Ο Ερμής εισέρχεται στην Παρθένο στις 20 Αυγούστου και θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους στον μεταβλητό σταυρό (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στα παραπάνω ζώδια. Κατά την διέλευσή του θα επηρεάσει σταδιακά το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων μέχρι τις 25/8, τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο από τις 25-30/8 και το τρίτο δεκαήμερο από τις 30/8 και μέχρι ο πλανήτης να βγει από το ζώδιο της Παρθένου.

Όταν ο Ερμής κάνει την διέλευσή του από την Παρθένο, η ακρίβεια στον λόγο, στην σκέψη και η χειρουργική ακρίβεια στην δράση τονίζονται και γίνονται ιδιαίτερα σημαντικά. Είναι περίοδος που αναλύουμε και παίρνουμε αποφάσεις για το τι είναι χρήσιμο και απαραίτητο και τι είναι ανώφελο ή πρακτικά αδύνατο. Ο Ερμής είναι σε ζώδιο που κυβερνά και λειτουργεί άνετα και όπως πρέπει να λειτουργήσει. Το να ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες βγαίνει φυσικά και αβίαστα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να προσέξουμε να μην πνιγούμε και χάσουμε το νόημα μέσα στις υπερβολικές λεπτομέρειες. Επίσης καλό είναι να προσέξουμε τον τρόπο που συζητάμε και εκφραζόμαστε γιατί μπορεί να είμαστε πολύ τεχνικοί και κυριολεκτικοί και να χαθεί η φαντασία ή το συναίσθημα.

Οι όψεις του Ερμή κατά την διέλευση

Τρίγωνο με τον Ουρανό στις 25/8. Η όψη δίνει έντονη διανοητική λειτουργία και η διάθεσή μας γίνεται πειραματική. Θέλουμε να εκφράσουμε ριζοσπαστικές και διαφορετικές απόψεις και μας ενδιαφέρουν τα τεχνικά θέματα. Περισσότερα για την όψη.

Τρίγωνο με τον Δία στις 29/8. Η όψη δίνει καλή κρίση και σκεφτόμαστε έχοντας όλα τα δεδομένα. Η διάθεσή μας είναι γενικότερα θετική και μας ενδιαφέρει να μάθουμε, να διδαχτούμε και να διδάξουμε. Περισσότερα για την όψη.

Αντίθεση με τον Ποσειδώνα στις 30/8. Η όψη φέρνει υπερδιέγερση στην φαντασία μας και είμαστε στο έλεος των εντυπώσεων καθώς η διαισθητική μας πλευρά λειτουργεί πολύ έντονα. Κίνδυνος απάτης και γενικότερης σύγχυσης. Περισσότερα για την όψη.

Τρίγωνο με τον Πλούτωνα την πρώτη Σεπτεμβρίου. Η όψη δίνει μεγάλη δύναμη στον λόγο και έχουμε την δυνατότητα να πείσουμε τους άλλους. Παράλληλα η όψη προβάλλει θέματα βαθύτερης ψυχολογικής φύσης. Περισσότερα για την όψη.

Τρίγωνο με τον Κρόνο στις 3/9. Η όψη δίνει λογική και πρακτική σκέψη, η συγκέντρωσή μας αυξάνεται, οι επικοινωνίες μας γίνονται πιο σοβαρές και οργανωνόμαστε καλύτερα. Η μοναξιά με αυτή την όψη είναι επιθυμητή.

Εξάγωνο με την Αφροδίτη στις 4/9. Η όψη βοηθά να ρέουν οι συζητήσεις και οι συνομιλίες εύκολα και ευχάριστα και πνέει γενικότερα άνεμος συμφιλίωσης. Συμφωνίας και συμβιβασμού. Μια όψη που μας βοηθά να εκτιμήσουμε την ομορφιά στην ζωή.

Η επιρροή της διέλευσης στα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον έκτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα καθημερινότητας, με τις συνθήκες, την προσέγγιση και την συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους και τους εργοδότες σου. Επίσης, ο οίκος σχετίζεται με τα θέματα της υγείας σου. Η περίοδος είναι κάπως προκλητική και θα χρειαστούν πολλές επικοινωνίες και συνεννοήσεις και πολύς κόπος για να βγάλεις άκρη και να συνεννοηθείς τελικά.

ΤΑΥΡΟΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον πέμπτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας, με τις ερωτικές σχέσεις, την διασκέδαση, το ρίσκο και την χαρούμενη πλευρά της ζωής και δεν θα είναι καθόλου περίεργο, αν κάποιο φιλικό σου πρόσωπο εκδηλώσει διαφορετικά συναισθήματα για σένα αυτή την περίοδο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον τέταρτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συναισθηματικής ασφάλειας, προσκόλλησης, ενστίκτου, οικογένειας και ιδιωτικής ζωής. Η περίοδος θα σε επηρεάσει αρκετά και θα υπάρξουν ευκαιρίες τόσο για να προωθήσεις επαγγελματικά σου σχέδια και να οργανωθείς, όσο και για να οργανώσεις καλύτερα την ζωή σου στο σπίτι. Προφυλάξου όμως από τα ψέματα και τις αυταπάτες.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον τρίτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα αντίληψης, σκέψης και επικοινωνίας και δείχνει τον τρόπο που επικοινωνείς και έρχεσαι σε επαφή και διάλογο με το άμεσο περιβάλλον σου. Η περίοδος είναι έντονη και έχει πολλή δράση, μέσα από την οποία μπορείς να καταφέρεις πολλά, αρκεί να αποφύγεις τις παγίδες.

ΛΕΩΝ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον δεύτερο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας σε υλικό και σε συναισθηματικό επίπεδο, με τις αξίες, την αυτοεκτίμηση του, τα ταλέντα και τις ικανότητές σου. Η περίοδος έχει πολλές διεργασίες, συζητήσεις, ιδέες και συμφωνίες που έχουν να κάνουν με το πορτοφόλι σου και με την οικονομική σου κατάσταση γενικότερα. Μην χάσεις ευκαιρίες, αλλά μην πέσεις και σε παγίδες!.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον πρώτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα προσωπικότητας, εμφάνισης και σώματος. Η περίοδος είναι σημαντική για σένα καθώς θα μπορείς να βλέπεις πιο καθαρά και θα πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Φρόντισε να μην είσαι πολύ απόλυτος με τον σύντροφο, αλλά ταυτόχρονα να έχεις και τα μάτια σου ανοιχτά για πιθανές παρασπονδίες.

ΖΥΓΟΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον δωδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φαντασίας, με τις ψυχικές σου ικανότητες, την πνευματικότητά σου και το υποσυνείδητο. Έχει στενή σύνδεση με οτιδήποτε είναι κρυφό, τα μυστικά, το παρασκήνιο και τους κρυφούς σου εχθρούς. Η περίοδος σε θέλει να πολεμάς με ορατούς και αόρατους εχθρούς για να μπορέσεις να εξακριβώσεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον ενδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συλλογικής δραστηριότητας στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας και την ένταξη σου σε ομάδες με ανθρώπους, που φέρουν παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις. Επίσης, ο οίκος αυτός μιλάει για τους φίλους σου και τις σχέσεις που έχεις με αυτούς. Η περίοδος σε φέρνει πιο κοντά με ένα φιλικό σου πρόσωπο με το οποίο ανοίγεσαι περισσότερο και εκμυστηρεύεσαι πολλά…

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον δέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα φιλοδοξίας, με τις προσδοκίες και την επιτυχία σου, τα επιτεύγματα, την αναγνώριση, την φήμη και το κύρος. Είναι δείκτης της καριέρας σου και φανερώνει την ταυτότητα σου μέσα στην κοινωνία και την δημόσια εικόνα σου. Η περίοδος φέρνει ξεκαθαρίσματα και σε βοηθά να δεις πού είναι το πρόβλημα και πού βρίσκεται η λύση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον ένατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα ανώτερης εκπαίδευσης, με τα μακρινά ταξίδια ή τις διαδρομές μεγάλης διάρκειας, με την φιλοσοφία της ζωής, την θρησκεία, τα ήθη, και το κοινωνικό δίκαιο. Η περίοδος σε θέλει να σκέφτεσαι ή και να υλοποιείς ένα ταξίδι που μπορεί να μην είναι μόνο για χαλάρωση, αλλά να υπάρχουν και άλλα κίνητρα, πιο κρυφά…
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον όγδοο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα μετασχηματισμού, αναγέννησης, των κοινών πόρων με τον σύντροφο και με το σεξ. Η περίοδος σε βάζει σε διαδικασία να αναλύσεις περισσότερο και να καταλάβεις βαθύτερα τα κίνητρα των άλλων και ειδικότερα του συντρόφου και τα συμπεράσματα που εξάγεις σε εκπλήσσουν!

ΙΧΘΥΕΣ
Η διέλευση του Ερμή γίνεται στον έβδομο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, τομέας του χάρτη που σχετίζεται με θέματα συνεργασιών και συνεταιρισμών, με τις επιχειρήσεις και τους φανερούς εχθρούς, με τις γραπτές ή προφορικές δεσμεύσεις, τις νομικές υποθέσεις, τις μηνύσεις και τους αντιπάλους. Η περίοδος έχει ανασφάλειες και καλείσαι να ξεκαθαρίσεις τις καταστάσεις. Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, αλλά πρέπει να φυλάγεσαι από ψέματα και χειριστικές συμπεριφορές.

http://astropedia.gr/