Αν υπάρχει μια μέρα να την ονομάσουμε καρμική, αυτή είναι η σημερινή. Μαζεύονται απίστευτα γεγονότα σε ένα μόνο εικοσιτετράωρο, συνωθούνται οι πλανητικές επιρροές και μας λένε να βιαστούμε. Κατ’ αρχάς ολοκληρώνεται σήμερα η ετήσια αντίθεση του Ήλιου με τον Κρόνο, την ίδια στιγμή που έχουμε Σελήνη Πρώτου τετάρτου, άρα τετράγωνο Σελήνης – Ήλιου στους άξονες Ζυγού – Καρκίνου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στον Καρκίνο, ανοίγοντας κυριολεκτικά τα κιτάπια του κάρμα.

Με την αντίθεση Ήλιου – Κρόνου μπορεί να βιώσουμε έναν έλεγχο πραγματικότητας, που πιθανόν σχετίζεται με το όποιο έργο μας, τις ευθύνες μας ή τους κανόνες, γενικά. Τα συναισθήματα της αμφιβολίας, της απαισιοδοξίας ή της ενοχής μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μέχρι να κάνουμε διορθώσεις στην πορεία μας.

Η αίσθηση ότι είναι αποκλεισμένη η ψυχή μας, αντιμετωπίζοντας εμπόδια στην πρόοδο της, και ότι οι καταναγκαστικές αναστολές μας πνίγουν είναι η συνθήκη μας υπό αυτή την επιρροή.

Παρόλο που μπορεί να υπάρξει απογοήτευση, οι προσπάθειές μας να αναμετρηθούμε με τις προσδοκίες μας μπορούν τελικά να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Η εστίαση στα συναισθήματά μας μπορεί να μην είναι πολύ παραγωγική αυτή τη στιγμή.

Αυτή είναι η περίοδος της επανεξέτασης των στόχων, πρέπει να λάβουμε καλύτερα υπόψη μας τα όρια του χρόνου και της ενέργειας. Μπορεί να είναι μια κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη πραγματικών λύσεων σε μακροπρόθεσμα προβλήματα και για την αναγνώριση της καρμικής σημασίας που έχουν οι όποιο περιορισμοί βιώνουμε.

Μπορεί να αναγνωρίσουμε την ανάγκη να υιοθετήσουμε μια πιο ταπεινή, πιο ώριμη και ενδεχομένως πιο συντηρητική προσέγγιση. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να καλύψουμε καθυστερημένα καθήκοντα ή τις ευθύνες.

Ο Ήλιος που ευθυγραμμίζεται σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης σήμερα μας ενθαρρύνει και ίσως μας προτρέπει να αναπτυχθούμε, να βελτιώσουμε και να επιδιώξουμε τους στόχους μας, κυρίως μέσα από τον οικογενειακό χώρο.

Κριός
Η ημέρα είναι φτιαγμένη από βαριά υλικά και πρέπει να προσέξετε πολύ τον εργασιακό σας χώρο. Πιθανόν η οικογένεια να απαιτήσει αναδιάταξη των προτεραιοτήτων σας. Αν έχετε σκορπιστεί σε πολλά και διαφορετικά αντικείμενα έχει έρθει η ώρα να διαλέξετε πιο σοφά προς ποια κατεύθυνση θα δώσετε το μεγαλύτερο βάρος, μην παίζετε με τις αντοχές σας.
Ταύρος
Οι φίλοι σας θα σας φανούν πολύτιμοι σήμερα, το ίδιο και τα αδέρφια σας και όσους αισθάνεστε ως αδέρφια σας. θα έχετε την αίσθηση ότι η ζωή σας αποκτά μεγαλύτερο νόημα και ενδιαφέρον μέσα από την σύσφιξη σχέσεων. Είναι πιθανόν να αισθάνεστε ότι ξέρετε με ακρίβεια πώς πρέπει να κινηθείτε για να ολοκληρώσετε τους στόχους σας στο άμεσο μέλλον.
Δίδυμοι
Οι δυνατές συγκινήσεις προέρχονται κυρίως από τον χώρο των μόνιμων σχέσεών σας. Είναι σοφό εκ μέρους σας να κάνετε τις επιλογές σας, να αξιολογήσετε πάλι ποιους ανθρώπους χρειάζεστε στην ζωή σας και να δείτε με ποιον τρόπο θα αδράξετε κι εσείς το νήμα της αγάπης, που όλο φαίνεται να γλιστράει από τα χέρια σας.
Καρκίνος
Είστε κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα, αλλά με θετικό τρόπο. Οι σχέσεις σας θα δεχτούν το άγγιγμα της λογικής ίσως κάπως σκληρά, αλλά οπωσδήποτε ξεκάθαρα. Οι νεφέλες του παρελθόντος διαλύονται και ξέρετε με ακρίβεια τι πρέπει να κάνετε δίνοντας προτεραιότητα στον εαυτό σας αλλά και στις υποχρεώσεις σας.
Λέων
Το παρελθόν θα είναι μείζον θέμα σήμερα και για σχεδόν μια εβδομάδα. Θέλετε να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας την ίδια στιγμή που άνθρωποι καινούριοι μπαίνουν στον ορίζοντα γεγονότων σας. Είναι πιθανόν να μην μπορείτε να βαδίσετε τα καινούρια σας μονοπάτια με τα παλιά σας παπούτσια, ίσως πρέπει να αλλάξετε πεποιθήσεις σε κάποιο βαθμό.
Παρθένος
Είναι η στιγμή για να εστιάσετε σε όσα θέλετε να επιτύχετε στην μεγάλη εικόνα της ζωής σας. Μπορείτε πια να πάρετε αποφάσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο την προβολή σας προς τους άλλους αλλά και την δεξαμενή των φίλων σας και των γνωστών σας. Είναι πολύ πιθανόν να ενσκήψουν πάλι στη ζωή σας άνθρωποι από παλιά.
Ζυγός
Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ήλιο σας προσανατολίζει προς την καριέρα σας, ενώ εσάς στην πραγματικότητα σας απασχολούν συναισθηματικά ζητήματα. Θα πρέπει να φύγετε από τον μικρόκοσμο των συναισθημάτων, γιατί παλινδρομείτε και αυτό σας βλάπτει, αλλά βλάπτει και την εικόνα σας.
Σκορπιός
Είστε γεμάτοι ενέργεια, είστε πανέτοιμοι να λήξετε κάποιες σχέσεις που σας κράτησαν για καιρό πίσω και πρέπει να δείτε με σοβαρότητα όλη σας την ζωή γιατί ανοίγονται ευκαιρίες, αρκεί να τις προσέξετε. Να είστε επίσης έτοιμοι να παραδεχτείτε κάποιες αγάπες που ίσως ο εγωισμός σας κάνει να τις κρατάτε κρυφές.
Τοξότης
Στον καρμικό σας Καρκίνο γίνονται πράγματα και θάματα. Είναι μια μέρα αλλά και γενικότερα μια περίοδος που μπορεί να θεμελιώσει το μέλλον που αξίζετε. Πρέπει να κάνετε κουράγιο και να αντέξετε βαρετά πεδία, ωράρια που σας πιέζουν ή ανθρώπους που δεν τους αντέχετε. Οι ανταμοιβές σας όμως θα είναι μεγάλες.
Αιγόκερως
Είστε στο προσκήνιο των πλανητικών εξελίξεων, με τον κυβερνήτη σας τον Κρόνο να αντιτίθεται στον Ήλιο δονώντας όλη σας την ύπαρξη. Έχει έρθει η στιγμή να κόψετε σχέσεις με ανθρώπους που εξάντλησαν την υπομονή σας ή με ανθρώπους που εξάντλησαν τις ανοχές γενικότερα της ψυχής σας. Τα προσωπικά θέματα σας απασχολούν πολύ και σας κάνουν να θεωρείτε πως ίσως χάσατε χρόνο.
Υδροχόος
Ο Κρόνος συμβαίνει να είναι μυστικός κυβερνήτης σας και η αντίθεσή του με τον Ήλιο από τον καρμικό για εσάς Καρκίνο σηματοδοτεί την ενιαύσια κρίση ταυτότητας που σας πιάνει. Έχει έρθει η στιγμή να πάρετε αποφάσεις που θα κρίνουν τον επόμενο χρόνο και πρέπει να μην αδικήσετε ούτε τον εαυτό σας ούτε τους άλλους.
Ιχθείς
Με τον Κρόνο να κάνει αντίθεση με τον Ήλιο από τον φιλικό σας Καρκίνο υπάρχει μια απογοήτευση και μια έλλειψη δημιουργικότητας. Σας φαίνεται κατά κάποιον τρόπο ότι η ζωή σας κάνει σβούρες γύρω από τα ίδια μοτίβα και αυτό σας έχει κουράσει. Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την εικόνα με συγκροτημένες και συγκεκριμένες αποφάσεις.

 

info

Vera Dickey - Άστρολόγος - Ταρώ

https://www.facebook.com/verahristos

forwoman.gr