Ο τίτλος είναι πιασάρικος και πικάντικος, αλλά όχι και πολύ μακριά από την αλήθεια. Γιατί μια ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι και οι επιστροφές των πρώην. Εκεί που εσύ έχεις πάρει το δρόμο σου, να΄σου κι έρχεται «o καλός σου» να στον μπλοκάρει. Είναι -δεδομένων των συνθηκών- σαν τη συμφορά της παροιμίας που δεν έρχεται πάντα μοναχή της αλλά καμιά φορά φέρνει και τη μάνα της. Όχι αγάπες μου, δεν είμαστε για τέτοια τώρα πάνω στην τούρτα της πανδημίας να βάλουμε κερασάκι. Άσε που και τα τετράγωνά της με τον Ποσειδώνα δείχνουν πως μπορεί να θελήσουμε σώνει και ντε να παραμυθιαστούμε μπας κι ανεβάσουμε την λίμπιντο που έχει πέσει στα πατώματα μ΄αυτή την πανδημία. Γι΄αυτό…τα μάτια σας 14.

Τι κυβερνά η Αφροδίτη;
Χοντρικά… τον έρωτα, τα χρήματα, τις αξίες, τις ηδονές, την τέχνη, την ομορφιά.
Τι συμβαίνει όταν η Αφροδίτη -καλή ώρα όπως τώρα- είναι στους Διδύμους;
Όταν η Αφροδίτη είναι στους Διδύμους γινόμαστε πιο φλύαροι, περίεργοι και πολύχρωμες κοινωνικές πεταλούδες. Είμαστε παντού και πουθενά ανάλογα με τα κέφια μας, και πηδολογάμε σαν τις μέλισσες από λουλούδι σε λουλούδι να μαζέψουμε τη γύρη. Στα ερωτικά, μας δελεάζουν όλες οι νοστιμιές του μπουφέ και θέλουμε να τις τσιμπολογήσουμε αλύπητα, κι αυτό σημαίνει πως «ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει». Μας έλκουν, όμως, ιδιαίτερα τα γοητευτικά, πνευματώδη άτομα, και το φλερτ μαζί τους το εγκεφαλικό παρά η σωματική επαφή που μπορεί να σου κουβαλήσει και κανέναν κορωνοϊό στις μέρες μας ποτέ δεν ξέρεις.
.
Πότε γυρίζει ανάδρομη η Αφροδίτη και για πόσο;
Η Αφροδίτη στους Διδύμους γυρίζει ανάδρομη σε μια εβδομάδα, στις 13 Μαΐου, και θα παραμείνει ανάδρομη ως τις 25 Ιουνίου. Η ανάδρομη πορεία της διαρκεί περίπου 40 μέρες. Αυτό το διάστημα,θα έχουμε, επίσης, θερινό ηλιοστάσιο και μια έκλειψη σελήνης. Γενικά, η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη κάθε 18 μήνες, και ανάδρομη στο ίδιο ζώδιο κάθε 8 χρόνια. Η προηγούμενη ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους ήταν τον Μάιο του 2012, και πιο πριν το 2004. Θυμηθείτε πώς εκφράστηκε στη ζωή σας η ανάδρομη Αφροδίτη τότε, και τι ζητήματα προέκυψαν καθώς είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε παρόμοια ζητήματα στους τομείς που εξουσιάζει (έρωτας, χρήματα, κοινωνική ζωή, τέχνη). Αν και η Αφροδίτη επιστρέφει επίσημα σε ορθή πορεία στις 25 Ιουνίου, τα ζητήματα που θα σας απασχολήσουν δεν αναμένεται να επιλυθούν οριστικά παρά μετά το τέλος Ιουλίου.

Τι αποφεύγουμε όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη;
Τις μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή μας, στα μαλλιά μας, κτλ, τις πλαστικές επεμβάσεις, τις σημαντικές αγορές, τις επενδύσεις, τις ανακαινίσεις.

Φέρνει η ανάδρομη Αφροδίτη χωρισμούς;
Η ανάδρομη Αφροδίτη έχει τη φήμη της αντροχωρίστρας, και ίσως φέρει δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή των ζευγαριών. Όμως, οι σχέσεις που τελειώνουν κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας περιόδου, δεν ήταν προορισμένες διαρκέσουν εξαρχής. Δεν μπορούν τα άστρα να καταστρέψουν μια καλή σχέση, άρα αυτό θα συμβεί μόνο αν η σχέση δεν λειτουργεί. Οι υγιείς σχέσεις βαθαίνουν και βγαίνουν συνήθως δυνατότερες από μια ανάδρομη Αφροδίτη, με το ζευγάρι να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη κατανόηση των επιθυμιών και των αναγκών του άλλου. Σε μια τέτοια περίοδο, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι δεν τους καλύπτει πραγματικά ο σύντροφός τους, ζευγάρια που θα έπρεπε να το έχουν διαλύσει προ πολλού και το ξέρουν, έτσι γι΄αυτά τα ζευγάρια η ανάδρομη Αφροδίτη είναι απλά μια ευκαιρία για διάλυση. Παρόλα αυτά, όταν συμβαίνουν χωρισμοί στο δεύτερο μισό ενός ανάδρομου κύκλου της Αφροδίτης, συχνά δεν είναι οριστικοί και αμετάκλητοι. Μπορεί αργότερα να υπάρξει επανένωση ή ακόμα κι αν παραμείνουν χώρια, θα αναρωτιούνται αν έπραξαν σωστά, καθώς κάτι παραμένει μετέωρο.

Τι πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας τώρα με την ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους;
Ο μεγαλύτερος εχθρός σας είστε εσείς και οι αυταπάτες σας. Γι΄αυτό, ρωτήστε με ειλικρίνεια τον εαυτό σας:
Αν μπορούσα να κάνω πέντε πράγματα, ποια θα ήταν αυτά;
Τι θα σπούδαζα ή μελετούσα αν είχα περισσότερο χρόνο;
Τι μου αρέσει/τι αγαπώ;
Τι και ποιος μου αξίζει;

Τι να μην κάνετε:
Μην ξεκινήσετε μια νέα σχέση.
Μην τερματίσετε την τρέχουσα σχέση σας.
Μην μπλέξετε πάλι με άτομα από το παρελθόν σας.
Ελέγξτε τις παρορμήσεις σας.
Αποφύγετε τις αισθητικές επεμβάσεις και τις ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση.
Μην παντρευτείτε.
.
Πώς επιδρά η ανάδρομη Αφροδίτη στα ζώδια;
Δεν επηρεάζονται όλα τα ζώδια το ίδιο, όπως συμβαίνει γενικότερα άλλωστε. Μερικά θα λάμπουν από ευτυχία, ενώ για άλλα οι απογοητεύσεις θα πέφτουν βροχή. Το 2020 είναι περίπλοκο από αισθηματικής άποψης. Στις ερωτικές σχέσεις, η ανάδρομη Αφροδίτη θα φέρει σημαντικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει, πως για ορισμένους θα είναι περίοδος εξαπατήσεων, χωρισμών και θλίψης, αλλά και ανανέωσης και θεραπείας, ενώ για άλλους, ήρθε η ώρα να απελευθερώσουν τα συναισθήματά τους, να εκφράσουν την αγάπη τους και να βρουν το ταίρι τους. Η Αφροδίτη είναι, επίσης, ο πλανήτης της ομορφιάς και ως ανάδρομη κάνει τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν για την εμφάνισή τους, να θεωρούν τον εαυτό τους ελαττωματικό και μη ελκυστικό. Αυτή την αρνητική εικόνα του εαυτού μπορεί να τη συνοδέψουν διαταραχές όπως η ανορεξία και η βουλιμία. Τα lockdown δεν βοηθούν καθόλου στο τελευταίο, ρωτήστε και τη ζυγαριά σας. 

Τι θα φέρει η ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους;
Γενικά: Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης μας αναγκάζει να μιλήσουμε ανοιχτά και να αντιμετωπίσουμε πράγματα μας στριμώχνουν κι είχαμε ανοίξει κάτι λάκκους ΝΑ, για να τα θάψουμε. Η Αφροδίτη κυβερνά την αγάπη και τις αξίες, έτσι στις ανάδρομες περιόδους της επανεξετάζουμε τι εκτιμούμε και ποιον. Μας δίνεται η ευκαιρία να ξανασκεφτούμε πάνω σε ανθρώπους και καταστάσεις, να αντιμετωπίσουμε άλυτα ή μισοτελειωμένα ζητήματα, ανεπίλυτες συγκρούσεις ή υποθέσεις από τις οποίες είχαμε «δραπετεύσει» στο παρελθόν. Να στοχαστούμε τις λάθος επιλογές, ώστε να μην προχωρήσουμε στο δρόμο μας παντελώς ίδιοι γνωρίζοντας ξανά και ξανά ακατάλληλους τύπους και σπάζοντας τα μούτρα μας διαρκώς. Επίσης, η ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε μια αξέχαστη εποχή γεμάτη κουτσομπολιά, διπροσωπία, επιπολαιότητα και έλλειψη συναισθηματικής διαθεσιμότητας, αλλά και μια εποχή όπου οι κομμωτές θα φτάσουν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς οι πελάτισσες θα ζητούν αλλαγή χρώματος καπάκι μετά την αλλαγή χρώματος γιατί το πρώτο δεν γινόταν να το κυκλοφορήσουν. Μη γελάτε, το΄χω κάνει. Το ΄θελα κόκκινο του Marlboro κι αφού δεν με αναγνώριζα ούτε γω, έκλεισα για να το επαναφέρω 8ωρο και παραλίγο να μου βάλουν κι ένσημο.
Αισθηματικά: Σε μια περίοδο ανάδρομης Αφροδίτης εμφανίζονται τα πιο σοβαρά προβλήματα στη αισθηματική ζωή. Συγκρούσεις μεταξύ συντρόφων, εκδηλώσεις ζήλιας και τα ρέστα. Επίσης, απομόνωση και μοναξιά για όσους είναι ήδη μόνοι, καθώς μπλοκάρεται η έκφραση της αγάπης. Η τυπική συμπεριφορά της ανάδρομης Αφροδίτης είναι να επιστρέφει σε μια παλιά σχέση ξανά και ξανά. Είναι πολύ δύσκολο για αυτή να προχωρήσει στη ζωή της. Άλλωστε, το άτομο με Αφροδίτη ανάδρομη γιατί να προχωρήσει, αφού λατρεύει να ζει στο παρελθόν, φυλακίζοντας τον εαυτό του σε προηγούμενες σχέσεις, συναισθήματα και αναμνήσεις.
Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας υπάρχει μια αίσθηση του αναπόφευκτου, και συμβαίνουν γεγονότα που μοιάζουν μοιραία ή προδιαγεγραμμένα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα σχέσεων από το παρελθόν. Αυτό που συνέβη στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων ερωτικών σχέσεων, μπορεί να πλημμυρίσει τη σκέψη μας, και καλύτερα να το αντιμετωπίσουμε παρά να το αφήσουμε να μας στοιχειώνει. Έτσι, κι εκεί που έχετε βουλιάξει τον καναπέ σας υπακούοντας στα μέτρα Χαρδαλιά, μια παλιά ερωτική φλόγα μπορεί τσουπ να ξανανάψει από το εντελώς πουθενά μέσα από ένα ξαφνικό μήνυμα που θα λάβετε ή ίσως να υπάρξει κάτι ακόμα πιο δραστικό όπως ένας παλιός αγαπημένος που θα θελήσει να κάνει θεαματική επανείσοδο στη ζωή σας. Κάτι τέτοιοι, όμως, παλιοί φίλοι κι αγαπημένοι μπορεί να περιπλέξουν τις τωρινές σχέσεις σας, κάποιες από τις οποίες δεν αποκλείεται αυτό το διάστημα να λήξουν. Η ζωηρή Αφροδίτη στους Διδύμους, άλλωστε, λειτουργεί διαχωριστικά σε ένα ζευγάρι, και αυξάνει τις πιθανότητες ενός ερωτικού τριγώνου. Η περίοδος αυτή μπορεί να θεωρείται ακατάλληλη για γάμους, αλλά είναι ευνοϊκή για ανορθόδοξες και ασυνήθιστες σχέσεις.
Τα άτομα που συναντάτε τώρα μπορεί να φαίνονται πολύ καλύτερα από ό, τι θα αποδειχθούν στην πορεία, και για άλλα θα ισχύει το εντελώς αντίστροφο. Εδώ δεν φταίει μόνο η ανάδρομη Αφροδίτη αλλά και η εμπλοκή του Ποσειδώνα όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Όπως κι αν έχει, μην πάρετε μεγάλες αποφάσεις, από εκείνες που αλλάζουν τη ζωή. Στην περίπτωση που εξωτερικεύσετε σκέψεις και συναισθήματα, προσέξτε καλά τι θα πείτε, καθώς είναι πιθανό τα αισθήματά σας να αλλάξουν μόλις περάσει η ανάδρομη φάση του πλανήτη, και στο μεταξύ να έχετε κάνετε ζημιές.
Οικονομικά: Αν μιλούσαμε για μια φυσιολογική χώρα με μια φυσιολογική οικονομία, θα λέγαμε πως η περίοδος μιας ανάδρομης Αφροδίτης προσφέρεται για να καταστρώσετε τον προϋπολογισμό σας και τα οικονομικά σας πλάνα. Μόνο που εδώ δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο παραπάνω, γι΄αυτό επιφυλαχθείτε διπλά αν πρόκειται να κάνετε οικονομικά και επιχειρηματικά ανοίγματα, γιατί ακόμα και για τις φυσιολογικές χώρες οι καιροί είναι μάλλον θυελλώδεις. Πάρτε εσείς τις αποφάσεις σας αλλά προχωρήστε σε κινήσεις όταν ο πλανήτης γυρίσει σε ορθή πορεία, τότε που συμπτωματικά «ανοίγει» και ο τουρισμός έπειτα από χιλιάδες τάματα εργοδοτών κι εργαζομένων του κλάδου -και όχι μόνο- σ΄ όλες τις εκκλησίες και τις μονές της επικράτειας. Αν πρόκειται να κάνετε μια σημαντική αγορά, αφήστε το καμάρια μου για λίγο αργότερα που θα στρώσει, όχι η οικονομία-αυτή θα ξεστρώσει τα χαλιά για καλοκαίρι-αλλά η κρίση σας. Οποιαδήποτε σημαντική κίνηση, όπως η αγορά ενός σπιτιού, αυτοκινήτου, κτλ θα μπορούσε να σας κοστίσει αργότερα, είτε επειδή θα σας αρμέγει συνεχώς χρηματικά, είτε επειδή θα σας βγάλει προβλήματα, και πάντως κατά κάποιο τρόπο ίσως να μετανιώσετε. Με την Αφροδίτη να κυβερνά τα οικονομικά, ίσως χρειαστεί να ξανασχεδιάσετε πλάνα και ιδέες ή να ξαναδώσετε μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο παλιό σας σχέδιο.
Επικοινωνία: Επειδή η ανάδρομη Αφροδίτη κινείται στο ζώδιο των Διδύμων, η ανάγκη μας για επικοινωνία και επαφή είναι μεγάλη αλλά συχνά ματαιώνεται προκαλώντας μας απογοήτευση. Μπορεί να μην βρίσκουμε ικανοποιητικό το επίπεδο ουσιαστικής σύνδεσης και ειλικρίνειας στις σχέσεις μας, κι αν οι τρόποι που επικοινωνούμε με τον άλλο δεν είναι οι τρόποι που θέλουμε, αυτό τώρα θα γίνει πολύ εμφανές και δυσάρεστο. Η ανάδρομη Αφροδίτη στο ζώδιο της σκέψης και της επικοινωνίας, καθιστά πιθανή την πολλή αλλά προβληματική επικοινωνία που μπορεί να οδηγήσει σε λεκτικές αντιπαραθέσεις ή παρεξηγήσεις. Ίσως υπάρξει δυσκολία να βρούμε τον σωστό τρόπο έκφρασης όλων όσων σκεφτόμαστε, κι αυτό μπορεί να μας απομακρύνει από τους άλλους.
Μάθηση: Στους Διδύμους αρέσει πολύ να μαθαίνουν, έτσι τώρα μπορεί να θελήσετε να μάθετε ξανά κάτι που είχατε αρχίσατε στο παρελθόν και σταματήσατε χωρίς να το ολοκληρώσετε. Το ίδιο ισχύει για παλιές ιδέες και σχέδια που δεν υλοποιήσατε ή που τα αφήσατε μισά. Με την Αφροδίτη ανάδρομη, το διάσπαρτο μυαλό των Διδύμων μπορεί να χαθεί σε πολλά μονοπάτια και να περιπλανιέται από δω κι από κει, καθώς το ζώδιο αυτό έχει πολλαπλά ενδιαφέροντα και μπορεί να ασχολείται παράλληλα με πολλά πράγματα. Η ανάδρομη Αφροδίτη, όμως, τείνει να μας κάνει λίγο τεμπέληδες και μαλθακούς, κι αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν βρείτε με τι θέλετε να ασχοληθείτε, δύσκολα θα ξεκουνιέστε καθώς η ενέργειά σας θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα όπως θα΄λεγε κι ο Σάκης ο Αρναούτογλου που είναι ο αγαπημένος μου παρουσιαστής καιρού.
.
Ποιες όψεις κάνει η ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους και πώς μας επηρεάζουν;
– 20 Μαΐου – Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας: Η όψη αυτή θα κρατήσει ως τις αρχές Ιουνίου τουλάχιστον και θα την ξανασυναντήσουμε τον Ιούλιο. Είναι μια όψη σύγχυσης. Δείχνει αδυναμία συγκέντρωσης, και δυσκολία να κατανοήσετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι σχέσεις σας, ποια ζητήματα αντιμετωπίζουν και πώς να τα διορθώσετε. Μπορεί να μην ξέρετε πια τι θέλετε ούτε από σας, ούτε από τη σχέση σας με τους άλλους κι απ΄τη ζωή σας γενικά. Αν αισθάνεστε ότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα θέλετε, τότε πρέπει να αλλάξετε πορεία. Το διάστημα αυτό μπορεί να βγουν στο φως υποσυνείδητα ζητήματα, ενώ κάτι κρυμμένο θα αποκαλυφθεί. Προσέχετε, επίσης, τις αυταπάτες, γιατί ο Ποσειδώνας είναι μανούλα σ΄αυτό.
– 22 Μαΐου – Ερμής σύνοδος Αφροδίτη: Ο Ερμής δίνει έμφαση στην ανάδρομη Αφροδίτη εντείνοντας τις διανοητικές επαφές και τις επικοινωνίες, τη διπλωματία και τη διάθεση να συντονιστούμε με τις σκέψεις των άλλων. Θα υπάρξει πολλή κουβέντα γύρω από θέματα σχέσεων, ειδικά των προηγούμενων σχέσεων. Ενδέχεται σε ένα παλιό πρόβλημα να πέσει νέο φως και να το δούμε από άλλη οπτική. Μπορεί να πληροφορηθούμε κάποια σημαντικά νέα, που θα μας προσγειώσουν άτσαλα και ίσως μας προκαλέσουν έξτρα άγχος. Το σημαντικό σ΄αυτή την περίπτωση είναι να δούμε την κατάσταση ευρύτερα και με πιο ανοιχτό νου.
– 2 Ιουνίου – Αφροδίτη τετράγωνο Άρης: Οι όψεις Αφροδίτης-Άρη δημιουργούν πάθος, έτσι και η συγκεκριμένη όψη διοχετεύει μια παθιασμένη ενέργεια. Θα το ρίξετε είτε στον έρωτα είτε στην έκφραση της δημιουργικότητάς σας. Αν δεν ασχοληθείτε με τίποτα από τα δύο, θα γίνετε στριμμένο άντερο και θα σας φάει η γκρίνια κι ο καβγάς.
​- 3 Ιουνίου – Ήλιος σύνοδος Αφροδίτη: Ο Ήλιος φωτίζει ό,τι αγγίζει, οπότε τώρα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάδρομη ενέργεια της Αφροδίτης και σε όποιο θέμα αντιμετωπίζουμε εκείνη τη στιγμή. Ρίχνει φως στο πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να τη βελτιώσουμε. Η σύνοδος αυτή μπορεί να φέρει μοιραία γεγονότα.
* Τα τετράγωνα Αφροδίτης-Ποσειδώνα είναι 3 και γίνονται: στις 3 Μαΐου, στις 20 Μαΐου και στις 27 Ιουλίου. Το τετράγωνο είναι μια όψη έντασης που δείχνει πως κάποια πράγματα συγκρούονται το ένα με τον άλλο , προκειμένου να ξεκαθαρίσει μια κατάσταση και να γίνει μια επιλογή. Οι όψεις της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα αποκαλύπτουν πράγματα που έχουν ήδη συμβεί αλλά δεν τα γνωρίζαμε. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε κάποια απογοήτευση ή αυταπάτη, σε μια πάλη ανάμεσα στην πραγματικότητα και σ΄ αυτό που μας βόλευε να πιστεύουμε.
.
Ποια ζώδια θα αισθανθούν πιο έντονα την ανάδρομη Αφροδίτη;
Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς
Εσείς έχετε την τάση να είστε πιο ευέλικτοι από τα άλλα ζώδια και να αντιλαμβάνεστε πιο καθαρά τι συμβαίνει πραγματικά και ποιες προσαρμογές χρειάζονται. Αλλά με τον Ποσειδώνα να εμπλέκεται σε ένα μεταβλητό τετράγωνο, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε να παραμείνετε σταθεροί, να σεβαστείτε κάποια όρια ή να ακολουθήσετε τους κανόνες. Μάθετε να ισορροπείτε μεταξύ του ιδανικού και του πραγματικού. Μην περιμένετε και θαύματα, αλλά και μην τα παρατάτε.
.
Ποια ζώδια θα περάσουν δύσκολα;
Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος
Εσείς θέλετε να βλέπετε τα σχέδιά σας να αποδίδουν και να βγάζουν καρπούς. Όταν τα σχέδιά σας, όμως, πάνε στραβά, είστε οι τελευταίοι που το βλέπετε και οι τελευταίοι που πηδάτε από το πλοίο σαν τον καπετάνιο -που τι να σώσεις αν δεν σώζεται- κι όταν οι άλλοι το έχουν εγκαταλείψει προ πολλού. Με την ανάδρομη Αφροδίτη να σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα 3 φορές σε μεταβλητά ζώδια, μπορεί να επιμείνετε λίγο περισσότερο στο χούι σας και να σας πετάμε απ΄τα παραπλέοντα πλοία μπρατσάκια.
.
Πώς θα σας επηρεάσει προσωπικά η ανάδρομη Αφροδίτη βάσει του γενέθλιου χάρτη σας;
Δείτε στον γενέθλιο χάρτη σας, ποιον οίκο διασχίζει η ανάδρομη Αφροδίτη, και τις τυχόν όψεις της με γενέθλιους πλανήτες σας, για να κατανοήσετε πλήρως πώς θα σας επηρεάσει προσωπικά. Ιδιαίτερη σημασία δώστε αν η Αφροδίτη σχηματίζει συνόδους με γενέθλιους πλανήτες ή σημεία σας, τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα και τις υπόλοιπες γωνίες του χάρτη σας.
Αν έχετε την γενέθλια ή τη προοδευμένη Αφροδίτη σας ανάδρομη, ίσως να μην αισθανθείτε τα αρνητικά της, γιατί η συμπεριφορά της σας φαίνεται φυσική, την έχετε συνηθίσει. Όμως, μπορεί να ταλαιπωρηθείτε από φάλτσο, εισπράττοντας τον αντίκτυπο που θα έχει στους ανθρώπους γύρω σας που δεν την έχουν ανάδρομη.
Σταθερά, από την ανάδρομη Αφροδίτη επηρεάζονται περισσότερο οι Ταύροι και οι Ζυγοί που την έχουν κυβερνήτη τους, ή όσοι έχουν Ταύρο ή Ζυγό σε τομείς του ωροσκοπίου τους που σχετίζονται με την αγάπη ή τα χρήματα (7ος οίκος, 5ος οίκος, 2ος οίκος).

https://asteriskos.wordpress.com/