Θα παραμείνει ορθόδρομος στο ζώδιο μέχρι και τις 8 Ιουλίου για να περάσει ακολούθως σε ανάδρομη κίνηση. Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά την ευθύδρομη πορεία του μέχρι τότε. Όσα μας απασχολήσουν αυτές τις μέρες, θα επανέλθουν λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο!

Ο Λέων είναι το ζώδιο που συνδέεται περισσότερα από κάθε άλλο με την προβολή, επεκτείνοντας έτσι την ανάγκη του Ερμή για δημιουργική επικοινωνία και είμαστε πιο σίγουροι για τις ιδέες και τις αντιλήψεις μας. Η φύση του Λέοντα είναι φλογερή και αισιόδοξη, έτσι θέλουμε να ακούμε αλλά κυρίως να μιλάμε και να μεταδίδουμε θετικές ειδήσεις και νέα, ενδιαφερόμαστε για την ψυχαγωγία, τις επιχειρήσεις, τον έρωτα, τα παιδιά και την περιπέτεια.
Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, ο Ερμής από τον Λέοντα κάνει τον τρόπο σκέψης μας κάπως πομπώδη άνευ λόγου, μιας και τώρα μας λείπει το τακτ. Είμαστε ωμά ειλικρινείς γιατί λειτουργούμε με την "αλαζονική" πεποίθηση πως εμείς έχουμε δίκιο. Το στοίχημα είναι εδώ να μην επιμένουμε στις απόψεις μας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λέων σαν ζώδιο της φωτιάς είναι αρκετά εγωκεντρικό και δεν ακούει εύκολα τον άλλο και θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία.

Η διέλευση του Ερμή από τον Λέοντα ενεργοποιεί τους γεννημένους στον σταθερό σταυρό δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και τους καλεί να πάρουν αποφάσεις. Δίνει ευκαιρίες και ξαφνικές ιδέες σε Διδύμους και Ζυγούς και ανάταση σκέψης και ευκολίες σε Κριούς και Τοξότες. Από τις 27 Ιούνη έως τις 8 Ιούλη η επιρροή του πλανήτη ασκείται στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων, ειδικά όσους έχουν γεννηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες των ζωδίων αυτών.

Ο Ερμής κατά την διέλευσή του από τον Λέοντα, μέχρι την αρχή της ανάδρομης πορείας του στις 8/7 δεν σχηματίζει καμία κύρια όψη.

Η επιρροή της διέλευσης του Ερμή από τον Λέοντα και τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Ο Ερμής στον Λέοντα σου χαρίζει ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Η δημιουργικότητά σου μπαίνει σε ταχύτατους ρυθμούς και θέλεις κάθε μέρα να διασκεδάζεις περισσότερο. Αυτή την σύντομη περίοδο θέλεις να ελέγξεις τα πάντα γύρω σου και μερικές φορές χρειάζεται να συγκρατήσεις τον παρορμητισμό σου. Με τον Ερμή να διελαύνει στον πέμπτο οίκο σου, είσαι πολύ ελκυστικός στο αντίθετο φύλο και μπορεί να έχεις πολλά φλερτ. Θα έχεις, επίσης, την ικανότητα να φέρεις εις πέρας μια σκληρή δουλειά και με το εφευρετικό μυαλό σου, μπορείς να αναπτύξεις ένα δημιουργικό έργο. Τώρα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες στη σχέση σου ή με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, συζητώντας το ζήτημα που σε απασχολεί με αρμονικό τρόπο. Δεν θα μπορείς όμως τώρα να λειτουργείς καλά, αν νιώθεις πως σε πιέζουν.

ΤΑΥΡΟΣ
Αυτή την περίοδο θέλεις να επικοινωνήσεις με την οικογένειά σου και να ασχοληθείς με θέματα που αφορούν το σπίτι σου. Η ενέργειά σου διοχετεύεται στους δικούς σου ανθρώπους και στα θέματά τους. Η χαρά τους γίνεται δύο φορές χαρά σου και μπορείς να απολαύσεις αυτές τις στιγμές μαζί τους. Ίσως κάποιο μέλος της οικογένειάς σου κάνει ένα ταξίδι ή βρεθείς με άτομα από την παιδική σου ηλικία και τα χρόνια του σχολείου. Ίσως να σκέφτεσαι ακόμα να απομακρυνθείς από κάποια άτομα από το περιβάλλον σου, ακόμα και να πας σε άλλο σπίτι ή άλλη πόλη. Η ζωή σου μέσα στο σπίτι έχει έντονες συνομιλίες αλλά και ευχάριστη και ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, έχεις μια πολύ ιδιωτική ζωή και δεν θα εκφράζεις εύκολα τώρα τον τρόπο σκέψης σου. Οι ιδέες σου τώρα είναι διαισθητικές αλλά στερούνται ρεαλισμού και πρακτικότητας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με τον κυβερνήτη σου Ερμή να διελαύνει στον τρίτο οίκο σου, προβάλλεις τις διανοητικές σου ικανότητες και με το ευέλικτο μυαλό σου και την ανοιχτόμυαλη διάθεσή σου, μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις. Έχεις τώρα περισσότερο νεανική διάθεση, πρόθυμος να προσεγγίσεις τη ζωή με ανάλαφρο πνεύμα. Θέλεις παράλληλα να διασκεδάσεις και να χαλαρώσεις, οργάνωσε λοιπόν μικρές αποδράσεις με φίλους που θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας. Άλλωστε οι άνθρωποι του στενού σου περιβάλλοντος, φίλοι και αδέρφια, σε επηρεάζουν αρκετά αυτό το διάστημα. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις μια γνωριμία ερωτικού ενδιαφέροντος αλλά και να φέρουν στην ζωή σου ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν στα επαγγελματικά σου. Τέλος, θα έχεις την τάση να κινείσαι πολύ ή ακόμα να μιλάς με τους άλλους περισσότερο από το συνηθισμένο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στο δεύτερο οίκο σου, κάνεις προσπάθειες για τη βελτίωση των οικονομικών σου πόρων και έχεις τη δύναμη του μυαλού σου για να πετύχεις, έτσι τα οικονομικά σου γίνονται το κύριο μέλημα σου αυτές τις μέρες. Είσαι τώρα πρόθυμος να αποκτήσεις περισσότερα χρήματα και με το εφευρετικό μυαλό σου, βρίσκεις τους τρόπους. Μην κάνεις σπατάλες όμως και μην ξοδεύεις αλόγιστα χρήματα για την διασκέδασή σου. Έχεις τώρα πνευματική ευστροφία, γράφοντας ή μιλώντας. Επίσης, είσαι τώρα περισσότερο αισθησιακός και δείχνεις ένα έντονο ενδιαφέρον για το φλερτ ή το σεξ, με μια τάση να προσελκύεις περισσότερα από ένα άτομα τη φορά. Η αρνητική πλευρά όμως αυτής της όψης είναι πως τείνεις να είσαι λιγότερο ανοικτός στη διαφορετική άποψη.

ΛΕΩΝ
Με τον Ερμή να διελαύνει στον πρώτο οίκο σου, θέλεις να επικοινωνήσεις και είσαι σωματικά δραστήριος, αγαπώντας την κίνηση, το παιχνίδι και τη δράση. Αναλαμβάνεις επίσης αρκετές δραστηριότητες, θέλεις να κάνετε ό, τι σου αρέσει και αν νιώσεις ότι υπόκεισαι σε άδικη μεταχείριση, δεν θα διστάσεις να μιλήσεις ευθέως. Ο Ερμής στο ζώδιό σου σε βοηθάει πάντως να μιλήσεις. Τώρα θέλεις να μιλάς για τον εαυτό σου και τα επιτεύγματά σου περισσότερο από το συνηθισμένο. Βρίσκεις τις κατάλληλες λέξεις που χρειάζονται για να εκφραστείς και σου έρχονται εύκολα. Γενικότερα είσαι σε εγρήγορση και το μυαλό σου δουλεύει απίστευτα, ενώ μπορείς να πείσεις με άνεση τους άλλους για τις απόψεις σου αλλά δεν είναι κακό να ακούς και τους άλλους μερικές φορές! Υποθέσεις που ξεκινούν τώρα, θα τις ξαναβρείς μπροστά σου γύρω στον Δεκαπενταύγουστο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στο δωδέκατο οίκο σου, ασχολείσαι με τις πιέσεις και τα τραύματα του παρελθόντος. Ίσως τώρα να είσαι λιγότερο εγωιστής, ταυτόχρονα όμως είσαι πιο επιφυλακτικός και δεν εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου. Μπορεί να κρύψεις ακόμη και τις αποφάσεις σου και τις ιδέες σου, ενώ είσαι τώρα περισσότερο ευαίσθητος στον πόνο των άλλων, προσπαθώντας να βοηθήσεις κάποιον που σε έχει ανάγκη. Από την άλλη όμως θέλεις να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου και να βυθίζεσαι στις σκέψεις σου, αφού αυτό θα σου δώσει όμως τα απαραίτητα εφόδια για να δράσεις στο μέλλον. Μην διστάσεις λοιπόν να μιλήσεις όταν χρειάζεται κάτι ακόμα και αν όσα θες να πεις σου προκαλούν άγχος. Τέλος, πρόσεξε να μη δίνεις λαβές για δυσμενή σχόλια αυτό το διάστημα.

ΖΥΓΟΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στον ενδέκατο οίκο σου, θα νιώθεις πιο χαρούμενος από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών προσκλήσεων. Πιθανώς να συναντήσεις πολλούς νέους ανθρώπους με τους οποίους θα μοιραστείς τις απόψεις σου. Τώρα δεν έχει τόση σημασία για σένα να ακολουθήσεις τους κανόνες, μιας και λες άφοβα τη γνώμη σου. Η κοινωνικότητά σου λοιπόν χτυπάζει κόκκινο, ενώ φίλοι και γνωστοί σε βοηθούν να κάνεις γνωριμίες που σου φέρνουν πολλές επιτυχίες τόσο στα αισθηματικά σου όσο και στα επαγγελματικά σου. Μην αποκλείεις προσκλήσεις για εξόδους γιατί πάντα κρύβεται μια έκπληξη για εσένα στο τέλος της μέρας. Η τύχη πάντως είναι με το μέρος σου και πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Πες λοιπόν όσα έχεις να πεις με την γνωστή διπλωματικότητα που σε διακατέχει και τα αποτελέσματα είναι σίγουρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στο δέκατο οίκο σου, θα μετράς στους άλλους και θα σε θαυμάζουν. Θα υπάρξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα και θα δουλεύεις με οργάνωση και πειθαρχία, ενώ ανταποκρίνεσαι παράλληλα στις απαιτήσεις της εργασίας σου. Πρόσεξε όμως τις πολλές ώρες εργασίας, διότι θα νιώσεις εξαντλημένος και δεν θα μπορείς να αξιοποιήσεις τις διανοητικές σου ικανότητες. Είσαι ακόμη πιο έξυπνος πάντως στο χειρισμό του λόγου, με αποτέλεσμα να διασκεδάζεις την εκάστοτε παρέα σου. Τώρα δεν θα θέλεις να είσαι μόνος σου και θα προτιμούσες να περιβάλλεσαι από ενδιαφέροντες ανθρώπους. Παράλληλα, εστιάζεσαι στα επαγγελματικά σου. Θέλεις να βρεις τρόπους να αναδείξεις τον εαυτό σου και τις ιδέες σου στην εργασία σου και να αναρριχηθείς στην ιεραρχία.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στον ένατο οίκο σου, θα έχεις μεγάλη ανοδική πορεία καθώς θα υπάρχει μέσα σου η επιθυμία για κάτι καλύτερο, και ποτέ δεν θα σκέφτεσαι κάτι κακό. Θα έχεις πάντως μεγάλη δύναμη στα λόγια και πειθώ και μια διανοητική ανησυχία για τη γνώση και την αποκόμιση εμπειριών, που προκύπτουν όταν ταξιδεύεις σε μακρινούς τόπους. Επίσης, καθετί καινούριο σε εξιτάρει και θέλεις να το δοκιμάσεις, είτε αυτό αφορά μια διαφορετική κουζίνα ή μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής. Δεν φοβάσαι άλλωστε το άγνωστο και κυνηγάς την περιπέτεια. Τέλος, οι άνθρωποι που σε προσεγγίζουν κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βοηθήσουν και η εύνοιά σου αγγίζει νομικά ή διαδικαστικά θέματα, επαφές με το εξωτερικό ή σπουδές! Η επιτυχία έρχεται ξαφνικά και στην αρχή φαίνεται κάτι ασήμαντο αλλά με το Δία στο ζώδιό σου τελικά θα φέρει περισσότερα από όσα πιστεύεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στον όγδοο οίκο σου, θα ενδιαφέρεσαι για τα χρήματα που έχεις από κοινού με τους άλλους και θα είσαι ικανός με το λόγο σου, να πάρεις ό, τι χρειάζεσαι, όταν το χρειάζεσαι. Όποιες και αν είναι οι καταιγίδες που αντιμετωπίζεις στη ζωή σου αυτή την περίοδο με τον Κρόνο στο ζώδιό σου, καταφέρνεις να προσγειώνεσαι σε σταθερό έδαφος. Στα ερωτικά σου όμως συχνά θα αναρωτιέσαι ποια είναι η σωστή επιλογή, όμως θα έχεις το θάρρος και τη δύναμη να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμη, αυτή την περίοδο ασχολείσαι με τον εαυτό σου και ψάχνεις βαθιά μέσα στην ψυχή σου για την αλήθειά σου. Δεν εμπιστεύεσαι όσα ακούς και αυτό φέρνει κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία σου με τους δικούς σου ανθρώπους. Υπάρχει όμως παράλληλα και έντονη κινητικότητα σε θέματα που σχετίζονται με τις οφειλές σου ή τις οικονομικές σου υποχρεώσεις και ευνοείσαι ιδιαίτερα σε αυτούς τους τομείς μέσα από έγγραφα και υπογραφές. Τέλος, νεαρά πρόσωπα ενισχύουν το πορτοφόλι σου!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στον έβδομο οίκο σου, αναζητάς περισσότερο επικοινωνιακό περιεχόμενο στη σχέση σου και αν αναζητάς κάτι νέο στα προσωπικά σου, αυτή η περίοδος σε καλεί να έχεις τις «κεραίες» σου ανοιχτές για τις νέες γνωριμίες που έρχονται. Ίσως να θέλεις να μιλήσεις και να αποφασίσεις για το κοινό μέλλον της σχέσης σου και τώρα μπορείς να εναρμονίσετε τις ανάγκες τις δικές σου και του/της συντρόφου σου, συναισθηματικές και διανοητικές. Αναζητάς πάντως τρόπο να επικοινωνήσεις στην σχέση σου και αυτός είναι ο προβληματισμός σου αυτή την περίοδο και θέλεις να φέρεις την ισορροπία κάνοντας αρκετούς συμβιβασμούς. Θα δείχνεις γενικότερα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και θέλεις να κοινωνικοποιηθείς. Έχεις λοιπόν πολλές ευκαιρίες για εξόδους και βόλτες οπότε εκμεταλλεύσου τες για να χαλαρώσεις. Τέλος, μπορεί να διαπραγματευτείς μια νέα συνεργασία ή να έχεις κέρδη μέσω κάποιου συνεργάτη σου.

ΙΧΘΥΕΣ
Με τον Ερμή να διελαύνει στον έκτο οίκο σου, έχεις την ικανότητα να αποφύγεις τις εντάσεις στην εργασία σου και να κάνεις νέα σχέδια με το μυαλό σου. Θα έχεις ανάγκη από κάποια χαλάρωση η οποία σου είναι απαραίτητη για να εργαστείς καλύτερα. Τώρα μπορεί να σου ζητηθεί να εξυπηρετήσεις κάποια άτομα ή να κάνεις χάρες. Σκέφτεσαι παράλληλα τρόπους να βελτιώσεις την καθημερινή σου ζωή και πώς να αισθάνεσαι. Επίσης, οι σχέσεις με τους συναδέλφους σου βελτιώνονται και μαζί εργάζεστε για την επίλυση των προβλημάτων, καθώς η συμβολή τους είναι αναγκαία. Πρόσεξε όμως την υπερβολική εργασία, καθώς θα σε οδηγήσει σε νεύρα και εξάντληση. Γενικότερα, η καθημερινότητά σου γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου και εσύ αναζητάς τρόπους να ξεφύγεις από την ρουτίνα, το οποίο πετυχαίνεις με κάποιες εκδρομές και μέσα από παρέα με φίλους

http://astropedia.gr/