Μαϊντανός: προστατεύει τα κύτταρα. Για πλούσια μαλλιά χωρίς ψείρες & στομάχι χωρίς πόνο

Tο αφέψημα του μαϊντανού προστατεύει το κεφάλι από τις ψείρες και τις κόνιδες, ενώ σε λοσιόν τα πολτοποιημένα φύλλα του φυτού εμποδίζουν την τριχόπτωση.

Στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν μόνο ως φαρμακευτικό φυτό και ποτέ στη μαγειρική. Ο Πλίνιος και ο Διοσκουρίδης συνιστούσαν τον μαϊντανό ως καλό φάρμακο για το στομάχι, διουρητικό και εμμηναγωγό. Δεν πρέπει να καταναλώνεται για περισσότερο από τρεις ημέρες στη σειρά γιατί μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Κάποιες από αυτές είναι οι εντερορραγίες, ο ίλιγγος και η ελάττωση των καρδιακών παλμών.

Ο μαϊντανός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από ένα απλό ντεκόρ ή γεύση σε ένα πιάτο.

Περιέχει εξαιρετικά συστατικά όπως η ευγενόλη και η λουτεολίνη.Πειραματικά, τα συστατικά αυτά σχετίζονται με αναστολή του σχηματισμού όγκων στους λεμφαδένες …σε πειραματόζωα, ενώ θεωρούνται χημειοπροστατευτικά, καθώς εξουδετερώνουν καρκινογενείς ουσίες, όπως τα βενζοπυρένια του τσιγάρου.

Παράλληλα, η μυρυστισίνη που περιέχει, φαίνεται ότι ενεργοποιεί μέσα στο σώμα μας μηχανισμούς, που προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη γήρανση.
Τέλος, o μαϊντανός περιέχει και σημαντικά ποσά βιταμίνης C, η οποία συμβάλει τα μέγιστα στη θωράκισή μας από τις ιώσεις και την εν γένει προστασία και αντιγήρανση του οργανισμού.
Χρησιμοποιείτε  λοιπόν μαϊντανό άφοβα.
Για να προστατέψετε τα συστατικά του και να έχετε πολλαπλά οφέλη αποφύγετε το μαγείρεμά του και καταναλώστε τον καλύτερα σε ωμή μορφή.

https://www.glikiazoi.gr

Tags: