Πόσες φορές δεν έκανες μορφασμούς όταν κοιτάχτηκες στον καθρέφτη; Πόσες φορές δεν ζούληξες τα πλαϊνά σου ή τους μηρούς σου για να δεις πόσο λίπος περισσεύει; Πόσες φορές δεν δοκίμασες τη νέα εξπρές δίαιτα που υπόσχεται θαύματα;

Και κάποια στιγμή συνειδητοποιείς πως γεννήθηκες με ένα συγκεκριμένο σωματότυπο, πως η σωστή διατροφή είναι τρόπος ζωής και δεν απαγορεύει τις απολαύσεις, πως μπορείς να δυναμώσεις το σώμα σου, όχι να το εξαντλήσεις με κάποια παρανοϊκή δίαιτα, και πως είσαι αυτή που είσαι κι αυτό είναι το σώμα, το κατάδικο σου σώμα και το αποδέχεσαι και το αγαπάς.

Κι όταν γίνει αυτό, τότε συμβαίνουν τα εξής:

Θέλεις να το φροντίσεις περισσότερο

Κάποτε έκανες δίαιτα και γυμναστική για να χωρέσεις στο μικρό μαύρο φόρεμα. Τώρα προσέχεις τις τρως γιατί θέλεις να κρατάς υγιή τον οργανισμό σου και γυμνάζεσαι γιατί σου χαρίζει ευεξία και χαρά.

Είσαι πιο χαρούμενη…γενικά

Το να μισείς το σώμα σου είναι η διαδικασία κατά την οποία ξοδεύεις πολλή φαιά ουσία κι ενέργεια. Το «ιδανικό σώμα» γίνεται εμμονή που επηρεάζει τη διάθεση σου. Όταν επιτέλους αγαπάς το σώμα σου, σου φεύγει ένα μεγάλο βάρος που μεταφράζεται σε πιο ανάλαφρη διάθεση.

Η ατασθαλία είναι επιτέλους απόλαυση

Όταν έχεις απορρίψει μια και καλή τις αυστηρές δίαιτες και τρέφεσαι σωστά, δεν πρόκειται να αυτομαστιγωθείς επειδή δεν αντιστάθηκες σε εκείνο το προφιτερόλ. Το γλυκό -κι άλλες απολαυστικές τροφές- θα πάρει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή σου, ακριβώς επειδή θα το καταναλώνεις από επιθυμία, κι όχι από ανάγκη επειδή το στερήθηκες.

Δεν σε ενδιαφέρουν πλέον τα πρότυπα ομορφιάς

Όταν κοιτάζεις ένα εξώφυλλο αναγνωρίζεις αμέσως το Photoshop κι όταν τα media εκθειάζουν ένα σώμα σαν εκείνο της Kate Moss, ενώ εσύ γεννήθηκες με το σωματότυπο της Beyonce, αποδέχεσαι πως δεν θα γίνεις ποτέ Kate Moss και πως η ομορφιά έχει πολλές εκδοχές.

Αποκτάς την πιο ουσιαστική σχέση στη ζωή σου…

…αυτή με τον εαυτό σου. Γιατί όταν αποδεχτείς την εικόνα σου στον καθρέφτη και φροντίζεις το σώμα σου τότε γίνεται πιο ουσιαστική η επικοινωνία με τον ίδιο σου τον εαυτό. Κι αν τα βρεις με τον ίδιο σου τον εαυτό, εσωτερικά κι εξωτερικά, τότε θα αποκτήσεις και τις σχέσεις που πραγματικά θέλεις στη ζωή σου σε όλα τα επίπεδα.

thatslife.gr

Tags: ΣΩΜΑ