Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 12/12 στις 07:12 π.μ. στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων (19ο 51’), ένα ζώδιο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την επικοινωνία, την αντίληψη, την κίνηση την μετάδοση της πληροφορίας και της γνώσης, άλλωστε ο άξονας Διδύμων – Τοξότη (3ος – 9ος ) είναι ο άξονας της Αντίληψης της Διδασκαλίας και της Επέκτασης.

Η Πανσέληνος αυτή θα επηρεάσει κυρίως του εκπροσώπους του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί στα τέλη του 2ου και στις αρχές του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο σε αυτή τη μοίρα, ενώ θα λειτουργήσει περιοριστικά για τους εκπροσώπους του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) που έχουν γεννηθεί στα τέλη του 2ου και στις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Ο Ωροσκόπος του χάρτης της Πανσελήνου είναι στην 15η μοίρα του Μεταβλητού Τοξότη, ενισχύοντας τα θέματα επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων των εκπροσώπων του Μεταβλητού Σταυρού, ενώ το βασικό αίτημα του Τοξότη δεν είναι άλλο από την επέκταση.

Η όψη αντίθεσης που θα σχηματίσει η Σελήνη με τον Ήλιο θα μας ωθήσει να βρούμε διαύλους επικοινωνίας τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές μας σχέσεις, ενώ για να καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική.

Η παρουσία του Ερμή στον 12ο οίκο του Ωροσκοπίου της Πανσελήνου μας δίνει ιδέες τις οποίες πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να βάλουμε σε πρακτική εφαρμογή, ενώ ευνοεί τις μυστικές επαφές και τις παρασκηνιακές συζητήσεις.

Η όψη τετραγώνου που θα σχηματίζει ο Δίας από το ζώδιο του Αιγόκερω με τον Χείρωνα θα ενεργοποιήσει θέματα ακινήτων, ή θέματα που έχουν σχέση με την επέκταση των προσφυγικών δομών.

Η όψη τριγώνου που θα σχηματίσει ο Δίας με τον ανάδρομο Ουρανό είναι πολύ θετική για την επέκταση των σχεδίων μας, καθώς θα δώσει πρωτότυπες ιδέες, και θα φέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα από την μια πλευρά θα μας ωθήσει να προχωρήσουμε σε συμφωνίες με γνώμονα το προσωπικό μας συμφέρον, από την άλλη πλευρά όμως, θα έχει ως αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να καταπιέσουμε τα συναισθήματα μας. Κοιτάζοντας τα πράγματα όμως με πιο ψύχραιμη ματιά, αν δεν επιτρέψουμε τα συναισθήματα μας να εγκλωβιστούν σε εγωισμούς και εμμονές, θα καταφέρουμε να αναγεννηθούμε συναισθηματικά αναθεωρώντας αρκετές από τις αξίες μας.

Αυτή που ίσως χρειαστεί λίγη προσοχή στην διαχείριση της, είναι η όψη τετραγώνου που θα σχηματίσει ο Δίας με το Μεσουράνημα, γιατί είναι πιθανό να μας ωθήσει να βάλουμε μεγαλόπνοους επαγγελματικούς στόχους οι οποίοι υπερβαίνουν τις δυνατότητες μας.

Ενώ, η όψη τριγώνου που θα σχηματίσει ο Άρης με τον Ποσειδώνα θα μας βοηθήσει να επικοινωνήσουμε τα σχέδια μας με εμπνευσμένο τρόπο, ιδιαίτερα όσα από αυτά μπορούν άμεσα να μπουν σε πρακτική εφαρμογή.

Το μήνυμα της Πανσελήνου είναι να αφήσουμε στην άκρη τις συναισθηματικές μας δεσμεύσεις και να δούμε τις προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις μέσα από τη λογική, ενώ απαλλαγμένοι από εμμονές θα καταφέρουμε να ξεχωρίσουμε, με μια προϋπόθεση, ότι οι στόχοι που θα βάλουμε έχουν την δυνατότητα να επιτευχθούν άμεσα εκμεταλλευόμενοι τις σωστές ευκαιρίες.

Ας δούμε πως θα επηρεάσει η Πανσέληνος στους Διδύμους τα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 3ο Ηλιακό σας οίκο θα στρέψει την προσοχή σας σε θέματα επικοινωνίας. Αυτό που ζητά άμεσα από εσάς είναι να μην βιαστείτε να επικοινωνήσετε τις αποφάσεις σας που αφορούν τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια, αν δεν είστε σίγουροι ότι οι αποφάσεις σας βασίζονται στην λογική και όχι στο συναίσθημα. Εάν το καταφέρετε να είστε σίγουροι, ότι σύντομα θα δείτε την επαγγελματική σας ζωή και την δημόσια εικόνα σας να μεταμορφώνεται.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 2ο Ηλιακό σας οίκο θα στρέψει την προσοχή σας στις οικονομικές σας υποθέσεις. Αφήστε στην άκρη τους δισταγμούς και μην αφήσετε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιασθούν ανεκμετάλλευτες, γιατί η επιτυχία σας κρύβεται στην υλοποίηση των έξυπνων ιδεών σας. Με μια και μόνο προϋπόθεση, ότι αφήνεται πίσω τις προσκολλήσεις και τις εμμονές του παρελθόντος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο σας , θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε ουσιαστικά με τις προσωπικές σας σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Αυτό που ζητά από εσάς είναι να είστε ειλικρινείς και να μην διστάσετε να κοιτάξετε κατάματα τους φόβους και τις ανασφάλειες σας και να παραδεχτείτε στον εαυτό σας ποιες από αυτές κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους και ποιες από καθαρό συμφέρον.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 12ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε πιο ουσιαστικά με την υγεία σας αλλά και με τις επαγγελματικές σας υποθέσεις, καθώς θα φωτίσει το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα να πάρετε σημαντικές αποφάσεις γύρω το μέλλον μιας επαγγελματικής συνεργασίας.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος του θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 11ο Ηλιακό σας οίκο, είναι θετική για εσάς, οι προσκλήσεις που θα δεχτείτε από φίλους θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στον φιλικό και κοινωνικό σας κύκλο, ενώ θα καταφέρετε να εντυπωσιάσετε άτομα τα οποία βρίσκονται σε θέση ισχύος και τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανέλθετε επαγγελματικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 10ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας φέρει πολύ έντονα απέναντι στο δίλλημα καριέρα ή οικογένεια, και αυτό γιατί η ανάγκη σας να μείνετε σπίτι και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι πολύ έντονη. Υπομονή γιατί οι γιορτές πλησιάζουν.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο φιλικό για εσάς ζώδιο των Διδύμων στον 9ο Ηλιακό σας οίκο θα ενισχύσει την ανάγκη σας να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είστε λιγάκι αφηρημένοι, γεγονός που μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 8ο Ηλιακό σας οίκο θα φωτίσει τα πιο αθέατα σημεία της ψυχής σας, εκεί όπου έχετε κρύψει πολύ καλά τους εσωτερικούς σας φόβους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τους δείτε κατάματα θα καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο μεγάλοι και ότι ρίζα τους βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο έχετε δομήσει τις αξίες σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε την εσωτερική σας δύναμη και να μεταμορφωθείτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί απέναντι από το ζώδιο σας ,στο ζώδιο των Διδύμων στον 7ο Ηλιακό σας οίκο θα σας ωθήσει να δείτε με άλλα μάτια τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Αυτό που σας ζητά είναι να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιασθούν για να επεκταθείτε, ενώ αναγκαία και ικανή συνθήκη για να πετύχετε είναι να κινηθείτε με λογική.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 6ο Ηλιακό σας οίκο θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της εργασίας σας, ενώ θα σας ωθήσει να επανεξετάσετε τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας. Η αυστηρή σας στάση και η επιφυλακτικότητα σας θα σας βοηθήσουν να γλυτώσετε από αρκετές κακοτοπιές, ενώ μπορείτε να είστε σίγουροι και για το γεγονός ότι το όνομα σας συζητιέται στα πηγαδάκια των συναδέλφων σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο φιλικό για εσάς ζώδιο των Διδύμων στον 5ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να αφήσετε στην άκρη τους δισταγμούς και να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιασθούν για να προωθήσετε τα σχέδια σας. Ενώ αρκετοί από εσάς είναι πιθανό να ξεκινήσετε μια ερωτική σχέση ανισότητας μόνο από συμφέρον.

ΙΧΘΥΣ

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο των Διδύμων στον 4ο Ηλιακό σας οίκο, θα στρέψει την προσοχή σας στα ζητήματα που απασχολούν το σπίτι και την οικογένεια σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μην μεγαλοποιείτε τις καταστάσεις μέσα σας γιατί δεν είναι τόσο σοβαρά όσο τα έχετε στο μυαλό σας.

Από την Πηνελόπη Παπουτσή

https://www.oroskopos.tv