Συχνά ακούς και διαβάζεις για τα δεκαήμερα των ζωδίων και αναζητάς ή ρωτάς για να μάθεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις σύμφωνα με την ημερομηνία του ζωδίου σου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν εκπρόσωπο του πρώτου δεκαημέρου να διαφέρει, με έναν του δεύτερου ή του τρίτου δεκαημέρου; Γιατί δεν είναι όλοι οι Κριοί (ή οι Ταύροι, οι Δίδυμοι κλπ) το ίδιο ; Γιατί συχνά ακούς και διαβάζεις από εμάς διαφορετικές προβλέψεις σύμφωνα με το δεκαήμερο του ζωδίου σου; Μάθε τώρα για τα δεκαήμερα των ζωδίων, τις διαφορές τους, μάθε σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις και ποιοι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου αλλά και του δεκαημέρου σου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα δεκαήμερα των ζωδίων: Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών, όσες είναι και οι μοίρες του κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο υποδιαιρείται σε 3 ίσα τμήματα, τους δεκανούς ή αλλιώς τα λεγόμενα δεκαήμερα. Κάθε ένα από τα τρία τμήματα του ζωδίου, έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο και ως «συγκυβερνήτη» τον πλανήτη του ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα ο Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, έχει κυβερνήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, ενώ ο κυβερνήτης του δεκαημέρου του είναι ο Ερμής. Ενώ λοιπόν παρατηρούμε σε κάθε ζώδιο κάποια βασικά- κοινά γνωρίσματα, μπορούμε να αντλήσουμε πολλές παραπάνω πληροφορίες γνωρίζοντας το δεκαήμερο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την μοναδική στιγμή της γέννησής μας.

Γιατί ακούς διαφορετικές προβλέψεις ανάλογα με το δεκαήμερο ενός ζωδίου; Ας μιλήσουμε απλά, ένας πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο και ακολουθεί μία πορεία 30 μοιρών. Όταν ακούς ή διαβάζεις προβλέψεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενημερώνεσαι για την επιρροή που δέχονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βρίσκονται κοντά στις μοίρες ή στο δεκαήμερο που διελαύνει ο πλανήτης. Για τους αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) θα διαβάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ότι δέχεσαι επιρροή, γιατί πράγματι η επιρροή που θα δεχθείς από αυτούς, έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια

της Αθηνάς Βαγενά 
Αστρολόγος

1ο Δεκαήμερο Υδροχόου: 20-29 Ιανουαρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Ουρανός

Εφευρετικός, πρωτοπόρος, γεμάτος εκπλήξεις και δύσκολα κατανοητός από τους γύρω σου, είσαι το άτομο που θέλεις μόνιμα στην ζωή σου να υπάρχει αλλαγή, εξέλιξη και πρόοδος. Είσαι Υδροχόος του πρώτου δεκαημέρου και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο που δίνεις μεγάλη σημασία και προτεραιότητα στην συλλογικότητα και στην φιλία ... Ο Ουρανός – ο κυβερνήτης του ζωδίου αλλά και του δεκανού σου- αφενός σε κάνει να είσαι ένα άτομο εκκεντρικό, φιλελεύθερο, ανεξάρτητο, κοινωνικό και απρόβλεπτο, αφετέρου όμως σε κάνει να μην μπορείς εύκολα να λειτουργείς προσγειωμένα και σταθερά... Είσαι ο επαναστάτης, ο άνθρωπος που θα αντιδράσει και θα προκαλέσει εκφράζοντας με έντονο τρόπο τις ιδέες του, ο άνθρωπος που δεν θα συμβιβαστεί ακολουθώντας τους κανόνες και τα πρέπει αλλά θα έχει μόνιμα έναν αντίλογο, που θα τον κάνει να διαφέρει ... Στην ουσία αυτό που επιδιώκεις είναι : Να κάνεις την διαφορά, να σπάσεις τα δεσμά των πρέπει, να ακολουθήσεις τον δικό σου δρόμο που μπορεί οι γύρω σου να μην τον κατανοούν αλλά εσύ θεωρείς ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα νιώσεις άνετα, ελεύθερα και ο εαυτός σου! Σαν Υδροχόος του α΄δεκαημέρου, συνηθίζεις και επιδιώκεις πολλές φορές τις αλλαγές και τις ανατροπές στη ζωή σου, ξεχωρίζεις με τις πρωτοπόρες ιδέες σου και είσαι το άτομο που θα τολμήσεις να δοκιμάσεις οτιδήποτε καινούργιο / νεόφερτο κάνοντας το να γίνει μόδα! Στον επαγγελματικό τομέα, μπορείς πραγματικά να διαπρέψεις στον ερευνητικό και τεχνολογικό κλάδο, ενώ αδυνατείς να προσαρμοστείς σε μία σταθερή υπαλληλική θέση!

2ο Δεκαήμερο Υδροχόου: 30 Ιανουαρίου ως 8 Φεβρουαρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού: Ο Ουρανός και ο Ερμής

Είσαι Υδροχόος του δευτέρου δεκαημέρου, ένα άτομο γεμάτο γνώσεις, ιδέες, ιδανικά, πρωτότυπο τρόπο έκφρασης αλλά και μεγάλη κοινωνικό κύκλο! Είσαι το άτομο που παντού και πάντα θα βρεις έναν γνωστό, θα κάνεις μία νέα γνωριμία, θα βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο και θα πιάσεις αμέσως φιλίες. Είσαι ο άνθρωπος που θέλεις συνεχώς να αποκτάς μία νέα γνώση, μία νέα εμπειρία ... Είσαι ο αιώνιος φοιτητής και είσαι ο πρεσβευτής της άποψης πως ο άνθρωπος είναι μόνιμα μαθητής .... Ενημερώνεσαι, διαβάζεις, σε έλκει το διαδίκτυο, η εκπαίδευση, η τεχνολογία, η έρευνα ακόμα και η αστρολογία και καταφέρνεις να ξεχωρίζεις χρησιμοποιώντας την λογική με την πρωτοπορία.... Είσαι ο άνθρωπος που θα εκφράσεις πάντα μία διαφορετική άποψη από τους υπόλοιπους γύρω σου, που θα έχεις την φαεινή ιδέα που μπορεί πραγματικά να αποτελέσει την ιδανική λύση... Διψάς για πληροφορία και ενημέρωση, το αρνητικό σου στοιχείο είναι ότι αλλάζεις συνεχώς απόψεις και δεν επικεντρώνεσαι με σταθερότητα στις ιδέες και στους στόχους σου και είσαι μόνιμα ο «αντιρρησίας» του κοινωνικού σου κύκλου, για το λόγο ότι θεωρείς μόνιμα ότι εσύ έχεις δίκιο!

3ο Δεκαήμερο Υδροχόου: 9-19 Φεβρουαρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Ουρανός και η Αφροδίτη

Ο Υδροχόος του τρίτου δεκαημέρου διαμορφώνει μία εντελώς διαφορετική προσωπικότητα από τους Υδροχόους των υπόλοιπων δεκαημέρων. Αν λοιπόν έχεις γεννηθεί σε αυτό το δεκαήμερο του ζωδίου σου, τότε σίγουρα διαθέτεις πολύ περισσότερη υπομονή, σταθερότητα, ζεστασιά και ανάγκη για ουσιαστική συντροφικότητα! Καταφέρνεις πάντα να συνδυάζεις την πρωτοτυπία και την ευστροφία, με το τακτ και την διπλωματία, γεγονός που σε κάνει να κερδίζεις μόνιμα θαυμαστές, οπαδούς και μόνιμους φίλους που πραγματικά σε αγαπούν και στέκονται στο πλάι σου! Είσαι ο άνθρωπος που θα ξεχωρίσεις επαγγελματικά, λειτουργώντας πρωτότυπα και εφευρετικά σε έναν κλάδο που αγαπάς, που μπορείς πραγματικά να δημιουργήσεις και να εκφράσεις τα ταλέντα σου ... Λειτουργείς πάντα ομαδικά και αγαπάς πολύ την συνεργασία με άλλους ανθρώπους....Παράλληλα στον ερωτικό τομέα, είσαι ο Υδροχόος που έχεις τις περισσότερες κατακτήσεις και που κατά την διάρκεια των νεανικών σου χρόνων συχνά θα προκαλέσεις με τις επιλογές και τους πειραματισμούς σου γιατί θα έχεις την δίψα για εμπειρία.