Συχνά ακούς και διαβάζεις για τα δεκαήμερα των ζωδίων και αναζητάς ή ρωτάς για να μάθεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις σύμφωνα με την ημερομηνία του ζωδίου σου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν εκπρόσωπο του πρώτου δεκαημέρου να διαφέρει, με έναν του δεύτερου ή του τρίτου δεκαημέρου; Γιατί δεν είναι όλοι οι Κριοί (ή οι Ταύροι, οι Δίδυμοι κλπ) το ίδιο ; Γιατί συχνά ακούς και διαβάζεις από εμάς διαφορετικές προβλέψεις σύμφωνα με το δεκαήμερο του ζωδίου σου; Μάθε τώρα για τα δεκαήμερα των ζωδίων, τις διαφορές τους, μάθε σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις και ποιοι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου αλλά και του δεκαημέρου σου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα δεκαήμερα των ζωδίων: Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών, όσες είναι και οι μοίρες του κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο υποδιαιρείται σε 3 ίσα τμήματα, τους δεκανούς ή αλλιώς τα λεγόμενα δεκαήμερα. Κάθε ένα από τα τρία τμήματα του ζωδίου, έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο και ως «συγκυβερνήτη» τον πλανήτη του ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα ο Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, έχει κυβερνήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, ενώ ο κυβερνήτης του δεκαημέρου του είναι ο Ερμής. Ενώ λοιπόν παρατηρούμε σε κάθε ζώδιο κάποια βασικά- κοινά γνωρίσματα, μπορούμε να αντλήσουμε πολλές παραπάνω πληροφορίες γνωρίζοντας το δεκαήμερο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την μοναδική στιγμή της γέννησής μας.

Γιατί ακούς διαφορετικές προβλέψεις ανάλογα με το δεκαήμερο ενός ζωδίου; Ας μιλήσουμε απλά, ένας πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο και ακολουθεί μία πορεία 30 μοιρών. Όταν ακούς ή διαβάζεις προβλέψεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενημερώνεσαι για την επιρροή που δέχονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βρίσκονται κοντά στις μοίρες ή στο δεκαήμερο που διελαύνει ο πλανήτης. Για τους αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) θα διαβάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ότι δέχεσαι επιρροή, γιατί πράγματι η επιρροή που θα δεχθείς από αυτούς, έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια

της Αθηνάς Βαγενά 
Αστρολόγος

1ο Δεκαήμερο Αιγόκερου: 22-31 Δεκεμβρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Κρόνος

Έχεις γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Αιγόκερω, με τον Κρόνο να είναι κυβερνήτης του ζωδίου αλλά και του δεκανού σου, είσαι αναμφίβολα ένα άτομο αρκετά πειθαρχημένο, οργανωτικό ιδιαίτερα προσηλωμένο στον τομέα της καριέρας σου! Στόχος σου είναι η ανοδική επαγγελματική πορεία και καταξίωση και η δημιουργία ενός άριστου κοινωνικού προφίλ, αυτό είναι κάτι που σίγουρα το κατακτάς στην πορεία της ζωής σου! Λειτουργείς πάντα με πρόγραμμα και τάξη, θέλεις να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο και σε οδηγεί πάντα ένα «πρέπει» το οποίο ποτέ δεν παραβλέπεις, αλλά μόνιμα το ακολουθείς! Είσαι στενά δεμένος με τις παραδόσεις, την οικογένεια και προσπαθείς πολύ να διατηρείς άριστη την δημόσια εικόνα σου, γιατί δεν θέλεις ποτέ να πει κάτι αρνητικό ο κόσμος για σένα ... Το συναίσθημα μέσα σε όλα αυτά περιορίζεται, εγκλωβίζεται ή αλλιώς ... πνίγεται με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και αισθάνεσαι ... Σαφώς είσαι το άτομο που πάντα θα προσπαθήσεις με ωριμότητα και σοβαρότητα να λύσεις κάθε δύσκολη κατάσταση, όμως αρκετές στιγμές λειτουργείς πολύ αυστηρά απέναντι στον εαυτό σου αλλά και στους ανθρώπους γύρω σου με αποτέλεσμα να σε χαρακτηρίζουν σκληρό και απρόσιτο!

2ο Δεκαήμερο Αιγόκερου: 1-10 Ιανουαρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού: Ο Κρόνος και η Αφροδίτη

Ο Αιγόκερως του δευτέρου δεκαημέρου κυβερνάται από τον Κρόνο και την Αφροδίτη, για το λόγο αυτό είναι ο εκπρόσωπος του ζωδίου ο οποίος είναι πιο εκφραστικός, συναισθηματικός και ανοιχτός προς του ανθρώπους γύρω του! Αν είσαι λοιπόν Αιγόκερως του δευτέρου δεκαημέρου είσαι ένας άνθρωπος που δίνεις μεγάλη αξία στο χρήμα αλλά και στο συναίσθημα. Σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις σταθερές δομές που θα σου εξασφαλίσουν μία καλή οικονομική πορεία, αλλά και μία σωστή υγιή εξέλιξη στην αισθηματική σου ζωή! Είσαι ο Αιγόκερως που θέλεις να κάνεις οικογένεια γιατί θεωρείς ότι η πορεία και η εξέλιξη του ανθρώπου είναι να βρει το σύντροφό του με τον οποίο θα χτίσει την δική του οικογένεια. Λειτουργείς με τιμιότητα και σοβαρότητα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, προτιμάς τις σταθερές δεσμεύσεις και σπάνια παρασύρεσαι από ερωτικά παιχνίδια και επιπολαιότητες γιατί ξέρεις εκ των προτέρων ότι είναι κάτι που θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Είσαι ο Αιγόκερως που αναζητάς την ποιότητα στην καθημερινότητά σου, έλκεσαι από το ακριβό, από το όμορφο και φροντίζεις με επιμέλεια την εξωτερική σου εμφάνιση. Παράλληλα, η εργασία για σένα είναι το χόμπι, το μεράκι σου και μέσω αυτής εκφράζεσαι δημιουργικά... Μπορεί ο στόχος να είναι το χρήμα, αλλά είσαι από τους ανθρώπους που ακολουθείς επαγγελματικά αυτό που αγαπάς και το οποίο βεβαίως θα σου παρέχει οικονομική αποκατάσταση. Το μειονέκτημά σου ποιο είναι ; Αρκετές στιγμές θα λειτουργήσεις βάζοντας μπροστά το προσωπικό σου συμφέρον....

3ο Δεκαήμερο Αιγόκερου: 11-19 Ιανουαρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Κρόνος και ο Ερμής

Είσαι Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου; Είσαι ο πρακτικός σκεπτικιστής, που λειτουργείς πάντα με βάση τη λογική, έχεις πάντα τα επιχειρήματά σου, καταφέρνεις μόνιμα να έχεις δίκιο σε όλα και ναι , γίνεσαι πού αυστηρός κριτής, πληγώνοντας άθελά σου με τα λόγια σου τους ανθρώπους γύρω σου! Ως Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου, έχεις άριστη αναλυτική σκέψη, διαθέτεις εργατικότητα, μεθοδικότητα, είσαι πάντα ακούραστος και τα πας πολύ καλά με τις λεπτομέρειες... Πίσω από κάθε πράξη σου, υπάρχει πάντα και ένας βαθύτερος σκοπός, τον οποίο τον έχεις σκεφτεί καλά και έχεις ερμηνεύσει όλες τις παραμέτρους του. Είσαι το άτομο που θα μπορέσεις ανεπηρέαστα να εκφράσεις μία σωστή και εμπεριστατωμένη άποψη, βασιζόμενος σε ρεαλιστικά στοιχεία, για το λόγο αυτό συχνά παίρνεις και το ρόλο του συμβουλάτορα στις σχέσεις σου! Το μυαλό σου παίρνει πολύ γρήγορες στροφές, άσχετα αν κάποιες στιγμές συγκρατείσαι και δεν εκφράζεις γύρω σου τις απόψεις και τις ιδέες σου ... Γνωρίζεις πολύ καλά ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη μίας ιστορίας, γιατί η ευστροφία και η αναλυτικότητα του νου σε βοηθούν πάντα να βλέπεις μία κατάσταση σαν αυστηρός εξωτερικός παρατηρητής γεγονός που σε βοηθά να έχεις μία εμπεριστατωμένη εικόνα! Δεν ξεχνάς το παρελθόν, δεν ανοίγεις εύκολα τα χαρτιά σου, δεν εκφράζεσαι με τις λέξεις, αλλά με τις πράξεις σου ... Ίσως όμως, αυτό που οι υπόλοιποι θα ομολογήσουν για σένα είναι ότι είσαι πιο αυστηρός και σκληρός από όσο θα έπρεπε!