Ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους στις 10 Ιουνίου 2021, από την Έλενα Γκιτσάλη. Προβλέψεις για τα ζώδια.


Κατά τη διάρκεια της Ηλιακής έκλειψης, η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στην Γη και τον Ήλιο εμποδίζοντας το φως του Ήλιου να φτάσει στη Γη. Για το λόγο αυτό, λένε ότι η Ηλιακή έκλειψη μας απομακρύνει από ό,τι θεωρούμε οικείο και μας ωθεί σε άγνωστα πεδία με σκοπό ωστόσο την δική μας ανάπτυξη, έστω και μέσα από μια, τρόπον τινά, αναταραχή.


Ώρα να διαλέξουμε πλευρά!
Οι Ηλιακές εκλείψεις μοιάζουν με ενεργειακές πύλες οι οποίες ενεργοποιούν το κομμάτι αυτό του προσωπικού χάρτη του καθενός από εμάς με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε με μεγαλύτερη προσοχή. Μας δείχνουν πώς θα το προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο και πώς θα ανακαλύψουμε κομμάτια του με τα οποία δεν είχαμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν.

Η συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη, η οποία είναι δακτυλιοειδής και θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2021 στις 19ο 47’ των Διδύμων, θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε, αλλά αυτή τη φορά καλύτερα και βαθύτερα, πληγές που το παρελθόν μας έχει αφήσει. Όχι όμως μόνο το παρελθόν που θυμόμαστε, καθώς λένε πως κατά την διάρκεια της έκλειψης ενεργοποιούνται και οι μνήμες που έχουμε από προηγούμενες ενσαρκώσεις μας. Έτσι θα γίνουμε πιο ανάλαφροι και θα μπορέσουμε να εστιάσουμε σε άλλα κομμάτια του εαυτού μας που χρειάζονται επίσης την προσοχή μας.

Κατά την διάρκεια αυτής της έκλειψης, θα γίνουμε περισσότερο ευέλικτοι, πιο περίεργοι αλλά και πιο τολμηροί, ακριβώς όπως και οι Δίδυμοι δηλαδή. Η αναζήτηση της ευχαρίστησής μας αλλά και η συναισθηματική τραμπάλα που θα νιώσουμε ανάμεσα στα καθήκοντά μας από την μια, και στα πάθη μας από την άλλη, θα είναι επίσης στα ζητούμενα αυτής της έκλειψης. Το μυαλό μας θα δουλεύει με άλλες ταχύτητες και ίσως φτάσουμε να γίνουμε περισσότερο πνευματικά χειριστικοί έτσι ώστε να τα έχουμε όλα δικά μας.

Ας πάμε να δούμε και τις όψεις που σχηματίζονται σε αυτή την ηλιακή έκλειψη
Τα φώτα, δηλαδή ο Ήλιος και η Σελήνη, θα βρεθούν σε σύνοδο με τον Ερμή που θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία και όλοι μαζί θα βρεθούν σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Αυτό θα μας προκαλέσει μια νευρική αναταραχή και συναισθηματική αστάθεια και έτσι δεν θα μπορούμε να προσεγγίσουμε αντικειμενικά τις καταστάσεις και να τις εκτιμήσουμε όπως πρέπει. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην ζούμε σε ψευδαισθήσεις και να μην ωραιοποιούμε τα πράγματα αλλά, αντίθετα, να είμαστε σε πνευματική εγρήγορση γιατί πιθανά να ακούσουμε και πολλά ψέματα.

Το κακό φυσικά εδώ είναι ότι η ανάγκη μας να πιστέψουμε τα όμορφα λόγια που, ίσως, ακούσουμε θα μας εμποδίσει να τα φιλτράρουμε σωστά με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να διαχωρίσουμε το πραγματικό από το φανταστικό. Σχέσεις που έχουν ήδη πολλά προβλήματα, τα οποία στην ουσία δεν έχουν ως ώρας αντιμετωπιστεί, θα βρεθούν πολύ κοντά στην διάλυση και, σε κάποιες περιπτώσεις, η αφορμή θα είναι ένα τρίτο άτομο.

Από την άλλη, η Αφροδίτη από τον Καρκίνο θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ουρανό από τον Ταύρο και έτσι θα φέρει στις ζωές πολλών από εμάς, τόσο τύχη και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμέναμε, όσο και εύνοια στον ερωτικό τομέα που θα εμπλουτιστεί με έντονες και αρκετά δυνατές σχέσεις. Αυτό που ονομάζουμε κεραυνοβόλος έρωτας με λίγα λόγια.

Τέλος, ο Άρης από τον Καρκίνο θα βρεθεί σε μια, ευτυχώς αποκλίνουσα, όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα από τους Ιχθύες η οποία, για τον λόγο αυτό, μετριάζει την δυναμική της. Η όψη αυτή συνήθως δημιουργεί μια τάση να ξεσπάμε τα νεύρα μας στους κοντινούς μας ανθρώπους, να μην μας ενδιαφέρουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να κατακτήσουμε αυτό που επιθυμούμε και να σπαταλάμε την ενέργειά μας, όχι μόνο σχεδιάζοντας εκδίκηση σε όσους θεωρούμε ότι μας αδίκησαν, αλλά και σε υπόγειους τρόπους για να βγούμε νικητές στις όποιες μάχες της ζωής μας.

Γενικά, η έκλειψη αυτή έχει την δυναμική να προκαλέσει χαοτικές καταστάσεις ανάλογα φυσικά και με το πόσο γόνιμο έδαφος θα βρει, με την έννοια του ότι, όσο πιο πολύ συνειδητοί είμαστε, τόσο περισσότερο μπορούμε να «δουλέψουμε» τις όψεις, όχι μόνο για το προσωπικό μας, αλλά και για το γενικό καλό.

Θα επηρεαστούν περισσότερο όσοι ανήκουν στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες και έχουν γεννηθεί στο τέλους του δευτέρου και αρχές του τρίτου δεκαήμερου των ζωδίων αυτών. Αλλά και όσοι γενικά είναι γεννημένοι σε αυτά τα δεκαήμερα ή έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες στα παραπάνω ζώδια ή δεκαήμερα.

Πάμε να δούμε τώρα πως θα επηρεαστεί κάθε ζώδιο ξεχωριστά:
ΚΡΙΟΣ
Θα πρέπει να προσέξετε τον τρόπο που επικοινωνείτε, διότι πιθανώς να υπάρξουν παρεξηγήσεις, ιδιαίτερα με άτομα που συνεργάζεστε ή που συναντιέστε σε τακτική βάση. Αποφύγετε να ασχοληθείτε με κουτσομπολιά τα οποία μόνο κακό μπορεί να κάνουν σε εσάς και την εικόνα σας. Καλό είναι να προσέχετε γενικά ποιούς εμπιστεύεστε γιατί θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα διστάσουν να σας βάλουν τρικλοποδιές.

ΤΑΥΡΟΣ
Προσοχή στα οικονομικά σας γιατί θα έχετε έκτακτα έξοδα και αν δεν προσέξετε θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας. Στα προσωπικά σας, αλλά κυρίως στα ερωτικά σας, θα θελήσετε να εκφράσετε, και μάλιστα με έντονο τρόπο, τις ανάγκες σας κάτι που σχεδόν θα απαιτήσετε να κάνει και το άτομο που μιλάει στην καρδιά σας. Οι μέρες αυτές ίσως βγάλουν προς έξω δικές σας ανασφάλειες τις οποίες και θα πρέπει να διαχειριστείτε για το δικό σας καλό.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Εσείς θα μπείτε σε μια διαδικασία αναζήτησης του τι ακριβώς θέλετε να έχετε στην ζωή σας. Ό,τι σας κρατάει πίσω και έχει σχέση με άσχημα δικά σας συναισθήματα, όπως ενοχές ή φόβος για το άγνωστο, θα το αφήσετε στην άκρη και θα διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει, δηλαδή καλύτερες μέρες. Ψάξτε ανθρώπους που θα σας χαρίζουν χαμόγελα και δεν θα σας φορτώνουν με απαγορεύσεις και αρνητικά συναισθήματα και χαρίστε στον εαυτό σας την αγάπη που έχει ανάγκη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Καλό είναι να προσέξετε την κυκλοθυμία σας καθώς καταπιεσμένα συναισθήματα θα βγουν στην επιφάνεια με αυτήν την έκλειψη. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να φέρετε σε ισορροπία το συναίσθημα και τον ψυχισμό σας. Να εμπιστεύεστε την διαίσθησή σας γιατί θα σας δείχνει πάντα το σωστό μονοπάτι και τα όνειρά σας γιατί είναι οι πόρτες σας στο ασυνείδητο το οποίο, αν δεν κάνετε συνειδητό, θα το αποκαλείτε μοίρα.

ΛΕΩΝ
Θα έχετε συναντήσεις με άτομα από το παρελθόν σας με τα οποία είχατε μια είδους καρμική σχέση. Μοιραίες καταστάσεις θα βιώσετε, λοιπόν, και φυσικά εξελίξεις, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε επαγγελματικό διότι δεν θα επιστρέψουν στην ζωή σας μόνο άτομα από το ερωτικό σας παρελθόν ζητώντας σας μια νέα ευκαιρία, αλλά και επαγγελματικές προτάσεις. Τώρα όμως θα είναι πιο βελτιωμένες με καλύτερες οικονομικές απολαβές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ασχοληθείτε με επαγγελματικά project που αυτή τη στιγμή τρέχουν. Αν έχετε στο μυαλό σας να καταπιαστείτε με, ή ακόμα καλύτερα να κυνηγήσετε, κάτι καινούργιο καλύτερα αφήστε το για όταν οι πλανητικές συνθήκες το ευνοούν γιατί τότε τα πράγματα θα είναι πιο στρωτά και πιο εύκολα για εσάς. Επίσης, προσέξτε τις προσωπικές σας σχέσεις γιατί κάποιες από αυτές είναι στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού και χρειάζονται την προσοχή σας.

ΖΥΓΟΣ
Θα βιώσετε καταστάσεις περίεργες οι οποίες θα σας ωθήσουν να φτάσετε συμπεριφορικά στα άκρα. Θα εκφράζεστε με ένταση, θα μιλάτε απότομα και θα θέτετε τελεσίγραφα. Γενικά, θα γίνεστε υπερβολικοί με αποτέλεσμα να χάνετε την εσωτερική σας ισορροπία. Για τον λόγο αυτό, μην δίνετε σημασία στο πως συμπεριφέρονται κάποια άλλα άτομα γιατί εσείς γνωρίζετε ότι ο καθένας θα λάβει στο τέλος αυτό που του αξίζει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δώστε την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται γιατί θα πρέπει να βάλετε τα όριά σας ακόμα και σε ανθρώπους για τους οποίους τρέφετε έντονα συναισθήματα. Γενικά, είναι μια περίοδος κατά την οποία καλό θα ήταν να ασχοληθείτε με τον ψυχισμό σας ξεκινώντας, καταρχάς, με τους φόβους σας και μετά με τα απωθημένα σας. Αναθεωρήστε τις σχέσεις σας με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες και όχι αυτές των άλλων. Περάστε χρόνο με ανθρώπους που σας δίνουν χαρά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η έκλειψη αυτή θα τονίσει τα όποια θέματα έχετε με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας. Είτε μιλάμε για συζύγους, είτε μιλάμε για την ερωτική σας σχέση, είτε μιλάμε για άτομα με τα οποία συνεργάζεστε. Μέσα από τα δικά τους μάτια θα ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας στις οποίες ίσως δεν είχατε δώσει την πρέπουσα σημασία. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να κάνετε ακόμα ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης με θαυμαστά, και αυτή τη φορά, αποτελέσματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ίσως αποφασίσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην εργασία σας οι οποίες θα γίνουν αναγκαστικά λόγω αιφνίδιων καταστάσεων που θα δημιουργηθούν και θα σας βγάλουν εκτός προγράμματος. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας γιατί γενικά θα πρέπει να διαχειριστείτε και αρκετές άλλες ανατροπές στην ζωή σας. Επίσης, καλό θα ήταν να ασχοληθείτε και με την υγεία και το σώμα σας, μέσα από μια καλύτερη διατροφή ή ακόμα και άσκηση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
«Περασμένες που αγάπες» θα είναι το σύνθημα της έκλειψης και θα βιώσετε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι όποιο άτομο από το παρελθόν επιστρέψει θα αξίζει της προσοχής σας και πολύ περισσότερο της αγάπης σας και αυτό καλό είναι να το θυμάστε γιατί θα έχετε να αντιμετωπίσετε ερωτικά διλήμματα. Επίσης, μπορείτε να περιμένετε και επιστροφές συνεργατών σας ή ακόμα και επαγγελματικών προτάσεων που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον.

ΙΧΘΥΣ
Πιεσμένοι και γεμάτοι άγχος θα είστε και αυτό θα επηρεάσει, τόσο την οικογενειακή σας ζωή, όσο και την επαγγελματική. Προσοχή να δώσετε στα μεγάλα λόγια που θα ακούσετε και να είστε προσεκτικοί γιατί οι προθέσεις των άλλων δεν θα είναι πάντα ξεκάθαρες. Ίσως χρειαστεί να ασχοληθείτε με κάποια έκτακτη βλάβη, και άρα έξοδα, του σπιτιού ή με περίεργες συμπεριφορές μελών της οικογένειάς σας που θα φανούν κάπως επιθετικοί απέναντί σας.

https://www.myastro.gr/