facebook_page_plugin

Μήπως η άσχημη εικόνα που έχω για τον εαυτό μου είναι αυτή που με υποβαθμίζει σε όλους τους τομείς;

Πώς η λάθος εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου μπορεί να σε οδηγήσει να πάρεις λάθος απόφαση
Μήπως η άσχημη εικόνα που έχω για τον εαυτό μου είναι αυτή που με υποβαθμίζει σε όλους τους τομείς;
Λαμπρινή Λαδά 


Η λάθος εικόνα του εαυτού σου μπορεί να σε υπονομεύσει, να σε ρίξει σε επιλογές που δεν σου αξίζουν και να δεχτείς ως δεδομένα πράγματα που είναι το 1/10 των δυνατοτήτων σου και εκείνων που μπορείς να λάβεις στη ζωή σου. Σε όλους τους τομείς της ζωής σου, στη φυσική κατάσταση, στον εργασιακό τομέα, στις σχέσεις, στις φιλίες. Εκτός του γεγονότος ότι είμαστε ένας καθρέφτης που αντανακλά στους άλλους όλα αυτά που έχουμε μέσα και όσα πιστεύουμε για τον εαυτό μας, αν πιστεύουμε ότι μας αξίζει, αυτό το σώμα, αυτό η δουλειά, αυτή η σχέση αυτή η φιλία που έχουμε σήμερα, αυτή θα προσελκύουμε κοντά μας, αυτή θα αποφασίζουμε ότι μας αξίζει. Στη λέξη αυτή, μπορείς να βάλεις την λέξη που ξέρεις εσύ ότι χαρακτηρίζει την δική σου περίπτωση.

Η λάθος εικόνα του εαυτού, ως τρόπος σκέψης
Η βελτίωση του εαυτού μας είναι ό,τι πιο υγιές μπορεί να επιλέξει ένας άνθρωπος στην περίπτωση που η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι κάτι που δεν τον εκφράζει πια και η αλλαγή είναι αυτό που χρειάζεται. Μεγαλώνοντας, είναι λογικό να μην μένουμε ίδιοι αλλά να εξελισσόμαστε και αυτό δεν είναι κακό. Ωστόσο στη φάση της αλλαγής, θέλει να βλέπεις ξεκάθαρα την αρχή, δηλαδή από που ξεκινάω και πού θέλω να φτάσω.

Όταν αποφασίζεις να αλλάξεις, πρέπει να έχεις ξεκάθαρη εικόνα του πώς είσαι σήμερα, τι θέλεις να αλλάξεις σήμερα και πώς θέλεις να είναι ο άνθρωπος που θέλεις να γίνεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις και μάλιστα χωρίς να ταλαιπωρείς με το overthinking. Θα σου εξηγήσω με παραδείγματα στους βασικούς τομείς της ζωής που απασχολούν τους περισσότερους για να γίνω πιο ξεκάθαρη.

Τι είναι το Body Checking
Φαντάσου έναν καθρέφτη που δεν έχει καθαριστεί για πολλά χρόνια. Το στρώμα της σκόνης που έχει πάνω δεν αφήνει το είδωλο να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον εαυτό του. Βλέπει μια θολή εικόνα και προσπαθεί με μεγάλη δυσκολία να ανιχνεύσει τις λεπτομέρειες της εικόνας του. Αυτή λοιπόν η εικόνα έχει να κάνει και με την εξωτερική αλλά και με την εσωτερική εικόνα μας.

Η αξία μας είναι μια και δεν αμφισβητείται ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση είναι να γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι η αξία μας και να μην χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση από κανέναν, όχι από έπαρση αλλά επειδή έχουμε μελετήσει εμάς και έχουμε ξεκάθαρη εικόνα.

Εμφάνιση: Μπορεί να έχεις σήμερα κάποια παραπάνω κιλά ή το σώμα σου να μην είναι σφιχτό και γυμνασμένο. Αυτή είναι η αρχική εικόνα. Από αυτό το δεδομένο ξεκινάς. Η τελική εικόνα αυτή που θα ήθελες για τον εαυτό σου. Ο άνθρωπος που θες να γίνεις, τι lifestyle έχει, με τι τροφές θρέφει το σώμα του, πώς γυμνάζει τους μυς του; Αν πιστεύεις ότι είσαι χοντρή, παχουλή ή όπως αλλιώς θες, ίσως δεσμευτείς τόσο πολύ σε αυτή την εικόνα που τις « Δευτέρες θα αρχίζεις διατροφή και την Τετάρτη θα τη χαλάς» που όλα μοιάζουν άσκοπα και για ποιο λόγο να κάνω διατροφή και άσκηση αφού δεν έχω δει ποτέ αποτελέσματα.

Δουλειά: Κάνεις τη δουλειά σου καλά, είσαι ένας από τους καλύτερους στο είδος σου, ωστόσο παραμένεις σε μια δουλειά που το έργο σου δεν εκτιμάται, ούτε ανθρώπινα αλλά ούτε στους οικονομικούς όρους. Ας υποθέσουμε ότι βάσει της προυπηρεσίας σου και των γνώσεών σου μπορείς να πάρεις μισθό 1.500€, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, όμως εσύ πας σε μια δουλειά με 900€. Σε υποτιμάς μόνη σου λοιπόν, διαθέτοντας τον χρόνο και την ενέργειά σου σε ένα χώρο που δεν εκτιμάται η αξία σου. Αν δεν ξέρεις πόσο αξίζεις πάντα θα είσαι οκ με ό,τι σου δώσουν.

Φίλοι: Οι φίλοι μας είναι τόσο σημαντικοί άνθρωποι για τη ζωή μας. Συχνά παρομοιάζονται με την οικογένεια που διαλέγουμε. Είναι αλήθεια όμως ότι για να βρεις ένα φίλο που με ανιδιοτέλεια μας αγαπά, με διάθεση να μας μοιραστεί, να βοηθήσει με τον τρόπο του να βγάλουμε το καλύτερο από μέσα μας είναι σχετικά λίγες. Αυτού του είδους οι φίλοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τοξικές φιλίες, φίλες που και καλά θέλουν το καλό σου, αλλά υπολογίζουν και το συμφέρον τους, ζήλια, κτητικότητα, δεν είναι αυτό που ταιριάζει στη ζωή κανενός. Κάποιες φορές όλα αυτά φορούν τα ρούχα του ενδιαφέροντος και να μην τους καταλάβουμε τους εξαρχής τι είναι και μετά να έχουμε επενδύσει τόσα χρόνια που να λυπόμαστε να πάνε χαμένα όλα αυτά που ζήσαμε.

Σχέση: Στο θέμα σχέσης, είναι τα πράγματα πολύ ξεκάθαρα αν και έχει παίξει πολύς πόνος εκεί έξω, πολύς φόβος απόρριψης, πολύ πόρτα και φτάσαμε να φυσάμε το γιαούρτι για να μην καούμε. Αν πιστεύεις ότι σου αξίζει το κυνηγητό, το κρυφτό, το ξεροστάλιασμα στο τηλέφωνο και όχι μια υγιής σχέση, αυτή θα προσκαλείς. Δεν φταίνε οι άλλοι πάντα, φταίμε και εμείς που δεν ξεκαθαρίζουμε τι είναι αυτό που θέλουμε και ανεχόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις. Αν νομίζεις ότι είσαι τόσο δύστροπος, ή μοναχικός που κανείς δεν σε αντέχει τότε μάλλον αυτό θα φέρεις στη ζωή σου. Τη μοναξιά.

Πόσο βάρος έχει μια απόφαση και γιατί κάποιες φορές μας είναι αδύνατον να επιλέξουμε

Τα success stories και transformation
Είναι εδώ για να μας δώσουν έμπνευση. Όλοι έχουμε παραξενιές αλλά παρόλα αυτά βρέθηκε ο άνθρωπος που δεν τον ενοχλούσαν ή μπορεί να μην τους έδινε τόση σημασία. Όλοι παλεύουμε με το να διατηρήσουμε ένα υγιές σώμα, να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μας αγαπούν σαν τη μάνα μας. Δες αυτά τα παραδείγματα γύρω σου αν ψάχνεις έμπνευση. Δες που θες να πας για να πας εκεί που θες και όχι εκεί που δεν θες. Είναι τόσο ξεκάθαρο.

Μην κάνεις ένα ανάποδο manifestation κάνε σωστά το manifestation και πάρε στη ζωή σου αυτό που σου αξίζει και όχι αυτό που νομίζεις ότι μέχρι εκεί μπορείς να φτάσεις. Όταν είσαι έτοιμη να σταματήσεις να ξέρεις ότι έχεις άλλο ένα 20% να δώσεις ακόμα, μην τα παρατάς και μην συμβιβάζεσαι, μην αυτοπεριορίζεσαι! Άνθρωποι με λιγότερες ικανότητες και δυνατότητες σήμερα τα έχουν καταφέρει μόνο γιατί δεν τα παράτησαν.https://ipop.gr/

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.