facebook_page_plugin

Διατροφή

Η προσθήκη του κουρκουμά στη διατροφή μας, μας προστατεύει από ενδεχόμενο πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων, από τη νόσο του Alzheimer και από πολλές ακόμη επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία μας.

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric) είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία. Το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη, ενώ η τριμμένη κιτρινόριζα χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Νοτίου Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ως συστατικό σε μείγματα κάρυ, αλλά και ως χρωστική, είτε σε διάφορα παρασκευάσματα ή ακόμη και σε υφάσματα. Τέλος, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό της μουστάρδας.
Δείτε τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του φυτού και των παραγώγων του για την υγεία μας…

Τι είναι η κουρκουμίνη;
Πολλές από τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με τον κουρκουμά, εστιάζουν στην ουσία κουρκουμίνη, που είναι κυρίαρχο συστατικό του. Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική φαινόλη που δίνει στον κουρκουμά το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του. Μπορεί να εξαχθεί από τον κουρκουμά και πωλείται συχνά ως διαιτητικό συμπλήρωμα. Η κουρκουμίνη έχει ταχύτερη επίδραση στον οργανισμό όταν λαμβάνεται από μόνη της.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη. Σε μελέτες που έγιναν σε ποντίκια στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, βρέθηκε ότι η έναρξη της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ανεστάλη πλήρως, σε περιπτώσεις που γινόταν κατανάλωση κουρκουμά. Σημειώθηκε επίσης μείωση των συμπτωμάτων σε προϋπάρχουσες περιπτώσεις αρθρίτιδας, αλλά και ευεργετική επίδραση της κουρκουμίνης στην θεραπεία της ηπατίτιδας.

Αντικαρκινική δράση
Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να εμποδίσει τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτη που διεξήχθη από το UCLA, διαπίστωσε ότι άτομα που έπασχαν από καρκίνο του στόματος και του τραχήλου και κατανάλωναν δισκία κουρκουμίνης, κατάφερναν να σταματήσουν την εξέλιξη του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος.
Επιπλέον, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, βρήκαν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη άλλων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού και του πνεύμονα.

Αντιοξειδωτικά
Ο αντικαρκινικός ρόλος του κουρκουμά, είναι επίσης εμφανής και λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές, μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Maryland Medical, βρήκαν ότι ο κουρκουμάς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν καρκίνο.

Βοηθά κατά της νόσου Alzheimer
Τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer στην Ινδία είναι το ένα τέταρτο αυτών στις ΗΠΑ, σε άτομα ηλικίας 70 έως 79. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις σημαντικές ποσότητες κουρκουμά που χρησιμοποιούνται στην ινδική διατροφή. Επίσης, στο πανεπιστήμιο Duke εξετάστηκαν πάνω από 700 μελέτες και βρέθηκε η επίδραση αυτού του μπαχαρικό κατά της νόσου του Alzheimer. Οι μελέτες βρήκαν ότι εκχυλίσματα που περιέχουν κουρκουμά, μπορούν να επιβραδύνουν το σχηματισμό των πλακών που επιβραδύνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και προκαλούν αυτή την ασθένεια.

Προσθέστε τον κουρκουμά στη διατροφή σας
Ένα από τα θετικά αυτού του συστατικού, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε συνταγή γιατρού για να επωφεληθείτε από τις θετικές επιδράσεις του στην υγεία μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε προς το τμήμα μπαχαρικών του super market. Ο κουρκουμάς είναι σχετικά φθηνός και μπορείτε να τον προσθέσετε στα φαγητά με διάφορους τρόπους.
Πέρα από τα οφέλη του για την υγεία μας, ο κουρκουμάς είναι κυρίως ένα γαστρονομικό μπαχαρικό και είναι εξαιρετικά εύκολο να τον προσθέσετε στην διατροφή σας. Τα περισσότερα ινδικά πιάτα περιέχουν αυτό το συστατικό και είναι πραγματικά πολύ νόστιμα. Αν είστε fan του κάρυ, μπορεί να το χρησιμοποιείτε ήδη. Αν όχι, προσθέστε το σε πιάτα ινδικής επιρροής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το μπαχαρικό για να φτιάξετε τσάι.

Πρόσφατες μελέτες βρήκαν μια σχέση μεταξύ της απορρόφησης της κουρκουμίνης και της πιπερίνης, ένα συστατικό του μαύρου πιπεριού. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστατικών, επιτρέπει τη μέγιστη απορρόφησή τους και συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για την υγεία. Και πάλι, η ινδική κουζίνα είναι ένα μέρος όπου μπορείτε συχνά να γευτείτε και τα δύο αυτά συστατικά.

Αν πάντως δε σας αρέσει η γεύση του κουρκουμά ή την βρίσκετε πικρή και απωθητική, δοκιμάστε να προσθέσετε μια ή δύο κουταλιές σε σούπες ή στα κοκκινιστά και τα μαγειρευτά φαγητά. Θα προσθέσει γεύση στα φαγητά σας, χωρίς να επισκιάσει τη δική τους νοστιμιά.
Αν και πάλι πάντως δε σας αρέσει η γεύση του κουρκουμά, προτιμήστε τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κουρκουμίνη.

https://www.clickatlife.gr

Τα κεράσια είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά. Ο καρπός είναι πλούσιος σε:

Αντιοξειδωτικά
μεταλλικά άλατα
ελαγικό οξύ
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Α
Μελατονίνη
κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό
Βιοφλαβονοειδή
Ανθοκυανίνες
φυτοστερόλες

Ένα κεράσι αποδίδει 4 θερμίδες, ενώ μια μερίδα κερασιών (100 γραμμάρια) αποδίδει 33 θερμίδες.

Τα οφέλη στην υγεία από τα κεράσια:

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το κεράσι. Τα κυριότερα είναι:
Τα κερασιά είναι αντικείμενο έρευνας στην ανθρώπινη μάχη κατά του καρκίνου. Έρευνες, μέχρι σήμερα, αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση των κερασιών είναι ιδιαίτερα επωφελής για την καταπολέμηση του καρκίνου σε διάφορα όργανα. Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μια πρώτη δράση των ανθοκυανίδων είναι η εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.
Τα αντιοξειδωτικά στα κεράσια καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την φθορά των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό πιστεύεται ότι επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης.

Δρουν αποτοξινωτικά, για το ήπαρ, τη χολή, τους αδένες και γενικότερα τον οργανισμό. Ακόμη, ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά.

Ευνοούν την καλή λειτουργικότητα του εντέρου, ενώ δρουν ως καθαρτικά και ως υπακτικά, κυρίως λόγω των φυτικών ινών και των οργανικών οξέων, που περιέχουν.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η ανθοκυάνη στα κεράσια βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις (J Nutr. 2006).

Μία έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική αξία των κερασιών υποστηρίζει ότι ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας.

Άλλη μια σημαντική δράση των κερασιών είναι η εξής: Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία.

Αντίστοιχη δράση έχουν και στη σωματική κόπωση κυρίως λόγω των μεταλλικών αλάτων που περίεχουν, αυξάνοντας τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού (Br J Sports Med. 2006)

Λόγω των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων, που περιέχουν, δρουν, ανακουφιστικά, σε ρευματικούς πόνους και την ουρική αρθρίτιδα (J Nutr. 2003). Ενα φλυτζάνι χυμός κεράσι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει και να ανακουφίσει προβλήματα που συνδέονται με την αρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα.

Τα κεράσια είναι χαμηλά σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η τακτική κατανάλωση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και μπορεί να τροποποιήσει το μεταβολισμό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική θεραπεία για την ινομυαλγία..

Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στα κεράσια ελέγχει την κατακράτηση του νερού και βοηθά στη θεραπεία των αυτοάνοσων νευρο-εκφυλιστικών παθήσεων και νόσων του συνδετικού ιστού.

Τα κεράσια είναι εύκολα διαθέσιμα, νωπά, χυμός και σε κονσέρβα. Πλούσια μερίδες των φρούτων εξασφαλίζει την ημερήσια πρόσληψη των βασικών σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Ενδείκνυνται στην αναιμία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο καθώς προάγουν την αιμοποίηση

Τα κεράσια μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία απώλειας βάρους. Το κεράσια είναι χαμηλά σε λιπαρά και σε υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η τακτική κατανάλωση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και μπορεί να τροποποιήσει το μεταβολισμό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Επίσης, οι υδατάνθρακες, που περιέχουν, ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερμίδες.

Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που ανήκουν στην ομάδα των στερολών και αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών. Είναι ουσίες που δεν αποδίδουν ενέργεια κι έτσι δεν συνεισφέρουν στη θερμιδική πρόσληψη του οργανισμού. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό συμβαίνει είτε με τη μείωση της εντερικής απορρόφησης της χοληστερόλης που προσλαμβάνεται από την τροφή είτε με αλλαγές στον μεταβολισμό της χοληστερόλης στα εντερικά κύτταρα.

Σε άλλες μελέτες (University of Michigan) βρέθηκε ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Επομένως η κατανάλωση κερασιών πιθανόν να βοηθά εκτός από την πρόληψη του καρκίνου και στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης θα μπορούσαν να προδίδουν ένα καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο αποτρέποντας την υπερ- ή υπό-γλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.

medlabgr.blogspot.com

Η αλμυρή λιχουδιά που διώχνει το άγχος και «ανεβάζει» τη διάθεση.Πόσες φορές έχετε άγχος για τη συνέντευξη στην καινούργια δουλειά, το ραντεβού με το αγόρι που σας αρέσει και το επίσημο dinner με τους γονείς του; Κάθε φορά που το στομάχι σας γίνεται κόμπος, ζαλίζεστε, σας πιάνουν κράμπες, δεν ξέρετε τι να κάνετε, ο οργανισμός σας πανικοβάλλεται και χρειάζεστε άμεσα βοήθεια.

Το τυρί είναι ο φίλος σας στη δύσκολη στιγμή και εκείνη η αλμυρή λιχουδιά που θα φροντίσει αν επιφέρει στο σύστημά σας μία ισορροπία. Φτιάξτε ένα τοστ με τυρί και με την πρώτη δαγκωνιά θα νιώσετε αμέσως καλύτερα.

Γιατί; Το τυρί περιέχει ένα αμινοξύ, το τριπτοφάνη, το οποίο βοηθάει τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη τη χημική ουσία που μας φτιάχνει τη διάθεση και ελαττώνει το άγχος

 

Πηγή: https://www.queen.gr

Σύμφωνα με τεκμηριωμένες έρευνες το φυστικοβούτυρο έχει πολλαπλά οφέλη και πρέπει να το έχουμε στη διατροφή μας.Δες που μπορεί να σε βοηθήσει:

1. Yψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό του ανθρώπινου οργανισμού και καταπολεμά τον καρκίνο.

2. Βιταμίνη Β3, που βοηθά τον οργανισμό στην επισκευή των κυττάρων.

3. Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικά ακόρεστα (μονακόρεστα και πολυακόρεστα) λιπαρά («καλά» λιπαρά) που ανεβάζουν την καλή χοληστερίνη και ρίχνουν την κακή.

4. Σίδηρο, ασβέστιο και Resveratrol, που θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιγηραντική διαδικασία και καταπολεμά βακτήρια/ιούς/μύκητες.

5. p-coumaric οξύ που συμβάλλει στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών και νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

6. Νιασίνη που καταπολεμά το αλτσχάιμερ.

7. Φυτικές ίνες που είναι κατά του καρκίνου, τις παχυσαρκίας κλπ.

Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση φυστικοβούτυρου και άλλων ξηρών καρπών από τον γυναικείο πληθυσμό, μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο παρουσίασης διαβήτη τύπου 2.

Συνοψίζοντας, βοηθάει την καρδιά, το δέρμα, τον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το θέμα ότι πρόκειται για ένα τυποποιημένο προϊόν. Άρα, δεν ξέρεις ακριβώς τα συστατικά του (π.χ. συντηρητικά ή κακής ποιότητας έλαια), τα οποία μπορεί να ακυρώσουν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα ή ακόμη να προκαλέσουν και προβλήματα (υπήρχε προϊόν στο οποίο βρέθηκε σαλμονέλα και ανακλήθηκαν ολόκληρες παρτίδες).

Συνεπώς το συμπέρασμα είναι ένα: το φτιάχνετε μόνες σας και ησυχάζει το κεφάλι σας!
Ευτυχώς, το φυστικοβούτυρο περιέχει ελάχιστα υλικά (το μεγαλείο της απλότητας πάντα με ξαφνιάζει!) και είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Να ξέρεις ότι, λόγω έλλειψης συντηρητικών, δεν έχει και μεγάλη διάρκεια ζωής (αν και το αλάτι και το μέλι είναι φυσικά συντηρητικά). Παραθέτω μια συνταγή που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα:

Συνταγή για φυστικοβούτυρο:
100 γραμμάρια φιστικιά (αράπικα)
1 κ. σ. ελαιόλαδο (κατά προτίμηση έξτρα παρθένο)
1 κ. γλ. μέλι
λίγο αλάτι (αν τα φιστίκια είναι ανάλατα)
1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα φιστίκια (με το αλάτι, αν δεν έχουν ήδη) στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πούδρα. Μπορείτε να μην τα αλέσετε τελείως, να έχουν κάποια μικρά κομματάκια. Αν έχετε παιδάκια, καλό είναι να τα αλέσετε περισσότερο, προς αποφυγή ατυχημάτων. Μαζεύετε την σκόνη που θα προκύψει από τα αλεσμένα φιστίκια στο κέντρο του μπλέντερ και ρίχνετε το μέλι, το λάδι και το νερό και χτυπάτε καλά, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα, πολύ πηχτή.

https://www.giatros-in.gr

Το σιταρόχορτο (χλωροφυλλη) καθαρίζει, αποτοξινώνει και οξυγονώνει το αίμα. Aυτό έγινε γνωστό από την Ann Wigmore περίπου 50 χρόνια πριν, στην προσπάθειά της να θεραπεύσει τον οργανισμό της από καρκίνο .Το σιταρόχορτο καθαρίζει, αποτοξινώνει και οξυγονώνει το αίμα. Περιέχει χλωροφύλλη η οποία βοηθάει στο να μεταφέρεται το οξυγόνο στον οργανισμό και να αμύνεται κατά των ασθενειών από τον καρκίνο μέχρι τη γρίπη.

Το σιταρόχορτο το κάνουμε χυμό και το πίνουμε, δεν είναι κατάλληλο να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας. Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός που παράγεται από σπόρο σταριού. Εκείνοι που έχουν αλλεργία στο σιτάρι δεν επηρεάζονται από το σιταροχυμό διότι προέρχεται από χόρτο και δεν περιέχει γλουτένη που είναι το συστατικό που δημιουργεί τις αλλεργίες. Επίσης το σιταρόχορτο είναι πλήρης και εύπεπτη πρωτεΐνη όταν αναπτύσσεται σε χώμα.
Το σιτάρι το βρίσκουμε όλο το χρόνο οπότε μπορούμε όλες τις εποχές να έχουμε τον σιταροχυμό μας.

Πως το πίνουμε:
2 έως 4 κουταλιές της σούπας 3 έως 4 φορές την ημέρα (σύμφωνα με τις συστάσεις της Ann Wigmore), περισσότερο δεν χρειάζεται, το υπόλοιπο το φυλάμε στο ψυγείο. Το πίνουμε αργά και με άδειο στομάχι. Επίσης τρώμε μισή ώρα μετά αφού έχουμε πιει το χυμό. Εάν δεν μπορείτε να τον πιείτε σκέτο λόγω του ότι έχει μια ασυνήθιστη γεύση και μυρωδιά μπορείτε να τον προσθέσετε σε χυμό από πράσινα λαχανικά.
Εάν ο χυμός σας βγεί πικρός σημαίνει ότι ο σπόρος ήταν πολυκαιρισμένος η δεν ποτίστηκε αρκετά.
Για θεραπευτικούς σκοπούς καλό είναι να συνδυάζεται με ωμοφαγία.
Στην Αμερική υπάρχει το κέντρο ”Hippocrates Health Institute” το οποίο λειτουργεί από τους συνεχιστές της Ann Wigmore. Εκεί προσέρχεται το Κοινό και μαθαίνει πως να τρέφεται με θεραπευτικό τρόπο. Το κέντρο αυτό λειτουργεί έχοντας πάρα πολλές επιτυχίες σε πολλές ασθένειες αλλά το εντυπωσιακότερο είναι στις εκφυλιστικές ασθένειες όπως καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας, καρδιοπάθειες κ.λ.π
Ο χυμός του σιταρόχορτου έχει την ιδιότητα να θεραπεύει με τοπική χρήση εγκαύματα, τραύματα, μολύνσεις.
Χρησιμοποιείται επίσης για καλλυντική χρήση και υποστηρίζεται ότι βοηθά στην επανέκφυση νέων μαλλιών επίσης με τοπική χρήση.

 

Από τη δεκαετία του 1960 το σιταρόχορτο είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες υπερτροφές.

Πλούσιο σε χλωροφύλλη και με παραπάνω από εκατό θρεπτικές ουσίες, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δώρα της φύσης. Το σιταρόχορτο έχει ευρέως αναγνωριστεί για τις καθαριστικές, αποτοξινωτικές του ιδιότητες, την ικανότητα αναγέννησης κυττάρων και την ευκολία στη χρήση και την αφομοίωση από όλους τους οργανισμούς. Η μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης, που περιέχει, οξυγονώνει τον οργανισμό και τον ανανεώνει, αναπλάθοντας τους ιστούς και το αίμα.


Περιέχει βιταμίνες A, B, C, E, K, B12, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα και πρωτεΐνη. Προστατεύει τον οργανισμό από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, τον καθαρίζει από τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες, βοηθά τον εγκέφαλο και τα αγγεία, διατηρεί υγιή τα δόντια και τα ούλα, καταπολεμά δυσκοιλιότητα, πίεση, ακμή, μύκητες στα πόδια, πιτυρίδα, καθαρίζει τα νεφρά, το συκώτι, τη χολή, αυξάνει τον αιματοκρίτη κ.α.

Είναι ωφέλιμο στις αποτοξινωτικές δίαιτες.
Ευεργετικό για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα.

Λόγω της χλωροφύλλης είναι ιδανικό για: κακοσμία του σώματος, μολύνσεις, πληγές, χρόνια ιγμορίτιδα, φλεβίτιδες και κολπικές μολύνσεις.

Νηστεία καθαρισμού εντέρου: 3-4 φορές τη μέρα πίνουμε σιταροχυμό 120 γραμμάρια την κάθε φορά και 2 εμποτισμούς εντέρου με χλωροφύλλη. Στο νερό που πίνουμε (1 λίτρο τουλάχιστον κάθε μέρα) βάζουμε σιταρόχορτο για να εξαγνιστεί.

Χάσιμο βάρους: Νηστεία με το σιταρόχορτο, χάνουν γύρω στα 250 γραμμάρια βάρος την ημέρα, και ξεκουράζεται πολύ το πεπτικό τους σύστημα, γιατί η χλωροφύλλη απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα και τους λιπαρούς ιστούς και τις μεταφέρει στο αίμα. Αν νοιώσουμε ζαλάδα μασάμε λίγο σέλινο.
Εμποτισμός εντέρου με χυμό σιταριού: η καλύτερη μέθοδος να παράγουμε νέο αίμα.ξεκινάμε από μισό φλυτζάνι και φτάνουμε στο 1 φλυτζάνι για 30 λεπτά. Προηγείται καθαρισμός εντέρου με κλύσμα.

Μαρτυρίες
Αρθριτικά: Πίνοντας μόνο για 7 μέρες σιταρόχορτο, μειώνοντας τα μαγειρεμένα φαγητά και αντικαθιστώντας τα με ωμά, φρέσκα και αγνά φαγητά, εξαφανίστηκαν οι πόνοι, το πρήξιμο, το κοκκίνισμα στα γόνατα.

ΆσθμαΥπέρταση: Μειώθηκε η πίεση μετά από χρήση σιταροχυμού 2-3 εβδομάδων.

Καλόγεροι στο λαιμό ( δοθιήνες): Πίνοντας δύο σιταροχυμούς τη μέρα, και σταματώντας τα αναψυκτικά, χάμπουργκερ και τις άχρηστες τροφές, σταμάτησαν να εμφανίζονται.

Ασθένεια του Μπράϊτ: Πόνος έντονος στην πλάτη. Μετά από 3 εβδομάδες πέρασαν οι πόνοι και άρχισε να περπατά.

Καρκίνος του μαστού: 3 μήνες σιταροχυμού, μείωσε τον όγκο και απέφυγε την εγχείρηση, ενώ εξελίχθηκε σε ιάσιμο τελείως.

Δυσκοιλιότητα με αιμορροΐδες και αίμα: Εξαφανίστηκε με το σιγαροχυμό.


Διαβήτης με επιβαρυμένο κυκλοφορικό, αδρανείς δακρυγόνοι αδένες, αχρηστευμένα πεπτικά όργανα: Σε δύο εβδομάδες μείωση του σακχάρου, σε 3 εβδομάδες ήταν στο φυσιολογικό το σάκχαρο, και σε 11 μήνες πρόσληψης σιταροχυμού εξαφανίστηκαν τα προβλήματα του διαβήτη τελείως.

Εμφύσημα, με συνέπεια να μην μπορεί να περπατήσει γιατί λαχάνιαζε.Με ένα ποτήρι χυμό τη μέρα (σιταρόχορτο) σε ένα μήνα άλλαξε τελείως.

Μάτια: Πίνοντας σιταροχυμό ξαναβρήκαν την υγεία τους τα μάτια σε ηλικία 69 ετών.
Γλαύκωμα – καταράκτης: Σε δύο εβδομάδες, πίνοντας σιταροχυμό δυό φορές την ημέρα, αρχισε να βελτιώνεται το μάτι. Στις πέντε εβδομάδες, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, και είναι στην ανάρρωση.

Μαλλιά: 1 ποτήρι χυμό την ημέρα, σε ένα μήνα τα μαλλιά άρχισαν να πυκνώνουν και πήραν το νεανικό τους χρώμα. Έφυγαν τα γκρίζα μαλλιά.

Εγκαύματα στα χέρια: Ακούμπησε καυτό μέταλλο και κάηκαν τα δάκτυλα. 5 λεπτά βάλανε τα χέρια κάτω από το κρύο νερό της βρύσης, και καλύψανε το έγκαυμα με υγρό πολτό σιταρόχορτου και τυλίξανε το χέρι με υγρό πανί. Ο πόνος έφυγε σε 5 λεπτά, και σε 20 λεπτά που έβγαλαν τον επίδεσμο δεν πονούσε και ήταν εντάξει το χέρι.

Πονοκέφαλοι: Κάθε πρωί έπινε σιταροχυμό και έφυγε ο πονοκέφαλος και η αυχενική δυσκαμψία που προερχόταν από αυτόν.

Λευχαιμία: Παρόλο που η ιατρική θεωρεί την λευχαιμία ανίατη ασθένεια, πίνοντας σιταροχυμό για ένα διάστημα, και κάνοντας ανάλυση αίματος, βγήκε φυσιολογικό.

Πάρκινσον για πολλά χρόνια: μετά από 2 μήνες πίνοντας σιταροχυμό, έφυγαν όλοι οι σπασμοί, και νοιώθει σαν να ξαναγεννήθηκε.

Αδυνάτισμα: από 90 κιλά, σε 6 εβδομάδες κατέβηκε στα 75 κιλά πίνοντας σιταροχυμό

Όγκος ινώδης της μήτρας: Άρχισε να τρώει μόνο ωμά, και να πίνει σιταροχυμό. Σταμάτησε η αιμοραγία, και ο όγκος μειώθηκε σε ένα πολύ μικρό ογκίδιο , με την πιστοποίηση του ιατρού. Ο ιατρός της σύστησε να συνεχίσει αυτή την θεραπεία, και ότι θα αποφύγει την εγχείρηση.

Έλκος στομάχου: πήρε τον σιταροχυμό για ένα μήνα πρωί και βράδυ, και έγινε τελείως καλά.

Καρκίνος της μήτρας στα πρώτα στάδια: μετά από ένα μήνα στο ινστιτούτο της Γουίγκμορ, με ωμές τροφές και σιταροχυμό, έγινε τελείως καλά, όπως πιστοποίησε ο ιατρός της, ο οποίος στενοχωρήθηκε που δεν έγινε εγχείρηση τελικά.

Αποστειρωτική ουσία στο εργαστήριο: Ο Δρ. Ερπ Τόμας, χρησιμοποιεί τη χλωροφύλλη για την αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων, και για να καθαρίζει τα χέρια του από τα βακτήρια που ερευνούσε. Είναι πιο αποτελεσματικό από το ζεστό νερό.

Προστασία από ακτινοβολίες: Το σιταρόχορτο φαίνεται να προστατεύει αποτελεσματικά από τη ραδιενεργή σκόνη, όταν το προσθέσουμε στο νερό του μπάνιου, ή το πόσιμο. Μπορούμε να μασάμε λίγο σιταρόχορτο όταν είμαστε στην πόλη για να εξουδετερωθεί η επίδραση του μολυσμένου αέρα. Μέσα στο σπίτι μας, με το που το καλλιεργούμε φρεσκάρει τον αέρα και εξουδετερώνει τις τοξίνες της ατμόσφαιρας.

Ο Δρ. Ερπ, εριξε σιταρόχορτο σε φθοριωμένο νερό, και σε λίγα λεπτά δεν υπήρχαν ίχνη φθορίου. 30 γρ. σιταρόχορτο σε 1 γαλόνι φθοριομένο νερό, μετατρέπει το φθόριο σε αβλαβείς ενώσεις ασβεστίου, φωσφόρου και φθορίου.
Προσθέτοντας το πρωι 15 γραμμάρια σιταρόχορτο στο νερό της βρύσης, μαλακώνει και γίνεται θετικό.Με το ίδιο νερό αν πλυθούμε, μαλακώνει το πρόσωπο και τα χέρια. Στην μπανιέρα δρα καταπραυντικά.
Σταματά τις αιμορραγίες, ανακουφίζει την αναφυλαξία και βοηθά να θεραπευτούν και να κλείσουν τα τραύματα και τα σπυράκια.
Φρούτα που πλένονται με νερό που περιέχει σιταρόχορτο, καθαρίζονται ολοκληρωτικά από χημικά σπρέι και γίνονται θετική τροφή.
Παστεριωμένο γάλα, παιδικές τροφές, τροφές ζώων το σιταρόχορτο μετατρέπει την τοξική τροχιά των ηλεκτρονίων σε θετική.

Στο νερό που πίνουν τα ζώα και στις τροφές που τρώνε, βοηθάει στην πρόληψη παθήσεων τους.
Το σιταρόχορτο έχει όλες τις βιταμίνες στην κατάλληλη ποσότητα και ποιότητα για τον οργανισμό μας.
Εξαιρετικά αποτελεσματική για τη θεραπεία εγκαυμάτων και τραυμάτων. Μειώνει τον πόνο και κινητοποιεί αμέσως την διαδικασία της ίασης. Αποτρέπει τη φλεγμονή και τη μόλυνση.
Για την κακοσμία του στόματος, μασάμε πότε πότε μικρές ποσότητες σιταρόχορτου. Οι οδηγοί που νυστάζουν, επίσης, οι φοιτητές που διαβάζουν επίσης, διότι το σιταρόχορτο διώχνει τη νύστα και διευκολύνει τη λειτουργία του μυαλού.
Μπορούμε να μασάμε λίγο σιταρόχορτο για να πάρουμε τα ένζυμά του που είναι πολύ δυναμωτικά.
Σιταρόχορτο στα ταξίδια: Το βάζουμε σε δοχείο με νερό για να το πίνουμε και να κάνουμε μπάνιο.

Ακμή: απλώνουμε χυμό χλωροφύλλης, αφού πλύνουμε πρώτα το πρόσωπο με κρέμα σιταριού (σιτάρι και νερό στο blender).

Βούλωμα μύτης:Ρουφάμε με το ρουθούνι χλωροφύλλη αφού αφαιρέσουμε τον αφρό της. Αυτό διορθώνει το πρόβλημα για πάντα, αρκεί να έχουμε ισορροπημένη διατροφή.

Δερματικά προβλήματα: Το αίμα είναι γεμάτο από δηλητήρια λόγω κακής διατροφής Οι δερματοπάθειες προκαλούνται από μικροοργανισμούς που καλλιεργούνται στο διαταραγμένο πεπτικό σύστημα λόγω των πολύ βαριών φαγητών. Κατά κάποιο τρόπο, μας σώνουν τη ζωή, γιατί ο οργανισμός βρίσκει διέξοδο να διώξει τις τοξίνες. Αλλάζουμε διατροφή, βάζοντας στο σώμα μας αγνά φαγητά.

Δυσκοιλιότητα: Αφαιρούμε τις αμυλούχες τροφές και τις αντικαθιστούμε με φρούτα λαχανικά βλαστάρια και χορταρικά. Κάνουμε ένα κλύσμα και μισή ώρα μετά εμποτισμό με σιταροχυμό κάθε μέρα για 3-4 εβδομάδες. Πίνουμε περισσότερα υγρά.

Έκζεμα: Ο οργανισμός υποφέρει από υπερβολική οξύτητα. Τρώμε αλκαλικές τροφές. Πλύσεις στο σημείο του εκζέματος με πολτό σιταριού . Αν υπάρχει φαγούρα, πλένουμε με χλωροφύλλη. Είναι μια ήπια προειδοποίηση της Φύσης ότι το αίμα έχει μολυνθεί.

Ελκώσεις στόματος: Προέρχονται από οξύτητα του οργανισμού (καφές, πολλά ξινά φρούτα, γλυκά). Πλένουμε το στόμα με φρέσκο χυμό χλωροφύλλης, τοποθετούμε στυπτηρία [Η στυπτηρία συνιστάται για το καθάρισμα της «θολούρας» από τα μάτια και για κάθε αρρώστια του δέρματος και της σάρκας. Χρησιμοποιείται σε φάρμακα για την ψώρα που προκαλείται από την υγρασία και επίσης επουλώνει τις πληγές στο στόμα» (Singer 1948, 65), πάνω στο εξέλκωμα, και πίνουμε πολύ νερό να εξουδετερωθεί η υπερβολική οξύτητα του αίματος.

Καλόγεροι (δοθιήνες): Ζεστές κομπρέσες στους καλόγερους για μερικά λεπτά, πολλές φορές ημερησίως.

Κρεατοελιές: Αλλαγή διαιτολογίου σε φρούτα, βλαστάρια, χορταρικά και σιταρόχορτο. Τη δένουμε σφιχτά με μεταξωτή κλωστή και πεύτει μόνη της σε 2μέρες.

Κρυολόγημα: Βουτάμε τα πόδια μας αμέσως σε πολύ ζεστό νερό για 15 λεπτά. Πίνουμε μια ζεστή λεμονάδα και καταργούμε το γάλα. ΤΟ κρυολόγημα, το καταπολεμούμε άμεσα αν σταματήσουμε τις στερεές τροφές και τα γαλακτοκομικά. Πίνουμε υγρά, και πολύ νερό. Κάνουμε κι ένα κλύσμα. Το κρυολόγημα βοηθάει να αποβληθούν οι τοξίνες από το σώμα, και με τις πληροφορίες που δίνονται βοηθάμε να επιταχυνθεί η αποβολή. Βοηθάει να ξαπλώνουμε νωρίς. Αν πονάει ο λαιμός, κάνουμε γαργάρες με φρέσκο σιταροχυμό και τυλίγουμε τον λαιμό με ένα μαντήλι, ώστε να ιδρώσει για να αποβάλλει τις τοξίνες.

Μικροεγκαύματα χεριών: Βάζουμε αμέσως τα χέρια μας σε κρύο νερό, και μετά σε φρεσκοβγαλμένο σιταροχυμό. Έτσι επισπεύδεται η επούλωση και δεν μένουν πληγές.

Ρινοραγίες: Ρουφάμε φρεσκοστυμμένο χυμό σιταρόχορτου στα ρουθούνια για να επουλωθεί η σπασμένη μεμβράνη της μύτης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κρύο νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού.

Τσιμπήματα εντόμων: τρίβουμε φρέσκο χυμό λεμονιού ή σιταροχυμό στο σημείο του τσιμπήματος, ή δένουμε πάνω από το τσίμπημα ένα κατάπλασμα πολτού σιταρόχορτου.

Φαγούρα: Παρόλο που είναι ένα θέμα με πολλές πτυχές, συνοπτικά θα αναφέρω αλλαγή διαιτολογίου σε απλές τροφές και πλύσιμο της περιοχής με χυμός χλωροφύλλης. Αυτό θα βοηθήσει να εξαλειφθεί το πρόβλημα σε λίγες μέρες.

Ψωρίαση: Καθαρισμός του εντέρου και αλλαγή του διαιτολογίου σε αμαγείρευτες τροφές.

Σελίδα 298 από 298

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.