facebook_page_plugin

Διατροφή

Αυτές οι καθημερινές σούπερ τροφές μπορεί να μην ακούγονται εξωτικές, αλλά θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις μέχρι να βγεις στην παραλία ενώ ταυτόχρονα ο μεταβολισμός ενισχύεται κι εσύ παραμένεις χορτάτη.Όταν σκέφτεσαι σούπερ τροφές, συνήθως σου έρχονται στο μυαλό εξωτικά, δυσεύρετα συστατικά. Εκχύλισμα από ακάι μπέρι; Νουντλς από φύκια; Σοβαρολογούμε;

Ωστόσο οι σούπερ τροφές δεν χρειάζεται να είναι μυστηριώδεις για να είναι... σούπερ. Σκέψου τις απλές φακές, που κλείνουν μια τεράστια θρεπτική δύναμη σε ένα μικροσκοπικό πακέτο, ή σκέψου το θαύμα της τέλειας ισορροπίας πρωτεϊνών σε ένα αβγό.

Πέρα από την διατροφική τους δύναμη, εκείνες οι τροφές έχουν άλλη μια ιδιότητα που τις κάνει να αξίζουν την ετικέτα “σούπερ”. Μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

Οι φακές μπορούν να δώσουν ώθηση στη μηχανή σου που καίει τις θερμίδες. Και τα αβγά βοηθούν να κρατηθείς χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό. Αυτές οι 11 σούπερ τροφές σου παρέχουν θρεπτικά στοιχεία που έχεις ανάγκη – ενώ ταυτόχρονα τονώνουν το μεταβολισμό, καίνε λίπος ή σε κρατούν για περισσότερη ώρα χορτάτη.

Για να τονώσεις το μεταβολισμό σου
Φασόλια
Γεμάτα με φυτικές ίνες που κόβουν την πείνα και πρωτεΐνες, τα φασόλια διαθέτουν μία ακόμη σούπερ ιδιότητα αδυνατίσματος: ανθεκτικό άμυλο. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αυτό το συστατικό (ένα είδος υδατάνθρακα που περνά άπεπτος από το σύστημά σου) μπορεί να ωθήσουν το σώμα σου να χρησιμοποιήσει επιπλέον ενέργεια για να προσπαθήσει να το διασπάσει.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο βρήκαν πως οι ενήλικες που τρώνε γεύματα με ανθεκτικό άμυλο είχαν υψηλότερο μεταγευματικό μεταβολικό ρυθμό. Τα ανθεκτικά άμυλα μπορεί επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης.
Πάρε φόρα: δοκίμασε πολτοποιημένα φασόλια με σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο για ένα υγιεινό ντιπ για λαχανικά.
 
Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές παίρνουν την γεύση τους από την καψαϊκίνη. Το 2010, ερευνητές στο UCLA έδωσαν στους συμμετέχοντες σε μελέτη μια κάψουλα που περιείχε μια συγγενική ουσία της καψαϊκίνης (που λέγεται dihydrocapsiate ή DCT), ενώ άλλοι πήραν ένα placebo. Η ομάδα της DCT έκαψε περισσότερες θερμίδες μετά το γεύμα συγκριτικά με την ομάδα του placebo. “Η κατανάλωση πικάντικων φαγητών μπορεί επίσης να αμβλύνει την επιθυμία σου να συνεχίσεις να τρως”, λέει η διατροφολόγος και συγγραφέας του The Belly Fat Fix, Marjorie Nolan Cohn, M.S., R.D.

Πασπάλισε πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι στα φαγητά σου, από κατσαρόλας μέχρι ψητά φρούτα. Χρησιμοποίησε πιπεριές jalapenos σε μαρινάδες και σάλτσες.
Φακές
Αυτά τα μικροσκοπικά όσπρια είναι μια μεταβολική υπερδύναμη. Όπως και τα φασόλια, περιέχουν ανθεκτικό άμυλο και πυροδοτούν την πεπτική θερμογένεση, λέει η Cohn

. Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και αν έχεις έλλειψη από αυτό το μέταλλο, το σώμα σου είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη χρήση των θερμίδων για ενέργεια, λέει η Marlo Mittler, M.S., R.D., διατροφολόγος στο Νοσοκομείο North Shore Long Island Jewish Hospital στη Νέα Υόρκη.

Πρόσθεσε φακές σε σαλάτες. Τρώγε συχνά σούπα φακές για μεσημεριανό σου.

https://www.shape.gr

Καλέστε τις κολλητές σας στο μπαλκόνι σας και εντυπωσιάστε τις με υγιεινά και πεντανόστιμα πιάτα.Ξεκινήστε τη βραδιά σας σερβίροντας μια πολύχρωμη σαλάτα ρόκα με κατίκι Δομοκού, τοματίνια και φρέσκο καλαμπόκι.

Το κατίκι Δομοκού είναι ένα ελαφρύ και εύγεστο τυρί. Η πλούσια γεύση του δένει υπέροχα με τα γλυκά ντοματίνια και υπάρχει μια απόλυτη ισορροπία σε αυτή τη δροσερή σαλατίτσα που θα κάνει τις κολλητές σας να γλύφουν τα δάχτυλα τους.


Καλαμπόκι το θαυματουργό
Must για τη σαλατίτσα σας είναι το καλαμπόκι που περιέχει πρωτεΐνη, για να είστε πρώτοι και καλύτεροι και άλλα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες: H βιταμίνη Β12 και το φολικό οξύ που περιέχονται στο καλαμπόκι, δρουν και στην πρόληψη της αναιμίας η οποία προκαλείται από την έλλειψη αυτών των βιταμινών.

Έχει ακόμη μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, σιδήρου και φώσφορου. Ο φώσφορος είναι απαραίτητος για υγιή οστά. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που έχουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και βιταμίνη C, κρατά την κακή χοληστερίνη σε σταθερά επίπεδα και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος.

Πίτσα αλα ελληνικά
Εντυπωσιάστε την κοριτσοπαρέα με μια πίτσα από τα χεράκια σας. Φτιάξτε τη με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, ελιές Καλαμών και φέτα, δίνοντας της ένα άρωμα ελληνικό. Μια μεγάλη ντομάτα περιέχει μόνο 33 θερμίδες και για εσάς που προσέχετε την επιδερμίδα σας είναι η ιδανική τροφή, αφού ο χυμός τομάτας είναι γνωστός για την αντηλιακή επίδρασή του.

Φανταστικοί ρεβυθοκεφτέδες
Οι κυρίες της παρέες θα εκτιμήσουν δεόντως τους υπέροχους ρεβοθοκεφτέδες που θα συνοδεύσετε µε σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες. Μια κούπα ρεβύθια μαγειρεμένα ρεβίθια περιέχει 35 γραμμάρια υδατάνθρακες. Είναι μια τροφή που δεν περιέχει πολλές θερμίδες, μόνο 210 θερμίδες ανά κούπα. Είναι μία πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, βιταμίνες Α, B1, B2, B6, B12, και νιασίνη..

Σπαράγγια, μια υπετροφή για μυημένους
Μια εξαιρετική ιδέα είναι να σερβίρετε ως ορεκτικό σπαράγγια με σόγια σως. Μου τη σερβίρανε πρόσφατα και έπαθα τη πλάκα μου. Μάλιστα τα σπαράγγια ενισχύουν τις φλέβες και τις αρτηρίες, συγκρατώντας την πίεση του αίματος. Περιέχουν φολικό οξύ , έχοντας ηρεμιστικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή του στρες από τον οργανισμό, που οδηγεί στη συσσώρευση του λίπους στο σώμα και στην ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα.

Βραστές Γαρίδες
Το απόλυτα gourmet καλοκαιρινό πιάτο είναι ό,τι πρέπει για τις φίλες σας που προσέχουν τη γραμμή τους, αφού μια μερίδα περιέχει μόνο 180 θερμίδες. Η γαρίδα είναι παρεξηγημένη γιατί συνήθως τη συνοδεύουμε με παχυντικές μαγιονέζες. Στο clickatlife.gr σας προτείνουμε να τη συνοδεύσετε με πράσινη φρέσκια σαλάτα, τσίλι, σόγια, λεμόνι και κολιανδρο.

 clikatlife.gr

Πολλοί από εμάς έχουμε δει στα ράφια των μανάβικων αλλά και στα σούπερ μάρκετ να πωλούν φινόκια . Και φυσικά έχουμε αναρωτηθεί με τι τρόπο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αλλά και τι μας προσφέρει αυτό το λαχανικό με την τόσο ξεχωριστή γεύση ούζου;

Τι γνωρίζετε για τη δράση του φινόκιο;
Οι διατροφολόγοι τονίζουν πως το φινόκιο είναι ένα λαχανικό που καταπολεμά την δυσπεψία και τα φουσκώματα του εντέρου

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των Ιταλών και στην πραγματικότητα το φινόκιο δεν είναι άλλο από την μαραθόριζα, την ρίζα δηλαδή του μάραθου. Έχει την χαρακτηριστική οσμή του ούζου και για αυτό χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές στην μαγειρική κουζίνα, είναι σχετικά φθηνό ενώ είναι εύκολα καλλιεργήσιμο στην χώρα μας.

Το ιδιαίτερο συστατικό που το καθιστά χρήσιμο για την υγεία μας είναι η αυξημένη περιεκτικότητα του στην ουσία ανηθόλη, η οποία συμπεριφέρεται όπως τα φυτό-οιστρογόνα. Όπως προκύπτει από πολλές μελέτες, το φινόκιο χάρη στην ανηθόλη παρουσιάζει καταπραϋντική δράση στο έντερο καταπολεμώντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα δυσπεψίας και φουσκώματος που δημιουργούνται από ερεθισμούς του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω δύσπεπτων τροφών. Περιέχει επίσης πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες.

Χρησιμοποιήστε το λοιπόν ακόμα συχνότερα σε σαλάτες, σε μαγειρευτά λαχανικά και σε όσπρια, ιδιαίτερα όταν γνωρίζετε από πριν ότι αυτά σας φουσκώνουν!

Πώς να το καταναλώσετε:

Μπορείτε να προσθέσετε τις τραγανές και αρωματικές λωρίδες σε διάφορες ωμές σαλάτες. Μαγειρεμένη συνδυάζεται ιδανικά με ψάρι και χοιρινό. Ταιριάζει ιδιαίτερα και στο φρικασέ.

Oι Γάλλοι το γκρατινάρουν στο φούρνο με μπεσαμέλ, ενώ οι Ιταλοί το τηγανίζουν παναρισμένο. Μια πιο υγιεινή επιλογή είναι να το ψήσετε στο γκριλ και να το περιχύσετε με λαδολέμονο. Όταν το προμηθεύεστε, προσέχετε να έχει καθαρό άσπρο χρώμα και πράσινα φυλλαράκια στο πάνω μέρος του , χωρίς κίτρινες άκρες.

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ.

• Θερμίδες 22

• Πρωτεΐνες 1,2 γρ.

• Υδατάνθρακες 4,3 γρ.

• Φυτικές ίνες 2 γρ.

Υπάρχουν τροφές που μας βοηθούν να καψουμε το λίπος.Είναι μια ευκαιρία τώρα το καλοκαίρι να τις προσθέσουμε στη διατροφή μας . 

Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αναφέρθηκαν στη συμβολή του ασβεστίου στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Το γάλα δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου καθώς υπάρχουν και άλλες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, που η συχνή κατανάλωση τους μειώνει την αποθήκευση λίπους στο σώμα μας.

Οι τροφές αυτές εκτός του ότι δεν μας παχαίνουν βοηθούν επιπλέον στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης καθώς και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Στην μαγική 7άδα των τροφών φιγουράρουν:

1.Σπόροι σουσαμιού.
2.Κινέζικο λάχανο.
3.Ταχίνι.
4.Τυρί κρέμα.
5.Αμύγδαλο.
6.Μπρόκολο.
7.Σπανάκι.

www.mylady.gr

Η προσθήκη του κουρκουμά στη διατροφή μας, μας προστατεύει από ενδεχόμενο πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων, από τη νόσο του Alzheimer και από πολλές ακόμη επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία μας.

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric) είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία. Το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη, ενώ η τριμμένη κιτρινόριζα χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Νοτίου Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ως συστατικό σε μείγματα κάρυ, αλλά και ως χρωστική, είτε σε διάφορα παρασκευάσματα ή ακόμη και σε υφάσματα. Τέλος, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό της μουστάρδας.
Δείτε τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του φυτού και των παραγώγων του για την υγεία μας…

Τι είναι η κουρκουμίνη;
Πολλές από τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με τον κουρκουμά, εστιάζουν στην ουσία κουρκουμίνη, που είναι κυρίαρχο συστατικό του. Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική φαινόλη που δίνει στον κουρκουμά το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του. Μπορεί να εξαχθεί από τον κουρκουμά και πωλείται συχνά ως διαιτητικό συμπλήρωμα. Η κουρκουμίνη έχει ταχύτερη επίδραση στον οργανισμό όταν λαμβάνεται από μόνη της.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη. Σε μελέτες που έγιναν σε ποντίκια στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, βρέθηκε ότι η έναρξη της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ανεστάλη πλήρως, σε περιπτώσεις που γινόταν κατανάλωση κουρκουμά. Σημειώθηκε επίσης μείωση των συμπτωμάτων σε προϋπάρχουσες περιπτώσεις αρθρίτιδας, αλλά και ευεργετική επίδραση της κουρκουμίνης στην θεραπεία της ηπατίτιδας.

Αντικαρκινική δράση
Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να εμποδίσει τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτη που διεξήχθη από το UCLA, διαπίστωσε ότι άτομα που έπασχαν από καρκίνο του στόματος και του τραχήλου και κατανάλωναν δισκία κουρκουμίνης, κατάφερναν να σταματήσουν την εξέλιξη του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος.
Επιπλέον, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, βρήκαν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη άλλων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού και του πνεύμονα.

Αντιοξειδωτικά
Ο αντικαρκινικός ρόλος του κουρκουμά, είναι επίσης εμφανής και λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές, μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Maryland Medical, βρήκαν ότι ο κουρκουμάς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν καρκίνο.

Βοηθά κατά της νόσου Alzheimer
Τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer στην Ινδία είναι το ένα τέταρτο αυτών στις ΗΠΑ, σε άτομα ηλικίας 70 έως 79. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις σημαντικές ποσότητες κουρκουμά που χρησιμοποιούνται στην ινδική διατροφή. Επίσης, στο πανεπιστήμιο Duke εξετάστηκαν πάνω από 700 μελέτες και βρέθηκε η επίδραση αυτού του μπαχαρικό κατά της νόσου του Alzheimer. Οι μελέτες βρήκαν ότι εκχυλίσματα που περιέχουν κουρκουμά, μπορούν να επιβραδύνουν το σχηματισμό των πλακών που επιβραδύνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και προκαλούν αυτή την ασθένεια.

Προσθέστε τον κουρκουμά στη διατροφή σας
Ένα από τα θετικά αυτού του συστατικού, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε συνταγή γιατρού για να επωφεληθείτε από τις θετικές επιδράσεις του στην υγεία μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε προς το τμήμα μπαχαρικών του super market. Ο κουρκουμάς είναι σχετικά φθηνός και μπορείτε να τον προσθέσετε στα φαγητά με διάφορους τρόπους.
Πέρα από τα οφέλη του για την υγεία μας, ο κουρκουμάς είναι κυρίως ένα γαστρονομικό μπαχαρικό και είναι εξαιρετικά εύκολο να τον προσθέσετε στην διατροφή σας. Τα περισσότερα ινδικά πιάτα περιέχουν αυτό το συστατικό και είναι πραγματικά πολύ νόστιμα. Αν είστε fan του κάρυ, μπορεί να το χρησιμοποιείτε ήδη. Αν όχι, προσθέστε το σε πιάτα ινδικής επιρροής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το μπαχαρικό για να φτιάξετε τσάι.

Πρόσφατες μελέτες βρήκαν μια σχέση μεταξύ της απορρόφησης της κουρκουμίνης και της πιπερίνης, ένα συστατικό του μαύρου πιπεριού. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστατικών, επιτρέπει τη μέγιστη απορρόφησή τους και συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για την υγεία. Και πάλι, η ινδική κουζίνα είναι ένα μέρος όπου μπορείτε συχνά να γευτείτε και τα δύο αυτά συστατικά.

Αν πάντως δε σας αρέσει η γεύση του κουρκουμά ή την βρίσκετε πικρή και απωθητική, δοκιμάστε να προσθέσετε μια ή δύο κουταλιές σε σούπες ή στα κοκκινιστά και τα μαγειρευτά φαγητά. Θα προσθέσει γεύση στα φαγητά σας, χωρίς να επισκιάσει τη δική τους νοστιμιά.
Αν και πάλι πάντως δε σας αρέσει η γεύση του κουρκουμά, προτιμήστε τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κουρκουμίνη.

https://www.clickatlife.gr

Τα κεράσια είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά. Ο καρπός είναι πλούσιος σε:

Αντιοξειδωτικά
μεταλλικά άλατα
ελαγικό οξύ
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Α
Μελατονίνη
κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό
Βιοφλαβονοειδή
Ανθοκυανίνες
φυτοστερόλες

Ένα κεράσι αποδίδει 4 θερμίδες, ενώ μια μερίδα κερασιών (100 γραμμάρια) αποδίδει 33 θερμίδες.

Τα οφέλη στην υγεία από τα κεράσια:

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το κεράσι. Τα κυριότερα είναι:
Τα κερασιά είναι αντικείμενο έρευνας στην ανθρώπινη μάχη κατά του καρκίνου. Έρευνες, μέχρι σήμερα, αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση των κερασιών είναι ιδιαίτερα επωφελής για την καταπολέμηση του καρκίνου σε διάφορα όργανα. Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μια πρώτη δράση των ανθοκυανίδων είναι η εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.
Τα αντιοξειδωτικά στα κεράσια καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την φθορά των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό πιστεύεται ότι επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης.

Δρουν αποτοξινωτικά, για το ήπαρ, τη χολή, τους αδένες και γενικότερα τον οργανισμό. Ακόμη, ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά.

Ευνοούν την καλή λειτουργικότητα του εντέρου, ενώ δρουν ως καθαρτικά και ως υπακτικά, κυρίως λόγω των φυτικών ινών και των οργανικών οξέων, που περιέχουν.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η ανθοκυάνη στα κεράσια βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις (J Nutr. 2006).

Μία έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική αξία των κερασιών υποστηρίζει ότι ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας.

Άλλη μια σημαντική δράση των κερασιών είναι η εξής: Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία.

Αντίστοιχη δράση έχουν και στη σωματική κόπωση κυρίως λόγω των μεταλλικών αλάτων που περίεχουν, αυξάνοντας τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού (Br J Sports Med. 2006)

Λόγω των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων, που περιέχουν, δρουν, ανακουφιστικά, σε ρευματικούς πόνους και την ουρική αρθρίτιδα (J Nutr. 2003). Ενα φλυτζάνι χυμός κεράσι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει και να ανακουφίσει προβλήματα που συνδέονται με την αρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα.

Τα κεράσια είναι χαμηλά σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η τακτική κατανάλωση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και μπορεί να τροποποιήσει το μεταβολισμό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική θεραπεία για την ινομυαλγία..

Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στα κεράσια ελέγχει την κατακράτηση του νερού και βοηθά στη θεραπεία των αυτοάνοσων νευρο-εκφυλιστικών παθήσεων και νόσων του συνδετικού ιστού.

Τα κεράσια είναι εύκολα διαθέσιμα, νωπά, χυμός και σε κονσέρβα. Πλούσια μερίδες των φρούτων εξασφαλίζει την ημερήσια πρόσληψη των βασικών σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Ενδείκνυνται στην αναιμία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο καθώς προάγουν την αιμοποίηση

Τα κεράσια μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία απώλειας βάρους. Το κεράσια είναι χαμηλά σε λιπαρά και σε υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η τακτική κατανάλωση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και μπορεί να τροποποιήσει το μεταβολισμό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Επίσης, οι υδατάνθρακες, που περιέχουν, ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερμίδες.

Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που ανήκουν στην ομάδα των στερολών και αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών. Είναι ουσίες που δεν αποδίδουν ενέργεια κι έτσι δεν συνεισφέρουν στη θερμιδική πρόσληψη του οργανισμού. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό συμβαίνει είτε με τη μείωση της εντερικής απορρόφησης της χοληστερόλης που προσλαμβάνεται από την τροφή είτε με αλλαγές στον μεταβολισμό της χοληστερόλης στα εντερικά κύτταρα.

Σε άλλες μελέτες (University of Michigan) βρέθηκε ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Επομένως η κατανάλωση κερασιών πιθανόν να βοηθά εκτός από την πρόληψη του καρκίνου και στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης θα μπορούσαν να προδίδουν ένα καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο αποτρέποντας την υπερ- ή υπό-γλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.

medlabgr.blogspot.com

Σελίδα 290 από 291

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.