Αφέσου…Τίποτε Σημαντικό, Τίποτε Άξιο Λόγου, Δεν Έγινε Ποτέ Χωρίς Πάθος. Κάθε φορά που βλέπεις μια επιτυχία, ένα στόχο υλοποιημένο, υπάρχει πίσω της κάποιος που παθιάστηκε με αυτήν την επιτυχία, την έχει ορίσει ως στόχο και έχει δουλέψει με πάθος, χαρά και ενθουσιασμό για να την πετύχει. Θέλεις να αποτύχεις σίγουρα; Αγνόησε αυτό για τι οποίο είσαι παθιασμένος και αγνοείς έναν βασικό κανόνα της επιτυχίας.

Ο Μοναδικός Σκοπός Της Ζωής Σου, είναι αυτός που σε παθιάζει, σε ενθουσιάζει και σε κάνει απόλυτα ευτυχισμένο ΠΡΙΝ τον πετύχεις, ανεξάρτητα από τα όποια εμπόδια συναντήσεις.

Το Πάθος Θα Σε Πάει Από Εκεί Που Είσαι, Εκεί Που Θέλεις Να Πας.

Αυτό είναι και το μυστικό της Αθανασίας, (αν υπάρχει μυστικό, ή μάλλον είναι, άλλο ένα, από τα μυστικά που είναι ευρέως γνωστά σε όλους), αυτό είναι το μυστικό της ύπαρξης. Αν αυτός φροντίσεις, να είναι ο Βασικός Σκοπός της ζωής σου, τον υποστηρίζεις ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ενθουσιασμό και σθένος, είναι σχεδόν αδύνατον, να μην τον πετύχεις. Εδώ δεν έχει να κάνει με το χάσιμο μιας προθεσμίας ή με την πτώση των πωλήσεων, αλλά με κάτι πολύ σημαντικότερο. Το ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ. Με δεδομένο φυσικά ότι έχεις ψυχή. Θα έλεγα πως η ζωή δεν έχει κανένα στόχο και κανένα σκοπό, πέρα από την ελευθερία, από την ίδια την ζωή της ύλης. Την ελευθερία από την φυλακή “της σπηλιάς του Σωκράτη”, ή του ολογράμματος του matrix.
Ας δούμε σε αυτό το άρθρο πως να βρεις τον Σκοπό σου, σε οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο αλλά και πως να τον πετύχεις βήμα – βήμα. Ότι ενέργειες χρειάζεται να κάνεις, για να πετύχεις τον μεγάλο Σκοπό της Ελευθερίας σου, χρειάζεται να κάνεις και για να πετύχεις μικρότερης σημασίας σκοπούς-στόχους. Αρκεί να εναρμονίζονται με τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΠΟ, που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ. Δηλ. μπορείς να ορίσεις έναν μεγάλο οικονομικό Σκοπό, απλά φρόντισε να εναρμονίζεται με τον μεγάλο κεντρικό Σκοπό της ζωής σου.
Ο Κύριος Σαφής Σκοπός σου, είναι συνήθως αυτός που σε βοηθάει περισσότερο, από οτιδήποτε άλλο να πετύχεις, όλους τους υπόλοιπους στόχους σου. Αυτός χρειάζεται να έχει τα ακόλουθα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Να είναι κάτι που θέλεις ΕΣΥ προσωπικά.
Η επιθυμία σου να είναι έντονη να σε παθιάζει και να σε ενθουσιάζει.
Να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος, και εφικτός.
Επίσης πρέπει να εναρμονίζεται με τους υπόλοιπους στόχους σου.

Το πιο φτηνό προϊόν είναι οι γνώμες των ανθρώπων. Όλοι ξέρουν να σου πουν, για το καλό σου πάντα, τι να κάνεις και τι όχι, τι να πεις και πώς να το πεις. Ειδικά αν είναι “δικοί σου” άνθρωποι και σε επηρεάζουν, καταλήγεις να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις, να έχεις απόψεις που δεν είναι δικές σου και κατά προέκταση να ζεις, ζωή που δεν σε εκφράζει. Στα δυναμικά ύπαρξης το πρώτο δυναμικό, είναι ο εαυτός γι’ αυτό και ο κύριος Σκοπός σου, πρέπει να είναι κάτι που το θέλεις Εσύ προσωπικά, αγνοώντας το τι θέλουν ή όχι οι υπόλοιποι. Το δικό σου ΘΕΛΩ έχει σημασία.

Η επιθυμία σου να είναι έντονη να σε παθιάζει, να σε ενθουσιάζει: Η επιθυμία σου να είναι τόσο έντονη, ώστε η σκέψη και μόνο ότι να τον πετύχεις, να σε παθιάζει, να σε ενθουσιάζει και να σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό που ανακαλύπτεις ότι σε κάνει ευτυχισμένο ότι σε ενθουσιάζει και μόνο που το σκέφτεσαι αυτό είναι και ο Κύριος Σκοπός της ζωής σου. Μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που σου λένε ή που έχεις σκεφτεί μέχρι σήμερα. Γι αυτό και είναι τόσο σημαντική η άσκηση που σου δίνω πιο κάτω, για να ξεκαθαρίσεις τι Θέλεις ΕΣΥ.

Να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος, εφικτός: Να μπορείς να τον ορίσεις με λέξεις, να τον περιγράψεις και να τον γράφεις με τόση διαύγεια που ακόμη και ένα παιδί, όταν τον διαβάζει, να καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλεις και να μπορεί να πει, αν τον πέτυχες ή όχι. Να μπορεί να μετρηθεί και να καθοριστεί ποσοτικά. Αντί να πεις «θέλω να βγάζω πολλά λεφτά» σωστό είναι το «θέλω 100.000e το χρόνο μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία», αντι να πεις “θέλω να πουλάω πολλά βιβλία” το σωστό είναι “θέλω να πουλάω 30 βιβλία την ημέρα” Δηλ. χρειάζεται να υπάρχει ξεκάθαρος αριθμός ορισμένος.

Πρέπει ο Σκοπός που καθορίζεις, να είναι εφικτός όχι αόριστος ή εξωφρενικός ώστε να γίνει τελείως ανέφικτος. Αν μέχρι σήμερα μόλις και μετά βίας καταφέρνεις να πληρώσεις τα τρέχοντα μηνιαία έξοδά σου (800e) μην ορίσεις ως στόχο 1.000.000e τον χρόνο, είναι ανέφικτος, όχι γιατί δεν μπορεί ναπραγματοποιηθεί αλλά γιατί ΕΣΥ

ΞΕΡΕΙΣ πως δεν μπορείς να τον πετύχεις. Άρα είναι αδύνατον να τον πετύχεις. Θα κάνεις λοιπόν ότι μπορείς για να μην τον πετύχεις. Η σκέψη σου και η γνώμη σου, αλλά και τα συναισθήματα σου, σχετικά με την επίτευξη του Σκοπού που επιλέγεις, είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση του.
Πρέπει να εναρμονίζεται με τους υπόλοιπους σκοπούς- στόχους σου: Δεν είναι δυνατόν να θέλεις οικονομική ανεξαρτησία και να περνάς σχεδόν όλη την ημέρα στην τηλεόραση στον καναπέ ή στο τένις. Όλοι θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις, ότι χρειάζεται και να επενδύσεις όσο χρόνο απαιτείται για να πετύχεις αυτό τον οικονομικό στόχο. Δεν γίνεται να έχεις στόχο από την μια να είσαι υγιής, καλογυμνασμένος και οικονομικά ανεξάρτητος και ταυτόχρονα να έχεις στόχο να αποκτήσεις το δορυφορικό πανάκριβο πρόγραμμα για να παρακολουθείς άλλα 160 παγκόσμια κανάλια. Ξάπλα και υγεία δεν συμβαδίζουν. Δεν είναι δυνατόν αν έχεις Σκοπό να αποκτήσεις Ελευθερία και να παίρνεις ναρκωτικά, γιατί τα ναρκωτικά, τα μανιτάρια και τα ψυχοτροπικά σε αποτρέπουν βιαία από αυτό που ορίζεις ως Σκοπό. Χρειάζεται να υπάρχει μια συνάφεια, Θέλησης, Σκοπού και Δράσης.

Τώρα Δράσε: Σε προηγούμενο φύλλο εργασίας, έχεις κάνει την άσκηση προεργασίας στόχων και έχεις φτιάξει την λίστα των “111 θέλω”, μέσα από αυτή την λίστα θα βρεις τον Μοναδικό Σκοπό της ζωής σου. Αυτόν τον Σκοπό να σκέφτεσαι, όλη την ημέρα, γιατί είπαμε σε προηγούμενο άρθρο «ο άνθρωπος γίνεται αυτό που σκέφτεται περισσότερο»
Στην παρακάτω εργασία πρέπει να εντοπίσεις αυτόν τον Σκοπό, που είναι η κυρίαρχη σκέψη της ζωής σου. Κάνοντας την άσκηση, αρχικά, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πως νοιώθεις; Τα συναισθήματα σου μπορούν να σε κατευθύνουν εκεί που θέλεις να είσαι, θα καταλάβεις ότι βρήκες τον σωστό Σκοπό σου όταν νοιώσεις ενθουσιασμένος και παθιασμένος και μόνο με την σκέψη του πριν ακόμα τον γράψεις.

Αν τυχόν δεν έχεις διαβάσει, την συγκεκριμένη άσκηση, είναι η ακόλουθη. Πάρε μερικές κόλες χαρτί. Γράψε “111 θέλω” σκοπούς-στόχους, που θέλεις να έχεις αποκτήσει, στην ζωή σου. Δεν έχει σημασία αν είναι εφικτοί ή παράλογοι, ανόητοι ή εξωφρενικοί, αρκεί να είναι ΔΙΚΑ σου Θέλω. Επίσης πρέπει να είναι από “111 θέλω” και πάνω, όχι επαναλαμβανόμενα. Όλα τα θέλω, ξεκινούν με ένα “Θέλω να …” είναι σε πρώτο πρόσωπο και στον παρόντα χρόνο. πχ. “Θέλω να έχω ένα κότερο” και όχι “Θα ήθελα ένα κότερο” κάνει κατανόηση έτσι; Επίσης μην ξεχνάς το συναίσθημα που νοιώθεις όταν τα γράφεις, χρειάζεται να νοιώθεις πάθος ενθουσιασμό και χαρά.

Η Εργασία των Δέκα Στόχων: Από την λίστα των “111 θέλω” γράψε σε ένα χαρτί έναν κατάλογο 10 στόχων που θέλεις να πετύχεις στο άμεσο μέλλον. Γράψε τους στον ενεστώτα « ζυγίζω τόσα κιλά», « βγάζω τόσα χρήματα τον χρόνο» Διάβασε την λίστα των 10 στόχων προσεκτικά και απάντησε στην εξής ερώτηση: Ποιος από αυτούς τους στόχους αν τον πετύχαινα αμέσως θα είχε τον μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στην ζωή μου; Ποιος από αυτούς τους 10 στόχους με κάνει ευτυχισμένο (εμένα) ΤΩΡΑ; Τι με παθιάζει περισσότερο; Σχεδόν πάντα αυτός ο ένας στόχος είναι «Ο Κύριος Σαφής Στόχος Σου.» Είναι αυτός που σε κάνει να αισθάνεσαι παθιασμένος ευτυχισμένος, ενθουσιασμένος χαρούμενος, έτοιμος να κάνεις τα πάντα για να τον πετύχεις !

Ο Κύριος Σαφής Στόχος Σου, αφού τον βρήκες… ΓΡΑΨΕ ΤΟΝ

1) Γράψε οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει να τον πετύχεις. Οτιδήποτε.
2) Διάλεξε ένα ΕΎΚΟΛΟ βήμα από αυτά που έγραψες και ΚΆΝΕ ΤΟ όσο μικρό ή ασήμαντο και αν σου φαίνεται εσύ πήγαινε και ΚΑΝΕ ΤΟ.
3) Εντοπίστε ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ που δημιουργήθηκαν. Πως ένοιωσες; Γράψε τα και μην ξεχνάς πως χρειάζεσαι πάθος και ευδαιμονία για την υλοποίηση του Σκοπού σου.
4) Στο χαρτί δίπλα σε αυτό το συγκεκριμένο βήμα που έκανες και αφού το ολοκληρώσεις, γράψε με μεγάλα γράμματα, την λέξη « Έγινε»
5) Διάλεξε τώρα ένα άλλο ΕΥΚΟΛΟ βήμα και κάνε τα στάδια 3-5

Το μυστικό (κι άλλο μυστικό) είναι να κάνεις στην αρχή, ξεκινώντας, ότι μπορείς πιο εύκολα, ότι σου είναι πιο απλό να γίνει για να φορτίσεις την δράση σου με μικρές επιτυχίες. ..και όταν αρχίσεις να έχεις επιτυχίες, να προχωρήσεις στα πιο δύσκολα. Έχεις ακούσει πως τρώγεται ένας ελέφαντας; Μπουκιά –μπουκιά. Βήμα –βήμα λοιπόν και αν αρχίζεις από τα εύκολα, για να έχεις επιτυχίες να γιορτάζεις νίκες. Ακόμη να θυμάσαι πως πρέπει να αισθάνεσαι παθιασμένος, ευτυχισμένος, χαρούμενος, ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος σε ότι κάνεις, γιατί έτσι ξέρεις πως βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο, στο μονοπάτι της υλοποίησης του στόχου σου και σε φέρνει ένα βήμα, πιο κοντά στον Σκοπό σου, είτε οικονομικό είτε κοινωνικό, οικογενειακό ή τον Σκοπό της ζωής σου.

Άλλωστε όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και εδώ μιλάμε για πράξεις που σε κατευθύνουν στον Κύριο Σαφή Σκοπό της ζωής σου, τότε δεν μπορείς παρά να είσαι ενθουσιασμένος και παθιασμένος. Μην ξεχνάς πως αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο τον επέλεξες γιατί η υλοποίησή του, από την αρχή σου δημιουργούσε ενθουσιασμό και σε έκανε ευτυχισμένο. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση ή ο στόχος τόσο μεγαλύτερο ενθουσιασμό και τόσο μεγαλύτερο πάθος απαιτεί.

Αυτό που δημιουργεί πάθος και ενθουσιασμό μέσα σου, αποτελεί ένα στοιχείο που αποκαλύπτει το πεπρωμένο σου. Αυτό που αγαπάς, αυτό που σε παθιάζει, αποτελεί ένδειξη του ποιος πραγματικά είσαι. Μην ξεχνάς ούτε στιγμή πως..

Πηγή businesslige.gr