Ποια ζώδια θα έμπλεκαν σε παράλληλη σχέση και ποια όχι;

Από την Βενετία Αποστόλου
Για το θέμα της παράλληλης σχέσης μεγάλη σημασία έχει το βασικό στοιχείο το οποίο επιδρά στο κάθε ζώδιο, δηλαδή αν ανήκει στα ζώδια της γης, της φωτιάς, του νερού ή του αέρα. Κριοί, Λεοντές, Τοξότες έχουν μέσα τους τη φωτιά, αγαπούν την ένταση της φλόγας, θέλουν να ζουν στα άκρα, να δοκιμάζουν και να παθιάζονται, συνεπώς είναι επιρρεπείς στις παράλληλες σχέσεις. Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι είναι οι γήινοι του ζωδιακού κύκλου, θέλουν το έδαφος σταθερό, ο κίνδυνος τους αγχώνει, ζουν συνετά, συντηρητικά και παραδοσιακά. Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι ζώδια του αέρα, μπερδεύονται ανάμεσα στην καρδιά και στη λογική, συχνά πηγαίνουν εκεί όπου φυσά ο άνεμος της έλξης, παρασύρονται και παγιδεύονται. Στα ζώδια του νερού ανήκουν οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς, το πρόβλημα ξεκινά όταν τα ήρεμα νερά εμφανίσουν ξαφνικά μεγάλα κύματα, τότε η στάση τους γίνεται ασυνείδητα αλλοπρόσαλλη.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός ενθουσιάζεται, είναι ζωηρός, αγαπάει τις προκλήσεις και τις περιπέτειες, του αρέσουν οι απρόσμενοι έρωτες συνεπώς δεν θα ήταν δύσκολο γι αυτόν να μπλεχτεί σε μια παράλληλη σχέση. Όσο πιο έντονα μπορεί να ζήσει τόσο πιο ζωτικός αισθάνεται, είναι από τα ζώδια που δεν αντέχει τη μονοτονία, εύκολα βαριέται και χάνει το ενδιαφέρον του. Η συναισθηματική ένταση τονώνει τον λόγο της ύπαρξης του, αισθάνεται μεγάλη ανανέωση όταν νιώθει πως δοκιμάζεται ή ρισκάρει, τον ελκύει το απαγορευμένο ή το παράνομο. Συχνά πέφτει σε επιπολαιότητες ένας Κριός, παρά το ότι του αρέσει η ειλικρίνεια και μιλάει ξεκάθαρα, ωστόσο δε θα γυρίσει την πλάτη μπροστά στην πρόκληση ενός παράλληλου έρωτα, πολλές φορές επιλέγει να ζει στα άκρα.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια της γης, έχει επιθυμίες αρκετά προσγειωμένες, φοβάται τις αλλαγές, δεν αισθάνεται σιγουριά όταν νιώθει πως το κλίμα εγκυμονεί κινδύνους. Δύσκολα θα ξεκινήσει παράλληλες επαφές αυτό θα συμβεί όταν είναι πολύ απογοητευμένος από την υπάρχουσα σχέση του ή όταν ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι. Σε γενικές γραμμές δεν είναι από τους χαρακτήρες που θα αναζητήσει την παράλληλη σχέση, δεν επιδιώκει να τονώσει την καθημερινότητα του προσπαθώντας να βάλει ένα τρίτο πρόσωπο στη ζωή του. Τις περισσότερες φορές προτιμά να χωρίσει και υστέρα να ξεκινήσει μια νέα αρχή, δεν του αρέσει να κοροϊδεύει, να νιώθει μπερδεμένος ή διχασμένος. Ανήκει στα ζώδια που θέλει να πατά πάντα σε σταθερό έδαφος, οι συναισθηματικές αναστατώσεις τον αγχώνουν.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος ανήκει στα ζώδια του αέρα, είναι ζωτικός, πολλές φορές επιπόλαιος, συνήθως αργεί να πάρει τις καταστάσεις στα σοβαρά. Εύκολα μπορεί να μπλεχτεί σε μια παράλληλη σχέση, δεν αποκλείεται να γίνει και αυτοσκοπός. Είναι από τους χαρακτήρες που βαριούνται γρήγορα, θέλουν ποικιλία, πνίγονται μέσα στη μονοτονία και τη ρουτίνα που δημιουργεί ένας σταθερός δεσμός. Η διάθεση του είναι κοινωνική, αγαπάει το φλερτ, τον ιντριγκάρει η προσέγγιση, ανοίγεται σε ερωτικό επίπεδο χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές. Ο Δίδυμος ανήκει στους άπιστους του ζωδιακού κύκλου, το διπλό ταμπλό του αρέσει, του προσφέρει εσωτερική τόνωση, σε λίγες περιπτώσεις θα γυρίσει την πλάτη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός καινούργιου έρωτα. Μοιράζεται συναισθηματικά, μπορούμε να πούμε πως είναι μέσα στις συνήθειες του να διχάζεται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος ανήκει στους πιστούς του ζωδιακού κύκλου, είναι αρκετά προσγειωμένος συνειδητοποιημένος και συναισθηματικά ευαίσθητος. Δεν θέλει να πληγώνεται και δεν θέλει να πληγώνει, συνεπώς θα σκεφτεί πολύ καλά πριν φτάσει στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια σχέση, δεν θα την προτιμήσει παράλληλη. Το διπλό ταμπλό του δημιουργήσει ενοχές γεγονός που δεν τον αφήνει να περάσει όμορφα και να ζήσει απελευθερωμένα. Ένας παράλληλος έρωτας θα τον αγχώσει, θα του δημιουργήσει προβληματισμούς με αποτέλεσμα αντί να τονωθεί να παγιδευτεί. Ο Καρκίνος που θα ερωτευτεί ξαφνικά ένα καινούργιο πρόσωπο θα σκεφτεί σοβαρά και υπεύθυνα, θα προτιμήσει να χωρίσει με τη σχέση που ήδη έχει και υστέρα να βάλει πλώρη για τα καινούργια, αν φυσικά αυτά τα καινούργια του εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά.

ΛΕΩΝ

Ο Λέοντας αγαπάει την προβολή ταυτοχρόνως όμως και την αποκλειστικότητα, αυτά είναι τα δύο βασικά του χαρακτηριστικά που πολλές φορές μπερδεύουν τις καταστάσεις. Σαν χαρακτήρας είναι πιστός στο ταίρι του και φυσικά αναζητεί και την ανάλογη αμοιβαία πίστη. Στη προσωπική του ζωή δεν θέλει τρίτο πρόσωπο, ωστόσο επειδή του αρέσει να προβάλει την προσωπικότητα του με στόχο να εντυπωσιάσει πολλές φορές δημιουργεί άνοιγμα προκλήσεων και περιπετειών. Δεν είναι από τους χαρακτήρες που θα βάλει στόχο την παράλληλη σχέση, αρέσκεται όμως στις φιλοφρονήσεις με αποτέλεσμα εύκολα να μπορεί να ξελογιαστεί. Ένας Λέοντας αν αισθανθεί πως εντυπωσίασε και κέρδισε τον θαυμασμό τότε θα υποκύψει και θα παγιδευτεί σε έναν διπλό έρωτα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος θέλει το έδαφος που πατάει να είναι σταθερό και γόνιμο, δύσκολα ρισκάρει, δεν είναι από τους χαρακτήρες που θα βάλει σε κίνδυνο τη μόνιμη του σχέση για να ζήσει με κάποιο άλλο πρόσωπο την ένταση ή το στιγμιαίο πάθος. Δεν χαραμίζει δεσμούς και βάσεις, έχει αρχές που δύσκολα θα τις καταπατήσει. Ανήκει στα ζώδια της γης, σκέπτεται πρακτικά με ορθολογισμό, ακολουθεί τα πρέπει, βαδίζει πάντα έχοντας ένα σχέδιο ή ένα πλάνο. Στη ζωή του και στην προσωπική του σχέση θέλει να προχωρεί παραδοσιακά και σταθερά, θα στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλο πρόσωπο μόνο όταν βεβαιωθεί πως στη σχέση που ήδη έχει δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον και ουσιαστικά έχει φτάσει στο τέρμα της.

ΖΥΓΟΣ

Ο κοινωνικός πρόσχαρος και φιλικός Ζυγός κάνει διαρκώς νέες γνωριμίες, συνεπώς πολλές φορές βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις. Είναι συναισθηματικά ευαίσθητος, γίνεται εγωκεντρικός και συχνά νιώθει παραμελημένος, αυτός είναι ένας λόγος που ο δοτικός Ζυγός μπορεί τελικά να υποπέσει στη δημιουργία παράλληλης σχέσης. Ως ζώδιο του αέρα ακολουθεί πάντα το συναίσθημα του και αδυνατεί να βάλει φρένο στην καρδιά του, είναι επιρρεπής στις εξιδανικεύσεις και στους ενθουσιασμούς κατά συνέπεια και στους νέους έρωτες. Ο διχασμός τον προβληματίζει δεν έχει τη δύναμη όμως να αντισταθεί όταν κάτι τον κολακεύει και τον αναπτερώνει συναισθηματικά. Υπάρχει ο φόβος να παγιδευτεί σε μια διπλή σχέση ένας Ζυγός, ωστόσο μετά τον πρώτο ενθουσιασμό θα ακολουθήσουν οι τύψεις και οι ενοχές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ερωτικός και μυστικοπαθής είναι ένας Σκορπιός, αγαπάει το μυστήριο, την έλξη, το καμουφλάρισμα. Είναι κτητικός, ζηλιάρης, και δεν του αρέσουν οι χωρισμοί, όταν σταθεροποιηθεί συναισθηματικά σε ένα πρόσωπο θα μείνει στη σχέση, θα τηρήσει το ‘για πάντα μαζί’. Η μεγάλη αντίφαση θα προκύψει στην περίπτωση που γίνει υποχείριο του πάθους και της έλξης, δύσκολα μπορεί να τον ξεμυαλίσει ένα πρόσωπο ωστόσο αν συμβεί αυτό τότε θα δοθεί στο συναίσθημα του. Ένας Σκόρπιος είναι ικανός να διατηρήσει μακροχρόνια μια παράλληλη σχέση, να ζει για χρόνια μέσα στα καλά κρυμμένα μυστικά του. Επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα πράγματα με έναν Σκορπιό κι αυτό γιατί είναι πιστός αλλά είναι και άκρως ερωτικός, δεν αντέχει να ζει χωρίς πάθος και μυστήριο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο δραστήριος Τοξότης που αγαπάει την ανεξαρτησία και δεν του αρέσει να κλείνεται γίνεται συχνά επιρρεπής στις διπλές σχέσεις, ωστόσο όλα τα βλέπει περιστασιακά δίνοντας στο οτιδήποτε μικρή διάρκεια. Επειδή σαν χαρακτήρας δεν στοχεύει στη δέσμευση και στη μονιμότητα αν αποκτήσει τελικά μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση θα τη διατηρήσει με τον κατάλληλο τρόπο και δεν θα έχει σκοπό ή λόγο να την διαλύσει. Στην περίπτωση που ερωτευτεί κάποιο τρίτο πρόσωπο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δώσει μεγάλη σημασία και διάρκεια, συναισθηματικά θα παραμείνει στον δεσμό που ήδη έχει, ίσως να φλερτάρει ή να παίξει σε επιφανειακό βαθμό και γρήγορα θα ξεχάσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως αγαπάει τη δέσμευση, τη σταθερότητα και την απόκτηση, ανήκει στους πιστούς και συνετούς του ζωδιακού κύκλου. Ξέρει πολύ καλά πως για να αποκτήσει θα πρέπει να εργαστεί, να κινηθεί υπεύθυνα, να χειριστεί τις καταστάσεις ώριμα και όχι επιπόλαια. Όταν καταφέρει να αποκτήσει έναν σταθερό δεσμό ή γάμο ενισχύεται γι αυτόν ακόμα περισσότερο το καθήκον, συνεπώς δύσκολα θα βάλει σε κίνδυνο να ήδη κεκτημένα. Είναι τύπος οικογενειακός και παραδοσιακός, δεν αντέχει την αρνητική κριτική, σκέπτεται πάντα την κοινωνική του εικόνα και κυρίως το τι θα πει ο κόσμος. Δεν του αρέσουν οι παράλληλες σχέσεις, στο θέμα της απιστίας γενικά κρατά μια κάθετη στάση. Αν ερωτευτεί κάποιο άλλο πρόσωπο τότε θα χωρίσει με τον δεσμό του, θα φροντίσει να φερθεί όσο πιο σωστά μπορεί και στις δυο πλευρές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Συχνά γίνεται επιπόλαιος ένας Υδροχόος, παίρνουν τα μυαλά του αέρα και είναι λογικό γιατί ανήκει στα ζώδια του αέρα. Σαν χαρακτήρας αγαπάει το αντισυμβατικό και το αντικομφορμιστικό, συνεπώς εκλύεται από οτιδήποτε μπορεί να τον βγάλει από το καταστημένο και από την συνηθισμένη εξέλιξη. Είναι πολύ πιθανόν να μπλεχτεί σε παράλληλες σχέσεις, ωστόσο είναι σε θέση κάποιες επαφές να τις κρατήσει σε εντελώς απρόσωπο επίπεδο. Περίεργος γίνεται ένας Υδροχόος όταν αρχίζει να παίζει σε διπλό ταμπλό, δεν στοχεύει στη διάρκεια, τις καταστάσεις φροντίζει να τις κάνει εφήμερες και συναισθηματικά περαστικές. Γενικά ο Υδροχόος δεν θέλει να περιορίζεται, είναι αρκετές εκείνες οι φορές που η διπλή σχέση τον κάνει να περιορίζεται ακόμα περισσότερο, οπότε βάζει στόχο να ξεφύγει και από αυτήν.

ΙΧΘΥΣ

Ο συναισθηματικός και ρομαντικός Ιχθύς πολλές φορές κάνει διπλές σχέσεις νοητά. Τα γεγονότα και τις καταστάσεις που ελλοχεύουν κίνδυνο και ένταση προτιμά να τα ζει με την φαντασία του και όχι με πρακτική δράση. Ανά διαστήματα ερωτεύεται, ενθουσιάζεται, ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, αλλά σχεδόν πάντα μέσα από ονειροπολήσεις και φαντασιώσεις. Ένας Ιχθύς θα απιστήσει πρακτικά μόνο αν νιώσει πως παραμελείτε εντελώς από το ταίρι του ή αν αισθανθεί πως δεν εισπράττει αυτά που προσφέρει. Πρακτικά δεν του αρέσουν οι παράλληλες σχέσεις, όταν θα ενδώσει ερωτικά σε ένα τρίτο άτομο τότε θα έχει ήδη πάρει την απόφαση να τερματίσει τον δεσμό που έχει. Όλα αυτά βέβαια θα χρειαστούν χρόνο, στην πράξη τίποτα δεν θα γίνει από την μια στιγμή στην άλλη, είναι από τους χαρακτήρες που αργούν να συνειδητοποιήσουν

zwdiasimera.gr