Στις 7 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 18:02 το απόγευμα στην 16η μοίρα του Σκορπιού (15ο11’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.

Σε επηρεάζει;

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 2-6/2, από 4-8/5, από 6-10/8 και από 6-10/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 13η έως την 17η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 4/2 και στις 8/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 15η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 7 Δεκεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 7 του μήνα και μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

απελευθέρωση από πάθη και ζήλειες
βαθύτερη επιθυμία για μια ουσιαστική, ριζική αρχή
αισθανόμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και την ατομικότητά μας
αντίληψη της ανώτερης πτυχής της αγάπης
συνειδητοποίηση της θέσης μας στο κοσμικό σχέδιο
μια νέα αρχή που γίνεται μέσα από τις στάχτες

H γεύση των επόμενων ημερών

Μια πολύ περίεργη νέα Σελήνη που γίνεται σε ένα ζώδιο που έχει να κάνει με την βαθιά αλλαγή και την μεταμόρφωση, τον θάνατο και την αναγέννηση και σε μια μοίρα κομβική, στην μέση ακριβώς του ζωδίου. Η 15η μοίρα του Σκορπιού (όπως και όλων των σταθερών ζωδίων) βρίσκεται στο μεσοδιάστημα μιας Ισημερίας και ενός Ηλιοστασίου και δίνει την δυνατότητα για δημιουργική χρήση της φαντασίας και της έμπνευσης που κατέρχεται από ανώτερα πεδία με τρόπο τέτοιο που να παράγονται χειροπιαστά αποτελέσματα και να επιτυγχάνονται σκοποί που αντικατοπτρίζουν ανώτερες ιδέες.

Σε αυτό το σημείο του ζωδιακού μέσω προσπάθειας υπάρχει η δυνατότητα για ένα σημαντικό αποτέλεσμα που έχει το αποτύπωμα του Σκορπιού, δηλαδή την διαδικασία της υπέρβαση της φυσικής-υλικής διάστασης μέσα από την μετουσίωση της ύλης και των συναισθημάτων. Από αυτή την άποψη είναι σαν να μας λέει αυτός ο καινούργιος σεληνιακός κύκλος πως αν χωνέψουμε και αποβάλουμε τα αρνητικά συναισθήματα, θα μπορέσουμε να μεταβούμε σε μια καλύτερη κατάσταση…

Ο οριακός ωροσκόπος στον Ταύρο και στα τελευταία λεπτά της μοίρας μιλάει επίσης για μια σημαντική αλλαγή που έρχεται, καθώς μεταβαίνουμε από μια κατάσταση σταθερότητας σε μια πιο ρευστή περίοδο. Κάτι που δεν είναι μόνο αρνητικό βέβαια, καθώς η σταθερότητα που ζούμε δεν είναι απαραίτητα θετική και δημιουργική, αλλά μάλλον περιοριστική, στάσιμη και αδιέξοδη..

Ο ωροσκόπος βρίσκεται σε αντίθεση με τον Δία (που και αυτός ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο, πάλι έχουμε το σημάδι μιας αλλαγής που έρχεται.. ) και κάνει γωνίες με τους δεσμούς της Σελήνης (οι οποίοι έχουν αλλάξει μόλις άξονα) σχηματίζοντας έτσι στον χάρτη ένα μυστικό τετράπλευρο. Η σύγκρουση και η δυσαρμονία των αντιθέσεων της ζωής μας μάς οδηγούν σε ορμητική ανάγκη για ικανοποίηση μέσα από την δημιουργική διευθέτηση των θεμάτων μας και των προβλημάτων μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να λειτουργήσουμε με τρόπο που προάγει πρακτικά την ανάπτυξη μας.

Η νέα Σελήνη γίνεται πάνω σε έναν δύσκολο απλανή αστέρα (Zuben Al-Genubi) που βρίσκεται στις 15o05’ του τροπικού Σκορπιού και που έχει την φύση Άρη-Κρόνου. Είναι το πιο λαμπερό άστρο στην περιοχή του αστρικού Ζυγού. Η επιρροή του σχετίζεται με παρεμπόδιση, βία, αρρώστια και ψέματα, με το έγκλημα και την έκπτωση. Ο Ρόμπσον μας λέει πως μαζί με τον Ήλιο φέρνει απώλειες στην εργασία από φωτιά ή από επενδύσεις που έχουν ρίσκο και δυσμένεια από ανωτέρους, ενώ με την Σελήνη φέρνει προβλήματα με το αντίθετο φύλο, ψευδείς κατηγορίες, απώλεια συγγενών και ψυχικό άγχος.

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη


ΚΡΙΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον όγδοο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα μετασχηματισμού, αναγέννησης, των κοινών πόρων με τον σύντροφο και με το σεξ. Μπορεί τα πράγματα να σου φαίνονται αυτή την περίοδο αβάσταχτα και τα γεγονότα να σε κάνουν να πιστεύεις ότι χειρότερα δεν γίνεται, όμως βρίσκεσαι ακριβώς στο σημείο που καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται να αλλάξεις ριζικά την στάση σου απέναντι στην ζωή και αυτό ακριβώς θα κάνεις με αυτή την νέα Σελήνη! Οι απώλειες που πιθανά έρχονται θα σε κάνουν πιο δυνατό και πιο αποφασισμένο να χαρείς την ζωή. 

ΤΑΥΡΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον έβδομο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συνεργασιών και συνεταιρισμών, με τις επιχειρήσεις και τους φανερούς εχθρούς, με τις γραπτές ή προφορικές δεσμεύσεις, τις νομικές υποθέσεις, τις μηνύσεις και τους αντιπάλους. Με αυτή την νέα Σελήνη αρχίζει μια περίοδος ξεκαθαρισμάτων στα παραπάνω θέματα και θα χρειαστεί να πάρεις σοβαρές αποφάσεις, ενώ κάποιες σχέσεις θα χρειαστεί να τις κόψεις με μαχαίρι. 


ΔΙΔΥΜΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον έκτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα καθημερινότητας, με τις συνθήκες, την προσέγγιση και την συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους και τους εργοδότες σου. Επίσης, ο οίκος σχετίζεται με τα θέματα της υγείας σου. Με αυτή την νέα Σελήνη μπορείς να κάνεις διορθωτικές κινήσεις στα παραπάνω θέματα και να προσπαθήσεις να αποβάλεις από την καθημερινότητά σου πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις που λειτουργούν τοξικά. 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον πέμπτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας, με τις ερωτικές σχέσεις, την διασκέδαση, το ρίσκο και την χαρούμενη πλευρά της ζωής. Με αυτή την νέα Σελήνη καλείσαι μάλλον να δεις πολύ πιο σοβαρά τα παραπάνω θέματα και να πάρεις ριζικές αποφάσεις. Έρχεσαι σε επαφή με το νόημα και την αξία της ζωής και μέσα από κάποιες ίσως δυσάρεστες καταστάσεις θα καταλάβεις αυτό που έχει σημασία και που σου δίνει χαρά. 


ΛΕΩΝ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον τέταρτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συναισθηματικής ασφάλειας, προσκόλλησης, ενστίκτου και ιδιωτικής ζωής. Με αυτή την νέα Σελήνη καλείσαι να λάβεις μέτρα και να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις, δίνοντας ίσως κάποιο τέλος, στο σπίτι και στην οικογένεια καθώς βρίσκεσαι σε μια διαδικασία εδώ και αρκετό καιρό που θες να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι πηγαία και αυθεντικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον τρίτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα αντίληψης, σκέψης και επικοινωνίας και δείχνει τον τρόπο που επικοινωνείς και έρχεσαι σε επαφή και διάλογο με το άμεσο περιβάλλον σου. Με αυτή την νέα Σελήνη σου δίνονται ευκαιρίες να αλλάξεις και να μετουσιώσεις τα παραπάνω θέματα έτσι ώστε η ζωή σου και η καθημερινότητά σου να αποκτήσουν βάθος και ουσία, αλλά θα χρειαστεί να είσαι σκληρός και αντικειμενικός με τον εαυτό σου. Τα λάθη που έχεις κάνει, τώρα πληρώνονται. 

ΖΥΓΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δεύτερο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας σε υλικό και σε συναισθηματικό επίπεδο, με τις αξίες, την αυτοεκτίμηση του, τα ταλέντα και τις ικανότητές σου. Με αυτή την νέα Σελήνη μπορείς να αποκτήσεις δύναμη καθώς θα κόψεις καθετί που σου τρώει ενέργεια, χρόνο ή χρήματα και θα χρησιμοποιήσεις ταλέντα κα ικανότητες που έχεις με πιο έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον πρώτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα προσωπικότητας, εμφάνισης και σώματος, αλλά και με σημαντικές αποφάσεις που χρειάζεται να πάρεις αυτή την περίοδο. Με αυτή την νέα Σελήνη καλείσαι να συγκεντρώσεις όλη σου την δύναμη και όλη σου την προσοχή στον εαυτό σου και να ξεδιαλέξεις αυτό που θα μείνει στην ζωή σου και αυτό που θα φύγει.. 


ΤΟΞΟΤΗΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δωδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φαντασίας, με τις ψυχικές σου ικανότητες, την πνευματικότητά σου και το υποσυνείδητο. Έχει στενή σύνδεση με οτιδήποτε είναι κρυφό, τα μυστικά, το παρασκήνιο και τους κρυφούς σου εχθρούς. Με αυτή την νέα Σελήνη το άγχος κορυφώνεται και χρειάζεται τώρα να βρεις τρόπους να το επεξεργαστείς δημιουργικά. Είναι περίοδος που μπορείς να κάνεις σημαντικά βήματα μέσα από αποφάσεις που σταδιακά θα σου αλλάξουν την ζωή. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον ενδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συλλογικής δραστηριότητας στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας και την ένταξη σου σε ομάδες με ανθρώπους, που φέρουν παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις. Επίσης, ο οίκος αυτός μιλάει για τους φίλους σου και τις σχέσεις που έχεις με αυτούς. Με αυτή την νέα Σελήνη αρχίζεις και κάνεις ξεκαθαρίσματα στους παραπάνω τομείς και βλέπεις τις ευκαιρίες που υπάρχουν για πρόοδο και επίτευξη σχεδίων και στόχων. Για να πετύχεις όμως, κάτι πρέπει να αλλάξεις και από τον εαυτό σου τον ίδιο.. 


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον δέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φιλοδοξίας, με τις προσδοκίες και την επιτυχία σου, τα επιτεύγματα, την αναγνώριση, τη φήμη και το κύρος. Είναι δείκτης της καριέρας σου και φανερώνει την ταυτότητα σου μέσα στην κοινωνία και την δημόσια εικόνα σου. Με αυτή την νέα Σελήνη θέτεις τις βάσεις και γίνεται η αρχή για μια μεγάλη αλλαγή που θέλεις να φέρεις στα παραπάνω θέματα, ενώ ταυτόχρονα μέσα σου γίνονται πολλές συνειδητοποιήσεις και αποφασίζεις να δώσεις συγχώρεση σε πρόσωπα και να απομακρυνθείς από αυτά. 

ΙΧΘΥΕΣ
Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στον ένατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ανώτερης εκπαίδευσης, με τα μακρινά ταξίδια ή τις διαδρομές μεγάλης διάρκειας, με την φιλοσοφία της ζωής, την θρησκεία, τα ήθη, και το κοινωνικό δίκαιο. Με αυτή την νέα Σελήνη συνειδητοποιείς πως πρέπει να αλλάξεις ριζικά, αν όχι ολόκληρη την φιλοσοφία σου, σίγουρα κάποια σημαντικά σημεία ώστε να μπορέσεις να λειτουργήσεις καλύτερα και πιο εποικοδομητικά εσύ ο ίδιος και να έχεις θετικότερες εξελίξεις στην ζωή σου. Μια ‘’μεγάλη ιδέα’’ που συλλαμβάνει το μυαλό σου τώρα μην την αποκλείσεις ως φαντασία ή ως κάτι αδύνατο να συμβεί, αλλά δώσε δύναμη και ενέργεια και πείσμα στην υλοποίησή της.

https://astropedia.gr