Ιδιαίτερα σε αβέβαιους καιρούς το να προσθέσεις ευελιξία στη ζωή σου θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το άγνωστο. Δεν χρειάζεται μεγάλο ρίσκο ή δραστικά μέτρα ώστε να πραγματοποιήσεις μικρές αλλαγές που θα οδηγήσεις σε μικρές νίκες.

Προκειμένου λοιπόν να καταστείς πιο απρόβλεπτος θυμήσου ότι:

Η ζωή δεν είναι λαξευμένη σε μια πέτρα
Η έλλειψη γνώσης ή η έλλειψη θέλησης για αλλαγή μπορεί να αποδοθεί στη μοίρα. Άλλωστε είναι πολύ πιο εύκολο να μοιρολογείς για το γεγονός ότι το μέλλον δεν αλλάζει παρά να καταβάλεις την προσπάθεια να φέρεις τα πάνω κάτω. Ωστόσο οφείλεις να αντιληφθείς ότι πλέον ζεις στον 21ο αιώνα και όχι σε εποχές που τα πάντα αφήνονταν στη μοίρα ή στη τύχη. Εύκολα μπορείς να κατανοήσεις ότι διαφορετικό αντίκτυπο έχει η επιλογή Α και η επιλογή Β όταν βρίσκεσαι σε σταυροδρόμι. Τίποτα δεν είναι καταδικασμένο στην αποτυχία και δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι από τη φύση είναι προικισμένοι με ταλέντο ώστε να επιτυγχάνουν τα πάντα.

Η εναλλαγή έρχεται έξω από τη ζώνη άνεσής σου
Αν θέλεις να τηρείς μια προσεγμένη στάση ζωής τότε δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Μιας και υπάρχει η τάση να κατακρίνεται κάποιος ο οποίος δεν θέλει να παίρνει ρίσκα και να εξερευνεί τους ορίζοντές του. Ο καθένας ορίζει το μέλλον του βάση των δικών του επιλογών. Ωστόσο όσο και αν θέλεις να είσαι… αμυντικός, οφείλεις να αντιληφθείς ότι οι συγκινήσεις κρύβονται στο απρόβλεπτο. Προσθέτοντας ευελιξία στη ζωή σου δεν σημαίνει ότι θέτεις σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα. Με μετρημένο ρίσκο και προγραμματισμό, μπορείς να νιώσεις άνετα εξερχόμενος της ζώνης άνεσής σου.

Ο Κυριάκος Τοφή

https://lovelife.com.cy/