Οκ, εδώ που τα λέμε, στον περισσότερο κόσμο αρέσουν τα ταξίδια και οι εκδρομές. Υπάρχουν, βέβαια, και άτομα που δεν αντέχουν να ξεβολεύονται και να αγχώνονται για να κλείσουν έγκαιρα δωμάτια και εισιτήρια, οπότε προτιμούν να καθίσουν σπίτι τους.

Καλό είναι, όμως, να γνωρίζουμε ότι τα ταξίδια δεν είναι μόνο για τα check-in στο facebook και τις φωτογραφίες κάτω από γνωστά αξιοθέατα. Οπότε, δες παρακάτω, 15 λόγους για τους οποίους, είναι καλό να ταξιδεύεις στον κόσμο.

15 λόγοι για ν' αρχίσεις να ταξιδεύεις συχνότερα

1) Αρχίζεις να γνωρίζεις και να κατανοείς καλύτερα την ιστορία του κάθε τόπου.


2) Γνωρίζοντας ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, γίνεσαι περισσότερο ανοιχτόμυαλος.

3) Έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα σωρό διαφορετικά, περίεργα και πρωτότυπα φαγητά, από την εκάστοτε ντόπια κουζίνα.

4) Υπάρχουν μοναδικά αξιοθέατα στον κόσμο που αν τα επισκεφθείς θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα. Συνήθως, μάλιστα, αυτά δεν είναι τα πιο γνωστά και τουριστικά.

5) Γίνεσαι πιο υπεύθυνος και κύριος του εαυτού σου. Όταν βρίσκεσαι τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, είσαι αναγκασμένος να προσέχεις εσύ και ΜΟΝΟ εσύ τον εαυτό σου και να φυλάγεσαι από τις …κακοτοπιές!

6) Θα βιώσεις τόσο πολλές και απίστευτες ιστορίες, που θα έχεις να διηγείσαι μια ζωή.

7) Θα αποκομίσεις πολλές όμορφες στιγμές, που θα γίνουν αναμνήσεις για να θυμάσαι όταν επιστρέψεις και να τις νοσταλγείς.

8) Εντάξει, μπορείς να βγάλεις και υπέροχες φωτογραφίες για να γίνεις #instaviral.

9) Έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς μουσεία με πανέμορφα εκθέματα, παγκοσμίου φήμης, τα οποία μέχρι πρότινος είχες δει μόνο από φωτογραφίες.

10) Τα ταξίδια βοηθούν να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου, που ούτε καν γνώριζες. ( π.χ. όσο και να σε τρομάζει η διαμονή σε σκηνή πάνω σ’ ένα βουνό, αν δεν το δοκιμάσεις, δε θα ξέρεις αν σου αρέσει ή όχι )

11) Γιατί είναι πηγή έμπνευσης. Ειδικά, εάν η δουλεία ή τα χόμπι σου έχουν να κάνουν με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, θα σε βοηθήσει πολύ.

12) Σου δίνει πραγματική αίσθηση …ελευθερίας !!!

13) Κάνεις καινούριους φίλους, με διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα και ανατροφή. Αλλά, μπορούν να είναι αληθινοί φίλοι.

14) Καθαρίζει το μυαλό. Εάν είσαι πιεσμένος/η από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας, ένα ταξίδι σε βοηθάει να τα απομακρύνεις. Τουλάχιστον, για όσο είσαι μακριά από αυτά.

15) Γιατί μπορεί έτσι να βρεις και κάποιο άλλο μέρος στον κόσμο, που να νιώθεις … «σαν στο σπίτι σου»!

Επιμέλεια: Δάφνη Τσάρτσαρου

https://www.thessalonikiartsandculture.gr