Από Αθηνά Βαγενά

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού καταφθάνει, με δυναμικά και έκρυθμα γεγονότα που μας δίνουν το μήνυμα ότι το τρίμηνο που ανοίγεται μπροστά μας είναι «καυτό» και ιδιαίτερα επεισοδιακό στις εξελίξεις που θα μας απασχολήσουν τόσο προσωπικά όσο και κοσμικά.

Ο Ιούνιος είναι ένας μήνας με σημαντικές ελλείψεις, δοκιμασίες, γεγονότα που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μας , ενώ αρκετοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με το οριστικό κλείσιμο κύκλων. Δεν έχουμε έναν εύκολο μήνα μπροστά μας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ταραχώδης» αλλά και «συγκρουσιακός» , οι ισορροπίες είναι αρκετά ευαίσθητες για αυτό είναι ένας μήνας που καλούμαστε να τον διαχειριστούμε με ψυχραιμία, φροντίζοντας να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε αυτό που πολύ αγαπάμε. Ας δούμε όμως τις σημαντικές αστρολογικές εξελίξεις του μήνα:

Τα Φεγγάρια του Ιουνίου
5 Ιουνίου 2020 – Πανσέληνος Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη (15°34′): Στο φαινόμενο παρατηρούμε την δυσμενή συμμετοχή της Ανάδρομης Αφροδίτης από τους Διδύμους, του Άρη και του Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων. Να αναμένουμε την κορύφωση επεισοδίων, αντιδράσεων, συγχύσεων που θα αφορούν τις σχέσεις κρατών. Σε αυτό το διάστημα θα υπάρξουν νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν αποσυντονισμό στο κοινωνικό σύνολο. Προσοχή σε ατυχήματα και σε ακτοπλοϊκές μετακινήσεις. Σε προσωπικό επίπεδο, με αυτό το φεγγάρι πυροδοτούνται τώρα κόντρες, αντιπαραθέσεις, συγχύσεις και εξαπατήσεις στις ανθρώπινες σχέσεις. Ζητήματα οικονομικά αναμένεται να προβληματίσουν και να αποτελέσουν πηγή ανασφάλειας και αποδιοργάνωσης.

Άμεση επιρροή από αυτή την Έκλειψη Δέχονται οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο, ή μεσουράνημα κοντά στην 15η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Συγκεκριμένα όσοι έχετε γεννηθεί κοντά στις παρακάτω ημερομηνίες (2 μέρες μπροστά και πίσω:

Δίδυμοι 5 Ιουνίου , Παρθένοι 7 Σεπτεμβρίου, Τοξότες 7 Δεκεμβρίου, Ιχθύες 6 Μαρτίου

21 Ιουνίου 2020 – Νέα Σελήνη Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο (00°21′): Ανήμερα του Θερινού Ηλιοστασίου εγκαινιάζεται η καλοκαιρινή περίοδος με μία Νέα Σελήνη που συνοδεύεται με το φαινόμενο της Ηλιακής Έκλειψης στο ζώδιο του Καρκίνου. Ο Άρης συμμετέχει και σε αυτή την Έκλειψη, με τον σχηματισμό τετραγώνου με τα φώτα, φέρνοντας σημαντικές αλλά και δοκιμαστικές ή και επώδυνες εξελίξεις. Ζητήματα που αφορούν την πατρίδα, τα κράτη, τις ρίζες, την ασφάλεια, την οικογένεια βρίσκονται στο επίκεντρο γεγονότων. Η επιρροή αυτής της Έκλειψης είναι πιο αισθητή στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους που γεννήθηκαν στην πρώτη ημέρα του ζωδίου τους ή όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, ή προσωπικό πλανήτη από 0-4 μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Επιρροή όμως δέχονται και οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες που γεννήθηκαν στο τέλος του 3ου δεκαημέρου πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν ωροσκόπο, προσωπικούς πλανήτες ή μεσουράνημα κοντά στην 27-29 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Πιο συγκεκριμένα όσοι έχετε γεννηθεί κοντά στις ακόλουθες ημερομηνίες: Κριοί 21 -23 Μαρτίου, Καρκίνοι 21-23 Ιουνίου, Ζυγοί 23-25 Σεπτεμβρίου, Αιγόκεροι 22-24 Δεκεμβρίου αλλά και οι Δίδυμοι 19-20 Ιουνίου, Παρθένοι 20-22 Σεπτεμβρίου, Τοξότες 19-21 Δεκεμβρίου, Ιχθύες 18-20 Μαρτίου

Τα Άστρο Περπατήματα του Ιουνίου
Ήλιος – Ενέργεια και Ζωτικότητα
Ο Ήλιος κινείται στο ζώδιο των Διδύμων ως τις 20/6, σχηματίζοντας σύνοδο με την Ανάδρομη Αφροδίτη στις 3 Ιουνίου (13ο 35’) και στις 6 του μήνα τετράγωνο με τον Άρη από τους Ιχθείς (16ο 31’). Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 του μήνα έχουμε και την Έκλειψη Σελήνης από το ζώδιο του Τοξότη. Οι πρώτες μέρες του μήνα είναι ευερέθιστες, νευρικές και συγκρουσιακές για τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού του 2ου δεκαημέρου (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες). Στις προσωπικές σχέσεις θα δούμε αρκετούς χωρισμούς που θα ξεσπάσουν ξαφνικά ως αποτέλεσμα ανικανοποίητων επιθυμιών. Στις 11 Ιουνίου ο Ήλιος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, έτσι λοιπόν θα υπάρξουν γεγονότα που θα αποπροσανατολίσουν, θα διχάσουν, θα μπερδέψουν ή και θα δημιουργήσουν ένα θολό τοπίο στη ζωή των Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών, Ιχθύων που έχουν γεννηθεί στις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Εσείς θα πρέπει να δείξετε προσοχή στις εντυπώσεις που δίνεται ή και λαμβάνεται από το περιβάλλον σας, γιατί ο κίνδυνος της εξιδανίκευσης, της ουτοπίας ή και της απάτης καραδοκεί. Αρκετά χαμηλά θα είναι όμως και τα επίπεδα ενέργειας σας. Παρόλο που η πορεία του Ήλιου από το ζώδιο των Διδύμων θα είναι ταραχώδης ή και απατηλή, θα υπάρξουν και κάποια ζώδια που θα νιώσουν ευεξία, δύναμη, αυτοπεποίθηση ενέργεια. Ποια είναι αυτά τα ζώδια;;; Οι Ζυγοί, οι Υδροχόοι του 2ου και 3ου δεκαημέρου, δευτερευόντως οι Κριοί και οι Λέοντες του 2ου και 3ου δεκαημέρου.

Στην συνέχεια ο Ήλιος κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Καρκίνου και έχουμε τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης που συνοδεύεται από το φαινόμενο της Ηλιακής Έκλειψης. Σας ανέφερα παραπάνω ποιοι επηρεάζεστε στενά και αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου να είναι αρκετά πιο έντονο. Τα ζώδια που μπορούν να προσμένουν πιο ήρεμες στιγμές που θα εντείνουν την ζωτικότητα, την ενέργεια, την αυτοπεποίθηση ή και την ανάγκη για δημιουργία είναι οι Σκορπιοί – Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου.

Ερμής – Σκέψεις & Επικοινωνίες
Ο Ερμής αυτό το μήνα κινείται στον υδάτινο εκπρόσωπο του παρορμητικού σταυρού, τον Καρκίνο. Ο Ερμής ο πλανήτης της νόησης, του τρόπου σκέψης / έκφρασης και ο βασικός ρυθμιστής των επικοινωνιών μας, από το ζώδιο του Καρκίνου, επικεντρώνει το μυαλό στις μνήμες, στο συναίσθημα και η λογική παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Σκέψεις, συζητήσεις, επαφές, ειδήσεις, αγγίζουν μία ευαίσθητη χορδή στην ψυχή μας, ζητήματα που αφορούν το παρελθόν μπαίνουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Η ευθιξία, η τάση να τα παίρνουμε όλα πολύ προσωπικά, η μουρμούρα αλλά και το κουτσομπολιά είναι μερικά από τα κυρίαρχα βασικά χαρακτηριστικά του μήνα! Τα ζώδια που έχουν βελτιωμένες επικοινωνιακές συνθήκες αυτό το μήνα είναι οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες και οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι του 1ου και 2ου δεκαημέρου.

Την προσοχή σας όμως ο Ερμής θα είναι ανάδρομος από 18 του μήνα …

Είναι σημαντικό να ολοκληρώσετε πριν τις 18 του μήνα τις σημαντικές επικοινωνιακές σας δραστηριότητες, γιατί στην συνέχεια ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από την 14η μοίρα του Καρκίνου. Το γνωστό επικοινωνιακό κομφούζιο θα κάνει αίσθηση αυτή την φορά με σημαντικές αναμετρήσεις με το παρελθόν. Όπως κάθε φορά που ο Ερμής κινείται ανάδρομος, είναι σημαντικό να δείξουμε προσοχή στις μετακινήσεις μας, στον τρόπο έκφρασης, επικοινωνίας, σε υπογραφές, συμφωνητικά, στο μεταφορικό μέσο, ενώ να έχουμε κατά νου ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις ή και αναβολές στα προγράμματά μας. Όταν ο Ερμής κινείται φαινομενικά ανάδρομος όμως, είναι και μία καλή περίοδος για αναθεώρηση, απολογισμό, για βαθύτερη ουσιαστική ανασκόπηση της περασμένης περιόδου αλλά και για προσωπική ενδοσκόπηση. Επαφές με άτομα του αισθηματικού παρελθόντος ή και αποφάσεις για μία μορφή επανασύνδεσης θα έχουν αυτή την περίοδο οι Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Ιχθύες του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Οι Ταύροι – Σκορπιοί αλλά και οι Παρθένοι (από τα ίδια δεκαήμερα) δέχονται και αυτοί με την σειρά τους τις ευκαιρίες εκείνες για επικοινωνίες με άτομα του χτες.

Αφροδίτη – Χρήματα και … Αισθήματα
Η Αφροδίτη συνεχίζει ως τις 25 Ιουνίου την ανάδρομη πορεία της από το ζώδιο των Διδύμων, έτσι λοιπόν οι επανεκτιμήσεις και οι επαναξιολογήσεις συνεχίζονται. Δεν παύει όμως το κλίμα γύρω μας να είναι «ρευστό» , «ασταθές» , «αναβλητικό» ή και «μπερδεμένο» για ζητήματα που συνδέονται με τα χρήματα και τα αισθήματα. Η Αφροδίτη ως τις 10/6 θα κινείται ανάδρομη στο 2ο δεκαήμερο των Διδύμων , σχηματίζοντας τετράγωνο με τον Άρη από το ζώδιο του Ιχθύ προκαλώντας τριγμούς στις ανθρώπινες σχέσεις. Ως τις 25 Ιουνίου η Αφροδίτη θα κινείται ανάδρομη στο 1ο δεκαήμερο των Διδύμων ενώ στην συνέχεια θα επιστρέψει σε ορθή φορά και σταδιακά μπορούμε θα προσφέρει την ευκαιρία εναρμόνισης, βελτίωσης ζητημάτων που συνδέονται με τον έρωτα, το χρήμα, την απόλαυση και την χαρά της ζωής.

Κατά την διάρκεια του Ιουνίου τις πιο σημαντικές εξελίξεις στα ερωτικά θα τις έχουν οι Δίδυμοι, Υδροχόοι και οι Τοξότες του 1ου και του 2ου δεκαημέρου (πολύ πιθανή είναι και μία επανασύνδεση).

Στα οικονομικά πιο λεπτοί πρέπει να είναι οι χειρισμοί των Ταύρων – Σκορπιών που γεννήθηκαν στο 1ο και στο 2ο δεκαήμερο. Δεν είναι ιδανικό διάστημα για τολμηρές επενδύσεις ή και αγορές. Αξιοποιήστε τις δυνατότητες αποκατάστασης και βελτίωσης του εισοδήματός σας μετά τις 25 του μήνα.

Άρης – Δράση & Ενέργεια
Τον Ιούνιο ο Άρης συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Ιχθύ, ενώ βλέπουμε ενεργή την συμμετοχή του και στην Έκλειψη Σελήνης (όπως αναφέρθηκε παραπάνω). Μπορείς αναλυτικά να δεις τις προβλέψεις σου για τον Άρη από το ζώδιο του Ιχθύ στο άρθρο που έχω ετοιμάσει <<

Τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) του 2ου και 3ου δεκαημέρου, έχετε μπροστά σας έναν δυναμικό , νευρικό, αλλά και συγκρουσιακό μήνα μπροστά σας. Δυναμικά γεγονότα σας ωθούν σε ανακατατάξεις, πρωτοβουλίες, ενώ αρκετές στιγμές οι συνθήκες γύρω σας θα είναι πιεστικές και νευρικές.

Από τις 28 Ιουνίου ο Άρης ξεκινά το νέο του ταξίδι στο ζωδιακό κύκλο, εγκαινιάζοντας ένα ταραχώδες και εκρητικό δεύτερο εξάμηνο 2020. Οι τελευταίες μέρες του Ιουνίου είναι αρκετά νευρικές και έντονες για τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου.

Μερικά ακόμα στοιχεία
Ο Δίας κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερω (από την 26η έως την 28η μοίρα). Στις 30/6 σχηματίζει για 2η φορά μέσα στο 2020 την σύνοδό του με τον Πλούτωνα. Σημαντική στιγμή για την κατάκτηση αυτοδυναμίας, εξουσίας, πλούτου και την ουσιαστική αναγέννηση στη ζωή τους θα έχουν οι Ταύροι – Παρθένοι- Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι – Σκορπιοί – Ιχθύες που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο. Φαινόμενα διαπλοκής, διαφοράς και κατάχρησης εξουσίας συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή γνώμη.
Ο Κρόνος κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Υδροχόου (από την πρώτη ως την μηδενική μοίρα). Τα ζώδια του σταθερού σταυρού των πρώτων ημερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) συνεχίζουν να έχουν στην πλάτη τους ένα βαρύ φορτίο ευθυνών και πιέσεων. Αξιολογώντας τα μέχρι τώρα μαθήματα, δίνεται η δυνατότητα οριοθέτησης και καλύτερης διαχείρισης των δοκιμασιών που βιώνεται αυτή την περίοδο.
Ο Ουρανός συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου και κινείται από την 8η έως την 9η μοίρα. Τα ζώδια του Σταυρού του 1ου δεκαημέρου (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) βρίσκεστε σε ένα μεταβατικό, μεταρρυθμιστικό στάδιο αλλαγών. Οι αιφνιδιασμοί και οι αλλαγές σχεδίων ή και πορείας ζωής δεν λείπουν.
Ο Ποσειδώνας από το ζώδιο του Ιχθύ θα κινείται σε όλη την διάρκεια του μήνα στην 20η μοίρα ενώ από τις 23/6 θα είναι φαινομενικά ανάδρομος. Τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες που έχετε γεννηθεί στο τέλος του 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου είναι σημαντικό κατά την διάρκεια αυτού του μήνα να θυμάστε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Θα υπάρξουν οι λόγοι μέσα στο μήνα για να βρεθείτε διχασμένοι, μπλοκαρισμένοι, αδύναμοι ή και συγχυσμένοι από το θολό τοπίο που θα υπάρχει γύρω σας.

https://astrokouskous.oroskopos.gr/