Ήδη ξεκίνησε από χθες 30 Νοεμβριου ο Ήλιος από τον Τοξότη να συναντήσει τον Κρόνο στο ίδιο ζώδιο σε όψη συνόδου, ενεργοποιώντας μέσα μας το μότο “ώρα για δουλειά”. Δουλειά με τον εαυτό μας, με όλα εκείνα που αναβάλλαμε λόγω φόβου, απραξίας και ανασφάλειας. Όποιος αποδειχτεί καλός μαθητής, θα έχει να λαμβάνει επιβραβεύσεις!


Οι όψεις που σχηματίζει ο Κρόνος ειδικά με τον Ήλιο που αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής και τη δημιουργία, είναι πάντα έντονες, δύσκολες και περιοριστικές. Σαν σκοπό έχουν την ανάληψη ευθυνών, την αντικατάσταση της επιπολαιότητας με τη σοβαρότητα και την ουσία.

Η όψη στη καθημερινότητα μας

Με τη γεύση της αυστηρότητας, του ελέγχου και της πατριαρχικής καταπίεσης, θα κληθούμε να ανταπεξέλθουμε τις μέρες αυτές και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου περίπου. Το πιθανότερο είναι να πέσουμε στη παγίδα του ελέγχου, του φόβου, του περιορισμού, της μηχανορραφίας, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με κάποια αντρική φιγούρα, αφεντικό, σύζυγο, πατέρα, δάσκαλο ή ακόμα και με εκπρόσωπο του Νόμου.

Πέρα από αυτό, η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου καθρεφτίζει το είδος της μάχης που δίνουμε στη καθημερινότητά μας, ώστε να διεκδικήσουμε κεκτημένα, να σταματήσουμε αδικίες που έχουν γίνει σε βάρος μας και να επιβληθούμε στο χώρο και τον τομέα μας. Φυσικά, όπως κάθε κατάσταση, υπάρχει και η άλλη όψη. Να ασκήσουμε εμείς καταπίεση, εκφοβισμό και να βρεθούμε σε θέση ισχύος, καταπιέζοντας κάτω από τη μπότα μας τους άλλους.

Η όψη στην επαγγελματική μας ζωή

Η σύνοδος του Κρόνου με τον Ήλιο, μέσα από τις δυσκολίες, δίνει εξέλιξη, πρόοδο και ικανότητες υπερπήδησης εμποδίων. Για να έχουμε όμως περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας σε ό,τι κάνουμε, θα πρέπει να λειτουργούμε με πειθαρχία, σχέδιο και οργανόγραμμα, ώστε τίποτα να μη μένει στη τύχη. Πιο σωστά, ο τρόπος που λειτουργεί φαίνεται μέσα από τον τίτλο “Όταν η καλή προετοιμασία συναντά την ευκαιρία”!

Τα καλά νέα είναι πως ήρθε η ώρα της σοβαρότητας, της επιμονής και της σκληρής δουλειάς, με ανταμοιβή την επιτυχία, τη διάκριση, την αναγνώριση. Η όψη του Κρόνου με τον Ήλιο δεν είναι άδικη. Ανταμείβει τις σοβαρές προθέσεις και την αληθινή προσπάθεια. Ωστόσο, τα επαγγελματικά βήματα καλό είναι να γίνονται με προσοχή, μέθοδο και μετριοφροσύνη, χωρίς περιττές αλαζονείες. Το θετικό είναι πως η σύνοδος του Ήλιου με το Κρόνο μας καθιστά αυτάρκεις, μας εκπαιδεύει στη λιτότητα και μας φορτίζει με την απαραίτητη αυτοπεποίθηση.

Φυσικά, σκοπός μας θα είναι να δείξουμε στον κόσμο πως έχουμε ποιότητες υπέρ-ήρωα, είμαστε άφθαρτοι και αντέχουμε σε κακουχίες. Η αλήθεια είναι πως τις μέρες που μία τέτοια όψη είναι ενεργή, έχουμε βλέψεις για δημιουργία, να αφήσουμε πίσω μας κάτι σταθερό, σπουδαίο και διαχρονικό. Κάτι που θα συμβολίζει το δικό μας προσωπικό θρίαμβο.

Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου και η επίδρασή της στις σχέσεις

Οι σχέσεις γενικά, και όχι μόνο οι ερωτικές, λόγω του ό,τι από τη φύση τους είναι ευάλωτες, θα περάσουν και αυτές τις δοκιμασίες τους. Με μία πρόθεση να βγάλουμε στη φόρα παράπονα, δυσαρέσκειες και άγχη απέναντι στο σύντροφο, τονίζουμε τις ελλείψεις του, παραπονιόμαστε πως η αγάπη που εισπράττουμε είναι ελάχιστη και μπλεκόμαστε σε ανταγωνισμούς, για το ποιος είναι ο δυνατός στη σχέση.

Η επιβολή, την οποία προσπαθούμε να περάσουμε ή να μας περάσουν, βρίσκει αντίσταση και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Ίσως φανούμε αρκετά σκληροί και αδιάλλακτοι σε κάποιες περιπτώσεις, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα, μισοτελειωμένες κουβέντες και ανύπαρκτες εκφράσεις καλής θέλησης. Τις μέρες αυτές συνιστάται προσοχή, γιατί η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη με μια απαισιοδοξία, οπότε ας αποφύγουμε να ασκούμε κριτική και πίεση, ειδικά για τα ίδια και ίδια θέματα.

Η όψη και η κοινωνική μας ζωή

Στις κοινωνικές μας συναναστροφές, οι οποίες μάλλον περιορίζονται προσωρινώς και εν μέρει, είμαστε πιο συντηρητικοί, εσωστρεφείς, αναζητώντας την ουσία των επαφών και όχι τη συχνότητα ή τη ποικιλία. Ένας λόγος είναι πως τις κρατάμε πιο εύκολα ελεγχόμενες, ώστε να εκμηδενιστεί η πιθανότητα λάθους, παγίδας, αυταπάτης ή απάτης. Οπότε, εδώ μπαίνει ένα άλλο κρόνιο στοιχείο, ο αυτοπεριορισμός ή η ελεγχόμενη χαρά. Όσον αφορά την τυφλή εμπιστοσύνη σε φίλους και δικούς μας ανθρώπους, αυτή θα περάσει από επανεξέταση και θα κατανεμηθεί φειδωλά και επιλεκτικά.

Η όψη σε ψυχολογικό επίπεδο

Σε ψυχολογικό επίπεδο, κάποιοι, οι πιο ευάλωτοι, ίσως περάσουν μέσα από τη διαδικασία της αυταπάρνησης, της χαμηλής αυτοεκτίμησης και των συμπλεγμάτων κατωτερότητας. Τα ταλέντα μας τα περνάμε από αμφισβήτηση, βλέπουμε τη πιο σοβαρή πλευρά της ζωής, η καθημερινότητα φαντάζει δύσκολη και μίζερη, ενώ αμφισβητούμε και την επιρροή μας ως άτομα και παρουσίες, σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον.

Επίσης, κάθε κουβέντα του συντρόφου τη μεταφράζουμε ως απόρριψη, ενώ ο φόβος να μας απατήσει πρακτικά και να μας εξαπατήσει συναισθηματικά, ριζώνει μέσα μας. Ωστόσο, επειδή πάντα για κάποιους μία δύσκολη συγκυρία μετατρέπεται σε ευκαιρία, οι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους θα δουν μέσα από την όψη αυτή την πρόκληση να ξεχωρίσουν, ξέροντας πως οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που ανοίγει, είναι δυνατές.

Η σκληρότητα όμως που δείχνουμε προς τον εαυτό μας, μας ωριμάζει, μας προετοιμάζει ψυχικά και μας καθιστά ικανούς να αναλάβουμε ευθύνες.

Ματίνα Πάτζαλη

myastro.gr