Είναι το αραχιδέλαιο το νέο γάλα αμυγδάλου; 
Η γαλακτοκομική εναλλακτική λύση είναι εύκολη στην παρασκευή, έχει μεγάλη γεύση στο smoothies, είναι καλύτερη για το περιβάλλον και ανταγωνίζεται τα γαλακτοκομικά προϊόντα όταν πρόκειται για πρωτεΐνες. Απλά μην το ρίχνετε σε δημητριακά ...

ΔΕΝ είχα σκεφτεί για το αγελαδινό γάλα πριν από τώρα. Φαντάζομαι ότι λίγοι άνθρωποι έχουν - δεν υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο - αλλά στη συνέχεια η Αμερικανική εταιρεία Elmhurst Dairy, η οποία πρόσφατα άλλαξε αγελάδες για καρύδια , άρχισε να το κάνει και ξαφνικά το αραχιδέλιο έγινε λίγο σαν αυτή τη σκηνή στο Call Me By Your Name που περιλαμβάνει το Timothée Chalamet και ένα ροδάκινο. Ένα από αυτά τα πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί πολύ μέχρι να το κάνετε, και στη συνέχεια δεν μπορεί να ανατρέψει τη σκέψη μέχρι να έχετε πάει. Έτσι, το έκανα - με τα φιστίκια, όχι τα ροδάκινα, δηλαδή.

Το αγελαδινό γάλα είναι η τελευταία προσθήκη στον κανόνα γάλακτος από καρπούς που περιέχει καρύδα, κάσιους, φουντούκια και αμύγδαλα. Έκανα το δικό μου το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, όταν τα καταστήματα ήταν κλειστά. Ευτυχώς, η παμπ έφτασε στο δρόμο και μετά το αρνί, κατευθύνθηκα στο Λευκό Άλογο, διέταξα μισό μηλίτη και τέσσερις σακούλες αλατισμένων φιστικιών, έδωσα μια ψεύτικη ιστορία για το λόγο που χρειαζόμουν τόσα πολλά και πήγαινα σπίτι.

Μετά από την απλούστερη συνταγή που θα μπορούσα να βρω, έκπλυσα το αλάτι από 200γρ καρύδια και τα βάζατε στο νερό για να απολαύσετε τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, οι ξηροί καρποί εμφανώς πρησμένοι, τους ένωσα με μισό λίτρο καθαρού νερού και πρόσθεσα ουσία βανίλιας και δύο δαμάσκηνα. (Η συνταγή ζητούσε ημερομηνίες, αλλά αυτή τη φορά ο Λευκός Κύκνος δεν μπορούσε να παραδώσει.) Αναμίχθηκα για περίπου ένα λεπτό, έριξα το υγρό μέσα από ένα πανί μουσελίνας της Eve Lom και το ta-dah! Αραχιδέλαιο.

Δεν μπορώ να υπογραμμίσω πόσο γευστικό είναι το περίεργο γάλα με φυστίκι με θερμοκρασία δωματίου. Ψυγμένο, όμως, είχε γεύση καλύτερο από οποιοδήποτε γάλα με φρούτα που αγόρασα: ένα παχύ νερό με μια γεύση φιστικιού.

Η παγκόσμια αγορά εναλλακτικών ποτών γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να ξεπεράσει τα £ 11,4 δισ . Φέτος . Το αμυγδαλωτό γάλα είναι από καιρό βασιλιά του παιχνιδιού, αλλά τα αμύγδαλα αγαπούν το νερό, το οποίο απέχει πολύ από το ιδανικό για το περιβάλλον . (Υπάρχει ένα ολόκληρο υπόστρωμα στο Netflix's The Good Place, στο οποίο ένας χαρακτήρας σκέφτεται ότι έχει σταλεί στην κόλαση για τη χρήση γάλακτος αμυγδάλου, παρά το γεγονός ότι το γνωρίζει αυτό). Ίσως λοιπόν αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για τα φιστίκια. Η έκδοσή μου είχε σχεδόν τόσο πρωτεΐνη όσο και γαλακτοκομικό γάλα - περισσότερο από ότι βρίσκεται στις εναλλακτικές λύσεις αμυγδάλου - έτσι θα μπορούσε να αποδειχθεί δημοφιλής και στους τύπους γυμναστηρίων.

Ένα πρόβλημα με μη γαλακτοκομικά γάλα είναι η σημασιολογία. Πρέπει να το ονομάσουμε κάτι, αλλά μπορούμε να το ονομάσουμε γάλα; Το Palm Things , το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει ποτά από κάσιους και καρύδα, έχει επιλέξει το όλο και πιο δημοφιλές δείγμα "Mylk". Σε φόρο τιμής, ενδεχομένως, στις αγελάδες που χρησιμοποιούσαν για το γάλα πριν μεταφερθούν στα καρύδια, η Elmhurst Dairy αποκαλεί το ποτό της "Milked Peanuts".

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν την ευθύνη να μιμούνται τα γαλακτοκομικά τους ισοδύναμα; Αν δεν πρέπει να αποφύγετε το γάλα για διαιτητικούς λόγους, θα πρέπει να αποτρέψετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα να αποδεχτούν ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε με τον ίδιο τρόπο; Όπως και με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, δεν είμαι βέβαιος - αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι το φυστικοβούτυρο είναι καλό σερβίρεται κρύο, σε ένα λείο, και ακατέργαστο με δημητριακά. Και, Oscar-σοφός, Chalamet λήστεψαν.

https://www.theguardian.com/

Tags: