Κάθε εμφάνιση του ζεύγους Κρόνου-Πλούτωνα είναι ένα σχετικά σπάνιο γεγονός που συμβαίνει περίπου κάθε 4 δεκαετίες (33-38 χρόνια) και διαρκεί λίγο παραπάνω από 2 χρόνια, σε μια πορεία αργής εξέλιξης που περιλαμβάνει και δύο ανάδρομες περιόδους για κάθε πλανήτη.

Μια σύνοδος Κρόνου- Πλούτωνα μοιάζει με μια καρμικής φύσης «παγκόσμια επιστροφή του Κρόνου» που έχει βαθιά επίδραση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, και συνδέεται με επώδυνα γεγονότα.

Η σύνοδος έγινε ακριβείας στις 12 Ιανουαρίου του 2020, στις 23° του Αιγόκερω, σηματοδοτώντας την έναρξη του νέου κύκλου των δύο πλανητών (ο προηγούμενος κύκλος τους ήταν στον Ζυγό και είχε αρχίσει τον Νοέμβριο του 1982). Η έναρξη του κύκλου από τον Αιγόκερω, δείχνει την μεγάλη ισχύ του Κρόνου, αφού τώρα βρίσκεται στην έδρα του, στο «σπίτι του», και σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου.
Η επίδραση της συνόδου θα διαρκέσει για όλη τη χρονιά αλλά και πολύ πέρα από αυτή λόγω της χρονικής έκτασης της ανοχής και της κυμάτωσης που δημιουργεί η ενέργεια της όψης. Είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί φόβο, αφού συνδέεται με συγκρούσεις και σκληρά γεγονότα, δύσκολα στην αντιμετώπισή τους. Μια παρόμοια σύνοδος βρισκόταν στο φόντο σε καιρούς κρίσεων, αναταραχών και συλλογικού αισθήματος ανησυχίας. Ανατρέχοντας στο παρελθόν για να δούμε τι συνέβη στις προηγούμενες συνόδους Κρόνου-Πλούτωνα, βρίσκουμε παγκόσμιους πολέμους, οικονομικά κραχ, αυταρχικότερα καθεστώτα, καταρρεύσεις κυβερνήσεων και επιδημίες.

Τα θέματα της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα φέρνει δώρα, αλλά φέρνει και δυσκολίες και την ανάγκη να αναδιοργανωθούν πλήρως τα πράγματα ή να ξαναχτιστούν από την αρχή. Λόγω της ισχυρής ενέργειας του Αιγόκερω, αυτό είναι πιθανό να συμβεί σε τομείς που σχετίζονται με την καριέρα μας, τη φιλοδοξία μας και με αυτό που συμβολίζει για μας την επιτυχία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πιθανότερο η ενέργεια αυτή να εκδηλωθεί σε τομείς που σχετίζονται με κυβερνήσεις, τράπεζες και μεγάλες εταιρίες. Κι αυτό που θα δούμε είναι είτε να αποκτούν περισσότερη δύναμη είτε να οδηγούνται σε πλήρη καταστροφή.

Οι αγώνες δύναμης και οι διαμάχες για την εξουσία θα αποτελέσουν επίσης θέμα αυτής της συνόδου.
Όταν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας συναντιούνται, σηματοδοτούν μια περίοδο μεγάλης έντασης, εξαναγκασμών, βίαιων πράξεων και διχασμού μέσα από μαζικά, κυρίως, γεγονότα. Οι μορφές των κοινωνικών δομών εξασθενούν και καταρρέουν, και νέες μορφές τις αντικαθιστούν.

Ο συνδυασμός Κρόνου-Πλούτωνα είναι βαρύς κι ασήκωτος, καθώς οι δύο πλανήτες είναι ψυχροί και αυστηροί, και φέρνει αντιπαραθέσεις για ζητήματα που δείχνουν αδιαπραγμάτευτα και δεν σηκώνουν αναβολή. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδέχεται να συμβούν μεγάλες αλλαγές σε κυβερνήσεις, πολιτική, οικονομία ή να σημειωθούν μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις που τον αντίκτυπό τους θα συνειδητοποιήσουμε πολύ αργότερα.

Το καμπανάκι κινδύνου για το 2020 χτυπά, ωστόσο, με τις αρνητικές όψεις που σχηματίζονται από τον Άρη που θα βρίσκεται από τον Ιούλιο 2020 στον Κριό, ζώδιο στο οποίο είναι πανίσχυρος. Λόγω της ανάδρομης κίνησής του, εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος είναι από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι και το φθινόπωρο, διάστημα αρκετά μεγάλο και πολύ εκρηκτικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Άρης θα σταθμεύσει ανάδρομος σε σκληρή όψη τετραγώνου με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, και στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Κρόνος θα σταθμεύσει ορθόδρομος σε απόσταση 3 μοιρών από τον Πλούτωνα. Ο δυναμισμός του Άρη, που βαδίζει μπροστά με τρόπο βίαιο και μαχητικό, θα συγκρουστεί τότε με το φρένο του Κρόνου και με την ψυχρότητα και την τρομερή οργή του Πλούτωνα. Τότε, οι σχηματισμοί αυτοί μπορεί να φέρουν πολυάριθμες πολωτικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.
Το καλοκαίρι, λοιπόν, και το φθινόπωρο του 2020 πιθανότατα θα είναι τεταμένα. Και μολονότι ο Δίας θα μπει στην παρέα Κρόνου-Πλούτωνα τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την απομάκρυνση του Άρη, ανοίγοντας δρόμους για λύσεις, το νέο ζευγάρι Δία-Κρόνου θα δεχθεί τετράγωνο από τον Άρη από τέλη του 2020 και ως τον Ιανουάριο του 2021. Οπότε, επιστροφή στην ηρεμία θα υπάρξει στις αρχές της άνοιξης του 2021.

Δύσκολες περίοδοι είναι εκείνες κατά τις οποίες οι διελεύσεις άλλων πλανητών ενεργοποιούν τις εντάσεις του ζεύγους Κρόνου-Πλούτωνα.

Έτσι, σε προσωπικό επίπεδο, να είστε προσεκτικοί όταν ο Ήλιος, η Αφροδίτη, ο Ερμής και κυρίως ο Άρης θα περνούν από τις 20° έως τις 25° του Κριού, του Καρκίνου και του Ζυγού.

Ο νέος κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα θα φέρει νέες μορφές και δομές που θα υποστηρίξουν αυτό το οποίο καλλιεργούσαμε συστηματικά. Οι εμπειρίες που συνοδεύουν αυτή τη σύνοδο δεν είναι εύκολες στη διαχείρισή τους, αλλά η ένταση της όψης μας αναγκάζει να εστιάσουμε καλύτερα και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με αποφασιστικότητα και θάρρος. Έτσι, άλλες φορές πρέπει να αντέξουμε τις αντιθέσεις και τις αντιπαλότητες που δημιουργούνται, ενώ άλλες πρέπει να υποχωρήσουμε μπροστά σε δυνάμεις που είναι έξω από τον έλεγχό μας, και να αποδεχτούμε τα συναισθήματα της θλίψης που προκαλεί η απώλεια.

Αν δείξουμε επιμονή στις προσπάθειές μας παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν, μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουμε πλησιάσει αρκετά μεγάλους στόχους ζωής πάνω σε νέα και γερά θεμέλια που θα αντέξουν για πολλά χρόνια.
Το ξεκίνημα του νέου κύκλου Κρόνου-Πλούτωνα είναι μέρος μιας πολυαστρίας (stellium) στον Αιγόκερω που περιλαμβάνει επίσης τον Δία σε σύνοδο με τον νότιο Δεσμό της Σελήνης, τον Ήλιο, την Δήμητρα και τον Ερμή, όλους μαζί στο ίδιο ζώδιο και πολύ κοντά μεταξύ τους. Αμέσως μετά τη σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα, Κρόνος και Πλούτωνας κάνουν σύνοδο με τον Ήλιο ξεκινώντας νέους κύκλους συνόδων.

Έτσι, ο Ιανουάριος 2020 είναι μια εξαιρετικά ισχυρή περίοδος κατά την οποία θα φυτέψουμε τους σπόρους αυτού που θέλουμε να αναπτυχθεί στη ζωή μας όχι μόνο για το 2020 αλλά πολύ πιο πέρα, για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα είναι όψη θανάτου και ανάστασης, καθώς και οι δύο πλανήτες αντιπροσωπεύουν το τέλος, τη λήξη, την ολοκλήρωση. Πασχίζουμε μέσα από περιορισμούς και αυστηρά όρια που μας τα θέτουν άνθρωποι ή γεγονότα, να αλλάξουμε στη ζωή μας κάτι που έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του. Κι αυτό μπορεί να αφορά μια σχέση ή την καριέρα ή μια συγκεκριμένη μας πεποίθηση ή συμπεριφορά. Κάτι στη ζωή μας, όχι μόνο δεν μας εξυπηρετεί πια αλλά μας κρατά και πίσω, ακόμα κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα αντιπροσωπεύει μια εποχή σκληρής και σοβαρής επαγγελματικής προσπάθειας (Κρόνος, Αιγόκερως). Στον τομέα αυτό θα χρειαστούμε υπομονή και αποφασιστικότητα γιατί θα αντιμετωπίσουμε περισσότερες ευθύνες σε λιγότερες ώρες και με λιγότερα μέσα.

Μπορεί να βιώσουμε μια απώλεια, δυσκολία ή απογοήτευση, ή να χρειαστεί να κάνουμε κάποια θυσία, αφού πρέπει κάτι να εγκαταλείψουμε ή να αλλάξουμε. Μπορεί να νιώσουμε πιεσμένοι ή να χρειαστεί να σηκώσουμε περισσότερα βάρη που θα μας τα φορτώσει στους ώμους κάποιος σε θέση εξουσίας ή μια κυβέρνηση ή μια μεγάλη εταιρεία.

Αυτό μπορεί να συμπιέσει τα οικονομικά μας ή να μας αναγκάσει να θυσιάσουμε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μας. Μια αλλαγή στις περιστάσεις πιθανόν να μας στερήσει απολαύσεις σε άλλους τομείς της ζωής μας μέχρι να διευθετήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η επιρροή του Πλούτωνα φέρνει την ανάπτυξη, τις ριζικές αλλαγές, τον ενθουσιασμό και την εμβάθυνση, ενώ η επιρροή του Κρόνου την τελειοποίηση, την αποδοχή, την ανάκτηση και την επιβεβαίωση. Η σύνοδος μεταξύ των δύο πλανητών θα μας ζητήσει, όπου έχουμε πάρα πολλά να αφήσουμε το πλεόνασμα, κι όπου έχουμε πολύ λίγα να σιγουρευτούμε ότι μας φτάνουν. Αν κάτι έχει σπάσει, πρέπει τώρα να το διορθώσουμε ή να το πετάξουμε. Δεν μπορούμε πια να αφήνουμε τα πράγματα όπως είναι.

Πρέπει να ενεργήσουμε υπεύθυνα και να πετάξουμε αμείλικτα στα σκουπίδια αυτό που πρέπει να πεταχτεί. Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, γι΄αυτό πρέπει να την αποδεχτούμε και να πράξουμε αναλόγως. Αν αγνοήσουμε το κάλεσμα αυτής της συνόδου, σύντομα το άχρηστο θα γίνει προφανές, κι αν αρνηθούμε την αλλαγή, τότε ίσως προκύψουν επιπλοκές που θα κάνουν τη ζωή μας εξαιρετικά δύσκολη.

Η αλλαγή είναι καλά προμελετημένη. Έτσι, αφού αποτινάξουμε τους περιοριστικούς παράγοντες από τη ζωή μας, με αποφασιστικότητα και επιμονή θα χτίσουμε.
κάτι νέο στη θέση του παλιού.

Πώς θα σας επηρεάσει προσωπικά η σύνοδος Κρόνου- Πλούτωνα το 2020;

Δείτε στον γενέθλιο χάρτη σας, ποιες τοποθετήσεις πλανητών ή σημείων έχετε στις περίπου 22° οποιουδήποτε παρορμητικού ζωδίου (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) για να καταλάβετε πόσο και πού μπορεί να σας επηρεάσει προσωπικά αυτή η διέλευση. Για όσους έχετε πλανήτες ή σημεία στις περίπου 22° των ζωδίων του νερού ή της γης, η διέλευση αυτή θα είναι ιδιαίτερα θετική, δεδομένου ότι δέχεστε όψεις εξαγώνου ή τριγώνου. Οι υπόλοιποι, μάλλον αδιάφορα.

https://asteriskos.wordpress.com/