Μηνιαίες προβλέψεις Αυγούστου 2019, από την Σμάρω Σωτηράκη

Ο πιο αγαπημένος μήνας των διακοπών και των απολαύσεων ξεκινά με μία πολύ έντονη Νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στη 1 Αυγούστου στις 8:37 μοίρες του Λέοντα σε σύνοδο με την Αφροδίτη και σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Μία Νέα Σελήνη που αποτελεί χαστούκι αφύπνισης συνειδήσεων, άρα είναι για πολύ ψύχραιμους και δυνατούς θιασώτες της ζωής!

Οι ανατρεπτικές καταστάσεις που προμηνύουν καθοριστικές, θαρραλέες αλλαγές είναι μέσα στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα για όσους έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων ή έχουν πλανήτες, ωροσκόπο, μεσουράνημα από τις 4 έως τις 10 μοίρες των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

Καλό είναι να όλοι μας να προσέχουμε τις αντιδράσεις μας, να μην αφήνουμε τον ανταγωνισμό να καθοδηγεί τις πράξεις και τα λόγια μας, να καταστείλουμε τον εγωισμό μας, να προσέχουμε όταν οδηγούμε, να μην αφήνουμε τίποτε στην τύχη του όταν ταξιδεύουμε.

Σε ότι αφορά στην Κοσμική Αστρολογία, μία τέτοια Νέα Σελήνη εγκυμονεί εκρήξεις ηφαιστείων, σεισμούς, ατυχήματα, «θερμά» επεισόδια, τρομοκρατικές ενέργειες.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 1 Αυγούστου ο Ερμής επανέρχεται σε ευθεία πορεία, στην ίδια μοίρα της πρόσφατης Σεληνιακής έκλειψης καθώς θα βρίσκεται εκεί που ήταν ο Ήλιος που σημαίνει ότι θα έχουμε επαναλήψεις γεγονότων που σχετίζονται με την έκλειψη ή την τάση να συνειδητοποιούμε το μάθημά μας από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Μακάρι να συμβεί το δεύτερο…

Την Πέμπτη, 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου, στις 22:24 μοίρες ενώ, κάτω από την ομπρέλα της Πανσελήνου, ο Ερμής που θα έχει περάσει στον Λέοντα, θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό. Και πάλι μιλάμε για εντάσεις, τρομοκρατία, σκληρά λόγια, ατυχήματα. Και πάλι συνιστώ να προσέχετε.

Θεωρώ ότι οι εντάσεις θα αμβλυνθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αλλά, μολονότι θα έχουμε αρκετές δυσκολίες να ξεπεράσουμε μέσα στον Αύγουστο, δεν παύει να είναι κάπως καλύτερος από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ας κάνουμε παντιέρα μας την Αγάπη, ας πάρουμε τα ηνία από τον εγωισμό και ας τα δώσουμε στη λογική, ας υμνούμε τον έρωτα με τις πράξεις και τα λόγια μας και όχι την ανάγκη μας για έλεγχο του ατόμου που μας ενδιαφέρει για να βιώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην αισθηματική μας ζωή…