Προβλέψεις Μαρτίου 2019 | Ο Ουρανός Μπαίνει για τα Καλά στον Ταύρο!
Ο Μάρτιος έχει έναν έντονα ουράνιο, δηλαδή, επαναστατικό, ανατρεπτικό και πρωτότυπο χαρακτήρα καθώς ο Ουρανός αλλάζει ζώδιο στις 6 Μαρτίου και αφήνει τον Κριό οριστικά για να ξαναμπεί στον Ταύρο μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων μηνών (Νοέμβριος 2018-Φεβρουάριος 2019). Η επανείσοδός του στον Ταύρο συνοδεύεται από Νέα Σελήνη και αναδρομή Ερμή ενώ η Αφροδίτη βρίσκεται ήδη, από την πρώτη κιόλας ημέρα του μήνα, στον Υδροχόο, το ζώδιο του Ουρανού.

Η τελευταία επταετία που ο Ουρανός διένυσε το ζώδιο του Ταύρου ήταν από το 1934 έως το 1941, μια επταετία που συνδέθηκε με οικονομικές αναστατώσεις και δικτατορικά καθεστώτα που είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα την εκδήλωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ζήσουμε τόσο ακραίες συνθήκες στην ερχόμενη επταετία με τον Ουρανό στον Ταύρο, δεν είναι περίεργο να αναμένουμε αποσταθεροποίηση της υλικής ασφάλειας, οικονομικές ανατροπές – ευχάριστες ή δυσάρεστες! – και άνοδο απολυταρχικών ιδεολογιών και καθεστώτων…

Γυρνώντας στα του τωρινού Μαρτίου, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο Μάρτιος φιλοξενεί μία Πανσέληνο λίγο μετά την Εαρινή Ισημερία καθώς και την είσοδο της Αφροδίτης και του Άρη στους Ιχθύς και τους Διδύμους, αντίστοιχα, προς το τέλος του μήνα.

Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα παραπάνω αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

01/03 Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Υδροχόο
Ο πλανήτης των σχέσεων και των αξιών εισέρχεται στον ανατρεπτικό και φιλελεύθερο Υδροχόο για να φέρει νέο αέρα στις σχέσεις και να καταστήσει τις αξίες μας πιο πρωτοποριακές και ανατρεπτικές. Μάλιστα, το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Χείρωνα επιτρέπει την επούλωση πληγών σε σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες που μπορεί να προκλήθηκαν από πρόσφατες αναστατώσεις ή απρόσμενες εξελίξεις (αποκλίνον τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού).

06/03 Ο Ουρανός (επαν)εισέρχεται στον Ταύρο με Νέα Σελήνη και Ερμή ανάδρομο στους Ιχθύς
Μια καινούργια αρχή που ταράζει τα νερά και που βασίζεται περισσότερο στην πίστη παρά στη λογική (Νέα Σελήνη σε σύνοδο με Ποσειδώνα στην απόλυτη πτώση του Ερμή με τον Ουρανό να έχει μόλις επανεισέλθει στον Ταύρο). Λέξη-κλειδί η αναθεώρηση, προκειμένου να κλείσει ένας σημαντικός κύκλος ιδεών, επικοινωνιών και συμφωνιών (Ερμής αναδρομεί στην τελευταία μοίρα του ζωδιακού). Η όποια καινούργια αρχή πραγματοποιείται τώρα ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές, αρκεί να είναι κανείς πρόθυμος να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του (Ουρανός στην πρώτη μοίρα του Ταύρου).

20/03 Εαρινή Ισημερία ακολουθούμενη από Πανσέληνο
Η είσοδος του Ήλιου στον Κριό εισάγει την άνοιξη και χαράσσει τις τάσεις για τους επόμενους τρεις τουλάχιστον μήνες αν όχι για όλη την επόμενη χρονιά. Το ότι συμβαίνει λίγο πριν από Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα της ειρήνης και του πολέμου, στη μοίρα της ανθρωπότητας με συμμετοχή Χείρωνα αποκαλύπτει το δυναμικό τόσο για ειρηνευτικές όσο και για πολεμικές επιχειρήσεις που θα έχουν ευρείες διαστάσεις…

26/03 Η Αφροδίτη εισέρχεται στους Ιχθύς
Η Αφροδίτη αφήνει τον ορθολογιστή Υδροχόο για να γίνει πιο ρομαντική, ονειροπόλα και συμπονετική. Το εξάγωνό της με τον Ουρανό μαρτυρά ευκαιρίες για περισσότερη ελευθερία.

28/03 Ο Ερμής στους Ιχθύς ορθοδρομεί
Παύει η αναθεώρηση ιδεών, επικοινωνιών και συμφωνιών που ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη και μαζί οι τυχόν σχετικές καθυστερήσεις ή παρανοήσεις.

31/03 Ο Άρης εισέρχεται στους Διδύμους
Σημαντική επιτάχυνση σε κινήσεις και δραστηριότητες μετά από ένα διάστημα επιβράδυνσης και αναθεώρησης. Το εξάγωνο με τον Χείρωνα επιτρέπει την επούλωση τυχόν τραυματισμένης αυτοπεποίθησης.

omorfizoi.gr