Στις 20 Νοεμβρίου, ο Ερμής εισέρχεται στον Τοξότη και θα παραμείνει ως τις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Ερμής στον Τοξότη είναι σε πτώση και επομένως, ο πλανήτης δεν μπορεί να εκφράσει τα θετικά του στοιχεία. Υπάρχει μια βιασύνη για να μάθουμε και έχουμε παθιασμένη σκέψη, αλλά χάνουμε τις λεπτομέρειες και δεν έχουμε την ικανότητα να δούμε μια κατάσταση σε συναισθηματικό επίπεδο. Γινόμαστε ανήσυχοι και λέμε πολλά για να εξηγήσουμε αυτό που θέλουμε.

Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε τολμηρές ιδέες. Επιδιώκουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας διαμέσου της φιλοσοφίας. Μαθαίνουμε καλύτερα όταν μας δίνεται η ελευθερία να σκεφτόμαστε και όταν τα πράγματα που μαθαίνουμε είναι διασκεδαστικά. Δεν έχουμε οργάνωση στο μυαλό μας και δεν μπορούμε να βάλουμε τάξη στις σκέψεις μας. Οι άλλοι θαυμάζουν τον ενθουσιασμό μας και πιστεύουν ότι είμαστε πολύ ανοιχτόμυαλοι. Φιλοσοφούμε τα πράγματα και απολαμβάνουμε κάθε πληροφορία που μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων. Έχουμε νέες ιδέες και οράματα για το μέλλον. Οι συνομιλίες γίνονται τώρα με χαρούμενο τρόπο και επιδιώκουμε τις φιλοσοφικές συζητήσεις. Είμαστε περίεργοι και ανοιχτόμυαλοι και ψάχνουμε την αλήθεια.

Όμως, έχουμε την τάση να λέμε ό, τι έρχεται στο μυαλό μας, με αποτέλεσμα τα καυστικά λόγια μας να πληγώνουν τους άλλους, όχι όμως σκόπιμα. Αυτό όμως, από τη θετική πλευρά, μας καθιστά εξαιρετικά τίμιους και ειλικρινείς, και ό, τι λέμε, γίνεται κάτω από την παρόρμηση της στιγμής. Επίσης, διακόπτουμε τον συνομιλητή μας, χωρίς να ακούμε τίποτα από αυτά που μας λέει, κι αυτό διότι πρέπει να πούμε αυτό που σκεφτόμαστε χωρίς καμία καθυστέρηση!

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει το μυαλό, τις ιδέες μας, καθώς και πώς επικοινωνούμε με τους άλλους.

Είναι όλες οι μορφές επικοινωνίας, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις, τα γράμματα, η ομιλία. Συσχετίζεται με τις επιστήμες, την περιέργεια, τον τρόπο σκέψης, τα ταξίδια, το εμπόριο, τα αδέλφια μας, τους συγγενείς μας, τους ανθρώπους στο σχολείο και τις διανοητικές αναζητήσεις. Είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις μας.

Διαβάστε παρακάτω την επιρροή του Ερμή στον Τοξότη, στο ζώδιό σας.

Ανγνωρίζετε το ζώδιο που βρίσκεται ο Ωροσκόπος σας, διαβάστε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας:


ΚΡΙΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον επεκτατικό και φιλοσοφικό ένατο οίκο σας, έχετε δίψα για γνώση και σκέφτεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό από τη συνήθη ρουτίνα σας. Ίσως κάνετε μια επίσκεψη ή έχετε μια σημαντική είδηση από κάποιον που ζει πολύ μακριά σας ή ακόμα και στο εξωτερικό. Μπορεί ακόμα να οργανώσετε ένα μακρινό ταξίδι ή απλά να ασχοληθείτε με τη μελέτη και την εκπαίδευση. Είστε πολυπράγμονες, ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα κι αυτό σας ευχαριστεί και σας ενθουσιάζει. Ίσως αναλάβετε τη διεκπεραίωση ενός έργου το οποίο θα έχει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό ή ακόμα και στο εξωτερικό. Τώρα σας είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε, είστε κάπως επιπόλαιοι στα λόγια σας και εκφέρετε χωρίς συνετή σκέψη τις απόψεις σας και τις ιδέες σας

ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον όγδοο οίκο σας, των κοινών οικονομικών, σκέφτεστε και διερευνάτε πώς μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα αλλά και πώς θα ξοφλήσετε τα δάνεια ή τα χρέη σας. Ίσως έχετε διαφωνίες σχετικά με θέματα που αφορούν κοινά χρήματα ή μια κληρονομιά. Σας αρέσει να συζητάτε για το σεξ και τα χρήματα αλλά δεν είστε ικανοποιημένοι με επιφανειακές πληροφορίες και γνώση, εξετάζετε τα πάντα σε βάθος και θέλετε να μάθετε τα ενδόμυχα κίνητρα των ενεργειών των άλλων. Ίσως ανακαλύψετε κάποιο μυστικό το οποίο θα σας φορτίσει συναισθηματικά. Στην επικοινωνία σας, είστε αινιγματικοί και μυστικοπαθείς κι αυτό δυσκολεύει την κατανόηση των ιδεών σας από τους άλλους. Προσέξτε τις απαισιόδοξες σκέψεις σας ή ακόμα και την εκδικητικότητά σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον έβδομο οίκο σας, των σημαντικών σχέσεων, έχετε μια χαρούμενη διάθεση, επιθυμείτε να κοινωνικοποιηθείτε και να επικοινωνήσετε με όλο τον κόσμο. Σας ενδιαφέρει το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας, έτσι είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε για χάρη της ειρήνης και της αρμονίας. Ίσως μιλήσετε σε ένα ευρύ κοινό ή κάνετε μια δημόσια παρουσία. Μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο αλλά και εύκολα εκνευρίζεστε, καθώς ο γρήγορος τρόπος σκέψης σας δεν σας αφήνει να δείτε τα πράγματα σε βάθος. Μπορεί να λάβετε κάποιες σημαντικές πληροφορίες από τον αγαπημένο σας ή κάποιο συνεργάτη σας ή κάποια προσφιλή σας πρόσωπα σας δίνουν σωστές ιδέες και συμβουλές. Ίσως ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις για μια επιχειρηματική συμφωνία


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον έκτο οίκο σας, της υγείας και της εργασίας, νιώθετε άγχος και διανοητική ανησυχία σε σχέση με την καθημερινή ρουτίνα σας, την εργασία σας και την υγεία σας. Κάνετε μικρές αλλαγές στο καθημερινό πρόγραμμά σας και ασχολείστε με ποικίλες και ευχάριστες δραστηριότητες που σας αναζωογονούν. Στην εργασία σας, πετυχαίνετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, καθώς ο τρόπος σκέψης σας είναι πρακτικός και δίνετε προσοχή στην ανάλυση και τις λεπτομέρειες. Ίσως κάνετε σημαντικές συζητήσεις ή λάβετε κάποιες σημαντικές πληροφορίες από τους συναδέλφους σας ή τους εργοδότες σας. Αν ασχολείστε με διανοητική εργασία, ο ενθουσιασμός σας και η έμπνευσή σας, σας βοηθούν στο να είστε αποτελεσματικοί και παραγωγικοί

ΛΕΩΝ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον ερωτικό πέμπτο οίκο σας, αναζητάτε τη διασκέδαση και το φλερτ και με την αυθόρμητη και ενθουσιώδη διάθεσή σας, προσελκύετε πολλούς θαυμαστές. Είστε όμως επιπόλαιοι και ευμετάβλητοι στην επιλογή των ερωτικών σας συντρόφων, το φλερτ είναι τώρα για σας διασκέδαση και όχι κάτι που πρέπει να πάρετε σοβαρά. Αν είστε σε σχέση, επικοινωνείτε συχνότερα με τον αγαπημένο σας ενώ οι δημιουργικές σας ιδέες και ο αυθορμητισμός σας δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα στη σχέση σας. Ίσως προβάλετε ένα δημιουργικό έργο σας και μιλήσετε σε ένα ευρύ κοινό ή μπορεί να συμμετέχετε σε ομιλίες και διαλέξεις. Τώρα σας είναι εύκολο να έρθετε σε συμφωνία με τους άλλους και να κατανοήσετε τις απόψεις τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον τέταρτο οίκο σας, του σπιτιού και της οικογένειας, συζητάτε περισσότερο με τα προσφιλή σας πρόσωπα αλλά και με τον εαυτό σας. Αναλογίζεστε το παρελθόν και κρατάτε κάποιες από τις σκέψεις σας μυστικές, δεν θέλετε να τις μοιραστείτε με τους άλλους. Σκέφτεστε σε βάθος οποιεσδήποτε συζητήσεις και η αυξημένη διαίσθησή σας, σας βοηθά να γνωρίζετε εκ των προτέρων τις ιδέες των γύρω σας. Τώρα οι συζητήσεις που κάνετε είναι σοβαρές και σημαντικές και υπάρχει μια συναισθηματική ποιότητα στις απόψεις σας. Έχετε περισσότερη νοσταλγία για το παρελθόν και τις παλιές καλές οικογενειακές στιγμές και ίσως συζητάτε για ό, τι συνέβη στο παρελθόν. Τώρα επιθυμείτε να μελετάτε στην ηρεμία του σπιτιού σας ή μπορεί να σκεφτείτε ακόμα και μια αλλαγή κατοικίας

ΖΥΓΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον επικοινωνιακό τρίτο οίκο σας, η χαρούμενη και αυθόρμητη διάθεσή σας προσελκύει πολύ κόσμο γύρω σας, είστε εκφραστικοί και ομιλητικοί, αλλά μιλάτε χωρίς να σκέπτεστε, πράγμα το οποίο μπορεί να σας κάνει να πείτε πράγματα που αργότερα θα μετανιώσετε. Η εξυπνάδα σας και η ευγλωττία σας, σας ευνοούν στο γράψιμο και τη δημόσια παρουσία, καθώς μπορεί να ξεσηκώσετε ένα ολόκληρο κοινό. Υπερέχετε στην ομιλία αλλά μπορεί να υπερβάλλετε στις απόψεις σας ή ακόμα να είστε και επιτακτικοί στην επιβολή των ιδεών σας. Θα πρέπει να προσέξετε τις δογματικές απόψεις σας και να αποφύγετε την έπαρση και την υπερηφάνεια. Κρατήστε κάποια απόσταση από κάποιες φήμες και μην εμπλακείτε σε κακοπροαίρετο κουτσομπολιό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στο δεύτερο οίκο σας, των οικονομικών, το μυαλό σας είναι σε εγρήγορση σχετικά με την αύξηση των κερδών της επιχείρησής σας αλλά και πώς να διευθετήσετε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες. Έχετε επεκτατικές ιδέες και πρωτότυπους τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, ίσως ακόμα κάνετε μια οικονομική συμφωνία στο εξωτερικό. Αν ασχολείστε με τον τουρισμό, τις εκδόσεις και την εκπαίδευση, περιμένετε αύξηση των χρημάτων σας. Η επιδεξιότητα και η ευελιξία σας, σας επιφέρουν οικονομικά οφέλη. Μπορεί επίσης να κερδίσετε χρήματα από το εξωτερικό ή μεταδίδοντας τις γνώσεις σας. Τώρα συζητάτε περισσότερα για τα χρήματα και τις αξίες σας, οι πειστικές σας ικανότητες και ο χαρούμενος τρόπος επικοινωνίας σας, φέρνουν κοντά σας άτομα που σας βοηθούν οικονομικά με τις ιδέες τους

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στο ζώδιό σας, είστε ομιλητικοί, χαρούμενοι και εκφραστικοί, κι αυτό σας βοηθά να πετύχετε κάτι σημαντικό. Έχετε ευγλωττία και μιλάτε με άμεσο τρόπο, πράγμα το οποίο προσελκύει πολλά νέα άτομα γύρω σας. Ίσως γίνετε δημοφιλείς από την προβολή ενός έργου σας, ακόμα και στο εξωτερικό, ή απλώς σκεφτείτε να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι. Ίσως κάνετε οικονομικές διαπραγματεύσεις ή ασχοληθείτε με τη γνώση και την εκπαίδευση. Έχετε μεγαλεπήβολα οράματα για τη ζωή και ξεκινάτε να τα υλοποιήσετε. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς παρουσιάζεστε στον κοινωνικό σας περίγυρο και στην έκφραση της προσωπικότητάς σας. Δεν διστάζετε να προβάλετε την άποψή σας με άμεσο τρόπο αλλά προσέξτε τον τρόπο της έκφρασής σας, οι δογματικές ιδέες σας δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους άλλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον ασαφή και θολό δωδέκατο οίκο σας, δημιουργείται ασάφεια και σύγχυση στην επικοινωνία σας με τους άλλους, δεν επιθυμείτε να εκφέρετε ξεκάθαρα τις απόψεις σας. Ίσως εσείς από την πλευρά σας παρερμηνεύσετε κάποιες ειδήσεις ή πληροφορίες που λαμβάνετε ή απλώς οι σκέψεις σας είναι θολές. Τώρα δεν μπορείτε να βάλετε τάξη στο μυαλό σας και ίσως ανακαλύψετε κάποια πράγματα που αγνοούσατε στο παρελθόν. Είστε επιφυλακτικοί στην επικοινωνία με τους γύρω σας και αναζητάτε τη μοναξιά σας, δημιουργώντας συναισθηματική απόσταση από τα προσφιλή σας πρόσωπα. Ίσως σκέφτεστε τώρα περισσότερο ένα μακρινό ταξίδι που κάνατε στο παρελθόν ή κάποια άτομα που ζουν μακριά σας κι αυτό σας δημιουργεί ανησυχία και ίσως απογοήτευση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στον φιλικό και ομαδικό ενδέκατο οίκο σας, επιδιώκετε νέες γνωριμίες με άτομα που ζουν μακριά σας ή έχουν διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο από το δικό σας, κοινωνικοποιείστε και επικοινωνείτε με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα με εσάς. Κάνετε νέους φίλους, ίσως μέσα από το διαδίκτυο, με τους οποίους έχετε κοινά ενδιαφέροντα και ιδανικά. Έχετε έντονο μέσα σας το πνεύμα της περιπέτειας και της περιπλάνησης, αναζητάτε να κάνετε κάτι διαφορετικό, έχετε έμπνευση και φαντασία για να κάνετε πιο ενθουσιώδη τη ζωή σας. Ίσως λάβετε κάποιες πληροφορίες από τους φίλους σας οι οποίες θα σας ενθουσιάσουν και θα σας εκπλήξουν. Αν ανήκετε σε μια ομάδα ή σύλλογο, κάνετε ομαδικές συζητήσεις και προβάλλετε τις πρωτότυπες και εκκεντρικές ιδέες σασ

ΙΧΘΥΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει στο δέκατο οίκο σας, της καριέρας, σκέφτεστε έντονα την πορεία της σταδιοδρομίας σας ή την ολοκλήρωση ενός έργου σας. Είστε εφευρετικοί στις ιδέες σας κι αυτό βοηθά την επαγγελματική σας πρόοδο και τις δημόσιες σχέσεις σας. Ξεχωρίζετε στο χώρο της εργασίας σας με τις επεκτατικές ιδέες σας και ο προσεκτικός σχεδιασμός της σταδιοδρομίας σας μπορεί να σας αποφέρει οικονομικά οφέλη. Ίσως κάνετε νέες διαπραγματεύσεις και επαγγελματικές συμφωνίες με άτομα που ζουν μακριά σας ή στο εξωτερικό. Προσέξτε την επικοινωνία σας με τους συναδέλφους σας και τους ανωτέρους σας, οι δογματικές απόψεις σας μπορεί να δημιουργήσουν συγκρούσεις. Επίσης, βάλτε στην άκρη τον εγωισμό σας και την έπαρσή σας, καθώς θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη σας και τις φιλοδοξίες της σταδιοδρομίας σας.

 

e-zwdia.gr