Όχι, όταν χαλαρώνεις δεν τεμπελιάζεις! Είναι απαραίτητο για να συνεχίσεις! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την οπτική μας στο θέμα «ξεκούραση».

Ζούμε σε μια περίοδο που όλα τρέχουν! Δουλειά, σπίτι, φίλοι και άπειρες υποχρεώσεις μπορεί να μη σε αφήνουν να πάρεις ανάσα δημιουργώντας σου ταυτόχρονα την εντύπωση πως πρέπει να τις διεκπεραιώσεις όλες ανεξάρτητα από την ψυχολογία σου ή την κούρασή σου. Όμως, το να «σε βάλεις» προτεραιότητα δεν σημαίνει ότι είσαι εγωίστρια ή τεμπέλα, αντίθετα δείχνει γενναιότητα!

Συνήθως λέμε ότι κάποιος είναι γενναίος αν αποφασίσει να πάει για skydiving ή αν ανέβει ένα rollercoaster ή τέλος πάντων το οτιδήποτε σε κάνει να βγαίνεις από την καθημερινότητά σου και είναι εξτρίμ. Φυσικά δεν αναφέρομαι στη γενναιότητα που επιδεικνύει κάποιος στην αρρώστια- αυτό είναι άλλο θέμα! Πολλοί άνθρωποι όταν δεν κάνουν τίποτα αισθάνονται τρομερές τύψεις και άχρηστοι. Μήπως είναι ώρα να αγκαλιάσουμε την ανάγκη μας για ξεκούραση;

Νομίζω πως ναι! Η αλήθεια είναι πως εξισώνουμε το να μην κάνουμε τίποτα με την τεμπελιά και παραγκωνίζουμε τη σημασία που έχει η ανάπαυση στη ζωή μας. Φυσικά, από μικροί έχουμε συνηθίσει σε σκληρούς ρυθμούς και γεμίζουμε τη μέρα μας με υποχρεώσεις. Γεμίζουμε τα απογεύματα των παιδιών με πολλές και καθημερινές δραστηριότητες χωρίς να τους μαθαίνουμε τη σημασία του να χαλαρώνεις χωρίς να κάνεις τίποτα. Αυτό χαράζεται στο υποσυνείδητό μας, η ξεκούραση συνδέεται με την τεμπελιά και η αδράνεια φέρνει τύψεις!

thenotebook.gr

https://elle.gr/