Πώς τρώγεται ο λιναρόσπορος; Τρόποι για να τον εντάξεις στη διατροφή σου από την

Κωνσταντίνα Μερκούρη
Τα οφέλη του τα ξέρεις. Να οι καλύτερες ιδέες μου για να τρώω λιναρόσπορο και σε σνακ και σε γεύματα.

Τα superfoods και οι σπόροι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν την υγιεινή διατροφή και όχι άδικα, καθώς αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές κατηγορίες τροφίμων για να εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο. Ανάμεσα σε αυτούς, και ένας από τους πιο δημοφιλής, ο λιναρόσπορος.

Στο παρελθόν έχουμε αριθμήσει αναλυτικά τα οφέλη που έχει ο συγκεκριμένος σπόρος στην υγεία και το σώμα σου (δες εδώ το αντίστοιχο άρθρο), ωστόσο, τώρα σου παρουσιάζω μερικούς πανεύκολους τρόπους για να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Πώς τρώγεται ο λιναρόσπορος;
To βασικό που πρέπει να θυμάσαι, για να πάρεις τις φυτικές ίνες και όλα τα φυτοχημικά και θρεπτικά συστατικά του λιναρόσπορου (και όλων των σπόρων) είναι ότι πρέπει να τον καταναλώσεις τριμμένο. Πρέπει δηλαδή ο σπόρος να έχει σπάσει για να εκμεταλλευτείς όλα τα θρεπτικά στοιχεία.

Μερικοί εύκολοι τρόποι για να τον βάλεις στην καθημερινή διατροφή σου:
1.Στο γιαούρτι σου
Αγαπημένος μου τρόπος για να καταναλώνω τον λιναρόσπορο είναι να τον προσθέτω στο γιαούρτι μου με φρούτα και να τον καταναλώνω ως πρωινό είτε ως σνακ!

2.Φτιάξε υγιεινές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο
Στο Shape σού έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν την πιο εύκολη συνταγή για σπιτικές φρυγανιές, που φυσικά περιέχει λιναρόσπορο 

3.Πρόσθεσέ τον στα smoothies σου
Τα smoothies είναι ένας ακόμα εύκολος τρόπος να προσθέσεις αυτό το superfood στη διατροφή σου (Δες εδώ 2 smoothies με λιναρόσπορο που καίνε τα λίπη).

4.Πρόσθεσέ τον στις σαλάτες σου!
Μπορείς να τον καταναλώσεις ΚΑΙ στα κυρίως γεύματά σου, προσθέτοντάς τον στις σαλάτες, τις σάλτσες, ακόμα και τις σούπες σου.

5.Στο πρωινό σου με βρώμη
Τα δημητριακή και η βρώμη αποτελούν μια βάση για το πρωινό σου που μπορείς να διανθίσεις με οποιαδήποτε γεύση θέλεις. Ο λιναρόσπορος είναι μια από τις ιδανικές επιλογές για να προσθέσεις σε αυτά. Πώς τρώγεται η βρώμη; 10 συνδυασμοί με αλμυρά toppings για το πρωινό και μεσημεριανό σου

6.Τέλος, μπορείς να τον προσθέσεις σε γλυκά, όπως τα κέικ σου
Ναι, μπορείς να τον προσθέσεις ακόμα και στις πιο απροσδόκητες συνταγές, όπως είναι τα γλυκά (Δες εδώ το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο).https://www.shape.gr/