Έχει ποτέ διερωτηθεί ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο; Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου φανερώσει το όνομα του 69χρονου Matthieu Ricard.

Ο εν λόγω βουδιστής συμμετέχει σε μια δωδεκαετή έρευνα για το διαλογισμό και τη συμπόνια. Ο νευροεπιστήμονας του University of Wisconsin, Richard Davidson, παρατήρησε ασυνήθιστη εγκεφαλική δραστηριότητα στον Matthieu Ricard όταν αυτός διαλογιζόταν.είναι τα εξής:

Μην σκέφτεσαι συνεχώς «εγώ εγώ και εγώ»
Ο αλτρουισμός είναι λέξη κλειδί για τον Matthieu Ricard. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τον ίδιο, το να σκέφτεσαι συνεχώς τον εαυτό σου είναι κουραστικό, στρεσογόνο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ευτυχία. Μια τέτοια τακτική μετατρέπει τον κόσμο και το άγνωστο σε κάτι αρνητικό έως και απειλητικό. Χωρίς να επιτρέπεις βέβαια σε άλλους να εκμεταλλεύεσαι και να μη διστάζεις να λες όχι, ο Matthieu Ricard σε ωθεί προς μια καλοκάγαθη στάση ζωής.

Εκπαίδευσε το μυαλό σου όπως και το σώμα σου
Η εξωτερική εικόνα είναι το πρώτο στοιχείο το οποίο εκτιμάς γνωρίζοντας ένα νέο άτομο. Ωστόσο σε βάθος χρόνου μια φιλία ή μια σχέση πάει πολύ πιο μακριά από μια ελκυστική εμφάνιση. Επομένως όπως προσέχεις το σώμα σου με διατροφή και άσκηση, έτσι θα πρέπει να ενεργήσεις και για το μυαλό σου. Ο διαλογισμός είναι μια τακτική η οποία επιτρέπει στις σκέψεις να αναδυθούν από το υποσυνείδητο και να αντιμετωπιστούν. Ο 69χρονος Βουδιστής αναφέρει ότι «η πνευματική άσκηση μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα ευτυχίας».
Ο Κυριάκος Τοφή

https://lovelife.com.cy/