Συχνά ακούς και διαβάζεις για τα δεκαήμερα των ζωδίων και αναζητάς ή ρωτάς για να μάθεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις σύμφωνα με την ημερομηνία του ζωδίου σου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν εκπρόσωπο του πρώτου δεκαημέρου να διαφέρει, με έναν του δεύτερου ή του τρίτου δεκαημέρου; Γιατί δεν είναι όλοι οι Κριοί (ή οι Ταύροι, οι Δίδυμοι κλπ) το ίδιο ; Γιατί συχνά ακούς και διαβάζεις από εμάς διαφορετικές προβλέψεις σύμφωνα με το δεκαήμερο του ζωδίου σου; Μάθε τώρα για τα δεκαήμερα των ζωδίων, τις διαφορές τους, μάθε σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις και ποιοι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου αλλά και του δεκαημέρου σου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα δεκαήμερα των ζωδίων: Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών, όσες είναι και οι μοίρες του κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο υποδιαιρείται σε 3 ίσα τμήματα, τους δεκανούς ή αλλιώς τα λεγόμενα δεκαήμερα. Κάθε ένα από τα τρία τμήματα του ζωδίου, έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο και ως «συγκυβερνήτη» τον πλανήτη του ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα ο Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, έχει κυβερνήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, ενώ ο κυβερνήτης του δεκαημέρου του είναι ο Ερμής. Ενώ λοιπόν παρατηρούμε σε κάθε ζώδιο κάποια βασικά- κοινά γνωρίσματα, μπορούμε να αντλήσουμε πολλές παραπάνω πληροφορίες γνωρίζοντας το δεκαήμερο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την μοναδική στιγμή της γέννησής μας.

Γιατί ακούς διαφορετικές προβλέψεις ανάλογα με το δεκαήμερο ενός ζωδίου; Ας μιλήσουμε απλά, ένας πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο και ακολουθεί μία πορεία 30 μοιρών. Όταν ακούς ή διαβάζεις προβλέψεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενημερώνεσαι για την επιρροή που δέχονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βρίσκονται κοντά στις μοίρες ή στο δεκαήμερο που διελαύνει ο πλανήτης. Για τους αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) θα διαβάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ότι δέχεσαι επιρροή, γιατί πράγματι η επιρροή που θα δεχθείς από αυτούς, έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια

της Αθηνάς Βαγενά 
Αστρολόγος

1ο Δεκαήμερο Τοξότη: 23 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Δίας

Ως γνήσιο «παιδί του Δία» είσαι ένα άτομο κεφάτο, αισιόδοξο, αρκετά τυχερό και πολύ φιλοσοφημένο! Βάζεις στόχους, βαριέσαι γρήγορα αν δεν μπορέσεις με την πρώτη να τους πετύχεις, όμως δεν το βάζεις κάτω ...συνεχίζεις στα επόμενα σχέδια σου που μπορούν να αποδειχθούν καλύτεροι! Είσαι η ψυχή της παρέας, αφού διακρίνεσαι από σπάνιο χιούμορ, μεγάλη ειλικρίνεια και αυθορμητισμό ... Άνετα θα μπορούσε κάποιος να σε χαρακτηρίσει ως «συλλέκτη εμπειριών» αφού πράγματι αυτό που στην ουσία λατρεύεις είναι να ζεις στιγμές έντονες, να ζεις πάντα κάτι διαφορετικό, να κάνεις στη ζωή σου αλλαγές οι οποίες σου χαρίζουν πάντα και νέες γνώσεις ... Θέλεις να ταξιδέψεις, να γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους, ακόμα και διαφορετικής κουλτούρας από εσένα και αδιαφορείς για κάθε μορφής χάσμα (πχ ηλικιακό, χιλιομετρικό)! Η έννοια της επέκτασης είναι πολύ εμφανής σε εσένα ... Αυτό σημαίνει ότι αφενός όσο ζεις μαθαίνεις πάντα κάτι νέο και εξελίσσεσαι πνευματικά, αφετέρου βαριέσαι πολύ όταν δεν υπάρχει εξέλιξη και πρόοδος ....Το αρνητικό σου στοιχείο; Η επιπολαιότητα που σίγουρα πολλές φορές θα την μετανιώσεις!

2ο Δεκαήμερο Τοξότη: 3-12 Δεκεμβρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού: Ο Δίας και ο Άρης

Είσαι ένας ατρόμητος Τοξότης που ο φόβος, ο κίνδυνος και η ανασφάλεια είναι στοιχεία που δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην δική σου προσωπικότητα! Ως Τοξότης του δευτέρου δεκαημέρου λειτουργείς πάντα παρορμητικά, κυνηγάς το κέρδος,τον έρωτα, την αλλαγή, την πρόοδο, την πρωτιά και δεν λες όχι στον κίνδυνο και στο ρίσκο γιατί πράγματι σε εξιτάρουν! Είσαι ο πρωτοστάτης που θα παρακινήσει τους άλλους ανθρώπους για το λόγο αυτό στην πορεία της ζωής σου καταφέρνεις να κατακτήσεις μία ισχυρή επαγγελματική θέση, κυρίως στον επιχειρηματικό κλάδο! Διαθέτεις αστείρευτη ενέργεια, η οποία όταν δεν εκτονώνεται με κάποιο τρόπο (πχ μέσα από αθλητικές δραστηριότητες) τότε εκφράζεται με νευρικότητα. Καταπιάνεσαι με πολλές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα αρκετές στιγμές να μην μπορείς να διαχειριστείς με συνέπεια τους χρόνους σου! Το χιούμορ σου γίνεται αρκετές στιγμές σαρκαστικό, γεγονός που σε κάνει άθελά σου να δημιουργείς αντιπάθειες, αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις... Το σίγουρο όμως είναι ότι είσαι ένα άτομο με κοφτερό μυαλό, με άνεση στην λήψη πρωτοβουλιών, ευπροσάρμοστος σε κάθε συνθήκη και αλλαγή γεγονός που σε κάνει να διακρίνεσαι!

3ο Δεκαήμερο Τοξότη: 13-21 Δεκεμβρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Δίας και ο Ήλιος

Είσαι Τοξότης του τρίτου δεκαημέρου και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο φιλόδοξο, αισιόδοξο, κεφάτο και κοινωνικό! Στόχος σου η διάκριση, η κατάκτηση, η απόκτηση μίας πολύ καλής θέσης που θα σου δώσει φήμη, δόξα ακόμα και αναγνωρισιμότητα... Βάζεις ψηλά τον πήχη και επιμένεις πολύ για μπορέσεις να κατακτήσεις τους προσωπικούς σου στόχους! Είσαι όμως από τους Τοξότες, που διακρίνεσαι από περισσότερη σταθερότητα και επιμονή στους προσωπικούς σου στόχους! Τα σχέδιά σου είναι μεγαλόπνοα και δημιουργικά και εσύ δεν συμβιβάζεσαι εύκολα με κάτι λιγότερο από αυτό που έχεις βάλει στο μυαλό! Είσαι άτομο αγαπητό, με ευρύ κοινωνικό κύκλο, καταφέρνεις να κερδίζεις εύκολα τις εντυπώσεις...Διαθέτεις γοητεία, λάμψη, πειθώ, γενναιοδωρία και πληθωρικότητα... Ποιο είναι όμως το μειονέκτημά σου; Πολλές φορές χαρακτηρίζεσαι από έπαρση και δεν υποχωρείς σε κάτι που πιστεύεις εσύ ότι είναι σωστό! Το γεγονός αυτό μπορεί σε κάνει πολλές φορές να εκφράζεσαι με αυθάδεια και εγωισμό. Παράλληλα η ανάγκη σου για πλούτο σε παρασύρει σε άσκοπες σπατάλες, με εσένα να επικεντρώνεσαι στα πολλά και όχι στα λίγα και ποιοτικά!