές προβλέψεις ανάλογα με το δεκαήμερο ενός ζωδίου; Ας μιλήσουμε απλά, ένας πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο και ακολουθεί μία πορεία 30 μοιρών. Όταν ακούς ή διαβάζεις προβλέψεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενημερώνεσαι για την επιρροή που δέχονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βρίσκονται κοντά στις μοίρες ή στο δεκαήμερο που διελαύνει ο πλανήτης. Για τους αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) θα διαβάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ότι δέχεσαι επιρροή, γιατί πράγματι η επιρροή που θα δεχθείς από αυτούς, έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Σήμερα θα κάνουμε αφιέρωμα στα Δεκαήμερα του Ταύρου

1ο Δεκαήμερο Ταύρου: 21 Απριλίου ως 1 Μαΐου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : η Αφροδίτη

Είσαι Ταύρος του πρώτου δεκαημέρου αυτό σημαίνει ότι είσαι ο γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου σου, με τον πλανήτη Αφροδίτη να σου προσδίδει όλα του τα χαρακτηριστικά ... Είσαι ένα άτομο με εξαιρετικό γούστο και φινέτσα, ζεστασιά, γοητεία και στυλ... Έχεις καλούς τρόπους και επιζητάς στην ζωή σου να υπάρχει η γαλήνη, η αρμονία, η ομορφιά αλλά προπάντων η σταθερότητα! Προτεραιότητα της ζωής σου είναι το χρήμα και ο έρωτας, σε αυτούς ακριβώς τους τομείς θέλεις να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά! Είσαι το άτομο που αργείς αρκετά να πάρεις αποφάσεις γιατί θέλεις κάθε επιλογή σου να είναι και η σωστή. Μπορεί λοιπόν να έχεις τους δικούς σου αργούς «ταυρίσιους» ρυθμούς, ο λόγος σου όμως είναι συμβόλαιο και όταν πάρεις μία απόφαση, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αλλάξεις. Το πείσμα, η επιμονή και η προσήλωση σου στα υλικά αγαθά είναι τα μελανά σημεία της προσωπικότητάς σου!

2ο Δεκαήμερο Ταύρου: 2-10 Μαΐου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : η Αφροδίτη και ο Ερμής

Αν είσαι Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, είσαι ένα άτομο αρκετά πιο κοινωνικό αλλά και ευέλικτο σε γνωριμίες, επικοινωνίες και επαφές... Είσαι ο άνθρωπος που με τις σκέψεις, τις ιδέες και τα λόγια σου μπορείς εύκολα να γοητεύσεις τους ανθρώπους γύρω σου! Ξεφεύγεις από τις υλιστικές τάσεις του Ταύρου και επιθυμείς στη ζωή σου να έχεις τα κατάλληλα εφόδια -τα οποία για σένα είναι οι γνώσεις – προκειμένου να χτίσεις μία ζωή πάνω σε γερές βάσεις. Είσαι αρκετά πρακτικός άνθρωπος, έχεις ταλέντο στον προφορικό ή και στον γραπτό λόγο, συνδυάζεις με επιτυχία την λογική με το συναίσθημα και δεν θέλεις να αδικείς κανέναν! Αργείς να νιώσεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, ενώ πολλές φορές η άμυνα αλλά και το ελάττωμά σου είναι η κτητικότητά σου!

3ο Δεκαήμερο Ταύρου : 11-20 Μαΐου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : η Αφροδίτη και ο Κρόνος

Είσαι Ταύρος του τρίτου δεκαημέρου; Είσαι ένα άτομο σοβαρό, συγκροτημένο, απόλυτα πειθαρχημένο αλλά και αρκετά σκληρό με όποιον δεν φανεί αντάξιος των προσδοκιών σου! Είναι πολύ σημαντικό για σένα να βάλεις γερές βάσεις στη ζωή σου, να δημιουργήσεις οικογένεια, μία ισχυρή καριέρα, ένα καλό κοινωνικό προφίλ... Επιθυμείς να έχεις μία σταθερή αισθηματική ζωή και μία καλή οικονομική επιφάνεια ώστε να νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια. Δεν ανοίγεσαι εύκολα σε νέες γνωριμίες, δεν εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους και προτιμάς να έχεις λίγες, καλές και μακρόχρονες φιλίες με άτομα που σου έχουν αποδείξει ότι εκτός από φίλοι είναι και ...οικογένεια! Οι εξελίξεις στη ζωή σου είναι αργές, αυτό συμβαίνει γιατί και εσύ ο ίδιος δεν τολμάς, δεν ρισκάρεις και δεν τα πας καλά με τις αλλαγές. Το σίγουρο όμως είναι ότι είσαι ο άνθρωπος που αργά και σταθερά στη ζωή σου μπορείς και κατακτάς στόχους ζωής και να κερδίζεις αυτό που τόσο προσδοκάς την σταθερότητα! Αρνητικό σου στοιχείο; Το τονισμένο πείσμα σου, η αδιαλλαξία σου και η δυσκολία σου να αποδεχτείς και να προσαρμοστείς σε νέες ιδέες , απόψεις και αλλαγές!

Αθηνά Βαγενά 
Αστρολόγος