Οι αλυσίδες που δε χρειάζεσαι
Έχουμε γνωρίσει στη διάρκεια του βίου μας ανθρώπους ευφυείς και εμφανίσιμους που απολαμβάνουν αναγνώριση και ευημερία. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι κολλημένοι σε αλυσίδες σκέψεων, βυθισμένοι σε μια απόκοσμη κατάσταση όπου απουσιάζει η χαρά, η απόλαυση και η δίψα για ζωή, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μόνο για να ζουν….
Κοιμούνται, εργάζονται, κάνουν οικογένεια, βγαίνουν για καφέ, ψωνίζουν και πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, καμία χαρά και κανένα κίνητρο δεν υπάρχει που να τους κάνει να ξεβολευτούν από το γκρίζο πέπλο που σκεπάζει τις ζωές τους. Γιατί το σκοτάδι και το φως το δημιουργούμε εμείς μέσα μας, είσαι φωτεινός μόνο αν το έχεις επιλέξει συνειδητά και το εφαρμόζεις καθημερινά.
Ότι δεν υλοποιείται είναι μια αφηρημένη έννοια στο νου, η εκφραστικότητα και η δράση υλοποιεί, μπορείς να λες έχω την θέληση αλλά να είναι μια απλή πρόθεση και οι προθέσεις μόνες τους οδηγούν στις ατομικές κολάσεις των αδιέξοδων.
Η λήθη και η στασιμότητα στην ζωή μας είναι μια κατάσταση που οι περισσότεροι δεν την αντιλαμβάνονται γιατί το διακριτικό περιτύλιγμα είναι η ρουτίνα και η καθημερινότητα που έχουμε συνηθίσει να ζούμε ή μάλλον σε αυτή αποκοιμιζόμαστε.
Αν βιώνεις την παραίτηση και την έλλειψη της χαράς η ζωή σου εγκλωβίζεται στην κενότητα και την κατήφεια. Έχεις δημιουργήσει μια δίνη που ρουφά τη ζωτική σου ενέργεια, τη δίψα της ζωής και σε κάνει αδιάφορο συναισθηματικά.
Αυτή η κατάσταση δημιουργεί λώρους καθώς η ενέργεια σου φθίνει και συντονίζεσαι με την απραξία, την στασιμότητα. Μην αφήσεις να σε καταπιεί αυτή η ενεργειακή δίνη προς τα κάτω. Χρειάζεται να αντιδράσεις, μην κατηγορείς την κακή σου τύχη και μην αισθάνεσαι τα πάντα μάταια.

Σκύψε με στοργή πάνω σου, δώσε σημασία στα σημάδια, ο ψυχισμός σου είναι τόσο πολύ πληγωμένος που αιμορραγείς κάθε στιγμή, για κάθε αποτέλεσμα υπάρχει και μια αιτία, χρειάζεται να γίνει μια λεπτομερής αναδρομή όπου θα ξετυλιχθούν γεγονότα και τραυματικές εμπειρίες, αυτά θα αποκωδικοποιηθούν ώστε να δώσουν στοιχεία για το τώρα.

Μην κάθεσαι άπραγος για να σε τρέφει η αυτολύπηση για να νιώθεις πόσο αδικημένος και αδύναμος είσαι που δεν μπορείς να αντιδράσεις. Μην επικαλείσαι την ευθύνη των κοντινών σου προσώπων ή το περιβάλλον που ζεις και εργάζεσαι για ότι σου συμβαίνει… η ευθύνη είναι δική σου!
Ανέλαβε την και μην κρύβεσαι πίσω από το ότι «δεν με καταλαβαίνουν οι άλλοι». Τάραξε την λιμνάζουσα ενέργεια, το πέπλο της λήθης χρειάζεται να διαρρηχθεί από τις λαμπερές ακτίνες της συναισθηματικής σου νοημοσύνης. Αναγνώρισε πρώτα το θέμα σου και την ρίζα της κατάστασης.

Μπορεί να είναι κάτι σε νοητικό ή μια φυσική έλλειψη, αναζήτησε τρόπους αντίδρασης. Το επόμενο βήμα είναι να αναγνωρίσεις αυτό που σου λείπει και να ορθώσεις το παράστημα σου και να δηλώσεις «δεν χρειάζομαι πια το πέπλο της λήθης στη ζωή μου, η ενέργεια της αγάπης θεραπεύει τις πληγές μου».

Αναζήτησε την αγάπη στις δράσεις σου, που λαμβάνεις και παρέχεις έμπρακτα αγάπη, αυτό θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τις αλυσίδες του εγωισμού γιατί η υπερηφάνεια πλέκει το πέπλο της καθώς είσαι βυθισμένος στο εγώ που δεν θέλει να αλλάξει, ζει εγκλωβισμένο στις σκέψεις και στο θρόνο του καθώς βιώνει την παντοδυναμία μέσα από την απόγνωση και την κενότητα που σε διακατέχει.

Έχει τα γκέμια που σε εξουσιάζουν, σε κατευθύνει, αλλά τα δεσμά επιτέλους σπάνε όταν αναγνωρίσεις την ελευθερία σου που χρειάζεται να διεκδικήσεις. Μια ελευθερία που θα σε κάνει να ανοίξεις και πάλι τα φτερά σου, μέσα από την αγάπη αλλάζει η ενεργειακή δόνηση σου. Ο φοίνικας μόλις νιώσει ότι φτάνει το τέλος μαζεύει κλαδιά και καίγεται διαλύοντας την παλιά ενέργεια που δεν τον υποστηρίζει, ένα νέο ον γεννιέται πιο υπέροχο και φωτεινό μέσα απ τις στάχτες του χτες, του παλιού που δεν σε τροφοδοτεί πλέον…
Να αναγεννηθείς ως ο φοίνικας, αυτή είναι η ροή της ζωής και η υπόσχεση που έχεις δώσει στην θεϊκή σου ουσία, να βιώσεις το φως σου, να το αναγνωρίσεις και να το αποδεχθείς.
Senhar
Βοηθώ μέσω της συμβουλευτικής την επίλυση θεμάτων στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις και κάνω ενεργειακό Feng Shui στους χώρους και στο σώμα καθώς εκπαιδευτεί ως Ενεργειακός Σύμβουλος Alpha Chi.https://www.omorfizoi.gr/oi-alysides-poy-de-chreiazesai