Η Πανσέληνος της 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην 3ο των Διδύμων. Αυτή η Πανσέληνος, αστρολογικά, είναι αρκετά ζοφερή καθώς ενεργοποιεί και αναδεικνύει τη μεγαλύτερη πλανητική όψη, του τέλους του 2015 και όλου του 2016.

Ο Κρόνος θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα σε λιγότερο από 24 ώρες μετά από αυτή την Πανσέληνο. Το κλειδί για να ξεπεραστεί η ενοχή, ο φόβος και το άγχος απ’ αυτή την απαιτητική όψη, είναι να ενεργοποιηθούμε τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, δηλαδή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2015.

Πιο αναλυτικά
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου ενεργοποιεί το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, μια ιδιαίτερα ισχυρή πλανητική όψη που μπορεί να φέρει κάποιες τρομακτικές εμπειρίες από τη σκοτεινή πλευρά της ζωής. Απογοητεύσεις και αποτυχίες είναι πιθανό να κυριαρχήσουν ή μεγάλες περίοδοι θλίψης ή κατάθλιψης που όλοι βιώνουμε από τις δυσκολίες που υπάρχουν γύρω μας. Ακόμα και χωρίς δυσκολίες μπροστά μας, είναι πιθανό οι ψυχολογικοί φόβοι να μας συντρίψουν και να μας οδηγήσουν σε αβεβαιότητα.

Αυτή η Πανσέληνος εμφανίζεται λιγότερο από μία μέρα, πριν το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα. Με δυο ακόμα από αυτές τις όψεις να έρχονται το 2016, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτή η Πανσέληνος είναι τόσο ισχυρή. Θα πάρουμε μία καλή γεύση – ίσως όχι και τόσο καλή, για τι έρχεται την επόμενη χρονιά. Το πιθανότερο είναι θα γίνει αισθητό πιο προσωπικά, από τα τετράγωνα Ουρανού-Πλούτωνα, που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο είναι ο κύριος σύνδεσμος σ’ αυτή τη σημαντική και απαιτητική όψη. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούμε και να εκφράσουμε άφοβα τη γνώμη μας. Η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία και η υπομονή είναι απαραίτητα στοιχεία για να ασχοληθούμε με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας. Ίσως χρειαστεί να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες ή να ενεργήσουμε ως σύμβουλοι ή καθοδηγητές. Η Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο αυξάνει συναισθήματα ενοχής για όλα τα πράγματα που δεν τελειώσαμε ή για όσα δεν ξεκινήσαμε καν.

Η Σελήνη και ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, προφανώς, θα αυξήσουν παραπάνω τις ανασφάλειες και τις ενοχές για πράξεις του παρελθόντος και τις καρμικές επιπτώσεις των προηγούμενων ενεργειών μας. Ο Ποσειδώνας θα έχει επίδραση στην εξασθένηση της ζωτικότητάς μας, κάνοντας πιο δύσκολο το να κινητοποιηθούμε ή να ενθουσιαστούμε για οτιδήποτε, ιδιαίτερα για τη σκληρή δουλειά. Καθώς ο ίδιος ο Ποσειδώνας δεν τρέφει μεγάλη αγάπη για τη δουλειά, θα μας κάνει πιο επιρρεπείς σε κάποια ψυχολογικά θέματα ή σε θέματα υγείας.

Ακριβώς για να είναι σίγουρο ότι θα κατανοήσουμε σε βάθος, τον αντίκτυπο που θα έχουν οι φόβοι και οι φοβίες στη ζωή μας, η σύνοδος Ήλιου-Ερμή και η σύνοδος Ερμή-Κρόνου ενισχύουν τη σοβαρότητα της Πανσελήνου, μέσα από αναμνήσεις και συζητήσεις με τους φίλους και την οικογένειά μας. Οι τρέχουσες ειδήσεις θα είναι, χωρίς αμφιβολία, γεμάτες από γεγονότα και προπαγάνδα για την τρομοκρατία και τη μαζική μετανάστευση.

Ωστόσο, δε χάθηκαν όλα – ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Άρη ευνοεί τη θετική σκέψη και ο Άρης σε εξάγωνο με τον Κρόνο μας δίνει θετική δράση και τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τη φοβερή ενέργεια αυτής της Πανσελήνου, σε κάτι πιο παραγωγικό. Και να θυμόμαστε ότι αυτές οι όψεις δεν είναι καθόλου ασήμαντες.

Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Άρη επιταχύνει το μυαλό και τα αντανακλαστικά μας. Θα αισθανθούμε ότι οδηγούμαστε να επιτύχουμε σε κάτι, με έντονη την αίσθηση του σκοπού και της πρωτοβουλίας. Μπορεί να ολοκληρώσουμε μεγάλο όγκο δουλειάς, σε μικρό χρονικό διάστημα, με θάρρος και μαχητικότητα να αναλάβουμε σχεδόν οτιδήποτε. Η χειρωνακτική δουλειά, τα επιχειρηματικά θέματα και οι διαπραγματεύσεις ευνοούνται.

Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Κρόνο ρυθμίζει την ενέργειά μας και μας δίνει την αποφασιστικότητα και την αντοχή που χρειαζόμαστε, για να επιτύχουμε. Μπορούμε να προγραμματίσουμε μεθοδικά το σχέδιο δράσης μας, με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Υπάρχει μια ισχυρή επαγγελματική ηθική και προσοχή στις λεπτομέρειες, που σημαίνει ότι μπορούμε να αναλάβουμε πολύπλοκους και δύσκολους στόχους.

Τα θετικά λόγια και οι πράξεις θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την επίλυση αισθημάτων ενοχής. Ας επωφεληθούμε από αυτή την παραγωγική ενέργεια κι ας βάλουμε τάξη σε όλα όσα μας προκαλούν ανησυχία.