Έχεις ποτέ παρατηρήσει ότι τα αγαπημένα σου τζιν σε στενεύουν λίγο περισσότερο τη Δευτέρα το πρωί; Όχι, δεν είναι η ιδέα σου αλλά είναι ο «κύκλος των κιλών σου».

Σχεδόν κάθε οργανισμός ακολουθεί έναν τέτοιο κύκλοκαθώς χάνει μια μικρή ποσότητα βάρους κατά τη διάρκεια της βδομάδας και μετά την αποκτά πάλι στο τέλος του Σαββατοκύριακου, λένε οι ερευνητές.
 
Σε μία έρευνα, 80 ενήλικες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.

Η πρώτη περιλάμβανε αυτούς που έχαναν κιλά (έχαναν το 3% ολόκληρου του βάρους τους μέσα στη βδομάδα), η δεύτερη αυτούς που διατηρούνταν στα κιλά τους (το βάρος τους κυμαινόταν από 1-3% κάθε βδομάδα) και η τρίτη αυτούς που έπαιρναν βάρος (πρόσθεταν 1% στο συνολικό βάρος τους μέσα στη βδομάδα).

Γενικά, οι συμμετέχοντες έφταναν στα λιγότερα κιλά τους τις Παρασκευές και στα περισσότερα τις Κυριακές και τις Δευτέρες.

Αυτό φαντάζει φυσιολογικό, αφού όλοι κάνουν μικρές παρασπονδίες τα Σαββατοκύριακα. Όμως, η τρίτη ομάδα με αυτούς που έπαιρναν κιλά, είχε λίγο διαφορετικά αποτελέσματα: τα περισσότερα και τα λιγότερα κιλά τους μπορούσαν να εμφανιστούν κάθε μέρα της βδομάδας, ενώ άρχιζαν να καίνε λίπος με πιο αργούς ρυθμούς μετά το τέλος του Σαββατοκύριακου.
 
Επομένως, είναι φυσικό να υπάρχουν αλλαγές στις ενδείξεις της ζυγαριάς σου, ανάλογα με το αν ζυγίζεσαι την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, ισχυρίζονται οι ερευνητές.

Αλλά ο τρόπος για να διατηρείς μια ισορροπία και μην παίρνεις παραπάνω κιλά είναι να τρως ελαφριά και να γυμνάζεσαι κατά τη διάρκεια της βδομάδας, έτσι ώστε να μπορείς να παραδοθείς σε πειρασμούς την Παρασκευή και το Σάββατο, χωρίς να επιφέρουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στη γραμμή σου.
 
https://www.shape.gr/
 

Tags: