Από Αθηνά Βαγενά 

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου ο περισσότερος κόσμος αισθάνεται κουρασμένος, εξασθενημένος και βιώνει στην προσωπική του ζωή προκλήσεις, εμπόδια και δοκιμασίες, με τα αποθέματα αντοχής να έχουν αρχίσει πραγματικά να στερεύουν. Ένα βασικό ερώτημα που γίνεται αυτό τον καιρό σε εμάς που ασχολούμαστε ενεργά με την αστρολογία είναι: «Πότε επιτέλους θα φτιάξουν τα πράγματα»; Μία τόσο γενική ερώτηση, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, αν δεν μελετηθεί πλήρως ο αστρολογικός χάρτης του ανθρώπου που κάνει το ερώτημα, είναι βέβαιο όμως ότι σταδιακά από τις 5 Νοεμβρίου καθώς το φεγγάρι γεμίζει για να οδηγηθούμε στην Πανσέληνο του μήνα που πραγματοποιείται στις 12 Νοεμβρίου, οι μέρες μας προσφέρουν την ενδυνάμωση και την αποκατάσταση. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε την Πανσέληνο του μήνα, η οποία κρίνεται θετική, αποκαταστατική και ενδυναμωτική.

Δείτε το Video Προβλέψεων για την Πανσέληνο αλλά διαβάστε παρακάτω και την ανάλυσή της

Πανσέληνος Νοεμβρίου 2019 στον Ταύρο
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται την Τρίτη 12 του μήνα και ώρα Ελλάδας 15:34, αυτή τη φορά από το ζώδιο του Ταύρου και πιο συγκεκριμένα από την 19°51’. Η Πανσέληνος από το ζώδιο που κυβερνήτης είναι η Αφροδίτη, τον Ταύρο στρέφει το ενδιαφέρον μας, σε τομείς που αφορούν τα χρήματα, τα αισθήματα, τις απολαύσεις, τα αποκτήματα και το ζητούμενο εδώ είναι να υπάρξει η διασφάλιση, η σιγουριά και η ικανοποίηση που θα επιφέρει την σταθερότητα σε αυτούς τους τομείς.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρούμε την «κορύφωση» γεγονότων των οποίων η έναρξη έγινε με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στο ζώδιο του Σκορπιού στις 28 Οκτωβρίου

Λέξεις Κλειδιά Πανσελήνου: Ενδυνάμωση, Ισχυροποίηση, Κατάκτηση, Εκπλήρωση, Οργάνωση, Αποκατάσταση, Ανταμοιβή, Λύσεις, Σταθεροποίηση, Συναισθηματική Εμβάθυνση, Αναγνώριση, Αξίωση, Αναγέννηση, Μεταμόρφωση, Επιμονή, Απόλαυση, Αναθεώρηση, Διλήμματα.

Τα ζώδια που επηρεάζονται : Οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι που γεννήθηκαν στο τέλος του δεύτερου με αρχές τρίτου δεκαημέρου. Πολύ σημαντικές θετικές επιρροές με αυτό το φεγγάρι θα έχουν και οι Παρθένοι – Αιγόκεροι αλλά και οι Καρκίνοι, Ιχθύες στα αντίστοιχα δεκαήμερα. Επιρροή όμως δέχεστε και όσοι έχετε ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 17-22 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Τα Σημαντικά Σημεία της Πανσελήνου
Η αρμονική Συμμετοχή του Πλούτωνα: Με την Πανσέληνο του Νοεμβρίου από το ζώδιο του Ταύρου παρατηρούμε την αρμονική συμμετοχή του Πλούτωνα, όπου σχηματίζει τρίγωνο με την Σελήνη και εξάγωνο με τον Ήλιο. Το διάστημα αυτό, δίνεται λοιπόν μία σημαντική ώθηση για να ξανασταθούμε στα πόδια μας , να ενδυναμωθούμε υλικά αλλά και συναισθηματικά, να ανακτήσουμε τα ψυχικά μας αποθέματα , να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να εμβαθύνουμε στην ουσία αλλά και να επικεντρωθούμε σε ότι είναι σημαντικό και ότι έχει πραγματική αξία. Δίνονται στηρίξεις, ενισχύσεις ή και λύσεις για πρακτικά οικονομικά ή και επαγγελματικά ζητήματα και αυτό αποτελεί μία σημαντική «ανάσα» αυτό τον καιρό σε όποιον έχει ταλαιπωρηθεί σημαντικά. Έχουμε την δύναμη να επιβληθούμε τον καταστάσεων, να ισχυροποιηθούμε, να επιμείνουμε στις προσπάθειές μας και να δούμε σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα που θα βάλουμε στόχο. Μπορώ να πω ότι δίνεται και η δυνατότητα αυτό το διάστημα να κόψουμε κακές συνήθειες.

Η αρμονική συμμετοχή Κρόνου – Ποσειδώνα: Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου παρατηρούμε για 3η συνεχόμενη φορά να σχηματίζεται το εξάγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Το όραμα, γίνεται ένας στόχος που με οργανωμένα βήματα οδεύει προς την υλοποίησή του. Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνα συμμετέχουν σε αυτό το φεγγάρι σχηματίζοντας αρμονικές όψεις με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη), έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, για αυτόν που έχει εργαστεί σκληρά, συστηματικά και οργανωμένα για να τα εκπληρώσει. Δεν θα λείψει το αίσθημα της ανταμοιβής, της δικαίωσης, της κατάκτησης, της σταθεροποίησης.

Η συμμετοχή του Ανάδρομου Ερμή από το Σκορπιό: Σε αυτό το φεγγάρι παρατηρούμε όμως και την συμμετοχή του Ερμή όπου κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Σκορπιού. Σχηματίζει σύνοδο με τον Ήλιο και αντίθεση με την Σελήνη. Το επικοινωνιακό κομφούζιο δεν λείπει και είναι βέβαιο ότι είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί σε κάθε μορφή έκφρασης και επικοινωνίας. Ωστόσο, μας δίνεται και η δυνατότητα αυτό το διάστημα να επαναξιολογήσουμε και να αναθεωρήσουμε καταστάσεις, να κλείσουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος, ή ακόμα και να βγάλουμε από το ντουλάπι των αναμνήσεων επιθυμίες που έμειναν στην μέση και τώρα έχει έρθει η ώρα να μπουν στο στάδιο υλοποίησης. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι με αυτή την Πανσέληνο θα δούμε να «φουντώνουν» οι επικοινωνίες με άτομα του παρελθόντος, όμως κρίνονται θετικές γιατί στην ουσία θα φέρουν την «κάθαρση» και την συγχώρεση από καταστάσεις του χτες.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη και οι παγίδες της … : Η Αφροδίτη που είναι και ο κυβερνήτης του Ταύρου όπου σχηματίζεται η Πανσέληνος του μήνα, κινείται στο ζώδιο του Τοξότη. Η κυρίαρχη τάση της περιόδου σε ότι αφορά τα χρήματα και τα αισθήματα είναι ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, τα σχέδια, η ελευθερία, η ανεμελιά … Ωστόσο παρατηρούμε ότι η Αφροδίτη ετοιμάζεται να σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, κάνοντας αρκετά ουτοπικό, ομιχλώδες, ασαφές και διληματικό το τοπίο γύρω μας. Θα χρειαστεί λοιπόν να αποφύγουμε την πλάνη, την εξιδανίκευση ή και την επιπολαιότητα που μπορεί να προέλθει αυτό το διάστημα από επικράτηση των συναισθημάτων που μπορεί εντέλει να χαρακτηριστούν ουτοπικά.

Ο Άρης σε εξάγωνο με Δία: Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου αυτού του Φεγγαριού (με συντεταγμένες Ελλάδας) και την ημέρα της Πανσελήνου σχηματίζει εξάγωνο με το Δία. Γύρω μας κυριαρχεί η θετική ενέργεια, η εγρήγορση, η ανάγκη να αρπάξουμε ευκαιρίες και να προχωρήσουμε μπροστά στις νέες εξελίξεις που ανοίγονται τώρα μπροστά μας. Κυριαρχεί η σπιρτάδα για δικτύωση, γνωριμίες, δραστηριότητες, ενώ σταδιακά φαίνεται ότι ανακτώνται οι δυνάμεις και δημιουργείται ένα πιο πρόσχαρο κοινωνικό κλίμα γύρω μας!

Πανσέληνος Νοεμβρίου 2019 : Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια

1Κριός
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σας ενεργοποιεί να διεκδικήσετε αυτό που αξίζετε, να επιμείνετε στις προσπάθειές σας για ένα καλύτερο μέλλον οικονομικό αλλά και επαγγελματικό. Καταφέρνετε να ενδυναμωθείτε στην καριέρα σας και αυτό θα σας βοηθήσει σταδιακά και να αναπτύξετε το εισόδημά σας, αλλά και να ισχυροποιηθείτε στον κλάδο που δραστηριοποιήστε. Αρκετοί από εσάς κλείνετε αυτό το διάστημα υποχρεώσεις / εκκρεμότητες με τα οικονομικά σας. Φόβοι, Ανασφάλειες αλλά και Ζητήματα του Παρελθόντος πέφτουν τώρα στο τραπέζι των αναθεωρήσεων, των σκέψεων και της επαναξιολόγησης. Από αυτή την διαδικασία καταφέρνετε να βρείτε απαντήσεις για θέματα που σας ταλάνιζαν και αυτό σας βοηθά να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Σας δίνονται ευκαιρίες νέων γνωριμιών, περισσότερης δικτύωσης και εξελίξεων στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

2Ταύρος
Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο, φωτίζοντας το δρόμο για να μπορέσετε τώρα να πετύχετε στα μεγαλόπνοα σχέδιά σας και να ισχυροποιηθείτε μέσω των εξελίξεων που μπορούν τώρα να σας προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά για την πορεία σας. Είναι ένα θετικό φεγγάρι, το οποίο σας ωθεί να κλείσετε κύκλους του παρελθόντος (όχι με άσχημο τρόπο) και να χαράξετε μία νέα πορεία. Αρκετοί έρχεστε σε επαφή αυτό το διάστημα με άτομα από το χτες ή και ζείτε μία επανασύνδεση σε μία σχέση σας. Τα συναισθήματά σας θα είναι έντονα αυτό το διάστημα, ενώ οι εξελίξεις σας καλούν τώρα να κάνετε μία ριζική αναδόμηση στη ζωή σας και να αναγεννηθείτε ακολουθώντας το ρεύμα των θετικών επιρροών που δέχεστε. Όνειρα και επιθυμίες εκπληρώνονται για πολλούς από εσάς σε αυτό το διάστημα.

3Δίδυμος
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σας βοηθά να ενισχύσετε τα ψυχικά σας αποθέματα. Το διάστημα αυτό μπορεί να αποτραβηχτείτε για λίγους από όλους και απ όλα, προκειμένου να βρείτε λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα της ζωής σας και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχετε. Με αυτό το φεγγάρι κλείνονται εκκρεμότητες επαγγελματικές, οικονομικές και προετοιμάζεται το έδαφος για νέα ξεκινήματα που είναι να γίνουν στη ζωή σας. Χρήσιμες πληροφορίες ή στοιχεία που μπορεί να αγνοούσατε έρχονται τώρα στην επιφάνεια και σας δίνουν απαντήσεις και λύσεις. Ψυχολογικά αισθάνεστε πιο ενδυναμωμένοι ενώ το διάστημα αυτό αποτελείτε και το στήριγμα δικών σας ανθρώπων που έχουν την ανάγκη σας. Την προσοχή σας μόνο στον υπέρμετρο ενθουσιασμό στα αισθηματικά και στις σχέσεις σας ιδιαίτερα αν ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας.

4Καρκίνος
Με την Πανσέληνο από το ζώδιο του Ταύρου γίνεστε πιο διεκδικητικοί στις επιθυμίες σας, βλέπετε κάποιες προσδοκίες σας να γίνονται πραγματικότητα, ενώ και η αισθηματική σας ζωή είναι φανερό ότι ενδυναμώνεται και σας προσφέρει απόλαυση. Με αυτό το φεγγάρι ανακαλύπτετε όμως κιόλας ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχετε κοινά θέλω, κοινές προσδοκίες, ποιοι μπορούν να σταθούν αληθινά στο πλευρό σας και σε ποιους μπορείτε να βασιστείτε. Η κοινωνική σας ζωή μπορεί να σας προσφέρει σημαντικά οφέλη αλλά και να δοθούν λύσεις σε θέματα επαφών ή και συνεργασιών. Αρκετοί από εσάς μπαίνετε τώρα στην διαδικασία να προχωρήσετε σε ένα σχέδιο που υπήρχε εδώ και καιρό μέσα στην καρδιά σας. Στην αισθηματική σας ζωή δεν λείπουν οι αναμοχλεύσεις του παρελθόντος και οι ευκαιρίες για μία επανασύνδεση.

Λέων
Η Πανσέληνος του μήνα επηρεάζει στενά το ζώδιο σας, πόσο μάλλον αν έχετε γεννηθεί κοντά στις 11-13 Αυγούστου. Το διάστημα αυτό κορυφώνονται εξελίξεις που αφορούν την καριέρα σας, τους προσωπικούς σας στόχους, το κοινωνικό σας προφίλ. Μέσα σε ένα κλίμα έντασης ή και ανακατατάξεων εσείς βρίσκεστε ευνοημένοι και μπορείτε αυτό το διάστημα να δείτε σημαντική πρόοδο, εξέλιξη άνοδο στα επαγγελματικά σας. Κάνετε τα βήματα τώρα για να επιτύχετε σε ένα σημαντικό για εσάς σχέδιο και οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας είναι καλές. Δεδομένου ότι έχετε περάσει ένα διάστημα ασφυκτικών πιέσεων / προκλήσεων / ανταγωνισμών ή και παρασκηνίου στα επαγγελματικά σας, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για εσάς να ακουστεί περισσότερο το όνομά σας, αλλά και να κατακτήσετε έναν μεγάλο στόχο που θα σας εδραιώσει (ιδανικό αυτό το διάστημα και για εύρεση εργασίας)! Η αισθηματική σας ζωή, είναι και αυτή με την σειρά της σε ένα ικανοποιητικό στάδιο.

Παρθένος
Η Πανσέληνος του μήνα κρίνεται θετική για να κάνετε νέα σχέδια, να δείτε επιθυμίες να εκπληρώνονται, να έχετε ειδήσεις / απαντήσεις για ζητήματα που ήταν σε εκκρεμότητα ή σας περιμένατε εδώ και καιρό. Έντονα επικοινωνιακή αυτή η Πανσέληνος, σας ωθεί σε αποφάσεις, επικοινωνίες, συμφωνίες ή και σε ταξίδια … Μέσα σε όλο αυτό το επικοινωνιακό κρεσέντο είναι χρήσιμο να κάνετε μία καλή οργάνωση γιατί ο κυβερνήτης σας ο Ερμής κινείται φαινομενικά ανάδρομος. Θετικές εξελίξεις αυτό το διάστημα θα έχετε σε νομικά έγγραφα, συμφωνίες, επαφές με εξωτερικό, εκπαιδευτικά ζητήματα, ενώ ναι … έρχονται και νέες γνωριμίες που θα προσφέρουν μία νέα θεώρηση των καταστάσεων στη ζωή σας. Ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας αισθάνεστε αυτό το διάστημα ότι πολλά από τα μεγάλα όνειρα, ή τα μεγάλα σχέδιά σας γίνονται πραγματικότητα.

Ζυγός
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου από το ζώδιο του Ταύρου, σας βοηθά να ενδυναμωθείτε ψυχολογικά αλλά και οικονομικά. Στον οικονομικό σας τομέα γίνονται τώρα οι διευθετήσεις εκείνες που σας βοηθούν να καλύψετε εκκρεμότητες (γραφειοκρατικές, τραπεζικές, κληρονομικές) και να βρεθείτε κερδισμένοι. Ζητήματα ακίνητης περιουσίας ή ακόμα και προσωπικές οικογενειακές υποθέσεις βαίνουν καλώς και αυτό σας βοηθά αυτό το διάστημα να ανακτήσετε τα ψυχικά σας αποθέματα. Στον ερωτικό τομέα η λίμπιντο είναι ανεβασμένη, κυριαρχεί ο αισθησιασμός, ενώ δεν λείπουν και οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Θυμηθείτε ότι αυτό το διάστημα μπορείτε να ενεργοποιηθείτε δυναμικά και να πάρετε αποφάσεις που τρενάρατε εδώ και πολύ καιρό!

Σκορπιός
Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο από το δικό σας, δίνοντας έμφαση αυτό το διάστημα στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Με αυτό το Φεγγάρι αφενός βρίσκεσαι σε μία φάση αναλογισμού, αναθεώρησης των αξιών που έχετε για τις σχέσεις σας, αφετέρου κάνετε σημαντικούς επαναπροσδιορισμούς που αφορούν τους ανθρώπους που συνδέεστε στενά. Καταλήγετε σε σταθερές αποφάσεις και συμφωνίες, προκύπτουν εκ βαθέων συζητήσεις που καλύπτουν τα κενά που διατηρούσατε μέσα σας τον τελευταίο καιρό. Αρκετοί μπορεί να πάρετε αυτό το διάστημα την απόφαση για ένα γάμο, ή μία επισημοποίηση, ενώ θα υπάρξουν και οι Σκορπιοί που θα κάνετε μία επανασύνδεση ή θα προχωρήσετε σε μία στενού τύπου ερωτική σχέση που θα καλύπτει τα «θέλω» σας. Με αυτό το Φεγγάρι, νιώθετε πλέον πιο σίγουροι και σταθεροί από την εξέλιξη των διαπροσωπικών σας σχέσεων.

Τοξότης
Η Πανσέληνος του μήνα κρίνεται άκρως θετική για τις πρακτικές υποθέσεις της ζωής σας, δηλαδή για τον τομέα της εργασίας αλλά και των οικονομικών σας. Κορυφώνονται τώρα εξελίξεις στην καθημερινότητα, στην εργασία σας, οι ο ποίες σας βοηθούν να κλείσετε παρελθοντικούς κύκλους και εκκρεμότητες και να αναδιοργανωθείτε. Ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την φυσική κατάσταση την δική σας ή των οικείων σας διευθετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα επαγγελματικά σας προκύπτουν τώρα αλλαγές που ναι μεν μπορεί να σας βγάζουν από την ροή της ρουτίνας, κρίνονται όμως ιδανικές για να μπορέσετε να δημιουργήσετε πιο ασφαλείς βάσεις για την πορεία σας. Το διάστημα αυτό κρίνεται θετικό και για να κόψετε κακές συνήθειες, να ασχοληθείτε περισσότερο με την άσκηση και την διατροφή σας.

Αιγόκερως
Ένα θετικό για εσάς φεγγάρι έρχεται για να δώσει χρώμα ανανέωσης στην καθημερινότητά σας. Με αυτή την Πανσέληνο κορυφώνονται εξελίξεις που αφορούν τον έρωτα, την δημιουργικότητα, τα παιδιά. Ερωτεύεστε, δίνονται λύσεις σε θέματα αισθηματικά, κατασταλάζετε καλύτερα σε αυτά που θέλετε στη ζωή σας, ενώ κυνηγάτε και ικανοποιείτε περισσότερο τα θέλω και τις επιθυμίες σας. Σας δίνονται οι ευκαιρίες για να διασκεδάσετε, για να ξεκινήσετε μία νέα δημιουργική δραστηριότητα, για να εκφραστείτε, να φλερτάρετε, να έχετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Το βέβαιο είναι ότι οι μέρες σας κάνουν να αισθάνεστε πιο δυνατοί και επαρκείς.

Υδροχόος
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου από το ζώδιο του Ταύρου, επηρεάζει άμεσα το δικό σας ζώδιο, φέρνοντας σημαντικές ανακατατάξεις στην προσωπική ζωή, στα συναισθήματά σας, στο σπίτι ή και στην οικογένεια. Παρόλο που τις μέρες κοντά στο φεγγάρι θα βρεθείτε αρκετοί από εσάς σε συναισθηματικό αναβρασμό ή ένταση, θα καταφέρετε εντέλει να βάλετε σε μία τάξη και σειρά οικογενειακές υποθέσεις, ζητήματα που αφορούν το ακίνητο, αρκετοί μπορεί να κάνετε τώρα αλλαγή χώρου διαμονής (ή εργασίας). Τακτοποιείτε με τον καλύτερο τρόπο υποθέσεις που σας επιβάρυναν ψυχολογικά ενώ προκύπτουν και εξελίξεις στα επαγγελματικά σας όπου σας προσφέρουν ανταμοιβή οικονομική. Σημαντικό ωστόσο είναι κοντά στις μέρες του φεγγαριού, να διαχειριστείτε με υπομονή και ψυχραιμία τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και να αποφύγετε τα καβγαδάκια με πρόσωπα της οικογένειας ή της εργασίας (πολλές από τις εντάσεις θα προκύπτουν από εσάς, λόγω της συναισθηματικής έντασης που βιώνετε)!

Ιχθύς
Μία επικοινωνιακή Πανσέληνος έρχεται για να δώσει έμφαση αυτό το διάστημα σε θέματα επαφών, γνωριμιών, συμφωνιών και όχι μόνο … Με αυτό το φεγγάρι έχετε την ανάγκη να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας, αποφάσεις ικανές να σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση μεγάλων ονείρων που έχετε για το μέλλον σας. Ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά σας (και συμφωνίες για αυτό τον τομέα) φαίνεται ότι πέφτουν τώρα στο τραπέζι των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων , με εσάς να είστε κερδισμένοι! Η επαφή σας με άτομα του παρελθόντος σας δίνει χαρά αυτό το διάστημα και μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση μαζί τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αρκετοί μπορεί να σκέφτεστε ή και να πραγματοποιήσετε και μία σημαντική για εσάς μετακίνηση.

https://astrokouskous.oroskopos.gr/panselhnos-noembriou-2019