facebook_page_plugin

5 Σημάδια Που Δείχνουν Ότι Πάσχετε Από FOBO (Φόβος Για Καλύτερες Επιλογές)

Η ανθρώπινη ζωή είναι μια αλυσίδα απεριόριστων επιλογών: Πρέπει να αγοράσετε την κόκκινη ζακέτα ή τη λευκή; Είναι σαν ένα μικρό παιχνίδι για να παίξουμε, πόσο λογικό ή παράλογο μπορούμε να είμαστε ενώ αποφασίζουμε;

Όλα στη ζωή μας μέχρι τώρα είναι αντανάκλαση των επιλογών που κάναμε. Οι επιλογές είναι το πιο σημαντικό και το θεμέλιο της ζωής μας, μπορεί να είναι σωστό ή λάθος είναι μέρος του κύκλου μάθησης, που μας κάνει ανθρώπους, αλλά ορισμένοι ανθρώπινοι εγκέφαλοι απλά δεν το καταλαβαίνουν αρκετά καλά.

Έχουμε ελευθερία επιλογών που ενισχύει το αίσθημα αυτονομίας και ενθαρρύνει την αίσθηση ελέγχου. Όμως, ο αυξημένος αριθμός επιλογών βλάπτει πραγματικά τη λήψη αποφάσεων ενός ατόμου. Ίσως λόγω της υπερφόρτωσης των επιλογών μερικοί παραλύονται στη λήψη αποφάσεων και δεν μπορούν να επιλέξουν στα πιο ασήμαντα πράγματα. Είναι αυτό το ύπουλο σενάριο όπου ένα άτομο αισθάνεται σχεδόν αδύνατο να κάνει μια σχετική επιλογή και προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση από οποιαδήποτε πραγματική διευκρίνιση. Έτσι, υπάρχει ένας σύγχρονος όρος που περιγράφει αυτήν την παράλυση ως «Fobo», Φόβος για καλύτερες επιλογές.

Ένας καπιταλιστής και συγγραφέας Patrick McGinnis που εδρεύει στη Νέα Υόρκη επινόησε αυτόν τον όρο και τον ορίζει ως "τον ύπουλο δίδυμο του FOMO (φόβος να χάσετε). Σας εμποδίζει να δεσμευτείτε σε οποιαδήποτε επιλογή σε περίπτωση που προκύψει άλλη, βέλτιστη ευκαιρία."

Αυτή είναι μια διαταραχή κοινωνικού άγχους όταν δημιουργεί ένα σημαντικό αίσθημα υπερβολικής σκέψης, ανησυχίας και αυτοσυνείδησης που καθυστερεί τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων και έτσι, μπορεί να χάσετε πολύτιμο χρόνο και βέλτιστες ευκαιρίες που παρέχονται στη ζωή. Εδώ είναι τα κορυφαία 5 σημάδια

 Φόβος μετάνοιας

Η αδυναμία επιλογής, για παράδειγμα, του τι να φάτε κατά την παραγγελία φαγητού στο διαδίκτυο σημαίνει ότι είναι δύσκολο να λάβετε μια προφανή απόφαση για να πάρετε το γεύμα σας στο πιάτο σας γρήγορα. Έτσι αντικατοπτρίζει ότι η πραγματικότητα δεν είναι ότι είστε έτοιμοι για τίποτα. είναι ότι είσαι συνειδητός και προετοιμασμένος για τίποτα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραγγείλουν κάθε νόστιμο πιάτο στο μενού, οπότε ακόμα κι αν παραγγείλουν ένα ή δύο πιάτα, θα φοβούνται τις συνέπειες της απόφασης που θα φέρει μια εκνευριστική αγωνία που προκύπτει από την αίσθηση ενοχής μέσα τους.

 Διαβολική σχέση

Όταν ο Fobo (Φόβος για Καλύτερες Επιλογές) μπαίνει στις σχέσεις, τις περισσότερες φορές αγωνίζεται να ανοίξει το δρόμο για έναν καλύτερο γάμο ή ένα άτομο φοβάται να διευθετήσει τις δεσμεύσεις και τείνει να εκφράζει τοξικές ενέργειες ή ύπουλη συμπεριφορά εναντίον του συντρόφου του. Το Fobo (Fear for Better Options) κάνει επίσης ένα άτομο ανήσυχο όταν συνειδητοποιεί το σημάδι ανθυγιεινών χαρακτηριστικών και δυστυχίας στη σχέση που κοιτάζει απευθείας στο πρόσωπό τους και αναπτύσσουν φόβο και συνειδητοποιούν ότι θα χάσουν τον σύντροφό τους, ανησυχούν εξαιρετικά για αμηχανίες, αντιμετωπίζουν τον κόσμο ή Το single είναι η ετικέτα για πάντα που παίρνεις είναι η κύρια αιτία κοινωνικού άγχους και κατάθλιψης μεταξύ αυτών που χάνουν τον φόβο.

Ανεπάρκεια IM

Το Fobo (Φόβος για Καλύτερες Επιλογές) οδηγεί ακόμη και σε άγχος διαχωρισμού ή διαταραχή πανικού για το φόβο της εξουδετέρωσης. Για παράδειγμα - Ανοίγετε το Netflix και δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια εκπομπή θα είναι η καλύτερη για εσάς, μετά από ώρες και ώρες κύλισης. Αναπτύσσετε έναν πανικό που δεν είστε σίγουροι για την ιστορία που εξελίσσεται στον κοινωνικό σας κύκλο και έτσι προκύπτει το αίσθημα της εξουδετέρωσης.

 Ασφάλεια κεφαλαίων

Το Fobo (Fear of Better Options) είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα αντιμετωπίζουν αποτυχία να ενσωματώσουν μια εξαιρετική αγορά στον προϋπολογισμό τους, καθώς ένα σε μια σειρά ειδικών αγορών μπορεί να ενθαρρύνει τις υπερβολικές δαπάνες. Η υπερβολική εξόφληση σε διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για να εντυπωσιάσει τους επιχειρηματικούς συνεργάτες ή τον κοινωνικό κύκλο τους μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε οικονομικό άγχος και κατάθλιψη λόγω της λήψης ενός τεράστιου πιστωτικού λογαριασμού που οδηγεί σε έλλειψη χρημάτων.

 Απενεργοποίηση της δουλειάς των ονείρων σας

Ναί! Ήταν ένας τέλειος μισθός, ωραία μετακίνηση, ο σωστός ρόλος και το ωραίο αφεντικό, παντού υπήρχε ένα καλό πεδίο προόδου, αλλά υπήρχε κάτι σχετικά με αυτό, οπότε αποφασίσατε να απορρίψετε.

Πώς να ξεπεράσετε το FOBO

Ο Fomo ανεβαίνει λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης ενός ατόμου. Τα άτομα πρέπει να εμπλακούν με έναν εσωτερικό μονόλογο, δηλαδή μια θετική αυτο-συζήτηση για να ξεκαθαρίσουν τις αρετές της αποδοχής και να τοποθετηθούν στην άκρη της ζώνης άνεσής τους για να αποφύγουν οποιαδήποτε ψυχική δυσφορία και να απολαύσουν κάθε στιγμή στον πυρήνα.

Cognitive Reframing - Ένα κοινωνικά ανήσυχο άτομο θα περιστρέφεται πάντα γύρω από μια αρνητική πεποίθηση που θα ενισχύσει τις ανήσυχες σκέψεις τους. Η διαδικασία σκέψης τους θα είναι πάντα διαφορετική από τις άλλες, για παράδειγμα - «Υποθέτοντας το χειρότερο», «Ακραίος φόβος», «θα κρίνονται πάντα», «Υπερβολική υπερβολή». Κ.λπ. Το άτομο που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα πρέπει να αναγνωρίσει την αρνητική πεποίθηση και να τα τροποποιήσει γρήγορα σε θετικές σκέψεις για να αισθάνεται σίγουρος για τις επιλογές του.

Φανταστικός οδηγός: Πρακτική αυτο-ύπνωσης για να διευκολύνετε το άγχος σας. Πάρτε μια φανταστική περιπέτεια με τα μάτια κλειστά καθώς και τη βαθιά αναπνοή. Μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας και στο εσωτερικό του παιδιού σας να φανταστεί ότι η εμφάνιση και η αύρα του είναι διαφορετικά όπως ένας άλφα ηγέτης και δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσετε κανέναν εκτός από εσάς. Μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να επικεντρωθεί στην καλύτερη πλευρά των συνεπειών και να κάνετε τον εαυτό σας να μάθει να προχωρά παρά οποιαδήποτε αποτυχία.

- Vaibhav Datar, Midlife Coach και συγγραφέας του Bestseller, Απλοποιήστε τη ζωή σας https://timesofindia.indiatimes.com/

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.