Απριλίου 22, 2019

Εναλλακτικά

Γιατί θέλουμε να ζούμε με πολυτέλεια; (JIDDU KRISHNAMURTI)

Ερώτηση (Μαθητής): Γιατί θέλουμε να ζούμε με πολυτέλεια;
Κρισναμούρτι:

Τι εννοείς με τη λέξη «πολυτέλεια»; Να φοράς καθαρά ρούχα, να κρατάς το σώμα σου καθαρό, να τρως καλό φαγητό, αυτά ονομάζεις πολυτέλεια; Αυτά μπορεί να μοιάζουν πολυτέλεια στον φτωχό που δεν έχει να φάει, που φοράει κουρέλια μπορεί να κάνει μπάνιο κάθε μέρα. Επομένως, η πολυτέλεια είναι κάτι που διαφέρει ανάλογα με τις επιθυμίες του καθένα.

Τώρα, ξέρετε τι συμβαίνει όταν τρελαίνεσαι για πολυτέλεια, όταν εξαρτάσαι από τις ανέσεις και θέλεις να κοιμάσαι πάντα σε πουπουλένια μαξιλάρια; Ο νους σου αποκοιμιέται. Είναι καλό να υπάρχουν κάποιες βασικές ανέσεις, αλλά το να δίνεις έμφαση στην άνεση, να της δίνεις τεράστια σημασία, σημαίνει ότι έχεις έναν κοιμισμένο νου.

Έχετε προσέξει πόσο ευτυχισμένοι είναι οι περισσότεροι χοντροί άνθρωποι; Τίποτα δεν φαίνεται να διαπερνάει τα πολλά στρώματα λίπους που έχουν και να ταράζει την ηρεμία τους. Αυτό δεν πειράζει γιατί είναι μια σωματική κατάσταση, αλλά και στο νου δημιουργούνται στρώματα λίπους- δεν θέλει να του κάνουν ερωτήσεις ή να τον ταράζουν με άλλους τρόπους,οπότε σιγά σιγά αποκοιμιέται. Αυτό που ονομάζεται εκπαίδευση συνήθως αποκοιμίζει το μαθητή, γιατί όταν αυτός κάνει πραγματικά αιχμηρές και διεισδυτικές ερωτήσεις για τη ζωή, ο δάσκαλος ενοχλείται πολύ και λέει: “Ας συνεχίσουμε το μάθημά μας”.

Έτσι, όταν ο νους είναι προσκολλημένος σε οποιαδήποτε μορφή άνεσης, όταν είναι προσκολλημένος σε κάποια συνήθεια, σε κάποια πίστη ή σε κάποιον ιδιαίτερο χώρο που ονομάζεται σπίτι, αρχίζει να αποκοιμιέται. Και το να το κατανοήσετε αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να ρωτάτε αν ζείτε πολυτελώς ή όχι. Ο νους που είναι δραστήριος, ξύπνιος, προσεκτικός, δεν είναι ποτέ προσκολλημένος στην άνεση, η πολυτέλεια δεν σημαίνει τίποτα γι’ αυτόν.

Αλλά και το να έχεις πολύ λίγα ρούχα δεν σημαίνει ότι έχεις ξύπνιο νου. Οι μοναχοί, που φαίνονται ότι ζουν πολύ απλά-καλλιεργώντας την αρετή, θέλοντας να κατακτήσουν την αλήθεια, να φτάσουν στο Θεό-, μπορεί μέσα τους να είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να είστε μέσα σας, πολύ απλοί, πολύ λιτοί, που θα πει να μην έχετε ένα νου παραφορτωμένο με πιστεύω, με φόβους, με αμέτρητα θέλω, γιατί μόνο ένας τέτοιος νους- απλός και λιτός- είναι ικανός να ερευνά και να ανακαλύπτει.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Εναλλακτικά

Κρίγια για τη χαλάρωση των εντάσεων
Μέσα από ήπια άσκηση και βαθειά πραναγιάμα γίνεται αποφόρτιση των συσσωρευμένων εντάσεων!

1) Ξαπλώστε ανάσκελα στο έδαφος, τοποθετώντας τις παλάμες πάνω στην κοιλιά και αφουγκρασθείτε την αναπνοή σας. Αναπνέετε βαθιά, μακριά και αργά.

2) Παραμένετε ξαπλωμένοι και φέρνετε τα γόνατα στο στήθος. Τα αγκαλιάζετε με τα χέρια και συνεχίζετε να αναπνέετε βαθιά, μακριά και αργά.

3) Στην ίδια πάντα θέση φέρνετε τα πόδια και τα χέρια στις 90ο και αρχίζετε να τα κινείτε απαλά σαν να βαδίζετε επάνω σε σύννεφα.

4) Κάθεστε στην εύκολη θέση και πιάνοντας το αριστερό σας πόδι με τα χέρια το φέρνετε προς το μέτωπο. Εισπνέετε καθώς φέρνετε το πόδι προς τα επάνω εκπνέετε καθώς το φέρνετε στην αρχική του θέση, στο έδαφος. Όταν ολοκληρώσετε επαναλαμβάνετε το ίδιο με το δεξί πόδι.

5) Στην εύκολη θέση κάνετε στροφή του κορμού: εισπνοή στο κέντρο και εκπνοή στρέφοντας τον κορμό προς τα αριστερά καθώς φέρνετε το δεξί χέρι στο αριστερό γόνατο και το αριστερό πίσω σας και αντίστροφα.

6) Ξαπλώνετε πάλι ανάσκελα, χέρια στα πλαϊνά του σώματος, ελαφρά ανοικτά με τις παλάμες προς τα κάτω. Στηρίζεστε στις παλάμες και ανασηκώνετε το θώρακα προς τα επάνω, ανοίγοντας τον και δημιουργώντας ένα τόξο. Το κεφάλι ακολουθεί την κίνηση αλλά δεν ανασηκώνετε από το έδαφος.

7) Μόλις ολοκληρώσετε την προηγούμενη άσκηση φέρνετε τα γόνατά σας στο στήθος, τα αγκαλιάζετε και παραμένετε αναπνέοντας βαθιά, αποκαθιστώντας την ένταση που δημιουργήθηκε προηγουμένως.

8) Στην ίδια θέση τα χέρια στο κλείδωμα της Αφροδίτης (πλέκετε τα δάκτυλα μεταξύ τους) και τα τοποθετείτε πίσω από τον αυχένα. Λυγίζετε τα γόνατα με τα πέλματα στο έδαφος και εισπνέετε όταν τα πόδια βρίσκονται σε αυτήν τη θέση. Εκπνέετε καθώς σταυρώνετε το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί και στρέφετε το σώμα σας προς τα δεξιά. Στη συνέχεια επιστρέφετε στο κέντρο, εισπνέετε και εκπνέετε σταυρώνοντας αντίθετα τα πόδια -δεξί πάνω από το αριστερό – και στρέφετε προς τα αριστερά. Οι ώμοι και τα χέρια παραμένουν στο έδαφος κατά τη στροφή.

9) Παραμένοντας ξαπλωμένοι ανάσκελα, φέρνετε τα πόδια στις 90ο και τα ανοίγετε σε διάσταση κρατώντας τα με τα χέρια από την εσωτερική μεριά στο ύψος των γονάτων.

10) Χαλάρωση ξαπλωμένοι ανάσκελα

11) Διαλογισθείτε στην εύκολη θέση με το μάντρα:

Ad Gureh Nameh, Jugad Gureh Nameh,

Sat Gurey Nameh, Siri Guru Dev-eh Nameh

Μετάφραση: Basantpal K.

http://kundaliniyoganet.gr/

Εναλλακτικά

Αποτοξινωνόμαστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Επεξεργαζόμαστε τροφές, σκέψεις και όλες τις μορφές της ενέργειας. Όταν η ροή αυτή είναι συνεχής και καθαρή, είμαστε σταθεροί και ευλύγιστοι.

Το πρόβλημα είναι, ότι συσσωρεύουμε περισσότερα από όσα επεξεργαζόμαστε. Θαβόμαστε κάτω από την τέφρα του ατελούς μεταβολισμού και τα απομεινάρια των παλαιών ψυχικών τραυμάτων.

1. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα. Οι φτέρνες μαζί και τα δάχτυλα των ποδιών στραμμένα προς τα επάνω. Κρατώντας τις φτέρνες ενωμένες, στρέψετε τα πόδια σας προς το πλάι. Το δεξί δείχνει προς τα δεξιά και το αριστερό, προς τα αριστερά. Μετά κλείστε τα πόδια έτσι ώστε να δείχνουν πάλι ευθεία επάνω. Συνεχίστε γρήγορα να ανοίγετε και να κλείνετε τα πόδια, διατηρώντας συνεχώς τις φτέρνες σας ενωμένες. Συνεχίστε για 4 λεπτά.

αποτοξίνωση2. Παραμείνετε ξαπλωμένοι ανάσκελα και τοποθετείστε τα χέρια κάτω από το κεφάλι σας. Σηκώσετε τα πόδια σας, περίπου στις 45° και αρχίστε να κάνετε ψαλιδάκια πάνω-κάτω, χωρίς οι φτέρνες να αγγίζουν το έδαφος. Κρατείστε τα πόδια τεντωμένα, χωρίς να λυγίζουν τα γόνατα. Αυτή η άσκηση καθαρίζει τον εσωτερικό θυμό όταν γίνεται δυναμικά. Συνεχίστε για 4 λεπτά.

3. Ξαπλώστε μπρούμυτα και βγάλτε έξω τη γλώσσα. Εκπνεύστε από το στόμα και ελάτε στη στάση της Κόμπρας. Εισπνεύστε από το στόμα καθώς επαναφέρετε το σώμα σας στο έδαφος. Συνεχίστε με δυναμική αναπνοή και κίνηση. Αυτή η άσκηση διώχνει τις τοξίνες από το σώμα. Συνεχίστε για 6 1/2 λεπτά.

4. Γυρίστε ξανά ανάσκελα και φέρτε τα γόνατα στο στήθος. Καθώς τα γόνατά σας ακουμπούν στο στήθος, ανασηκώνετε τα χέρια στις 90°, παράλληλα μεταξύ τους. Τεντώνετε τα πόδια και τα κατεβάζετε ταυτόχρονα με τα χέρια στο πάτωμα.
Συνεχίστε δυναμικά την κίνηση αυτή για 3 λεπτά.
Είναι μια ελεγχόμενη κίνηση. Τα χέρια και τα πόδια ακουμπούν αθόρυβα στο έδαφος.
5. Καθίστε στην Εύκολη Στάση και αρχίστε να κάνετε περιστροφές γύρω από τη βάση της σπονδυλικής στήλης. Αυτή η στριφογυριστή κίνηση γίνεται με κατεύθυνση τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Συνεχίστε για 3 λεπτά. Κινηθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε το τελευταίο λεπτό.

αποτοξίνωση6. Σηκωθείτε όρθιοι. Κάντε δίπλωση μπροστά και πιάστε τους αστραγάλους σας. Ενώ κρατάτε τους αστραγάλους σας, καθίστε στη Στάση του Κόρακα και μετά επιστρέψτε στην αρχική στάση. Συνεχίστε αυτήν την κίνηση για 2 λεπτά.

7. Καθίστε άνετα στην Εύκολη Στάση με ίσια τη σπονδυλική σας στήλη. Απαγγείλετε: Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Wahe Guru. Μια πλήρης επανάληψη του μάντρα διαρκεί 7-8 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε για 11 λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε: Εισπνοή βαθιά φέρνοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι με ενωμένες τις παλάμες. Κρατείστε την αναπνοή σας για 20-40 δευτερόλεπτα καθώς τεντώνετε τη σπονδυλική σας στήλη προς τα επάνω. Εκπνεύστε. Επαναλάβετε για 2 ακόμα φορές.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

.omorfizoi.gr/

Εναλλακτικά

Πώς θα αντιμετωπίσεις την εμμηνόπαυση ανάλογα με τον σωματότυπό σου, σύμφωνα με αρχαία Ινδική πρακτική

Η Αγιούρ Βέντα ή αγιουρβέδα (Ayurveda) είναι μια παραδοσιακή πρακτική ιατρικής που προέρχεται από την Ινδία.

Χρησιμοποιείται ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας σε πολλά μέρη του κόσμου. Σημαίνει «επιστήμη της ζωής» και χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια.

Τελευταία, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στους celebrities και τους A-listers.

Η Τζένιφερ Άνιστον, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Τζούλια Ρόμπερτς είναι μερικές διάσημες γυναίκες που την ακολουθούν.

Οι τροφές χρησιμοποιούνται ως φάρμακο, ενώ βασίζεται στις αρχές πέντε στοιχείων (γη, φωτιά, νερό, αέρας, χώρος), που συνδυάζονται μέσα μας για να δημιουργήσουν μια σύσταση.

Στόχο έχει την ισορροπία του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος, ως εργαλείο ευεξίας.

Η ειδικός Jody Vassallo βρήκε τρόπο να βοηθήσει τις γυναίκες ώστε να διαπραγματευτούν και να αντιμετωπίσουν ένα από τα σημαντικά θέματά τους: Την εμμηνόπαυση.

Η 52χρονη Ayurveda expert, όταν άρχισε να βιώνει την εμμηνόπαυση, δεν της ήταν εύκολο. Αργότερα, όμως, όταν ανακάλυψε την αγιουρβέδα, βρήκε τρόπο να κατευνάσει τις εξάψεις.

Στην ινδική αυτή μέθοδο, υπάρχουν τρεις «doshas», που αντιπροσωπεύουν τα μοναδικά ενεργειακά μας pattern, που έχουμε μέσα μας και κυβερνούν τις σωματικές και ψυχικές μας διαδικασίες.

Κάθε «dosha» είναι επιρρεπής σε συγκεκριμένα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η Jody Vassallo εξηγεί πώς κάθε κατηγορία επηρεάζεται από την εμμηνόπαυση και ποιο lifestyle και δίαιτα μπορεί να βοηθήσει:

Vata (αέρας, χώρος)

Αδύνατη και ισχνή σιλουέτα. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν άγχος, ανασφάλεια, ευαισθησία, πόνο στις αρθρώσεις, έλλειψη μνήμης, ανικανότητα συγκέντρωσης και εντερικά προβλήματα.

Ενώ οι γυναίκες αυτές είναι γεμάτες ζωντάνια, ομιλητικές και πολυάσχολες, στην εμμηνόπαυση εξαντλούνται ή έχουν νευρική ενέργεια. Η σύστασή τους είναι ξηρή, ελαφριά, κρύα και εύθραυστη και μπορεί να έχουν θέματα αρθρίτιδας και ακαμψίας.

Χρειάζονται ελαφριά άσκηση, μακριές, χαλαρωτικές βόλτες στη φύση και συγκεντρωμένη κίνηση, όπως πιλάτες, γιόγκα. Ακόμη, ελαφριά βάρη για ενδυνάμωση.

Μαλακά, ζεστά φαγητά όπως σούπες, γάλα, χυμοί είναι οι τροφές που πρέπει να τρώνε. Τροφές υγρές και σιγομαγειρεμένες, σαλάτες με λάδι κτλ. Τα γλυκά γαλακτοκομικά όπως το γάλα με κάρδαμο ή κανέλα βοηθούν στον ύπνο.

Το να γράφεις μπορεί να σε βοηθήσει με την μνήμη και την ηρεμία. Να σηκώνεσαι κάθε μέρα την ίδια ώρα και να μην παραλείπεις γεύματα. Η μουσική και ο διαλογισμός μπορεί να είναι ευεργετικά.

Pitta (φωτιά, νερό)

Μέτριου ύψους και βάρους με αθλητικό σώμα. Επιρρεπής στις εξάψεις, στην αϋπνία, τις καούρες, στη φαγούρα στο δέρμα και στα πεπτικά προβλήματα.

Το περπάτημα, το κολύμπι σε ζεστό νερό, οι πιλάτες και το tai chi βοηθάει. Ακόμη, η γιόγκα ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την ξεκούραση και την επισκευή της πέψης.

Βάλε φρέσκια μέντα σε ζεστό νερό. Βότανα όπως ο κόλιανδρος και ο μαϊντανός και φρούτα/λαχανικά όπως το αβοκάντο και το αγγούρι κάνουν καλό. Ο μάραθος και το σαφράν είναι ευεργετικά μπαχαρικά. Απέφυγε το κόκκινο κρέας, τα τυριά και το κόκκινο κρασί. Προσοχή στα σιτηρά.

Γλυκά και πικρά λαχανικά όπως η αγκινάρα, τα σπαράγγια και το παντζάρι και τα γαλακτοκομικά όπως τα φρέσκια τυριά είναι κατάλληλα. Επέλεξε γλυκά φρούτα όπως μούρα και καρπούζι.

Kapha (νερό, γη)

Μεγαλύτερη κατασκευή με πλατείς ώμους και γοφούς. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, πεσμένη διάθεση και κατακράτηση υγρών. Μπορεί να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Χρειάζονται να ανεβάζουν τους χτύπους της καρδιάς και να δουλέψουν τους πνεύμονές τους. Ξύπνα νωρίς και πήγαινε έναν ζωηρό περίπατο σε λόφο. Αν θες κάτι στο γυμναστήριο, δοκίμασε το box.

Αν παίρνουν βάρος φταίει κυρίως ότι δεν κινούνται αρκετά και όχι η διατροφή τους.

Ξεκίνα με ζεστό νερό και λεμόνι και λίγο πιπέρι καγιέν, καθώς τα μπαχαρικά είναι ωφέλιμα.

Πιες ένα smoothie με λαχανικά, φρούτα και καρπούς. Τους αρέσουν τα γλυκά και οι υδατάνθρακες, αλλά δεν τους ταιριάζουν γιατί δεν έχουν γρήγορο μεταβολισμό. Οι κρύες, αλμυρές και ξινές τροφές δεν τους ταιριάζουν καθώς τους ερεθίζουν, επίσης.

Προτίμησε κινόα, φαγόπυρο, καλαμπόκι. Ακόμη, το κοτόπουλο και το ψάρι είναι καλή επιλογή, όπως και οι πικάντικες τροφές.

Χρειάζονται παρέα για να αντιμετωπίσουν την εμμηνόπαυση. Να βγουν από το comfort zone τους. Αν ξεκινήσουν, θα δουν αμέσως το σώμα τους να αλλάζει.

bovary.gr

Εναλλακτικά

Γρουσουζιά: Πώς να την αποφύγεις με 5 απλούς τρόπους
Tips για να διώξεις από πάνω σου κακή ενέργεια

Είναι αλήθεια, κάποιοι άνθρωποι βιώνουν περισσότερες αρνητικές εμπειρίες από κάποιους άλλους. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στην έλλειψη θετικής σκέψης είτε στην πεποίθησή τους ότι έλκουν με ευκολία την γρουσουζιά. Το «κακό μάτι», η γλωσσοφαγιά είναι κάποια μόνο από αυτά, στα οποία αποδίδουν την… κακοτυχία τους.

Εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και πιστεύεις πως η λέξη «γκαντεμιά» είναι το δεύτερο όνομά σου, τότε ιδού 5 απλοί τρόποι για να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

«Βούρτσισε» μακριά την κακή τύχη!
Με την χρήση μιας βούρτσας ή ένα πινέλο με φυσικά φτερά, «βουρτσίσου» από το κεφάλι προς τα κάτω. Πέρασε το λαιμό, τα χέρια, τους ώμους, το στήθος και τα πόδια έχοντας στο μυαλό σου την σκέψη πως με αυτήν την κίνηση απομακρύνεις όλη την αρνητική ενέργεια από το σώμα σου.

Χρησιμοποίησε αλάτι
Το αλάτι εξαλείφει την αρνητικότητα και την κακή τύχη. Πριν βγεις έξω, γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξε μέσα 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι.

Εναλλακτικά, βάλε λίγο αλάτι στον αριστερό σου ώμο, προσοχή όμως, όχι στον δεξί, καθώς πιστεύεται ότι φέρνει κακή τύχη.

Εάν νιώθεις την αρνητική ενέργεια μέσα στο σπίτι σου, μπορείς να βάλεις λίγο αλάτι σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου ή κάτω από περβάζι.

Κάνε μια καλή πράξη την ημέρα
Ο πιο εύκολος και αποδοτικός τρόπος για να αλλάξεις την «τύχη» σου είναι να προσφέρεις θετική ενέργεια! Σκέψου μικρά και εύκολα πράγματα που θα χαρίσουν σε κάποιον ένα μεγάλο χαμόγελο και πρόσφερέ τα απλόχερα. Μετά από 10 μέρες θα δεις μεγάλη αλλαγή!

Ο σπασμένος καθρέπτης δεν φέρνει γρουσουζιά
Εάν έσπασες καθρέπτη και σε «στοιχειώνουν» τα 7 χρόνια γρουσουζιάς, μην απελπίζεσαι! Θρυμμάτισε καλά τα σπασμένα κομμάτια και πέταξε τα σε ασφαλές μέρος (σε κάποιο χωράφι), μια ημέρα που θα έχει δυνατό άνεμο.

Δημιούργησε γύρω σου ένα προστατευτικό φως
Το λευκό φως μπορεί να σε προστατέψει όλη μέρα, αρκεί να… ανοίξεις το διακόπτη. Σε στιγμή ηρεμίας, σκέψου πως σε τυλίγει ένα λευκό φως και σε ακολουθεί όπου κι αν πας. Αυτό το φως είναι η ασπίδα σου στην κακοτυχία και στην αρνητική ενέργεια.

.astrology.gr

Εναλλακτικά

Είναι δύσκολο να αφήσεις την αγάπη για τον Δάσκαλο. Μπορεί να αφήσεις τα πάντα, μπορεί να απαρνηθείς ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να απαρνηθείς τον εαυτό σου, αν όμως δεν αφήσεις και αυτό το τελευταίο πράγμα, εκείνη η μικρή προσκόλληση στο Δάσκαλο παραμένει η βάση τού εγώ σου.

Ο Γκωτάμα Βούδδας έχει πει, ΄΄Αν με συναντήσεις στο δρόμο, κόψε μου αμέσως το κεφάλι.΄΄ Μιλά μεταφορικά. Γιατί, όταν διαλογίζεσαι, θα εξαφανιστούν τα πάντα, τελικά όμως θα δεις ότι ο Δάσκαλος βρίσκεται εκεί. Όταν έχει εξαφανιστεί όλος ο κόσμος, βρίσκεται εκεί ο Δάσκαλος. Πρόκειται για την τελευταία σου αγάπη και είναι τόσο ικανοποιητική, σε γεμίζει τόσο πολύ, που θέλεις να μείνεις στην κατάσταση αυτή για πάντα.

Μόνο ο Δάσκαλος μπορεί να πει, ΄΄Δεν είναι αυτός ο στόχος. Ένα βήμα ακόμη: απομάκρυνε και αυτή την προσκόλληση στο Δάσκαλο επίσης, έτσι ώστε να μην έχεις καμιά απολύτως προσκόλληση.΄΄ Με την απόλυτη απουσία προσκόλλησης, εξαφανίζεται το εγώ. Η εξαφάνιση τού εγώ δεν είναι η δική σου εξαφάνιση. Η εξαφάνιση τού εγώ είναι στην πραγματικότητα η εμφάνιση τού εαυτού σου για πρώτη φορά΄ εξαφανίζεται το ψεύτικο και αποκαλύπτεται το αληθινό.

Είναι δύσκολο, πρέπει όμως να το κάνεις να γίνει δυνατό. Δεν είναι αδύνατο, γιατί το έχουν κάνει πολλοί. Και δεν το κάνεις ενάντια στο Δάσκαλο΄ εκπληρώνεις το τελευταίο μήνυμα του Δασκάλου. Αφησε το εγώ να εξαφανιστεί. Θα εξαφανιστεί όμως μόνο όταν δεν υπάρχει καμιά προσκόλληση. Και τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα απολύτως εγώ, υπάρχεις για πρώτη φορά. Θα αισθάνεσαι τότε ευγνωμοσύνη προς τον Δάσκαλο για πάντα, γιατί, αν δεν είχε επιμείνει, θα είχες παραμείνει σε εκείνη την όμορφη κατάσταση. Υπάρχει όμως κάτι πέρα από αυτήν, κάτι περισσότερο΄ και ο Δάσκαλος δεν θέλει να μείνεις κάπου κολλημένος στο δρόμο.

Ο Δάσκαλος θέλει να απελευθερωθείς εντελώς, να απελευθερωθείς από τα πάντα΄ περιλαμβάνεται κι εκείνος στα πάντα αυτά.

osho.com

Εναλλακτικά

6 θετικά οφέλη του θυμιάματος – Η Αρχαία τέχνη καθαρισμού και εξαγνισμού της ενέργειας

Το θυμίαμα είναι μια αρχαία τέχνη που χρησιμοποιούνταν για πολλούς αιώνες για τον καθαρισμό και τον εξαγνισμό της ενέργειας. Αρχικά γινόταν μόνο από τους ιθαγενείς της Αμερικής και αργότερα διαδόθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή η ισχυρή τεχνική αποτελείται από το δέσιμο αποξηραμένων φύλλων φασκόμηλου και το κάψιμο τους «θυμιατίζοντας» τον εαυτό σας και τον χώρο σας με τον καπνό του.


Όποιος το εξασκεί αυτό τακτικά το κάνει λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων του.

Αν σκέφτεστε να το δοκιμάσετε, δείτε τα 6 θετικά οφέλη που παρέχει.

Απομακρύνει την αρνητική ενέργεια
Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική είναι για να ξεφορτωθούν την αρνητική ενέργεια. Από τη στιγμή που τα βότανα που χρησιμοποιούνται θεωρούνται πως προωθούν την θετικότητα και την ευημερία, ο καπνός λέγεται πως απομακρύνει κάθε τοξική ενέργεια. Στην τοξική ενέργεια περιλαμβάνονται επίσης ο θυμός, ο φόβος και η απέχθεια.

Καθαρισμός των αντικειμένων
Δεν μπορούν μόνο οι άνθρωποι να επωφεληθούν από το θυμίαμα αλλά και τα αντικείμενα σας. Πολλοί θυμιατίζουν τα πράγματα τους ώστε να μην διατηρείται σε αυτά η αρνητική ενέργεια. Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό στο σπίτι ή στο διαμέρισμα τους ειδικά όταν μετακομίζουν.

Βελτιώνει την χαλάρωση
Η ζωή μπορεί να γίνει αρκετά αγχωτική για τον καθένα. Δυστυχώς, μερικές φορές δεν έχουμε τον χρόνο για να κάνουμε κάτι χαλαρωτικό. Ευτυχώς, υπάρχει μια πολύ πιο εύκολη τεχνική για να χαλαρώσετε. Το να θυμιατίζετε με φύλλα φασκόμηλου ανακουφίζει το άγχος και σας βοηθά να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας.

Αυξάνει την αίσθηση της ευεξίας
Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο γαλήνιοι με τον εαυτό σας και πιο άνετοι με τους γύρω σας. Λόγω αυτού, μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της προσωπικής ευεξίας και να σας κάνει να νιώσετε πιο ήρεμοι και χαρούμενοι. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει την συγκέντρωση σας ώστε να νιώσετε πιο κινητοποιημένοι.

Βοηθά στην κατάθλιψη

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως το θυμίαμα είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο αισιόδοξοι και ελπιδοφόροι. Αφού καθαρίζει την αρνητική ενέργεια από εσάς και από τον χώρος σας, προωθεί μια αίσθηση ευτυχίας. Αν και ίσως δεν θεραπεύει την κατάθλιψη, σίγουρα βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της.

Καθαρίζει τον αέρα
Τα σύγχρονα μέσα που καθαρίζουν τον αέρα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή στις μέρες μας εξαιτίας των εκπληκτικών ωφελειών που παρέχουν. Ωστόσο, πριν από αυτά υπήρχαν τα αποξηραμένα βότανα. Οι άνθρωποι θυμιάτιζαν για αιώνες για να καθαρίσουν τον αέρα στο σπίτι τους και να απομακρύνουν τις τοξίνες. Μερικοί ακόμα πιστεύουν πως μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια, τα αλλεργιογόνα, την σκόνη, την μόλυνση και την μούχλα.

Αν αποφασίσατε πως θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την πρακτική, ανάψτε τα αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σας και ετοιμαστείτε. Ξεκινήστε με την μπροστινή πόρτα και γυρίστε δεξιόστροφα το σπίτι σας. Ενώ το κάνετε, πείτε φωναχτά θετικά λόγια. Μόλις τελειώσετε με το σπίτι σας, μπορείτε να θυμιατίσετε και τον εαυτό σας για να τελειώσετε το τελετουργικό. Έπειτα, θα δείτε από μόνοι σας τα θετικά αποτελέσματα του.

Μαγεία Τ.

Εναλλακτικά

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι μια μοναδική μέθοδος διαλογισμού. Έφερε επανάσταση στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και δημιουργήθηκε το 1970 από τη Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι και από τότε έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Η Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται στην αφύπνιση της Κουνταλίνι. Η Κουνταλίνι είναι μια ενέργεια που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο. Όταν αυτή η ενέργεια αφυπνιστεί, πραγματοποιείται μια εσωτερική μεταμόρφωση, που χαρίζει στον άνθρωπο σωματική και ψυχική υγεία. 

Όταν συμβεί αυτό, για πρώτη φορά ο άνθρωπος καταφέρνει να βιώσει την πραγματική γιόγκα: την ένωσή του με το πνεύμα και την πανταχού παρούσα ενέργεια.

Τότε εισέρχεται αβίαστα στην κατάσταση της εσωτερικής σιωπής, που είναι η κατάσταση του διαλογισμού, βιώνει το παρόν και σε πλήρη εγρήγορση αισθάνεται απόλυτα χαλαρός και ανανεωμένος.
Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε σε ισορροπία και να αισθανόμαστε πηγαία χαρά και βασίζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό στο προσωπικό βίωμα.

Εναλλακτικά

 

Ένα Παγκόσμια Χρήσιμο Εργαλείο για τον Καθένα

Από τον Γκάρι Κρεγκ (Δημιουργό του EFT)

Η Διαδικασία της Προσωπικής Ηρεμίας δεν είναι απλά ένας τρόπος να «νιώθουμε λίγο περισσότερο ήρεμοι». Αν κατανοηθεί σωστά, αυτή η τεχνική θα μπορούσε να είναι ένα μέσο θεραπείας για κάθε άνθρωπο πάνω στη γη.

Κάθε γιατρός, θεραπευτής, πνευματικός σύμβουλος και προσωπικός προπονητής στον κόσμο θα έπρεπε να τη χρησιμοποιεί σαν βασικό εργαλείο για να βοηθήσει τους άλλους (και τον εαυτό του).

1. Κάντε έναν κατάλογο με όλα τα ενοχλητικά Ειδικά Γεγονότα που μπορείτε να θυμηθείτε. Αν δεν βρείτε τουλάχιστον 50, είτε το κάνετε με μισή καρδιά είτε ζείτε σ’ έναν άλλο πλανήτη. Πολλοί άνθρωποι θα βρουν εκατοντάδες.

2. Καθώς κάνετε τον κατάλογό σας, μπορεί να βρείτε ότι κάποια γεγονότα δεν φαίνεται να σας προκαλούν ενόχληση τώρα. Είναι εντάξει. Παρόλα αυτά βάλτε τα στον κατάλογο. Το γεγονός ότι τα θυμάστε σημαίνει ανάγκη για επίλυση.

3. Δώστε σε κάθε Ειδικό Γεγονός έναν τίτλο σαν να ήταν μια μικρή ταινία και αξιολογήστε την ένταση από 0 έως 10. Χρησιμοποιήστε τα ίδια κριτήρια για το γεγονός, όπως θα κάνατε για την Εξιστόρηση (λίγα λεπτά ή λιγότερο, τουλάχιστον μία κορύφωση, αρχή, τέλος κλπ).

4. Όταν συμπληρώσετε τον κατάλογο, επιλέξτε τα πιο έντονα γεγονότα και χρησιμοποιήστε την Τεχνική Εξιστόρησης στο καθένα μέχρι να γελάτε μαζί του ή «να μην μπορείτε να το σκέφτεστε πια». Παρατηρήστε όλες τις όψεις που μπορεί να προκύψουν και επιμείνετε σε κάθε γεγονός μέχρι να επιλυθούν όλες οι όψεις.

Αν δεν μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο έντασης από 0 έως 10 ενός συγκεκριμένου γεγονότος, τότε υποθέστε ότι το έχετε απωθήσει και εφαρμόστε 10 γύρους του EFT πάνω σ’ αυτό από κάθε γωνία που μπορείτε να σκεφθείτε. Αυτό σας δίνει μια μεγάλη πιθανότητα να το επιλύσετε.

Αφού έχετε αδρανοποιήσει τα πιο έντονα γεγονότα, διαγράψτε τα από τον κατάλογο και κοιτάξτε τα επόμενα πιο έντονα.

5. Εργαστείτε κάθε μέρα τουλάχιστον με ένα Ειδικό Γεγονός … κατά προτίμηση τρία… για 3 μήνες. Θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά την ημέρα. Μ’ αυτό το ρυθμό, θα έχετε επιλύσει 90 έως 270 ειδικά γεγονότα μέσα σε 3 μήνες.

Μετά παρατηρήστε πόσο καλύτερα νιώθει το σώμα σας. Προσέξτε, επίσης, πόσο δυσκολότερα ταράζεστε. Παρατηρήστε πόσο καλύτερες είναι οι σχέσεις σας και ότι πολλά από τα θέματά σας που χρειάζονται θεραπεία φαίνεται να μην υπάρχουν πια. Επανεξετάστε μερικά από αυτά τα Ειδικά Γεγονότα και παρατηρήστε πώς αυτά, που ήταν πριν έντονα συμβάντα, έχουν ξεθωριάσει έως την ανυπαρξία. Παρατηρήστε βελτιώσεις στην πίεση του αίματός σας, στους σφυγμούς σας και την αναπνοή σας.

Προσέξτε συνειδητά αυτά τα πράγματα, επειδή, αν δεν το κάνετε, η ποιότητα της θεραπείας σας θα μοιάζει τόσο αμυδρή που μπορεί να μην την προσέξετε. Μπορεί και να την απορρίψετε λέγοντας, «Καλά, έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα». Αυτό συμβαίνει επανειλημμένα με το EFT και αξίζει να το παρατηρήσουμε.

Στην πραγματικότητα, πριν αρχίσετε τη Διαδικασία Προσωπικής Ηρεμίας, θα ήταν καλή ιδέα να κάνετε έναν κατάλογο με οτιδήποτε σάς ενοχλεί, όπως το κυκλοφοριακό, κάποιος στη δουλειά σας, μια συνήθεια του συντρόφου σας, αϋπνία, θλίψη, μυϊκή ένταση ή οποιοσδήποτε σωματικός πόνος και αξιολογήστε την ένταση όλων αυτών από 0 έως 10.

Μετά πηγαίνετε πίσω και επαναξιολογείτε κάθε θέμα σε τακτικά διαστήματα κατά τη διαδικασία. Υπάρχουν πιθανότητες να επιλύσετε θέματα που ποτέ δεν περιμένατε και αυτό θα σας κάνει να δείτε πιο εύκολα την πρόοδό σας.

6. Αν παίρνετε φάρμακα, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να τα σταματήσετε. Παρακαλώ, κάντε το ΜΟΝΟ μετά από συμβουλή του γιατρού σας.

armonikizoi.com

Εναλλακτικά

Σίγουρα έχετε αισθανθεί τη μεγάλη αύρα τους. Βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με την ίδια την γάτα αλλά και με την οικογένειά και το σπίτι.

Την επόμενη φορά που η γάτα σας θα τριφτεί στα πόδια σας να ξέρετε πως δεν θα θέλει μόνο φαγητό αλλά και να μοιραστεί μαζί σας την μαγεία της. Την αστρική της δύναμη. Αν όμως την διώξετε, τότε η ενέργεια που προσπαθούσε να σας μεταφέρει θα μπλοκαριστεί. Την επόμενη φορά η γάτα δεν θα μοιραστεί μαζί σας την ενέργεια της.

Οι γάτες δεν προστατεύουν το σπίτι μόνο από τα κακά πνεύματα αλλά και από την αρνητική ενέργεια.

Μια γάτα μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη ειδικά όταν μετακομίζετε σε ένα καινούριο μέρος.

Μπορούν οι γάτες να σας προστατεύσουν από τις κακές οντότητες;
Όταν η γάτα αισθανθεί ένα πνεύμα το ακολουθεί για να σιγουρευτεί πως δεν απειλεί την περιοχή της. Αρχικά θα προσπαθήσει να το απομακρύνει.

Αν αυτό δεν δουλέψει θα το παγιδεύσει στο ενεργειακό της πεδίο και θα το οδηγήσει έξω από το σπίτι.

Παρατηρήστε αν η γάτα σας επιστρέφει συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού.

Μπορεί ίσως να κοιτάζει επίμονα κάτι. Αυτό δηλώνει σίγουρα μια κακή παρουσία.

Μπορείτε να την βοηθήσετε να διώξει την κακή οντότητα με ένα τελετουργικό καθαρισμού.

Η αστρική δύναμη της γάτας είναι τόσο ισχυρή που αβίαστα μπορεί να διώξει κάθε αρνητική οντότητα.

Είναι οι γάτες ο πνευματικοί προστάτες του σπιτιού σας;
Η παρουσία της γάτας θα σας προστατέψει από κατάρες και από το κακό μάτι.

Όταν μιλάτε για παράδειγμα με ένα τοξικό άτομο που είναι πιθανό να σας μεταδώσει την αρνητική του ενέργεια η καλύτερη λύση είναι να ακουμπάτε την γάτα σας.

Με το αριστερό χέρι χαϊδέψτε τον λαιμό της και με το δεξί την ουρά της ώστε να είστε σε πλήρη επαφή μαζί της.

Το ενεργειακό σας πεδίο θα ευθυγραμμιστεί με εκείνο της γάτας και θα σας προστατέψει.

Οι γάτες είναι αγωγοί κοσμικής ενέργειας και φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι σας.

Είναι οι γάτες πνευματικοί προστάτες και θεραπευτές;
Οι γάτες είναι σπουδαίοι θεραπευτές. Κάθε γάτα οποιασδήποτε ράτσας και χρώματος μπορεί να σας θεραπεύσει.

Μια από τις μεθόδους θεραπείας είναι απλώς να την χαϊδέψετε, κάτι που απελευθερώνει το ψυχικό και συναισθηματικό άγχος.

Το χρώμα τους και οι ιδιότητές τους:
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις μαγικές ιδιότητες της γάτας τότε πρέπει να ξέρετε πως να την επιλέξετε.

Μπορεί να χρειάζεστε μια με μαύρο τρίχωμα ή με πορτοκαλί.

Μαύρη γάτα

Συνδέεται με την μαγεία και με τις αποκρυφιστικές τέχνες. Σχετίζεται επίσης με την προστασία και την βαθύτερη μαγεία.

Οι μαύρες γάτες απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια και κατέχουν την δική τους σοφία.

Πορτοκαλί γάτα

Έχει την ενέργεια του Γιανγκ. Συμβολίζει την μαγεία, τον πλούτο και την συγκέντρωση.

Μπλε γάτα

Οι μπλε ή γκρίζες γάτες φέρνουν αγάπη, καλή τύχη, ευτυχία και συναισθηματική σταθερότητα. Μπορείτε να αισθανθείτε την γαλήνη μαζί τους.

Λευκή γάτα

Οι λευκές γάτες θεωρούνται καλοί οιωνοί. Φέρουν μια αίσθηση ομορφιάς και θαυμασμού.

Θεραπεύουν, επαναφορτίζουν την ενέργεια και απελευθερώνουν το άγχος. Δημιουργούν επίσης σεληνιακή μαγεία.

Γάτα του Σιάμ

Φέρνει φήμη, επιτυχία και μακροβιότητα. Είναι γνωστή για την μαγεία του ήλιου και την ενέργεια του Γιανγκ.

Γάτα Καλίκο- τρίχρωμες γάτες

Οι Καλίκο είναι τριπλές θεές. Φέρνουν τύχη και στην στεριά και στην θάλασσα. Φέρνουν επίσης ευτυχία και προστατεύουν την οικογένειά από τους κινδύνους.

Δίχρωμες γάτες: γκρι-λευκό, μαύρο-λευκό, πορτοκαλί- λευκό

Φέρουν την ενέργεια της σοφίας, της κατανόησης και της κοινής λογικής. Είναι πολύ φιλικές.

Γάτες Tortoiseshell (Τόρτουασελ)

Είναι συνδεδεμένες με την θεραπεία και την διορατικότητα. Απεικονίζουν την μαγεία της γυναίκας επειδή μόνο οι θηλυκές κληρονομούν αυτό το μοτίβο χρωμάτων.

Γάτες Αβησσυνίας

Αντιπροσωπεύουν την μαγεία του ήλιου και φέρνουν σοφία και χάρη. Σας βοηθούν να κατακτήσετε την σοφία που επέρχεται με τα χρόνια.

Γάτες Τάμπι

Παρέχουν καλή τύχη, φως και ενεργητική συμπεριφορά. Προκαλούν μια ευδιάθετη νοοτροπία ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις.
Μαγεία Τ.

awakengr.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή