Tι είναι leap of faith; Μια έννοια για την οποία θα ακούσεις να μιλάνε και να γράφουν πολύ και ίσως θέλεις και εσύ να διαπιστώσεις πώς μπορεί να σου φανεί χρήσιμο στη ζωή σου. Αν θες να το μεταφράσεις κυριολεκτικά είναι το άλμα της πίστης. Πώς όμως αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εκφάνσεις τη ζωής μας, από την καριέρα μέχρι τις σχέσεις και την προσωπική μας ανάπτυξη και να μας φέρει αποτελέσματα;

Τι είναι leap of faith
Άλμα πίστης! Τι είναι η πίστη; Είναι το να πιστέψω ότι κάτι πρόκειται να συμβεί χωρίς να έχω καμία απόδειξη χειροπιαστή ότι όντως θα συμβεί. Γι’αυτό λέγεται πίστη και δεν λέγεται απόδειξη. Όταν πιστέψεις σε κάτι πάρα πολύ κάνεις ένα βήμα πίσω για να πάρεις φόρα, μετράς μέχρι το τρία και πηδάς χωρίς να σκεφτείς τίποτα. Πηδάς ενώ ξέρεις ότι δεν υπάρχει από κάτω δίχτυ ασφαλείας.

Όλο αυτό που σου περιέγραψα είναι μια μεταφορά που όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζωή μας, αν θέλουμε να ξεκολλήσουμε επιτέλους από την πίστα που είμαστε τώρα. Με ποιον τρόπο ξεκολλάς όμως; Θεωρώ ότι υπάρχουν τρεις τρόποι.

Το πιο safe είναι το βήμα βήμα. Με baby steps, υπολογισμένα βηματάκια που κάνεις κάθε μέρα και τελικά σου δίνουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.
Το άλμα που παίρνεις φόρα, μετράς ως το τρία και το κάνεις μια και έξω
Όταν σε αναγκάζουν οι συνθήκες να ξεβολευτείς λόγω ανωτέρας βίας, λόγω των απρόβλεπτων και των μη προγραμματισμένων.
Και στις τρεις περιπτώσεις έχεις αντίδραση, έχεις κάτι διαφορετικό από αυτό που είχες χθες, απλά ο τρόπος διαφέρει. Κανένας δεν θα διάλεγε από μόνος τους την τρίτη επιλογή. Αν είχες να διαλέξεις δηλαδή θα επέλεγες λογικά ή τα μικρά βηματάκια ή το άλμα. Ωστόσο εξαρτάται πόσο έτοιμος είσαι κάθε φορά για να κάνεις το βήμα αυτό.

Και αν γίνει αυτό ή εκείνο;
Μπορεί να μιλάς καθημερινά με ανθρώπους που έχουν πέσει σε ένα αδιέξοδο κάνοντας μια δουλειά που δεν τους αρέσει, ψάξουν να βρουν side εισόδημα, ή παθητικό εισόδημα, ή κάτι για να ξεφύγουν από τη δουλειά που κάνουν σήμερα μόνο και μόνο για την επιβίωση και καθώς σου μιλούν σου λένε όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά. Φοβούνται να πάρουν το ρίσκο, φοβούνται μη χάσουν τα σίγουρα, φοβούνται να βρουν τη δύναμη να ξεκολλήσουν τα πόδια τους από το έδαφος μήπως πέσουν.

Μου θυμίζει την παραβολή με τον ορειβάτη που είχε γράψει ο Χόρχε Μπουκάϊ που ενώ ήταν μόνο ελάχιστα εκατοστά από την γη, φοβόταν να αφήσει το σκοινί που κρατιόταν και πέθανε δεμένος εκεί. Η ζωή είναι εκεί έξω και αν δεν βρεις το θάρρος να ζήσεις θα φτάσεις μια μέρα στο τέλος της ζωής σου να μετανιώνεις για όλες εκείνες τις φορές που δεν πίστεψες και δεν το έκανες.

Λαμβάνοντας έμπνευση από εκείνους που πέτυχαν τους στόχους τους. Η Sheryl Lee Ralph τα είπε όλα, σταμάτα να ψάχνεις τη συνταγή της επιτυχίας

Μέχρι πού να πάρω ρίσκο;
Μέχρι εκεί που αντέχεις. Μην τα παίξεις όλα για όλα. Δεν χρειάζεται να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το λούκι γιατί το ρίσκο δεν ξέρεις, ούτε κανείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αποδώσει καρπούς εγγυημένα. Κανένας από όλους αυτούς τους πετυχημένους που έζησαν στο παρελθόν ή ζουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη δεν κατάφερε πράγματα από τη σιγουριά του καναπέ του.

Να είσαι προετοιμασμένος για αρνήσεις και απορρίψεις. Δεν υπόσχεται κανείς ότι θα είναι ρόδινος ο δρόμος. Σιγά σιγά θα χτιστεί η επιτυχία. Με σκληρή δουλειά και πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Επιμονή, υπομονή και πίστη.

Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.

Ουίνστον Τσώρτσιλ
Βρες έναν άνθρωπο να πιστέψει σε σένα και έχε τον δίπλα σου να σε υποστηρίζεις τις ώρες που θα θες να τα παρατήσεις. Γράψε κάπου το σκοπό σου και ΓΙΑΤΙ το κάνεις όλα αυτά. Αν έχεις ένα σκοπό θα βρεις τον τρόπο. Αν έχεις ένα σκοπό δεν θα τα παρατήσεις.

Σε ποιου το χέρι είναι
Είναι στο χέρι μας και μόνο, να βρούμε όλους τους πόρους, να φτιάξουμε πλάνο, να μείνουμε πιστοί και να αφοσιωθούμε για όσο καιρό θέλουμε σε αυτό που πιστεύουμε ότι θα μας δώσει πίσω καρπούς.https://ipop.gr/