Η θεραπευτική τέχνη του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Mασάζ αποτελεί ένα αρχαίο και ιερό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο έχει τις ρίζες του στη Γιόγκα, στην Αγιουρβεδική και Κινέζικη Ιατρική καθώς και στις βουδιστικές διαλογιστικές πρακτικές αγάπης (Metta transmission). Το σώμα μας είναι ένα δοχείο ενέργειας, όπως και κάθε ζωντανού οργανισμού.

Αυτή η ενέργεια για να κυκλοφορήσει στο σώμα και να είναι ωφέλιμη χρησιμοποιεί κάποια κανάλια ή μεσημβρινούς..

Σκοπός

Ο σκοπός του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Μασάζ είναι να βοηθήσει την ομαλή ροή αυτής της ενέργειας ξεμπλοκάροντας τυχόν μπλοκαρίσματα μέσω πιέσεων και διατάσεων.

Το Ταϋλανδέζικο μασάζ γίνεται χωρίς την χρήση ελαίων, με τον δέκτη να φοράει άνετα, κατά προτίμηση βαμβακερά ρούχα. Οι τεχνικές εφαρμόζονται πάνω σε ειδικό στρωματάκι στο πάτωμα.

Πως Γίνεται

Ο πρακτικός του Ταϋλανδέζικου μασάζ χρησιμοποιεί τα δάχτυλα (ειδικά τους αντίχειρες), παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πατούσες για να ασκήσει πιέσεις και ήπιες διατάσεις στις ενεργειακές γραμμές του σώματος του δέκτη. Η πίεση που ασκείται είναι ελεγχόμενη και πάντα σύμφωνα με το επίπεδο αντοχής του δέκτη, ώστε το αποτέλεσμα να μην επιφέρει δυσφορία, αλλά ανακούφιση. Έτσι απελευθερώνεται και ενισχύεται η ροή της ενέργειας από και προς τα εσωτερικά όργανα, χαλαρώνει το σώμα και το νευρικό σύστημα και υποχωρούν οι μυϊκές εντάσεις και οι πόνοι.

Ποια Είναι Τα Οφέλη του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Mασάζ;

Μερικά απ’ τα οφέλη του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Mασάζ είναι η βελτίωση αυχενικών προβλημάτων, δυσχερειών της σπονδυλικής στήλης, τενοντίτιδας, επικονδυλίτιδας και αρθρίτιδας Βοηθά επίσης ιδιαίτερα σε ημικρανίες, πονοκεφάλους και αποσυμφόρηση συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων.

Το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ είναι ένα καταπληκτικό μασάζ για την εγκυμοσύνη καθώς όχι μόνο δεν αντενδείκνυται αλλά είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για τις εγκύους, καθώς παρέχει σημαντική ανακούφιση για την μέση, τη λεκάνη, την πλάτη και την κατακράτηση υγρών.

Η συνεδρία πραγματοποιείται συνήθως στην πλάγια θέση, αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο μπορεί η μέλλουσα μητέρα να είναι ξαπλωμένη ανάσκελα. Το μασάζ ξεκινά από τα πόδια και προχωρά προς τα πάνω συγκεντρώνοντας την ενέργεια και τελειώνει στο κεφάλι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται μαξιλάρια για να υποστηρίζουν τη μέλλουσα μητέρα.

Το Ταϋλανδέζικο μασάζ είναι ολιστικό

Δηλαδή στηρίζεται στις παραδοσιακές θεραπευτικές θεωρίες της Ανατολής και ως εκ τούτου χειρίζεται σε κάθε συνεδρία ολόκληρο το σώμα από τα δάχτυλα των ποδιών έως την κορώνα της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ένα ενιαίο σύνολο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και την ψυχή του ανθρώπου.

Αλέξανδρος Σταυρινός - Τhai Massage και Reiki

https://www.facebook.com/alexander.stavrinos

κιν: 6944 210 484

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος έδειξε ενδιαφέρον για τα «εσωτερικά» και πνευματικά θέματα της ζωής από τα χρόνια της εφηβείας. Έχει ταξιδέψει πολύ στην Αφρική και την Ασία και πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για τις θεραπευτικές παραδόσεις και τεχνικές των λαών αυτών. Μετά από κάποια χρόνια εργασιακής αναζήτησης σε διάφορους τομείς αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του ακολουθώντας ένα πιο πνευματικό μονοπάτι. Υποφέροντας από αυχενικό σύνδρομο ανακάλυψε πως μια εναλλακτική προσέγγιση θα τον βοηθούσε.

Έτσι ανακάλυψε ότι το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ ή Τάι Γιόγκα Μασάζ δεν αποτελεί μόνο μια βαθιά και δυνατή θεραπευτική μέθοδο αλλά και ένα πνευματικό μονοπάτι. Ένιωσε πως ο ρόλος του ήταν να μοιραστεί αυτή του τη γνώση με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί.

Ο Αλέξανδρος σπούδασε Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ με τον μάστερ Asokananda και με τον Arno L’Hermitte του Sunshine Network καθώς και στην Ευρωπαϊκή Σχολή Shiatsu (με σύνολο πάνω από 800 ώρες διδασκαλίας) , Πρανική Θεραπεία με την Helen Weeks και 1ο και 2ο βαθμό Reiki με την Ελένη Σκόνδρα. Ο Αλέξανδρος ενσωματώνει τα δύο (Thai Massage και Reiki) δημιουργώντας έτσι μια ακόμη πιο δυναμική και βαθιά εμπειρία Ο Αλέξανδρος ασκείται επίσης και στη διαλογιστική τεχνική της Vipassana

https://www.forwoman.gr/