Ερμής στον Ταύρο από 27/4
Όταν ο Ερμής βρίσκεται στον Ταύρο, η επικοινωνία είναι πιο νωχελική, πιο αργή, αλλά και πιο ήρεμη, σε αντίθεση με την προηγούμενη θέση του Ερμή στον Κριό που έφερε πιο ηλεκτρισμένο κλίμα. Παράλληλα εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δράσουμε, ή να πείσουμε τους άλλους με το λιγότερο δυνατό κόπο. Εκφραζόμαστε πιο ευχάριστα, όμως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να αφομοιώσουμε νέες πληροφορίες ή ιδέες. Επίσης, ο Ταύρος είναι ζώδιο που σχετίζεται με τα οικονομικά και με τα αποκτήματά μας, έτσι λοιπόν ασχολούμαστε πιο εντατικά με τέτοια ζητήματα, ωστόσο ο Ερμής στο γήινο και σταθερό ζώδιο του Ταύρου μας κάνει περισσότερο πεισματάρηδες και αδιάλλακτους. Ταυτόχρονα όμως αποφεύγουμε τα ρίσκα και αποβάλλουμε στο βαθμό του εφικτού το άγχος και τη νευρικότητα!

Η διέλευση του Ερμή από τον Ταύρο ενεργοποιεί τους γεννημένους στον σταθερό σταυρό δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και τους καλεί να πάρουν αποφάσεις. Δίνει ευκαιρίες και ξαφνικές ιδέες σε Καρκίνους και Ιχθύς και ανάταση σκέψης και ευκολίες σε Παρθένους και Αιγόκερους. Από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου η επιρροή του πλανήτη ασκείται στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων, το δεύτερο δεκαήμερο ενεργοποιείται από 2 έως 7 Μαΐου και από 7 έως 12 Μαΐου την επιρροή του πλανήτη δέχονται οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων.

Οι όψεις που θα κάνει ο Ερμής κατά την διέλευσή του από τον Ταύρο

Στις 28 Απριλίου, ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο, κάτι που θα βάλουν εμπόδια στην επικοινωνία.
Στις 4 Μαΐου, ο Ερμής συναντά τον Ήλιο και θα φέρει στην επιφάνεια οικονομικά θέματα, αλλά και.. ξεροκεφαλιά!
Στις 7 Μαΐου, ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, φέρνοντας περισσότερη πνευματικότητα, οράματα και μεταφυσικές απαντήσεις.
Στις 9 Μαΐου, ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, δίνοντας καλά νέα σε επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα.
Στις 10 Μαΐου, ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία, φέρνοντας τύχη και εύνοια σε οικονομικά θέματα.

Η επιρροή της διέλευσης του Ερμή από τον Ταύρο και τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Ο Ερμής κινείται στο δεύτερο ηλιακό οίκο σου, των οικονομικών και σκέφτεσαι σοβαρά την οικονομική σου κατάσταση. Θα έχεις την ευκαιρία να εισπράξεις χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρεις και να ωφεληθείς από εμπορικές και λοιπές συναλλαγές. Παράλληλα όμως θα κληθείς να εξετάσεις τον προϋπολογισμό σου και ψάχνεις πώς θα οργανώσεις τις δαπάνες και τα έξοδά σου. Επίσης, ίσως ξεκινήσεις διαπραγματεύσεις για μια νέα οικονομική συμφωνία και επανεξετάζεις την απόδοση των επενδύσεων σου, ενώ μπορεί να έχεις αυξημένη πελατεία αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Το σίγουρο είναι πως ξοδεύεις χρήματα για να καλύψεις τις ανάγκες σου σε υλικό επίπεδο

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ερμής κινείται στο ζώδιό σου και εσύ κινείσαι, μιλάς, συνεννοείσαι και επικοινωνείς ευκολότερα. Κάνεις λοιπόν περισσότερες συναντήσεις, ακόμη και τυχαίες, ενώ προγραμματίζεις καλύτερα τις υποθέσεις σου. Έχεις πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και το κλίμα είναι πλέον πιο ευχάριστο γιατί ακούς την πλευρά των άλλων και είσαι πιο διαλλακτικός. Μάλιστα, έχεις πολλές δημιουργικές εμπνεύσεις ενώ μπορείς πιο άνετα να προωθήσεις τις ιδέες και το έργο σου. Στις συζητήσεις σου, είσαι στο επίκεντρο και κλέβεις την παράσταση αφού κερδίζεις με τον τρόπο που επικοινωνείς τα θέλω σου ακόμη και τον πιο δύσπιστο. Μπορείς επίσης να κάνεις μια συμφωνία ή μια επικερδή επιχειρηματική πρόταση. Τέλος, παίρνεις αλλά και δίνεις σημαντικές συμβουλές. 

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ο κυβερνήτης σου Ερμής κινείται στο θολό και εσωστρεφή δωδέκατο ηλιακό οίκο σου και έχεις ανάγκη από περισσότερο προσωπικό χρόνο, που είναι απαραίτητος για την ψυχική ηρεμία σου. Κινείσαι γενικότερα σε πιο εσωστρεφή επίπεδα και σκέφτεσαι κάποια πρόσωπα ή κάποιες καταστάσεις που σε απογοήτευσαν, τώρα όμως μπορείς να κάνεις εκκαθάριση από όλα αυτά. Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι εξαρτημένος από ανθρώπους και πράγματα που δεν σε εξυπηρετούν πλέον. Άλλωστε αναθεωρείς πολλές κινήσεις σου, καθώς δεν είχαν όλες το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο κυβερνήτης σου σε βοηθά να βρεις τώρα τις μεταβλητές που τότε αγνοούσες. Επίσης, προετοιμάζεις με μεθοδικότητα το επόμενο βήμα σου, ενώ αυτή είναι μια διέλευση που σε βοηθά να ασχοληθείς με τις εσωτερικές σου αναζητήσεις. Φρόντισε όμως να μείνεις μακριά από παρασκηνιακές ενέργειες που εγείρουν δυσμενή σχόλια σε βάρος σου. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Ερμής κινείται στον ενδέκατο ηλιακό οίκο σου, της φιλίας, της τεχνολογίας και της κοινωνικής δικτύωσης, και σου δημιουργεί την αισιοδοξία ότι μπορείς να απευθύνεσαι σε φίλους ή σε άλλα γνώριμα πρόσωπα, είτε για άμεση, είτε για έμμεση στήριξη στις προσπάθειές σου. Διευρύνεις τη φήμη σου και κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για να προωθήσεις προς τα έξω ένα έργο σου. Μοιράζεσαι πιο εύκολα σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα με φίλους, και ωφελείσαι από τη συμμετοχή σου σε συλλογικές δραστηριότητες, αλλά και παρέες, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου σε βοηθά να γεφυρώσεις τα χάσματα που υπάρχουν, ακόμη και αν το παρασκήνιο είναι ακόμη έντονο. 

ΛΕΩΝ
Ο Ερμής κινείται στον φιλόδοξο δέκατο ηλιακό οίκο σου και αυτό δείχνει πως οι σκέψεις σου είναι εστιασμένες στο πώς θα μπορέσεις να βελτιώσεις την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω, στην καριέρα ή στον κοινωνικό σου κύκλο. Παράλληλα αυτή την περίοδο κάνεις κάποια έξοδα για να ενισχύσεις το γόητρό σου, ενώ σημαντικά πρόσωπα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο σε θέματα που σχετίζονται με τις φιλοδοξίες σου. Ταυτόχρονα σκέφτεσαι ποια είναι τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να πάρεις για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, καταλαβαίνεις όμως ότι θα πρέπει πλέον να παίζεις το παιχνίδι σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θέσει άλλοι, έχεις να μάθεις πολλά τώρα, ακόμη και αν είσαι ανταγωνιστικός. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Ερμής, δικός σου κυβερνήτης μαζί με τους Διδύμους, κινείται στον επεκτατικό ένατο ηλιακό οίκο σου. Δραστηριοποιούνται λοιπόν οι νοητικοί και πνευματικοί μηχανισμοί σου, και εσύ ταυτόχρονα εξελίσσεσαι περισσότερο πνευματικά. Παρακολουθείς στενότερα και πιο διεξοδικά όσα συμβαίνουν γύρω σου, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα. Φιλοσοφείς το πριν, το τώρα και το μετά, λειτουργείς περισσότερο αλτρουιστικά, ακόμη και αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις πάντα και το ατομικό συμφέρον. Γεμίζεις με νέες γνώσεις, καταπιάνεσαι με νέα πράγματα και γίνεσαι την ίδια στιγμή μαθητής και δάσκαλος. Τώρα γίνεσαι πιο περίεργος και διεισδυτικός στην επικοινωνία σου, ίσως ακόμα θελήσεις να πας ένα ταξίδι ή ασχοληθείς σε βάθος με τις σπουδές σου και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

ΖΥΓΟΣ
Ο Ερμής κινείται στον έντονα συναισθηματικό όγδοο ηλιακό οίκο σου και η επικοινωνία σου γίνεται πιο παθιασμένη και αισθησιακή. Έχεις ανάγκη από περισσότερη εμπιστοσύνη και οικειότητα με το σύντροφό σου και συνομιλίες που φτάνουν στο βάθος των πραγμάτων. Οι σκέψεις που υπάρχουν στο υποσυνείδητό σου μετουσιώνονται σε κάτι καλύτερο και μαθαίνεις από τα παθήματα του παρελθόντος. Απόφυγε όμως να δραστηριότητες που μπορεί να σε μπλέξουν σε μπελάδες και προστάτεψε τον εαυτό σου από τους τοξικούς ανθρώπους, μένοντας μακριά όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Δεν διστάζεις να ξεκινήσεις συζητήσεις για να αποκαλύψεις ό,τι είναι κρυφό. Άλλωστε, εκφράζεσαι πλέον πιο ωμά και πιο αληθινά, ακόμη και αν οι άλλοι εισπράττουν από σένα μια πιο απόλυτη στάση. Μπορείς όμως να προσεγγίσεις τους άλλους και να τους κατανοήσεις μέσα από τη διαίσθησή σου. Αυτή είναι επίσης μια καλή χρονική περίοδος για να αποκτήσεις γνώση σχετικά με οικονομικά θέματα, εφορίες, δάνεια, τράπεζες, οφειλές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Ερμής θα κινείται στον έβδομο ηλιακό οίκο σου, των σχέσεων και των συνεργασιών και σε βοηθά προκειμένου να κάνεις βαθιές συζητήσεις με το σύντροφό σου, ενώ ακόμη αν έχεις μια σημαντική διένεξη με κάποιο πρόσωπο, σε σημείο εχθρότητας, τώρα μπορεί να γίνουν βήματα για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, αν για παράδειγμα είστε αντίδικοι. Επίσης έχεις υποστήριξη σε μια σχέση ή μια συνεργασία και κάποιο πρόσωπο σε διαφωτίζει σε πράγματα που είναι απαραίτητο να γνωρίζεις. Συζητάς για όσα σκέφτεσαι με το ταίρι σου, ενώ αν είσαι μόνος, κατανοείς το τι χρειάζεσαι από μια σχέση, αλλά και τι πρέπει να δώσεις. Παράλληλα, η πειθώ σου είναι αυξημένη και πετυχαίνεις να αποκομίσεις ηθική ικανοποίηση ή υλικό κέρδος από μια υπόθεσή σου. Δείξε όμως και περισσότερη διαλλακτικότητα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Ερμής, κινείται στον έκτο ηλιακό οίκο σου, της υγείας, της καθημερινής σου ρουτίνας και των επαγγελματικών σου. να ασχοληθείς σε βάθος και σοβαρά με την υγεία σου και την καλή φυσική σου κατάσταση καθώς. Απαιτείται λοιπόν από σένα να έχεις περισσότερη οργάνωση στη ζωή σου και είναι αναγκαίο να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες σε σχέση με πριν. Άλλωστε, έχεις υποστήριξη σε μικρές καθημερινές υποθέσεις και τώρα στην εργασία σου προσπαθείς να βάλεις τάξη και να ακολουθήσεις το πρόγραμμα που έχει τεθεί, καθώς ασχολείσαι με κάποια ζητήματα, με θετικότερο πρόσημο και για τα οικονομικά σου. Τέλος, οι συμβουλές σου προς τους συναδέλφους σου, αλλά και από εκείνους προς εσένα, είναι πολύτιμες καθώς δίνουν την ικανότητα να δεις στο βάθος των πραγμάτων. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Ερμής στον ερωτικό πέμπτο ηλιακό οίκο σου δημιουργεί πάθος και ρομαντισμό, ενώ έρχεσαι πιο κοντά με τα παιδιά, τον ερωτικό σύντροφό σου ή τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Άλλωστε, δεν φοβάσαι να μιλήσεις για ό, τι κρύβεις βαθιά μέσα στην ψυχή σου. Θέλεις το αντικείμενο του πόθου σου να γνωρίζει πόσο σε ενδιαφέρει πραγματικά. Παράλληλα, μέσα από την καθαρότητα του μυαλού σου βλέπεις και αναγνωρίζεις καλύτερα τις δεξιότητες εκείνες που είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν όλα εκείνα τα σχέδια που έχεις στα σκαριά. Επίσης, διασκεδάζεις ευκολότερα, προβάλεις τα ταλέντα σου μέσω ενός δημιουργικού έργου και είναι ιδανική εποχή για να συλλάβεις ιδέες, αλλά και για να τις αξιοποιήσεις εποικοδομητικά. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Ερμής κινείται στον τέταρτο ηλιακό οίκο σου, του σπιτιού και της οικογένειας και αυτοί οι τομείς είναι μέσα στο μυαλό σου και γίνονται η κορυφαία σου προτεραιότητα. Ωστόσο αυτή η διέλευση μπορεί να σου δημιουργήσει άγχος, ακόμη και χωρίς κάποιο προφανή λόγο, όμως απολαμβάνεις τη μοναξιά σου σκεπτόμενος στην ηρεμία του σπιτιού σου. Σκέφτεσαι επίσης να ανανεώσεις το χώρο που ζεις, να τον κάνεις πιο άνετο και λειτουργικό. Από την άλλη όμως μπορεί να σου επιστραφεί κάτι που το περίμενες, και αυτή η διέλευση του Ερμή σου προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να στοχαστείς και να δεις σε βάθος κάποια πράγματα που σε απασχολούν, να κάνεις εκκαθάριση από το παρελθόν και να αναγεννηθείς πνευματικά και σωματικά.

ΙΧΘΥΕΣ
Ο Ερμής κινείται στον τρίτο ηλιακό οίκο σου, της επικοινωνίας και των καθημερινών συναλλαγών. Οι δημόσιες σχέσεις σου διευρύνονται και εσύ έρχεσαι σε επαφή με πρόσωπα από τα οποία όλο και κάτι μπορείς να αποκομίσεις. Αν είσαι μόνος, θα έχεις ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, ενώ περνάς σε περίοδο με σημαντικά μηνύματα, ειδήσεις, τηλεφωνήματα, επαφές και συναντήσεις που παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Παράλληλα, είναι εξαιρετική περίοδος να αποδεχτείς προσκλήσεις ή να κάνεις προτάσεις συνεργασίες, ακόμη και να συναντήσεις συγγενείς. Τέλος, δεν αποκλείεται να βρεις κάτι που είχες χάσει και χτίζεις γέφυρες με δικά σου άτομα που είχες καιρό να δεις. Μάθε πώς θα επηρεάσει ο πλανήτης της επικοινωνίας τις τρέχουσες εξελίξεις.

http://astropedia.gr/