Ταρώ: Ματιές σε έναν Μυστικό Κόσμο 
Οι άνθρωποι που έρχονται να κάνουμε μια ανάγνωση Ταρώ συνήθως είναι αρχικά φοβισμένοι. Τους ξενίζει καμιά φορά η ίδια η απόφασή τους να αφεθούν σ’ αυτά τα «μαγιολίκια». Αυτοί ειδικά οι «πρωτάρηδες» της μεθόδου, είναι οι λατρεμένοι μου. Απολαμβάνω το άνοιγμα της ίριδας που βλέπω μετά από την ανάγνωση, την αμηχανία για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν τόσα μυστικά της ψυχής τους, την έκπληξη και τη χαρά που επιτέλους το σύμπαν τους μίλησε. 
Τα Ταρώ αποτελούν μια οδό, μία και μόνη, με πολλές μορφές. Κάθε φορά που ο ταξιδιώτης θα μπει στο μονοπάτι των Ταρώ θα δει τον δρόμο κάτω από διαφορετικό φως και ίσως να ξαποστάσει σε άλλο ξέφωτο. Και θα δει διαφορετικά την θέα από το ένα και μοναδικό τοπίο, που δεν είναι άλλο παρά ο Εαυτός του. 

Ο κόσμος που ανοίγεται με τα Ταρώ, ο μυστικός κήπος με τα ρόδα και τα αρώματα, δεν είναι ποτέ ξένος προς αυτόν που ζητάει την ανάγνωση. Οι κάρτες των Ταρώ περιγράφουν με την παρασημαντική τους την κατάσταση της ψυχής του ανθρώπου και κωδικοποιούν τις κρυφές αιτίες των προβλημάτων του. Ο Ταρωμάντης δεν είναι παρά ένας καθρέφτης, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη αντανάκλαση της κάθε ψυχής. Όπως λέμε συχνά με όσους συνεργάζομαι, ο καθένας μπορεί να πει τα Ταρώ στον εαυτό του, απλά αυτή η διαδικασία μοιάζει με κάποιον που προσπαθεί να βαφτεί χωρίς καθρέφτη: υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην μπορεί να θυμηθεί το πρόσωπό του.

Αν θα έπρεπε να διαλέξω μια και μόνη λέξη για να περιγράψω πώς νιώθω μετά από κάθε ανάγνωση Ταρώ, θα έλεγα «έκπληκτη». Ίσως να είμαι πιο έκπληκτη από τον άνθρωπο που κάθεται απέναντί μου, παρά το γεγονός ότι κάνω τόσα ανοίγματα την ημέρα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, το να ανοίγεις μια χρωματιστή κάρτα και να διαβάζεις ένα πεπρωμένο, δεν συνηθίζεται. Ευτυχώς. 

Αν θέλετε να μπείτε σε αυτόν τον κόσμο, δεν χρειάζεστε την άδεια κανενός. Ούτε ιδιαίτερες γνώσεις χρειάζεστε. Η ίδια η τράπουλα θα σας μάθει όσα χρειάζεται να ξέρετε κι ακόμα παραπάνω. Με λίγο παιχνιδιάρικη διάθεση και μια μικρή επένδυση χρόνου για να εξοικειωθείτε με τις μαγεμένες φιγούρες, θα βρεθείτε ξαφνικά να ανακαλύπτετε ασύλληπτης ομορφιάς αλήθειες. 

Περάστε λοιπόν, η Ταρώ δεν περιμένει παρά τον Καθέναν.

info - Vera Dickey - Άστρολόγος - Ταρώ

https://www.facebook.com/verahristos

 

forwoman.gr