Ιανουαρίου 22, 2020

Αυτοβελίωση

Mπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Ίσως χρειαστούν μήνες, ακόμα και χρόνια αλλά τελικά αυτά που προορίζονται να είναι στην ζωή σου θα έρθουν.

Ίσως χρειαστεί να έχεις αρκετή υπομονή για να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια, να πονέσεις και να κλάψεις, αλλά όλα αυτά θα αξίζουν τον κόπο επειδή θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Όλη η ταλαιπωρία θα σε οδηγήσει στην ζωή που προορίζεσαι να έχεις.

Θα χρειαστεί να έχεις δύναμη και να μην τα παρατήσεις στις δύσκολες στιγμές επειδή αυτό που αναζητάς σε ψάχνει και αυτό. Μπορεί να μην φαίνεται έτσι τώρα, αλλά μετά από λίγο καιρό, όλα θα βγάζουν νόημα.

Επειδή με κάθε θλίψη, με κάθε εμπόδιο και με κάθε δυσκολία ερχόμαστε πιο κοντά σε αυτά που προορίζονται για την ζωή μας. Βλέπεις, όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό. Και παρόλο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας συμβαίνουν κακά πράγματα και γιατί ο Θεός θέλει να υποφέρουμε, να θυμάστε ότι Εκείνος ποτέ δεν μας δίνει πόνο αν δεν σχεδιάζει να μας ευλογήσει μετά.

Ίσως δεν μπορείς να το δεις τώρα, αλλά όταν συμβεί, θα καταλάβεις γιατί έγινε ό, τι έγινε. Θα συνειδητοποιήσεις πως κάθε τι που πέρασες σε οδηγούσε στο προορισμένο μονοπάτι σου.

Ακόμα και αν όλος ο κόσμος είναι εναντίον σου, ό, τι προορίζεται για εσένα θα βρει τον δρόμο του αργά ή γρήγορα. Και θα μείνει μαζί σου για πάντα.

Μαγεία Τ.

https://www.awakengr.com/

Αυτοβελίωση

 Σε πολλούς από μας φαίνεται βουνό το να κάνουμε 6.000 βήματα την ημέρα. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο φαίνεται και κυρίως ευεργετικό για την υγεία μας.

Πώς κάνω 6.000 βήματα όταν εργάζομαι;
Αν υποθέσουμε ότι 6.000 βήματα είναι σχεδόν μία ώρα περπάτημα την ημέρα, σκεφτείτε πόσο εύκολα μπορούν αυτά να γίνουν:

• όταν κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού.
• αν αφήσουμε το αυτοκίνητό μας και να κινηθούμε με τα πόδια.
• αν αφιερώσουμε μία ώρα κάθε απόγευμα στον εαυτό μας, κάνοντας μια βόλτα με τα πόδια στο πάρκο.

6.000 βήματα για αδυνάτισμα
Πώς; Μα με το περπάτημα. Γυναίκες και άνδρες πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις κιλά είναι το περπάτημα και δεν έχουν άδικο σ’ αυτό. Γιατί να επιλέξω το περπάτημα για να αδυνατίσω; Γιατί είναι μία άσκηση ευχάριστη, εύκολη και ανέξοδη. Συνδυάσετε το περπάτημα και με ένα ήπιο πρόγραμμα διατροφής που θα σας βοηθήσει στον περιορισμό πρόσληψης θερμίδων και κατά συνέπεια στην απώλεια κιλών.

Θερμίδες και 6.000 βήματα
Για κάθε 2.000 βήματα ή αλλιώς για 1,5 χιλιόμετρο που διανύουμε, χάνουμε 100 θερμίδες. Αν θέλουμε λοιπόν να χάνουμε μισό κιλό την εβδομάδα, θα πρέπει να καίμε 500 θερμίδες την ημέρα, άρα να καταφέρουμε τα 6.000 βήματα.

Τι μας προσφέρει το περπάτημα:

• ευεξία
• αποτοξίνωση
• απώλεια βάρους
• καλή φυσική κατάσταση
• βελτίωση του κυκλοφορικού

ΚΑΝΟΝΤΑΣ 6.000 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:

χοληστερόλης

σακχάρου

καρδιαγγειακών νόσων
(μεταξύ αυτών καρδιοπάθεια, ισχαιμικά εγκεφαλικά, αιμορραγικά εγκεφαλικά)

καρκίνου
(γενικώς και διάφορων επιμέρους μορφών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος
του μαστού)

οσφυαλγίας

κατάθλιψης

παχυσαρκίας

υπέρτασης
στυτικής δυσλειτουργίας

άνοιας
οστεοπόρωσης

διαβήτη τύπου 2

ΕΝΑΣ PERSONAL COACH ΣΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΣΑΣ
Αυτά τα «έξυπνα» ρολόγια μπορούν να καταγράψουν πιστά την καθημερινή σας πεζοπορία,
τις ασκήσεις σας, οτιδήποτε άλλο κάνετε ενδιάμεσα, ακόμη και την ποιότητα του ύπνου σας.
Το σημαντικότερο, σας παροτρύνουν σαν ένας πιστός personal trainer όταν βλέπουν ότι το παρακάνετε με την αδράνεια του σώματός σας.

HUAWEI GT2 WATCH 

Με βασικό χαρακτηριστικό του το χάρισμα μιας εντυπωσιακής αυτονομίας δύο εβδομάδων και έναν επεξεργαστή ειδικά σχεδιασμένο για wearables από την ίδια τη Huawei, το GT2 μπορεί να σας συντροφεύει παντού και συνέχεια χωρίς να ανησυχείτε για τη φόρτισή του. Αυτή η ισχυρή αυτονομία μιας φόρτισης μπορεί προσφέρει ενεργή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, παρακολούθηση ύπνου, καταγραφή των ασκήσεων για περισσότερο από 2 ώρες κάθε εβδομάδα (με ενεργοποιημένο GPS) καθώς και μουσική για περίπου 1 ώρα κάθε εβδομάδα. Διαθέτει επιλογή καταγραφής και παρακολούθησης πολλών διαφορετικών μορφών άσκησης, ενσωματωμένο GPS και είναι αδιάβροχο μέχρι 5 ΑTM για να σας παρακολουθεί ακόμη κι όταν κολυμπάτε.

Apple Watch Series 4

Ένα από τα πιο δημοφιλή «έξυπνα» ρολόγια στον κόσμο, με πρωτοποριακές δυνατότητες επικοινωνίας, υγείας και άθλησης και με αισθητήρες που εντοπίζουν ακόμα και ατυχήματα από πτώση. Κάποιες ακόμα από τις πιο προηγμένες λειτουργίες του είναι ο νέος αισθητήρας για λήψη ηλεκτροκαρδιογραφήματος καθώς και ειδοποιήσεις χαμηλών και υψηλών καρδιακών παλμών. Μπορεί και ανιχνεύει τις περισσότερες και πιο δημοφιλείς ασκήσεις και υπενθυμίζει ακόμη να ολοκληρώσεις την άσκηση, σε περίπτωση που ξεχαστείς. Όλες οι πληροφορίες από τις μετρήσεις της καρδιάς, όπως επίσης και οι πληροφορίες από τις εφαρμογές ανίχνευσης ασκήσεων, καταγράφονται στο iPhone Health App.

Samsung Gear S3

Συνδυάζει την αισθητική ενός αυθεντικού premium ρολογιού με τα smart χαρακτηριστικά που έως τώρα μόνο ένα smartphone μπορούσε να σου προσφέρει. Ανθεκτικό τόσο στο νερό όσο και στη σκόνη, αρκεί μια περιστροφή της στεφάνης για να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες όπως να δεχθείτε μία κλήση ή να αυξομειώσετε την ένταση της μουσικής, ενώ χάρη στο ενσωματωμένο μικρόφωνο και τη σύνδεση Bluetooth με το smartphone, θα μπορείτε κάνετε και κλήσεις. Το ενσωματωμένο GPS γνωρίζει ακριβώς τις διαδρομές και τις αποστάσεις που διανύσατε, ενώ η μπαταρία δίνει αυτονομία 4 ημερών.Περπατήστε εύκολα 6.000 βήματα την ημέρα

Fitbit Ionic

Με οθόνη αφής, σπορ σχεδιασμό και πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, ενσωματωμένο GPS και βηματόμετρο, το Fitbit Ionic θα φροντίσει να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες ή να κάνετε πιο ενεργό αθλητισμό χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν έχουν καταγραφεί οι αθλητικές σας δραστηριότητες. Το μοντέρνο ντιζάιν, προσεγμένο μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, και ένα πλήθος προηγμένων λειτουργιών συνθέτουν μία από τις πιο ολοκληρωμένες πρότασεις, ικανή να καλύψει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς.

Garmin Fenix 5s Plus

Ένα αθλητικό ρολόι για πολλαπλά αθλήματα, που προσφέρει πλήρη απόδοση με πιο ελαφρύ, πιο κομψό, πιο compact σχεδιασμό. Διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως τη μέτρηση καρδιακών παλμών από τον καρπό, ενσωματωμένα προφίλ δραστηριοτήτων, λειτουργίες πλοήγησης και μετρήσεις απόδοσης που υπολογίζουν την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σας. Ένα έξυπνο αθλητικό ρολόι που μπορείτε άνετα να το φοράτε παντού και να συμβαδίζει με τον δραστήριο τρόπο ζωής σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική αφού με χωρητικότητα 16GB μπορεί να αποθηκεύσει έως και 500 τραγούδια.https://enallaktikidrasi.com/

Αυτοβελίωση

Όταν είστε θυμωμένοι, πείτε από μέσα σας αυτή τη «μαγική» φράση και δείτε τον θυμό να υποχωρεί
Και τι να πείτε σε κάποιον που βλέπετε εξαγριωμένο ή λυπημένο. Πρωταρχική αιτία του θυμού σας είναι η αίσθηση ότι κάποιος σας απειλεί, σας επιτίθεται, σας πλήγωσε ή σας εκμεταλλεύτηκε. Τόσο ο θυμός όσο και ο φόβος ενεργοποιούν μια αντίδραση μάχης ή φυγής, που κάνει αυτόν που δέχεται την επίθεση να προσπαθεί να ξεφύγει ή να αντισταθεί στον επιτιθέμενο. Μία από τις χειρότερες πτυχές του θυμού είναι ότι όσο περισσότερο τον εκφράζει κανείς τόσο αυτός αναζωπυρώνεται, σαν φωτιά που λαμπαδιάζει. Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο θυμό νιώθει κανείς τόσο περισσότερο πληγώνεται.

Σύντομα, η έκφραση θυμού γίνεται συνήθεια. Το δυστυχισμένο άτομο φτάνει σε σημείο όπου ακόμη και το πιο ασήμαντο γεγονός του προκαλεί έκρηξη θυμού. Ζει τη ζωή του συνεχώς οργισμένο. Μετά από λίγο, αρχίζει να πιστεύει ότι αυτές οι παραφορές είναι φυσιολογικές. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους να εμμένουν στο θυμό τους είναι η ανάγκη τους να αναγνωρίσει κάποιος ότι έχουν πληγωθεί και να κατανοήσει τον πόνο τους. Όταν ακούτε κάποιον να μιλάει για κάτι που τον εξαγριώνει ή του προκαλεί λύπη, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να του πείτε: «Καταλαβαίνω απόλυτα πώς αισθάνεσαι. Έτσι ακριβώς θα ένιωθα κι εγώ αν ήμουν στη θέση σου».

Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους να κατευνάσετε κάποιον που έχει αγανακτήσει είναι να δείξετε ότι ταυτίζεστε μαζί του. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ο άλλος συμπάσχει, τότε μπορούν να αρχίσουν να θεραπεύονται ψυχικά. Η κύρια αιτία του θυμού είναι η επίρριψη ευθυνών. Η βασική προϋπόθεση για να νιώσετε και να εκφράσετε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα είναι να κακίζετε τον εαυτό σας ή τους άλλους για κάτι που έκαναν.

Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους να κατευνάσετε κάποιον που έχει αγανακτήσει είναι να δείξετε ότι ταυτίζεστε μαζί του.

Μάλιστα, είναι αδύνατον να εμμένετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα σε ένα συναίσθημα, αν δεν μπορείτε να κατηγορήσετε κάποιον ή κάτι για την κατάσταση που σας προκάλεσε θυμό. Μόλις πάψετε να εξαπολύετε κατηγορίες, η δυσθυμία εξαφανίζεται αμέσως, σαν να κλείνετε έναν διακόπτη. Το αντίδοτο για τα κακοπροαίρετα συναισθήματα είναι τόσο απλό και αποτελεσματικό που ενδεχομένως να μην το πιστεύετε. Άτομα που είναι τραυματισμένα, θυμωμένα και δυστυχισμένα επί χρόνια, μπορούν να εξουδετερώσουν τα κακά τους συναισθήματα σχεδόν αστραπιαία, παίρνοντας μια απλή αλλά πανίσχυρη απόφαση: να αναλάβουν την ευθύνη.

Πώς αναλαμβάνετε την ευθύνη;
Απλά πείτε τις λέξεις: «Εγώ είμαι υπεύθυνος!». Όποτε είστε θυμωμένοι ή δυστυχισμένοι για κάποιον λόγο, μπορείτε να πολεμήσετε το συγκεκριμένο συναίσθημα επαναλαμβάνοντας στον εαυτό σας, ξανά και ξανά, «εγώ είμαι υπεύθυνος, εγώ είμαι υπεύθυνος», μέχρι το αρνητικό συναίσθημα να υποχωρήσει. Πρόκειται για μια εκπληκτική μέθοδο που μεταμορφώνει ριζικά τη ζωή οποιουδήποτε την εφαρμόζει.

Όταν αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση, τα κακοπροαίρετα συναισθήματα εξασθενούν ακαριαία, σαν να πατάτε φρένο στο αυτοκίνητο.

Βάσει του νόμου της αντικατάστασης, το μυαλό σας μπορεί να εστιάσει μόνο σε μία σκέψη τη φορά. Μπορεί να σταθεί στο θετικό συναίσθημα της προσωπικής ευθύνης ή στο αρνητικό συναίσθημα του θυμού ή της επίρριψης ευθυνών. Αλλά όχι και στα δύο ταυτόχρονα. Η επιλογή είναι πάντοτε δική σας. Το μόνο που μπορείτε να ελέγξετε στο σύμπαν είναι ο συνειδητός νους σας και το περιεχόμενό του. Αν επιλέξετε να εστιάσετε στη θετική σκέψη «εγώ είμαι υπεύθυνος» και όχι στην αρνητική σκέψη που σας προκαλεί δυστυχία, αυτόματα γίνεστε θετικοί, αισιόδοξοι και παίρνετε τον έλεγχο της κατάστασης. Μερικές φορές, αρκούν λίγα λεπτά.

Από τη στιγμή που όλα τα αρνητικά συναισθήματα βασίζονται στην επίρριψη ευθυνών, το αντίδοτο είναι απλό: αντί να κατηγορείτε, αναλάβετε την ευθύνη για την κατάσταση. Όταν αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση, τα κακοπροαίρετα συναισθήματα εξασθενούν ακαριαία, σαν να πατάτε φρένο στο αυτοκίνητο.

Είναι αδύνατον να αναλάβετε την ευθύνη για μια κατάσταση και ταυτόχρονα να παραμένετε θυμωμένος ή δυστυχισμένος με αυτή. Η αποδοχή της ευθύνης ακυρώνει όλη τη δυσαρέσκεια που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη κατάσταση (ή το συγκεκριμένο άτομο) και σας κάνει να ανακτήσετε τον έλεγχο.

“Φίλα το βάτραχό σου” Brian Tracy & Christina Tracy-Stein εκδόσεις Διόπτρα. Πηγή: enallaktikidrasi.com

https://www.womantoc.gr

Αυτοβελίωση

Το ποιος νομίζεις ότι είσαι είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με το πώς θεωρείς ότι σου φέρονται οι άλλοι.

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι άλλοι δεν τους φέρονται αρκετά καλά. «Δε μου δείχνουν κανένα σεβασμό, προσοχή, αναγνώριση, παραδοχή», λένε.

«Με θεωρούν δεδομένο». Άλλοτε πάλι, υποψιάζονται κρυμμένα κίνητρα. «Οι άλλοι θέλουν να με χειραγωγήσουν, να με εκμεταλλευτούν. Κανείς δε μ’ αγαπάει».

Το ποιοι νομίζουν ότι είναι, είναι τούτο: «Είμαι ένας ενδεής μικρός που οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται». Αυτή η βασική εσφαλμένη αντίληψη για το ποιοι είναι δημιουργεί δυσλειτουργία σε όλες τους τις σχέσεις.

Πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα να δώσουν και ότι ο κόσμος ή οι άλλοι άνθρωποι τους στερούν αυτό που χρειάζονται.

Ολόκληρη η πραγματικότητά τους βασίζεται σε μια πλανεμένη αίσθηση του ποιοι είναι.
Σαμποτάρει καταστάσεις, αμαυρώνει όλες τις σχέσεις. Αν η σκέψη της έλλειψης είτε πρόκειται για χρήματα, για αναγνώριση ή για αγάπη- έχει γίνει μέρος του ποιος νομίζεις πως είσαι, θα βιώνεις πάντα έλλειψη. Αντί να αναγνωρίζεις το καλό που υπάρχει ήδη μέσα σου, θα βιώνεις πάντα έλλειψη. Η αναγνώριση του καλού που υπάρχει ήδη στη ζωή σου είναι η βάση για κάθε αφθονία.

Η πραγματικότητα είναι: Ό,τι πιστεύεις ότι σου στερεί ο κόσμος, το στερείς εσύ από τον κόσμο. Το στερείς επειδή βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι είσαι μικρός και ότι δεν έχεις τίποτα να δώσεις.

Δοκίμασε αυτό για μια δυο βδομάδες και δες πώς αλλάζει την πραγματικότητά σου: Ό,τι πιστεύεις ότι σου στερούν οι άνθρωποι – έπαινο, εκτίμηση, βοήθεια, στοργική φροντίδα κ.λπ. – δίνε το σ’ αυτούς.

Δεν το έχεις;

Κάνε απλώς σαν να το έχεις.

Έπειτα, λίγο αργότερα από τότε που άρχισες να δίνεις, θα αρχίσεις να λαβαίνεις. Δεν μπορείς να λάβεις αυτό που δε δίνεις. Η εκροή καθορίζει την εισροή. Ό,τι νομίζεις ότι σου στερεί ο κόσμος το έχεις ήδη, αλλά, αν δεν του επιτρέψεις ν’ αρχίσει να ρέει προς τα έξω, δε θα ξέρεις καν ότι το έχεις. Αυτό περιλαμβάνει και την αφθονία.

Η πηγή κάθε αφθονίας δεν είναι έξω από σένα. Είναι μέρος του ποιος είσαι. Ωστόσο, ξεκίνα την παραδεχόμενος και αναγνωρίζοντας την αφθονία απέξω. Δες πόσο γεμάτη είναι η ζωή γύρω σου. Η ζεστασιά του ήλιου στην επιδερμίδα σου, η έκθεση υπέροχων λουλουδιών έξω από ένα ανθοπωλείο, το δάγκωμα ενός ζουμερού φρούτου, το άφθονο νερό που σε μουσκεύει πέφτοντας από τον ουρανό. Η πληρότητα της ζωής υπάρχει σε κάθε σου βήμα.

Η αναγνώριση αυτής της αφθονίας που είναι παντού τριγύρω σου αφυπνίζει την αφθονία που βρίσκεται σε νάρκη μέσα σου. Έπειτα άφησέ τη να κυλήσει προς τα έξω. Όταν χαμογελάς σ’ έναν άγνωστο, υπάρχει ήδη ένα μικρό ξεχείλισμα ενέργειας. Γίνεσαι δότης. Αναρωτήσου συχνά: «Τι μπορώ να δώσω εδώ; Πώς μπορώ να εξυπηρετήσω αυτό τον άνθρωπο, αυτή την κατάσταση;»

Δε χρειάζεται να κατέχεις κάτι για να νιώθεις ότι έχεις αφθονία, μολονότι, αν αισθάνεσαι συνεχώς ότι έχεις αφθονία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αρχίσουν να σου έρχονται πράγματα. Η αφθονία έρχεται μόνο σε όσους την έχουν ήδη.

Ακούγεται σχεδόν άδικο, αλλά, φυσικά, δεν είναι. Είναι ένας συμπαντικός νόμος.
Τόσο η αφθονία όσο και η ανεπάρκεια είναι εσωτερικές καταστάσεις που εκδηλώνονται ως πραγματικότητά σου.

ECKHART TOLLE
A NEW EARTΗ

lovepeaceangelhapiness.blogspot.gr

Αυτοβελίωση

Αυτό σημαίνει θρίαμβος......
Να γελάς πολύ και συχνά.
Να αξίζεις τον σεβασμό των ευφυών ανθρώπων και την αγάπη των παιδιών.
Να κερδίζεις την επιδοκιμασία των τίμιων κριτών και να υπομένεις την προδοσία των ψεύτικων φίλων να εκτιμάς την ομορφιά.
Να βρίσκεις το καλύτερο στους άλλους.
Να δίνεσαι στους άλλους.
Να αφήσεις τον κόσμο λίγο καλύτερο απ΄όσο τον βρήκες:
Μ΄ένα υγιές παιδί, μ΄έναν κήπο ή με μια καλύτερη κοινωνία.
Να έχεις παίξει και γελάσει με ενθουσιασμό και να έχεις τραγουδήσει με πάθος.
Να ξέρεις ότι κάποια ζωή ανάσανε καλύτερα επειδή έζησες εσύ.
Απόσπασμα - Ralph Waldo Emerson

Αυτοβελίωση

"Εχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη, κανείς δεν θα το μάθει και ποτέ δεν θα το πω", λέει το παλιό τραγούδι.

Εχουμε και κρατάμε μυστικά, κρατάμε πράγματα κρυφά. Τα ρήματα έχουν να κάνουν με το έχειν και το κατέχειν, και σπάνια με το είναι. Κρατάμε πράγματα κρυφά και μυστικά, γιατί φοβόμαστε να τα φανερώσουμε, φοβόμαστε τις συνέπειες που θα έχει η αποκάλυψή τους, φοβόμαστε το τι μπορεί να γίνει άμα βγουν στο φως. Ισως και να ντρεπόμαστε για κάποια πράγματα: δεν ταιριάζουν με την εικόνα που θέλουμε να έχουμε και να δείχνουμε για τον εαυτό μας, μας κάνουν να φαινόμαστε ίσως πιο τρωτοί, ίσως όχι τόσο αλτρουιστές, ίσως όχι τόσο 'καθαροί'... Μας κάνουν να φαινόμαστε αυτό που τελικά είμαστε: απλοί άνθρωποι, "με τα φλούδια και τα κουκούτσια" μας, που έλεγε κι ο ποιητής. Το καθώς πρέπει φαίνεσθαι γεννά τη ντροπή, και η ντροπή γεννά το μυστικό.

Υπογραμμίζω τις λέξεις, γιατί έχουν σημασία: Από τη μία έχουμε το φώς, το φανερό, την αποκάλυψη, που συνδέονται με το φόβο, και από την άλλη έχουμε το έχειν και το κατέχειν. Κάπως δηλαδή συνδέονται όλα αυτά, σε έναν φόβο του φωτός.

Μας αρέσει να μας εμπιστεύονται μυστικά. Μας κάνουν και νιώθουμε σπουδαίοι, σημαντικοί: αλλιώτικοι, ξεχωριστοί, ακόμα και "ανώτεροι" από τους γύρω μας. Οι περισσότερες μυητικές σχολές λειτουργούν (στους "εσώτερους" κύκλους τους, τουλάχιστον) με "μυστικές τελετές και δοξασίες" και άλλα "μυστικά". Τα λέμε συχνά "Μυστήρια", αλλά τα Μυστήρια είχαν άλλη σημασία, νομίζω, στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μας γοητεύουν τα κρυφά: τα κρυφά φιλιά, οι κρυφοί έρωτες, οι συνωμοσίες (που πάντα γίνονται "στα κρυφά"). Κάποτε ένας τρόπος να γίνει ευπώλητο ένα βιβλίο ήταν να έχει στον τίτλο του τις λέξεις 'απόκρυφο', 'μυστικό' ή, έστω, 'μυστήριο'.

Μας γοητεύουν τα πράγματα που δεν μοιράζονται απλόχερα, δηλαδή, και είναι κτήμα λίγων εκλεκτών: όταν τα έχουμε νιώθουμε σημαντικοί, ξεχωριστοί, κάτι το ιδιαίτερο, και σίγουρα νιώθουμε μία ανωτερότητα έναντι των ανθρώπων που "δεν κατέχουν" το μυστικό, που δεν είναι κοινωνοί του κρυφού.
Μας γοητεύουν τα πράγματα που δεν βγαίνουν στο φως.

Ισως αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει.

Τι είναι αυτό που δεν θέλει να βγεί στο Φως, τι είναι αυτό που μας διαχωρίζει σε ανώτερους και κατώτερους, σε κατέχοντες και μη-κατέχοντες; Μας έχουν πείσει μερικούς αιώνες τώρα οτι ο διάβολος είναι ένας τύπος ημίγυμνος, μαυριδερός με μυτερά αυτιά, πόδια κατσίκας, ουρά και κρατάει πηρούνα. Δεν έχω γνωρίσει τον συγκεκριμένο κύριο, η αλήθεια είναι. Ξέρω όμως έναν άλλον: τον διά-βολο (βούλεται το δια: τη διά-λυση, τη δι-αίρεση, τη δια-βολή κτλ) που μπαίνει ανάμεσά μας και μας χωρίζει: σε ανώτερους και κατώτερους, σε γνώστες και αδαείς, σε έχοντες και μη-έχοντες, σε καλούς και κακούς, σε νοικοκυραίους και αναρχικούς, κτλ. Η ντροπή, η κρυψίνοια, το ύπουλο και το δολερό τρέφονται από τα μυστικά, τα κρυφά, και φυσικά τα ψέματα. Είναι δια-βολική η γοητεία του κρυφού και του μυστικού...

Ενα μυστικό είναι μεγάλο ρίσκο για αυτόν που το έχει και μεγάλη δέσμευση για αυτόν που το κρατάει (δίνουμε όρκους και υποσχέσεις, δίνουμε τον λόγο μας ενέχυρο προκειμένου να μας εμπιστευτούν 'το μυστικό').

Το Φως, πάλι, είναι για όλους. Δίνεται απλόχερα, με γενναιοδωρία, χωρίς διακρίσεις ανώτερου ή κατώτερου. Κάνει τα πράγματα φανερά. Ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί και βλέπεις επειδή απλά υπάρχει, βγαίνεις στον ήλιο και σε λούζει το φως του που λάμπει 'επί δικαίων και αδίκων'. Το Φως, έλεγε μια παλιά διδασκαλία, είναι Νόμος του Σύμπαντος. Το Φως είναι πληροφορία. Τα πάντα που υπάρχουν είναι προορισμένα (ή καταδικασμένα!) να βγουν μια μέρα στο φως, να γίνουν κοινό κτήμα, και... σ' όποιον αρέσουν! Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, λέει η παροιμία.

Ανάβουμε το φως τη νύχτα για να μη φοβόμαστε, ανάβουμε φακό στα σκοτεινά για να μην παραπατήσουμε. Το Φως διαλύει το σκοτάδι, διαλύει το φόβο: τα κάνει όλα ορατά, φανερά, και διαχειρίσιμα. "Το φως εν τη σκοτία φαίνει και σκοτία αυτό ου κατέλαβεν" λένε οι Γραφές.

Ποιός τελικά φοβάται το Φως;

https://syn-therapy.blogspot.com

Αυτοβελίωση

Ο συναισθηματικός μας κόσμος υποφέρει συχνά. Αγαπάμε πολύ, αγαπάμε λίγο, αγαπάμε χωρίς ανταπόκριση, αγαπάμε και πληγωνόμαστε, αγαπάμε και πληγώνουμε, αγαπάμε και γινόμαστε αντικείμενα εκμετάλλευσης ή χλεύης ή κακοποίησης. Τραυματιζόμαστε και τραυματίζουμε, γιατί τα συναισθήματά μας είναι φτιαγμένα από υλικό ρευστό και μαλακό, μας καθιστούν ευάλωτους και ανυπεράσπιστους. Γοητευόμαστε, και απο-γοητευόμαστε... και φοβόμαστε: φτάνουμε να φοβόμαστε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, που είναι τελικά το ζητούμενο όλης μας της ζωής.

Για τα "θέματα της καρδιάς" υπάρχουν αρκετά ανθοϊάματα που μπορούν να βοηθήσουν. Το κοινό που έχουν μεταξύ τους είναι οτι τα περισσότερα είναι ροζ! 

Ισως κάτι έχει να μας πει κι αυτό.

δικέντρα, bleeding heart

Το ανθοϊαμα της δικέντρας (dicentra formosa, Bleeding Heart) που έφτιαξε το Flower Essence Society στην Καλιφόρνια, μιλά για την άνευ όρων αγάπη και την συναισθηματική ελευθερία. Πρόκειται για ένα ισχυρό ίαμα που καθαρίζει την καρδιά από την κτητικότητα, και την δυναμώνει ώστε να μπορεί να αγαπά άφοβα. Ενδείκνυται για τους ανθρώπους που αγάπησαν πολύ αλλά έχασαν το αγαπώμενο πρόσωπο, και δεν μπορούν να το ξεπεράσουν - για ανθρώπους που λειτουργούν συνεξαρτητικά και δημιουργούν σχέσεις όπου λείπει η αληθινή ελευθερία και η ισορροπημένη ανταλλαγή συναισθημάτων. Ο τεράστιος πόνος που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί είναι μία αναγκαία συνθήκη, εάν το δούμε από μία ευρύτερη σκοπιά, προκειμένου να παρακινηθούν να φύγουν από τη θέση του συναισθηματικά εξαρτώμενου. Το υπέροχο αυτό ίαμα βοηθά την ψυχή να γεμίσει εκ των έσω με δύναμη, έτσι ώστε να αγαπά πιο ώριμα, από ένα άλλο βάθος, επιδιώκοντας αληθινά το καλό του αγαπώμενου προσώπου.

Ροζ κενταύριο, (Centaurium erythraea - Centaury)
Το ροζ κενταύριο μας βοηθά να λειτουργούμε με αγάπη αλλά από έναν "τόπο" δύναμης, όχι αδυναμίας. Είναι για τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να πούν όχι, που γίνονται χαλί για να πατήσουν οι άλλοι (και οι άλλοι φυσικά τους πατούν!), που θεωρούν οτι αγαπούν και βοηθούν αλλά στην πραγματικότητα απλά δεν έχουν τη δύναμη να πούν "όχι", δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν στην εκμετάλλευση των άλλων.

Είναι ευάλωτοι γιατί εκχωρούν στους άλλους τη δύναμη δράσης τους, αψηφώντας (υποτιμώντας) τις δικές τους ανάγκες για να καλύψουν τις ανάγκες των άλλων (με στόχο συχνά την αποδοχή από τους άλλους). Αυτό συνήθως στην κοινωνία μας παρουσιάζεται ως μία πολύ ευγενής αρετή, ως αυτοθυσία.

Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που χρειάζονται το ροζ κενταύριο 'αυτοθυσιάζονται' γιατί δεν έχουν το σθένος να αρνηθούν, να κρατήσουν δυνάμεις για τον εαυτό τους... Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Οταν δε παραγίνει το πράγμα, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν θύματα, και αρχίζουν να θυμώνουν - είτε φανερά είτε μέσα τους.

Αρκουδοπούρναρο (Ilex Aquifolium, Holly)
Εδώ χρειάζεται ο 'μεγάλος θεραπευτής της καρδιάς', το ανθοϊαμα Holly. Πρόκειται για ένα ανθοϊαμα-κλειδί του Μπαχ, για το οποίο έχει λεχθεί οτι "μας προστατεύει από οτιδήποτε δεν είναι συμπαντική αγάπη" (το άνθος είναι ένας λευκός σταυρός). Τυπικά είναι το ίαμα που δίνεται για τη ζήλεια, το θυμό, τη διάθεση εκδίκησης, την (εκπεφρασμένη αλλά και σιωπηρή) ανταγωνιστικότητα - για την (υποσυνείδητη συχνά) πεποίθηση οτι "δεν υπάρχει αρκετή αγάπη για όλους". Δεν υπάρχει αρκετή αγάπη, αγαθά, πόροι, ευκαιρίες, αναγνωρισιμότητα, φήμη, τρυφερότητα, χρήματα - αυτό το "δεν υπάρχει αφθονία". Αρα βιώνουμε τον φθόνο. Το ανθοϊαμα αυτό είναι καταλύτης στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε πρόκειται για συζύγους, είτε για αδέλφια, είτε για κολλητούς...

Αγριο Τριαντάφυλλο (Rosa canina, Wild Rose)
Και όταν έχουμε κουραστεί (από τις όποιες προσπάθειες και απογοητεύσεις), κι έχουμε χάσει το κέφι μας, τη διάθεσή μας, τον ενθουσιασμό μας (βλέπε έρωτα) για τη ζωή, χρειάζεται το ίαμα της αγριοτριανταφυλλιάς. Η λέξη με την οποία χαρακτηρίζεται η κατάσταση που γιατρεύει το αγριοτριαντάφυλλο, είναι "απάθεια". Το ίαμα αυτό επαναφέρει το πάθος και τον έρωτα για την ίδια τη ζωή, ενεργοποιώντας το σώμα και την ψυχή μας ταυτόχρονα. Μας διδάσκει οτι η ζωή είναι μία ιερή και πολύτιμη ευκαιρία την οποία πρέπει να αγκαλιάσουμε, για να βρούμε το αληθινό νόημα της αγάπης, αλλά και της ίδιας μας της ενσάρκωσης.

Ροζ αχιλλεία (achillea millefolia var. rubra, pink yarrow)
Ενα άλλο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που 'αγαπούν πολύ' (λόγω αυξημένου βαθμού ενσυναίσθησης και συμπόνοιας) είναι το θέμα των ψυχικών ορίων. Οχι των ορίων που βάζουμε προκειμένου να μην μας καταπατούν οι άλλοι (αυτό το βοηθά το ροζ κενταύριο), αλλά των ψυχικών ή αιθερικών μας ορίων. Οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι 'απορροφούν' τις ψυχικές καταστάσεις των συνανθρώπων τους, γι αυτό και μπορούν να νιώσουν τον πόνο τους τόσο βαθειά. Είναι δε συχνό φαινόμενο να νιώθουν πράγματα που δεν είναι δικά τους, που προέρχονται από τους γύρω τους, συναισθήματα που γεννιούνται μέσα σε άλλους ανθρώπους, και έτσι να μπερδεύονται ("τώρα εγώ γιατί είμαι θυμωμένη; τι έγινε;" ή "τώρα γιατί ξαφνικά χαλάστηκα; αφού δεν έγινε τίποτα!").

Οι συμπονετικοί άνθρωποι είναι συχνά ευεπηρέαστοι, και δυσκολεύονται να καταλάβουν τι προέρχεται από τους ίδιους και τι από τους άλλους. Το ίαμα της ροζ αχιλλείας (pink yarrow, Flower Essence Society) προστατεύει την συναισθηματική 'αύρα', το συναισθηματικό πεδίο, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη εσωτερική ειρήνη, υγιή όρια, και προπαντός διαύγεια. Μας βοηθά να είμαστε πιο πολύ ο εαυτός μας, να δίνουμε αγάπη ακτινοβολώντας την και όχι απορροφώντας, να θεραπεύουμε όχι δια της συγχώνευσής μας με τους άλλους, αλλά με την παρουσία μας.

Ροζ μίμουλος (mimulus lewisii, pink monkeyflower)
Η σχέση συνεπάγεται μοίρασμα: όσο πιο στενή η σχέση, τόσο πιο βαθύ και στενό οφείλει να είναι το μοίρασμα. Αλλιώς η σχέση παραμένει ρηχή, και δεν ικανοποιεί την βαθύτερη επιθυμία μας για ουσιαστική αγάπη. Και χωρίς μοίρασμα σχέση δεν υφίσταται. Τι γίνεται όμως όταν για τους όποιους λόγους (πρότερα τραύματα, κτλ) φοβόμαστε να 'ανοιχτούμε' στον άλλον άνθρωπο; Ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας, για την ατέλειά μας, για τις ανάγκες μας, για την ευαλωτότητά μας, και νιώθουμε οτι πρέπει να κρυφτούμε από το βλέμμα των γύρω - δεν πρόκειται για τη συνήθη ντροπαλοσύνη, αλλά για κάτι πολύ βαθύτερο. Θέλουμε να προσεγγίσουμε τους άλλους, η ψυχή μας διψά για επαφή, αλλά δεν τολμούμε λόγω της υπερευσθησίας μας. Το ανθοϊαμα του ροζ μίμουλου (pink monkeyflower), από τη συλλογή της Flower Essence Society ανοίγει με απαλό τρόπο την ψυχή μας, και μας καθιστά ικανούς να πάρουμε ξανά συναισθηματικά ρίσκα. Μας βοηθά δηλαδή να ανοίξουμε την καρδιά μας, να τολμήσουμε να δείξουμε την ευαλωτότητά μας, προκειμένου να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.

Κυδωνιά (cydonia oblonga)
Οι άνθρωποι ξεκινούμε τη ζωή μας με γλυκά και τρυφερά συναισθήματα. Συχνά, όμως, οι περιστάσεις της ζωής μας είναι τραυματικές, και στην προσπάθειά μας να αυτοθεραπευτούμε σκληραίνουμε και 'ξινίζουμε'. Δεν είναι σπάνιο εξάλλου να ακούμε οτι "δεν ωφελεί η ευαισθησία, πρέπει να είσαι δυνατός", παλιότερα έλεγαν και το κλασικό "οι άντρες δεν κλαίνε" (και μάλωναν τα αγόρια που τολμούσαν να εκφράσουν την θλίψη ή την τρωτότητά τους)... Μ' αυτό και με εκείνο, γενιές ανθρώπων μεγάλωσαν συναισθηματικά ανάπηροι, θεωρώντας οτι η ευαισθησία και η τρυφερότητα είναι αδυναμία ενώ η σκληρότητα και η ωμότητα είναι δύναμη. Το ίαμα της κυδωνιάς επαναφέρει τη 'χαμένη' γλυκύτητα και τρυφερότητα στην προσωπικότητα, αποκαθιστώντας μαζί και μία 'παιδική' αθωότητα. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος μπορεί να βοηθηθεί να μαλακώσει και να γλυκάνει προκειμένου να μπορεί να εκφραστεί με αγάπη στους (συνήθως στερημένους από τρυφερότητα) κοντινούς του ανθρώπους.

Κράταιγος (crataegus monogyna, hawthorne)
Ο κράταιγος είναι το κατεξοχήν βότανο της καρδιάς. Οι κατακόκκινοι καρποί του μέσα στο χειμώνα δίνουν δύναμη, ζέση και κουράγιο (ως καρδιοτονωτικό βοηθά την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων, και έχει από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιηθεί για αρρυθμίες, αθηροσκλήρωση, και άλλες καρδιακές παθήσεις). Τα άνθη του, λευκά ως λευκορόζ, 'μιλούν' για την αγάπη. Εξάλλου ανήκει στην οικογένεια των ροδανθών, των τριαντάφυλλων δηλαδή, που παραδοσιακά συσχετίζουμε με την έκφραση της αγάπης. Σαν ανθοϊαμα μιλά για την αγάπη που έχουμε (ή δεν πολυέχουμε!) στον εαυτό μας, για τις αντοχές μας (φυσικές και συναισθηματικές) που σεβόμαστε ή καταπατούμε.

Η βιβλιογραφία μιλά για ένα ανθοϊαμα 'ελιξίριο αγάπης', μια που εάν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε ουσιαστικά να αγαπήσουμε κανέναν. Βοηθά ιδιαίτερα τους ανθρώπους που διέπονται από ισχυρή θέληση - τόσο ισχυρή που τους βάζει να ξεπερνούν με ένταση τα όρια των αντοχών τους (κάποιοι τους ονομάζουν 'προσωπικότητες τύπου Α', κάποιοι 'άλογα κούρσας'!), με αποτέλεσμα να ρέπουν προς τις καρδιοπάθειες. Το ίαμα του κράταιγου εξισορροπεί τη δύναμη της βούλησης που πηγάζει από την καρδιά, βοηθά τους ανθρώπους που ζουν μία ζωή γεμάτη στρες (οποιουδήποτε είδους: από αγωνία για την επιτυχία ή την επιβίωση, ως το στρες που δημιουργεί ένας μεγάλος χωρισμός ή απώλεια), και έτσι προλαμβάνει τις επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργεί η ψυχική πίεση στο φυσικό μας σώμα.

Μποράγκο (borago officinalis, borage)

Τελευταίο άφησα ένα άνθος που δεν είναι ούτε ροζ ούτε λευκό, αλλά αποτελεί ένα υπέροχο ίαμα για την καρδιά (με την ευρύτερη έννοια), άκρως αναγκαίο για την εποχή που διανύουμε.
Το ίαμα της μποράντζας ή μποράγκο βοηθά στις περιπτώσεις εκείνες που, όπως λέμε, "έχουμε βαριά καρδιά", και "αποκαρδιωνόμαστε". Δίνει φως και φτερά στην καρδιά μας, αισιοδοξία, δίνει κουράγιο (cor-ago, borago) μας φτιάχνει ανάλαφρη διάθεση ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες. "Στο βάθος του χειμώνα τελικά ανακάλυψα οτι υπάρχει μέσα μου ένα ακατάβλητο καλοκαίρι", όπως λέει ο Αλμπέρ Καμύ.

 

https://syn-therapy.blogspot.com/

Αυτοβελίωση

(Το κουρδιστό πουλί, 1995)

«Σηκώνω το βλέμμα μου στον ουρανό, μπας κι ανακαλύψω κάτι εκεί πάνω που να θυμίζει καλοσύνη, αλλά πού. Το μόνο που βλέπω είναι αδιάφορα σύννεφα που παρασύρονται προς τον Ειρηνικό. Και δεν έχουν τίποτα να μου πουν. Τα σύννεφα είναι πάντα λιγομίλητα. Πιθανώς να μην έπρεπε να τα κοιτάζω. Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάζω, υπάρχει μέσα μου. Σαν να καρφώνεις τη ματιά σου κάτω σ’ ένα βαθύ πηγάδι. Υπάρχει καθόλου καλοσύνη εκεί μέσα; Όχι, το μόνο που βλέπω είναι η ίδια μου η φύση.

Η ατομική, πεισματάρικη, ακοινώνητη, συχνά εγωκεντρική φύση μου, που πάντα αμφισβητεί τον εαυτό της -και που όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα, προσπαθεί να βρει κάτι αστείο, ή κάτι που να μοιάζει μ’ αστείο στην όλη κατάσταση. Κουβαλάω εδώ και καιρό αυτό τον χαρακτήρα, σαν παλιά βαλίτσα, σ’ ένα μακρύ, σκονισμένο μονοπάτι.

Δεν την κουβαλάω επειδή μ’ αρέσει. Το περιεχόμενό της παραείναι βαρύ, και δείχνει φτηνιάρικη, κι έχει γεμίσει μπαλώματα. Φαντάζομαι ότι την κουβαλάω μαζί μου, επειδή εξ αρχής δεν είχα τι άλλο να κουβαλήσω. Κι όμως υποθέτω ότι έχω δεθεί μαζί της. Όπως θα περίμενε κανείς»

(Για τι πράγμα μιλάω, όταν μιλάω για το τρέξιμο, 2007)/ https://www.thessalonikiartsandculture.gr

Αυτοβελίωση

Το πώς κοιμάσαι αποκαλύπτει τις κρυφές ερωτικές σου επιθυμίες
Η στάση του ύπνου σου έχει μια ιδιαίτερη ερμηνεία

astrology.grastrology.gr

Το πώς κοιμάσαι λέει περισσότερα για εσένα απ' όσα νομίζεις και μάλιστα μπορεί να αποκαλύψει τις κρυφές ερωτικές επιθυμίες αλλά και τον/η ιδανικό/η σου σύντροφο! Να έχες υπόψη σου, επίσης, ότι αυτό που νιώθεις ή νομίζεις ότι θέλεις, μερικές φορές είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που επιθυμείς κατά βάθος.

1. Εμβρυακή στάση
Εάν κοιμάσαι σε εμβρυακή στάση, δηλαδή κουλουριασμένος/η σαν μωρό στη μήτρα, υποδηλώνει ότι γενικά είσαι ένα ισορροπημένο άτομο.

Εάν είσαι γυναίκα: Διαθέτεις έναν χαρακτήρα απίστευτα τρυφερό και γλυκό. Είσαι, μεν, μια πολύ δυναμική γυναίκα και μπορείς να έχεις το κουμάντο στο σπίτι, αλλά επίσης είσαι ζεστή και ευαίσθητη. Τείνεις να είσαι ντροπαλή και δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους εύκολα, γι' αυτό προτιμάς άνδρες οι οποίοι είναι εξίσου ευαίσθητοι, στοργικοί και περιποιητικοί.

Εάν είσαι άνδρας: Όπως τα μωρά, έτσι κι εσένα σου αρέσει να σε κανακεύουν, καθώς κατά μία έννοια, δεν μεγάλωσες ποτέ. Συνήθως διαλέγεις γυναίκες που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των καταστάσεων και θα δυσκολευτείς να τις παρατήσεις. Για εσένα, η οικογενειακή ενότητα κι η συντροφικότητα προσφέρει μια αίσθηση ευημερίας. Συνήθως είσαι πιστός σύζυγος.

2. Ανάσκελα
Εάν κοιμάσαι ανάσκελα, με τα χέρια κάτω, δίπλα στα πλευρά σου και το κεφάλι σου στρέφεται προς τα αριστερά ή τα δεξιά, υποδηλώνει ότι είσαι στην «ονειροχώρα» και συνηθίζεις να οπτικοποιείς σκηνές που κάνουν την καρδιά σου να σιγοτραγουδά και τα μάτια σου να χαμογελούν με χαρά.

Εάν είσαι γυναίκα: Είναι γεγονός ότι είσαι αθεράπευτα ρομαντική, ενώ ζεις με την ελπίδα ότι θα βρεις τον ιππότη με την ασημένια πανοπλία, αλλά σπάνια απογοητεύεσαι, ακόμη και όταν αποδεικνύεται ότι είναι κάτι λιγότερο από ό,τι ονειρευόσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί είσαι αιωνίως αισιόδοξη και πάντα έτοιμη για τον επόμενο άντρα που θα έρθει στη ζωή σου και θα κερδίσει την καρδιά σου. Μπορεί να είσαι πρακτική και προσγειωμένη σαν άτομο αλλά θέλεις έναν εξίσου ρομαντικό σύντροφο για να μοιραστείς τη ζωή σου. Στην περίπτωση που είσαι ήδη παντρεμένη και κοιμάσαι με αυτόν τον τρόπο, υποδεικνύει ότι είσαι πολύ ερωτευμένη με τον σύζυγό σου.

Εάν είσαι άνδρας: Εσύ αποτελείσαι από εξαιρετικό υλικό και είσαι κατάλληλος για σύζυγος. Είσαι τρομερά ρομαντικός και ελκύεσαι από γυναίκες που είναι γλυκές, ευγενικές, γλυκομίλητες, τρυφερές και μειλίχιες. Όσον αφορά στο θέμα της αγάπης, θέλεις το χρόνο σου για να γνωρίσεις καλύτερα κάποια, γι' αυτό δεν είναι καθόλου έξυπνη ιδέα να βιαστείς να παντρευτείς.

3. Πόδια και χέρια ανοιχτά
Εάν είσαι ελεύθερο πνεύμα κοιμάσαι με τα δύο πόδια και τα χέρια ανοιχτά, λες και είσαι προετοιμασμένος/η για ό, τι συμβεί. Επίσης, η στάση αυτή δείχνει άτομο που δεν αισθάνεται περιορισμένο, είτε από τους κανόνες της κοινωνίας είτε τους οικογενειακούς.

Εάν είσαι γυναίκα: Τείνεις να είσαι πολύ τολμηρή και πρόθυμη να δοκιμάσεις τα πάντα. Γίνεσαι καλή φίλη, αφού είσαι γενναιόδωρη τόσο με το χρόνο, όσο και με τα χρήματά σου. Πολλοί άνδρες θα σε βρουν ακαταμάχητη, επειδή ανταποκρίνεσαι εύκολα στην αγάπη τους για τη ζωή. Είσαι προπαντός ένα ελεύθερο πνεύμα που δεν δεσμεύεται εύκολα.

Εάν είσαι άνδρας: Είσαι από τους τύπους που έχουν μια μυστική λαχτάρα να ξεφύγουν μακριά και να κάνουν τα δικά τους. Πολύ συχνά στη ζωή σου θα ανταποκριθείς σε γυναίκες που μοιράζονται την εκτίμησή σου για το περιβάλλον και την αγάπη σου για την περιπέτεια και τα ταξίδια.

4. Ευθεία στο πλάι
Κοιμάσαι στο πλάι, αλλά με το σώμα σου να είναι ευθύ, το ένα χέρι διπλωμένο κάτω από το κεφάλι σου και το άλλο μπροστά σου; Αυτή είναι μια στάση εσωτερικού περιορισμού και αόρατων αλυσίδων που σε δεσμεύουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν αισθάνεσαι ελεύθερος/η και η ψυχή σου κυβερνάται από παντοδύναμους υποσυνείδητους κανόνες, οι οποίοι μπορεί να είναι πολιτιστικοί, θρησκευτικοί ή παραδοσιακοί. Γενικά, είσαι ήσυχος/η, επιφυλακτικός/η και συχνά βάζεις ψηλά τον ηθικό πήχη στους άλλους.

Εάν είσαι γυναίκα: Αυτή είναι μια θέση ύπνου που υποδηλώνει κάποια πολύ καθωσπρέπει απέναντι στους άλλους. Συνήθως φοβάσαι να αναλάβεις κινδύνους και δεν είσαι τολμηρή στον έρωτα. Χρειάζεσαι λοιπόν έναν σύντροφο, ο οποίος θα είναι αρκετά δυνατός για να καθησυχάσει τους κρυφούς σου φόβους. Γι' αυτό το λόγο, σου είναι πιο εύκολο να ανταποκριθείς σε κάποιον με στοιχεία πατρικής φιγούρας ή που διαθέτει εξουσία. Μάλιστα, ορισμένες φορές είσαι τόσο προσκολλημένη, ώστε οι άνδρες στη ζωή σου να σε θεωρούν πάρα πολύ κτητική.

Εάν είσαι άνδρας: Ίσως διαθέτεις κάποιο είδος στρατιωτικής πειθαρχίας, το οποίο θα μπορούσε να προέρχεται είτε από το στρατό, είτε από ένα αυστηρό, ιδιωτικό σχολείο. Η ζωή σου θέλεις να είναι στην εντέλεια και βρίσκεις παρηγοριά στην παράδοση και τους κανόνες συμπεριφοράς. Συνήθως, ακολουθείς τον συνηθισμένο τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων και των ανθρώπων. Το καλό είναι ότι οι άλλοι ξέρουν τι να περιμένουν από εσένα. Οι νευρικές και επιθετικές γυναίκες σε απωθούν τρομερά.

5. Ανάσκελα με τα χέρια διπλωμένα στο κεφάλι
Εάν κοιμάσαι ανάσκελα, με τα χέρια ψηλά, δίπλα από το κεφάλι σου ή το μαξιλάρι, διαθέτεις έντονη σαγήνη.

Εάν είσαι γυναίκα: Θα μπορούσε κανείς να σε περιγράψει σαν «σειρήνα» ή ξελογιάστρα. Φλερτάρεις πολύ, προκαλείς αλλά σπάνια είσαι διαθέσιμη. Είσαι δελεαστική και σέξι και αυτό που λατρεύεις περισσότερο είναι το κυνηγητό. Θέλεις έναν άνδρα που ναι μεν θα σε προσέχει, αλλά ταυτόχρονα θα «παίζει» μαζί σου. Αν δεν το κάνει, πιθανόν να βαρεθείς και να ψάξεις για άλλον, πιο συναρπαστικό. Εάν κάποιος σε θεωρήσει ως δεδομένη, μάλλον θα μείνει «μπουκάλα».

Εάν είσαι άνδρας: Είναι πιθανό να έλκεσαι από γυναίκες που είναι αυταρχικές και πρόθυμες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ζωή σου. Επειδή αυτή η στάση ονομάζεται «γόης» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ερωτύλος αλλά ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Σαφώς σου αρέσουν περισσότερο τα ερωτικά παιχνίδια από το ωμό σεξ, αλλά προτιμάς οι γυναίκες να κινούν τα νήματα.

6. Πλάγια θέση με τα χέρια ενωμένα στη μια πλευρά
Εάν κοιμάσαι σε πλάγια θέση με τα δύο χέρια σου να ακουμπούν ελαφρά στην μια πλευρά και το κεφάλι σου να ακουμπά απαλά πάνω στο μαξιλάρι, δείχνει ότι διαθέτεις μια πιο ναρκισσιστική προσωπικότητα.

Εάν είσαι γυναίκα: Είσαι πολύ κοινωνική και κατ' επέκταση πολύ δημοφιλής. Ωστόσο, τείνεις να εμπιστεύεσαι πολύ εύκολα, πέφτοντας συχνά στον λάθος άνθρωπο που μάλλον σ' εκμεταλλεύεται. Είναι γεγονός ότι προτιμάς να συνοδεύεσαι από όμορφους άνδρες, καθώς το «φαίνεσθαι» είναι σημαντικό για εσένα.

Εάν είσαι άνδρας: Εσύ είσαι ΤΟ αρσενικό, επιδεικτικό, γοητευτικό και κοινωνικό. Αγαπάς τις λαμπερές γυναίκες και συχνά κινείσαι εύκολα μέσα στο πλήθος και ιδιαίτερα σε χώρους διασκέδασης. Τείνεις να είσαι εγωιστής και μάλλον έχεις μια υπεροψία. Συνήθως θα πας με μια γυναίκα-τρόπαιο, κατάλληλο για την κοινωνική σου αναρρίχηση.

Αυτοβελίωση

Οι άνθρωποι που προοδεύουν δεν αναζητούν τις συνθήκες, αλλά τις δημιουργούν οι ίδιοι
Πάψε να παραπονιέσαι ότι δεν σου περισσεύει χρόνος για τον εαυτό σου και σήκω μία ώρα νωρίτερα το πρωί. Αφού έχεις την επιλογή, γιατί να μην την κάνεις πράξη; Πάψε να παραπονιέσαι ότι δεν προλαβαίνεις να γυμναστείς εξαιτίας του υπερφορτωμένου προγράμματός σου.

Αν κοιμάσαι εφτά ώρες κάθε βράδυ και εργάζεσαι άλλες οχτώ, σου μένουν περισσότερες από εξήντα τρεις ώρες την εβδομάδα για να κάνεις όλα αυτά που θέλεις να κάνεις. Αυτό σημαίνει, με τη σειρά του, διακόσιες πενήντα δύο ώρες κάθε μήνα και τρεις χιλιάδες είκοσι τέσσερις ώρες κάθε χρόνο, τις οποίες μπορείς να αφιερώνεις στην επιδίωξη των στόχων σου.

Ποτέ άλλοτε, σε ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία, δεν υπήρξε μια τόσο ενδιαφέρουσα εποχή για να ζει κανείς. Κι εσύ έχεις τώρα την ευκαιρία να αδράξεις τις απεριόριστες δυνατότητες που σου προσφέρει η κάθε μέρα.

Αν δεν είσαι τόσο πλήρης ή ευτυχής ή επιτυχημένος ή γαλήνιος όσο γνωρίζεις ότι θα μπορούσες να είσαι, πάψε να κατηγορείς τους γονείς σου ή την οικονομία ή το αφεντικό σου και ανάλαβε την ευθύνη για την κατάστασή σου. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να δεις με έναν εντελώς καινούριο τρόπο τη ζωή σου, καθώς και η αφετηρία για να τη ζήσεις με έναν καλύτερο τρόπο

Όπως είχε πει ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο: «Οι άνθρωποι που προοδεύουν σε αυτό τον κόσμο είναι οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται και αναζητούν τις συνθήκες που χρειάζονται. Κι αν δεν μπορούν να τις βρουν, τότε τις δημιουργούν».

Φρόντισε να επιλέγεις με σοφία τις σκέψεις που επιτρέπεις να εισέλθουν στο νου σου, καθώς και τη στάση ζωής σου και τον τρόπο με τον οποίο περνάς τις ώρες της μέρας σου. Πάψε να παραπονιέσαι και άρχισε να ζεις. Και για να το πούμε με τα λόγια του ποιητή Ράντγιαρντ Κίπλινγκ: «Αν το κάθε αδυσώπητο λεπτό μπορείς να το γεμίσεις με εξήντα δευτερόλεπτα που αξίζει να τα ζήσεις, δική σου θα ’ναι όλη η Γη κι ό,τι σ’ αυτήν επάνω κατοικεί».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma με τίτλο «Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτραhttps://enallaktikidrasi.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή