facebook_page_plugin

Οι 5 πιο σημαντικοί ρόλοι στη ζωή σου και τι σημαίνει ο καθένας για σένα

Οι 5 πιο σημαντικοί ρόλοι στη ζωή σου και τι σημαίνει ο καθένας για σένα
Τι είναι σημαντικότερο για σένα;
Λαμπρινή Λαδά 
Οι ρόλοι στη ζωή μας καθώς μεγαλώνουμε αλλάζουν. Αν γυρίσεις πίσω και κοιτάξεις το χθες, θα δεις ότι είσαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος σε σχέση με αυτόν που ήσουν νεότερος (ή αυτός τουλάχιστον είναι ένας υπαρκτός στόχος για τους περισσότερους ανθρώπους εκεί έξω). Είσαι η εξελιγμένη μορφή του εαυτού σου. Το να βελτιώσουμε την προσωπικότητά μας, τα ελαττώματά μας, τις διαδικασίες και να δημιουργήσουμε πατήματα που θα μας βοηθήσουν να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να ζούμε τη ζωή των ονείρων μας. Δεν είναι μόνο βάσανα η ζωή μας, δεν έχει μόνο αναστεναγμούς. Είναι άλλωστε τόσο εφήμερο το πέρασμά μας από εδώ που αλίμονο αν δίναμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό που δεν έχουμε και σε αυτό που δεν είμαστε.

Πώς διαμορφώνονται οι ρόλοι στη ζωή καθώς ωριμάζεις
Η ζωή δεν έρχεται με manual οδηγιών. Έχουμε έναν βασικό «οδηγό» για την αρχή της ζωής, που είτε μας αρέσει είτε όχι καθορίζει κατά πολύ τη ζωή μας, ειδικά κατά τα πρώτα στάδια, μιλώ φυσικά για τους γονείς και γενικά για το περιβάλλον και την κοινωνία στην οποία μεγαλώνουμε. Αυτό όμως δεν είναι ούτε κάτι που μας δεσμεύει ούτε είναι κάτι που μας καθορίζει για πάντα.

Μπορεί να μεγαλώσαμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αξίες και πιστεύω, όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ο καθένας μόνος του βαδίζει το μονοπάτι της ζωής του. Όσο και αν είμαστε «δεμένοι» με ανθρώπους κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας καταστάσεις. Η μαμά και ο μπαμπάς, ο σύντροφος, δεν θα είναι εκεί να βγάλουν το φίδι απ΄ την τρύπα για μας.

Θα είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι που πρέπει να αντιδράσουμε σε εκείνους που μας αδικούν στη δουλειά, στο σχολείο, στη σχέση. Και το απίστευτο είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα μας πάει ένα βήμα παρακάτω.

Ο ρόλος εκείνου που βαδίζει στον δρόμο της σοφίας:
Τι θέλει να μου πει η καρδιά μου; Γιατί συμπεριφέρομαι έτσι και τι θα μπορούσα να κάνω εκτός από αυτήν την συμπεριφορά. Τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η αντίδρασή μου, πχ αν αντιδράσω με θυμό και αφήσω να με παρασύρουν τα συναισθήματά μου τι θα κερδίσω; Αν δεν αντισταθώ στην παρόρμηση να κάνω κάτι που δεν πρέπει, τι αποτέλεσμα θα φέρει αύριο στη ζωή μου.

Μεγαλώνοντας σε έναν βαθμό έχεις μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, έχεις εντοπίσει προβλήματα και θέματα που θες να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι και αν δεν το έχεις κατακτήσει εντελώς, τουλάχιστον ξέρεις πού θα βρεις την λύση που γυρεύεις.

Ο ρόλος του καλού διαχειριστή σε πρακτικά θέματα της ζωής
Εντάσεις, διαφωνίες, όρια που ξεπεράστηκαν στη δουλειά, στις φιλίες, στις ερωτικές σχέσεις. Οικονομικά θέματα, όπως η δημιουργία budget, η αποταμίευση, το χτίσιμο του κεφαλαίου για μια ώρα ανάγκης. Δουλεύεις, κάθε 1η του μήνα σου μπαίνει ο μισθός και μέχρι τις 20 δεν έχει μείνει δεκάρα τσακιστή. Ξοδεύεις για να ικανοποιήσεις ανύπαρκτες ανάγκες και μετά τσιγκουνεύεσαι μέχρι και τα 2 € του καφέ.

Πας μια μέρα στη δουλειά και γίνεσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου αφού ο εργοδότης σου θα σου πει το μακρύ και το κοντό του, ενώ το μόνο που θες είναι να τα βροντήξεις όλα και να φύγεις, θυμάσαι ότι στον λογαριασμό σου έχεις 0.58 € και δεν έχεις άλλη επιλογή.

Βασικά δεν είναι έτσι. Δεν έχεις μόνο αυτήν την επιλογή, είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και αν είχες κάνει τα κουμάντα σου και έφτιαχνες ένα emergency found, τώρα θα έβλεπε την πλάτη σου ο εργοδότης σου και εσύ θα έφτιαχνες το επόμενο σχέδιο για την επιβίωσή σου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Ο ρόλος του καλού συντρόφου
Αν δεν είσαι 18 ετών που μόλις έχεις ξεκινήσει το dating με τη σχετική απειρία της ηλικίας, τότε καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω. Πώς είναι ο καλός σύντροφος για σένα; Θέλω να βάλεις κάτω όλα αυτά που ορίζουν τον καλό σύντροφο. Και όχι μόνο αυτό που ζητάς από τον άλλον αλλά και αυτό που δίνεις εσύ. Το θέμα είναι ότι σε αυτήν την ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις και δεν είναι κλισέ. Αν δώσεις ενδιαφέρον, νοιάξιμο, ανιδιοτέλεια, δόσιμο άνευ όρων, αυτό θα πάρεις πίσω, αυτό θα προσελκύσεις.

Αυτός ο ρόλος μαθαίνεται με τον καιρό, μέσα από τις σχέσεις που χτίζεις, μέσα από τις συμπεριφορές που έχεις και τις συμπεριφορές που λαμβάνεις. Τα όρια που θέτεις και αυτό που λαχταράς να πάρεις πίσω.

Ο ρόλος του σωστού γονέα
Πρέπει να τον ορίσεις τον σωστό γονέα. Να πεις εγώ αυτό το μοντέλο θα ήθελα ως παιδί να είχα στη ζωή μου για γονιό. Και κάπως έτσι με βάση εσένα μπορείς να καταλάβεις πώς είναι το ιδανικό και να πλησιάζεις συνεχώς προς αυτό το μοντέλο.

Ο ρόλος του Ανθρώπου
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα χωρίς να εξετάζουμε τον αντίκτυπο που θα αφήσουν στον κόσμο μας ειδικά αν αφορά μόνο το δικό μας καλό. Δεν έχει κανένα νόημα το να γίνεις πάμπλουτος, να πατάς επί πτωμάτων για να τα καταφέρεις, να μην παίζεις δίκαια το παιχνίδι της ζωής. Πάνω από όλα ο ρόλος του Ανθρώπου με Α κεφαλαίο είναι και πρέπει να είναι για όλους μας ο στόχος.

Το να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια δεν συγκρίνεται με τίποτα, με τα πλούτη όλου του κόσμου και τη φήμη.

Είναι ολόκληρη η ζωή
Η ζωή δεν είναι ταινία, δεν είναι σειρά στο Netflix. Τη ζωή την ζεις, μπαίνεις μέσα στα βαθιά και κολυμπάς. Άλλοι μπορεί να κάθονται στα ρηχά και να ρίχνουν πετραδάκια, άλλοι μπορεί να κάνουν μακροβούτια στα άπατα, ξέρεις εκεί που σκουραίνει και δεν βλέπεις τι έχει από κάτω.

Λέγοντας ρόλους είναι ένας μεταφορικός ρόλος και δεν χρειάζεται να «παίξεις» κανέναν αν ακόμα δεν είσαι έτοιμος, μπορείς όμως να κρατήσεις αυτόν τον ρόλο σαν ιδανικό ώστε να πλησιάσεις όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτό που θες ως ζητούμενο.

https://ipop.gr/

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.