Απριλίου 03, 2020

Εναλλακτικά

Ποιός είμαι;  Τι είναι η φιλοσοφία της Vedanta;  Τι είναι το Sat-Chit-Ananda;Γιάννα Γιόγκα
Απόσπασμα: "Λύστε πρώτα το" Ποιος είμαι εγώ; " πρόβλημα. Όλα τα άλλα προβλήματα θα λυθούν αυτομάτως. "
- Σουάμι Σιβανάντα, στο "Sivananda Upanishad"

Η φιλοσοφία της γιόγκα ονομάζεται φιλοσοφία Vedanta . προέρχεται από τη γραφή που ονομάζεται Βέδες. Ο όρος Vedanta προέρχεται από τη ρίζα του Σανσκριτού "Vid" - "να γνωρίζει", και "Anta" που σημαίνει "τέλος".

Έτσι, η Vedanta σημαίνει κυριολεκτικά «το τέλος της γνώσης». Η Φιλοσοφία Βεδάντα αποκαλείται έτσι γιατί εξηγεί τι είναι το τέλος και πώς μπορεί να το επιτύχει.

Είναι μια φιλοσοφία που διδάσκει την ενότητα της ζωής ή την ενότητα της συνείδησης. Είναι η πανέμορφη φιλοσοφία που λέει τολμηρά ότι η ατομική ψυχή είναι η ίδια με την Supreme Soul ή Brahman.

Είναι η μόνη φιλοσοφία που μπορεί να συγκεντρώσει, με βάση έναν κοινό Εα σε όλους, διαφορετικά είδη θρησκειών, πολιτισμών, φυλών και προσωπικοτήτων.

Αυτή η γνώση μας δίνεται από τους Rishis, οι οποίοι ήταν διαφωτισμένοι σοφοί που είχαν αποκτήσει το υψηλότερο επίπεδο γνώσης. Ο Rishis δίδαξε ότι η φύση του Atma ή του Εαυτού είναι Sat Chit Ananda .

Το φως αντιπροσωπεύει τη Γνώση που απομακρύνει το σκοτάδι ή την πνευματική άγνοια.

Αγγίζοντας τον αντίχειρα και το δείκτη μαζί δημιουργεί μια θέση mudra ή χεριού που βοηθά τη γνώση να ρέει.

Σατ Τσιτ Ανάντα
Σάβ
Σάβ σημαίνει απόλυτη ύπαρξη. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε η αθάνατη ψυχή και δεν έχουμε γεννηθεί ποτέ και ποτέ δεν πεθαίνουμε. Το σώμα μας είναι να επεξεργαστούμε το κάρμα και είναι προσωρινό.

Η ιδέα είναι πάντα να θυμόμαστε ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση του εαυτού μας που είναι πέρα ​​από το σώμα μας και τις σχέσεις του και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας (οι σχέσεις που συνδέονται με το σώμα είναι πατέρας, μητέρα, συγγενείς, μέλη της οικογένειας που σχετίζονται μόνο με συγκεκριμένο σώμα και καρμά της ζωής αυτής ...

Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα καθήκοντά του, αλλά γνωρίζει ταυτόχρονα ότι στο παρελθόν είχαμε αμέτρητους πατέρες, μητέρες, συζύγους και συζύγους. Επίσης, παραμείνετε αποσπασμένοι όταν το σώμα γερνάει, πάσχει, και τελικά πεθαίνει).

Θυμηθείτε πάντα τον αθάνατο Εαυτό και απομακρύνεστε από το σώμα και μη φοβούμενος το θάνατο .

Παιδάκι
Chit σημαίνει απόλυτη γνώση. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ο εαυτός όλων. γνωρίζουμε τα πάντα γιατί είμαστε η συνειδητότητα όλων . Είμαστε μάρτυρας ή παρατηρητής όλων των μεταβαλλόμενων φαινομένων, όλων των μεταβαλλόμενων ονομάτων και μορφών.

Πάρτε την αναλογία της οθόνης που παραμένει η ίδια, ενώ οι διαφορετικές ταινίες παίζουν σε αυτό, ή του ηθοποιού που παραμένει η ίδια, παρά όλους τους διαφορετικούς ρόλους που παίζει.

Η γνώση, σύμφωνα με τη γιόγκα, δεν είναι μόνο πνευματική ή ακαδημαϊκή, αλλά είναι αυτογνωσία που προέρχεται από την εμπειρία της Αλήθειας.

Η γιόγκα είναι μια επιστημονική μέθοδος για να βρούμε την Αλήθεια.

Ανάντα
Η Ανάντα σημαίνει απόλυτη ευδαιμονία. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεινά μας είναι ψευδή.

Είναι σαν όταν μια τίγρη σας κυνηγάει σε ένα όνειρο, και παίρνετε πολύ φοβισμένοι. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να ξεφύγετε από την τίγρη είναι να ξυπνήσετε.

Αυτός ο κόσμος για γιόγκι είναι ακριβώς όπως ένα όνειρο, και ενώ είναι σχετικά πραγματικός, είναι μόνο πραγματικός όσο κοιμάσαι. Όταν ξυπνάς, το όνειρο έχει φύγει.

Ο Διαφωτισμός είναι παρόμοιος με την κατάσταση της αφύπνισης, και βλέποντας τα πράγματα όπως είναι. Είμαστε τόσο φοβισμένοι από τόσα πράγματα επειδή πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά.

Είναι σαν την αναλογία του να σκεφτείτε ένα σχοινί για ένα φίδι. Ένα πρόσωπο που περπατάει στο σκοτάδι σκέφτεται ότι έχει βγάλει ένα φίδι, και φοβάται και αρχίζει να τρέχει. έχει σχεδόν καρδιακή προσβολή. Αλλά, με το φως, συνειδητοποιούμε ότι είναι ένα λάθος. ήταν απλά σχοινί.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε φίδι. Το φίδι είναι μόνο στο μυαλό του. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν φίλοι ή εχθροί. είναι μόνο στο μυαλό σας.

Το ίδιο πρόσωπο που αγαπάς γρήγορα γίνεται ο εχθρός σας όταν αλλάζετε γνώμη.

Επιθυμείτε κάτι και αυτό το πράγμα φαίνεται πολύ καλό, αλλά όταν την κατέχετε, η ψευδαίσθηση έχει φύγει. Στη συνέχεια κυνηγάτε μετά από κάτι άλλο.

https://sivanandayogafarm.org/

Εναλλακτικά

Σε αυτή τη συζήτηση, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε, στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιδημίας, πώς ο φόβος και το άγχος δημιουργούν καταστροφή και απομακρύνουν την ευημερία και την ψυχική υγεία σας και πώς η πίστη είναι τόσο σημαντική για την εξάλειψη του φόβου.

Θα εξετάσουμε το ερώτημα βήμα προς βήμα σε 4 σημεία λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη πρόληψης της νόσου λόγω του κακού ανοσοποιητικού συστήματος που επηρεάζεται από αρνητικά συναισθήματα και της ανάγκης θεραπείας συναισθηματικά για να θεραπευτεί σωματικά.

Πρώτα πρέπει να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του FEAR, STRESS και ANXIETY.
Ποιες είναι οι αιτίες του φόβου;
Ορισμένες μέθοδοι γιόγκικ για την αντιμετώπιση του φόβου.
Καλλιεργώντας την πίστη για να διαλύσει το φόβο και το άγχος.

Τι είναι ο φόβος;
Ο φόβος είναι ένα πολύ ισχυρό πρωτόγονο συναίσθημα , παρόν σε ζώα, καθώς εξυπηρετεί έναν πολύ βασικό σκοπό: Βοηθά μας να επιβιώσουμε. Βρίσκεται στο επίκεντρο της ανταπόκρισης στο άγχος μας: πάλη, πτήση ή πάγωμα.

Πράγματα που μας φαίνονται άγνωστα ή καταστάσεις πέρα ​​από την άμεση κατανόηση μας, μας προκαλούν φόβο. Ο φόβος δημιουργεί τη φαντασία του σκότους, της πτώσης και της παραμόρφωσης του νου. Ο φόβος επομένως βασίζεται σε μη πραγματικότητα.

Όταν φοβόμαστε, παραλύουμε και χάνουμε τις ικανότητές μας. Παγώνουμε, αδυνατούμε να κάνουμε τίποτα για να λύσουμε το πρόβλημά μας.

Ο φόβος είναι δύο ειδών, ο κανονικός φόβος και ο φανταστικός φόβος .

Σύμφωνα με τον Σουάμι Σιβανάντα, το ποσοστό του κανονικού φόβου θα είναι μόνο πέντε τοις εκατό, ενώ ο φανταστικός φόβος θα φτάσει σε ενενήντα πέντε τοις εκατό . Ο κανονικός φόβος είναι υγιής. Ανοίγει το δρόμο για την πρόοδο κάποιου. διατηρεί τη ζωή. Έτσι, στο πλαίσιο της πιθανής λοίμωξης από τον ιό, πλένουμε τα χέρια μας, καθαρίζουμε τα κιγκλιδώματα μας, παραμένουμε και αποφεύγουμε την κοινωνικοποίηση κ.λπ.

Ο φανταστικός φόβος προκαλεί ασθένειες, καθώς εξαντλεί όλη την ενέργεια και προκαλεί ανησυχία, δυσφορία και δυσαρμονία κλπ. Παραδείγματα φανταστικού φόβου: Ίσως να φοβάσαι ότι θα μολυνθείς και δεν υπάρχει θεραπεία, ίσως να φοβάσαι ότι η επιχείρησή σου θα καταρρεύσει και θα χάσετε τη δουλειά σας καθώς οι εταιρείες μειώνουν τον εαυτό τους, τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να μελετήσουν, η διαμονή του συζύγου σας στο σπίτι θα οδηγήσει σε αλλαγή της δυναμικής σχέσης που προκαλεί απογοήτευση και διαζύγιο κλπ.

Κάποιες συμπεριφορές εξαιτίας του φόβου και του πανικού:

συσσώρευση,
την απομόνωση, το μίσος των άλλων, την κατηγορηματική στάση
ντροπή και ενοχή
κατάθλιψη
σταθερή ένταση, υπερ-επαγρύπνηση
εθισμούς, πίνετε τη λύπη μας μακριά.
"Απολαύστε τη ζωή ενώ μπορείτε ακόμα"
" Δε με νοιάζει! "
Τι είναι το άγχος;
Το άγχος είναι η αιτία πολλών μορφών ασθενειών, ιδιαίτερα του χρόνιου στρες. Έχουμε μια ενσωματωμένη αντίδραση στρες στο νευρικό μας σύστημα με τη μορφή του μηχανισμού μάχης ή πτήσης σε απάντηση σε καταστάσεις κινδύνου για την επιβίωσή μας. Ωστόσο, η ανταπόκρισή μας στο στρες μπορεί να μην είναι επαρκής. Θυμηθείτε ότι το άγχος είναι υποκειμενικό και μπορεί να αλλάξει μόλις αποκτηθεί η κατανόηση των αιτιών του στρες μας.

5 ΑΙΤΙΕΣ ΣΤΡΑΣ:

Χαμηλή πρανα: Αναφερθείτε στην προηγούμενη συζήτησή μας σχετικά με τη σχέση μεταξύ χαμηλής πράνας και αρνητικών σκέψεων. Μπορούμε να μετριάσουμε το στρες μας αυξάνοντας την πρακτική μέσω της πρακτικής γιόγκα και θετικού τρόπου ζωής.
Αρνητικά συναισθήματα: Όχι μόνο ο φόβος και το άγχος, αλλά και ο θυμός, που προέρχεται από προσδοκίες και επιθυμίες ανεκπλήρωτες, μπορεί να δημιουργήσει άγχος. Η θλίψη είναι ένα άλλο αρνητικό συναίσθημα που προκαλεί άγχος.
Έλλειψη προσαρμοστικότητας: Αν αναπτύξουμε την ευελιξία στο μυαλό και τη συμπεριφορά, βοηθάει στην αντιμετώπιση της αιτίας του στρες μας.
Υπαρξιακή ανησυχία: Ο επικείμενος κίνδυνος της επιδημίας του ιού μπορεί να προκαλέσει το θεμελιώδες άγχος της ύπαρξής μας, το οποίο μπορεί να μετριαστεί μόνο από μια ευρύτερη εικόνα για τη ζωή και το θάνατο και την αίσθηση του νόηματός μας.
Karma: Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά να θέσουμε την ερώτηση γιατί και πρέπει να δεχτούμε το συλλογικό μας κάρμα αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση πανδημίας δεν εξοικονομεί κανένα σημείο στη γη. Πρέπει να σκεφτούμε τις συλλογικές ευθύνες μας.
Εν ολίγοις, για να οικοδομήσουμε την αντοχή στο στρες , πρέπει να αυξήσουμε την prana να ξοδέψουμε λιγότερα prana, να μετατρέψουμε αρνητικά συναισθήματα σε θετικά, να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις, να έχουμε περισσότερη πίστη να αντιμετωπίσουμε το υπαρξιακό άγχος μας και να καταλάβουμε το συλλογικό και ατομικό μας κάρμα.

Τι είναι το Άγχος;
Η διαταραχή της ζωής μπορεί να προκαλέσει άγχος. Το άγχος είναι ακόμα χειρότερο από το φόβο, γιατί αντίθετα από τον φόβο, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την πηγή του. Το άγχος είναι φόβος που δεν έχει όνομα. Με άγχος, δεν υπάρχει δημιουργικότητα, καμία παραγωγικότητα, είμαστε καταθλιπτικοί και τα μυαλά μας χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται καθαρά. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα όπως ο φόβος είναι ένα συναίσθημα. Συνήθως συνδέεται με την αυτόνομη υπερπαρασιτική και προσεκτική υπερδραστηριότητα, στην οποία τα εσωτερικά και εξωτερικά περιβάλλοντα παρακολουθούνται έντονα για πληροφορίες σχετικές με το αίσθημα απειλής.

Αποτελεί έκφραση της μάχης που συντηρεί τη ζωή ή της απόκρισης στην πτήση και είναι ένας ουσιαστικός βιολογικός μηχανισμός για την παρακίνηση του οργανισμού για δράση ενάντια στον κίνδυνο. Μας προετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε ποικίλες και δύσκολες καταστάσεις ζωής. Είναι η αντίδραση στην αντίληψη ενός εξωτερικού ή εσωτερικού κινδύνου. Κάτω από το άγχος του άγχους, μπορεί να δυσκολευτείτε να διατηρήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να αισθάνεστε ανήσυχοι για την πρόκληση καταστροφής ή καταστροφής, κάτι που μπορεί να σας προσβάλει κάποτε στο μέλλον. Οι γονείς και οι σύζυγοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παιδιά ή οι σύζυγοι ενδέχεται να υποστούν ένταση, ενοχή, άγχος, άγχος, νευρικότητα και ανησυχία.

Μπορεί να επαναλάβουν το άγχος του χωρισμού που υπέστησαν κατά την παιδική ηλικία. Γενικά, προσπαθήστε να αφήσετε χώρο, να είστε διαθέσιμοι αλλά λιγότερο απαιτητικοί και τελειοποιητικοί, παραμείνετε ήρεμοι και ενθουσιώδεις, αντί να απαντήσετε με περισσότερη ένταση και προβαλλόμενο φόβο. Αυτό προκαλεί ανησυχίες αν αυτό το συναίσθημα επηρεάζει την καθημερινή σας καθημερινή δραστηριότητα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα στην καθημερινή ζωή και να προσαρμοστείτε στην κατάσταση. Η τακτική, το πρόγραμμα, η κανονικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, η καθημερινή πειθαρχία εξυπηρετεί όλους για να αντιμετωπίσει το άγχος.

Γνωρίζετε ότι αυτό που τονίζει μπορεί να μην είναι αυτό που τονίζει τον σύζυγό σας ή τα παιδιά σας. Γνωρίζετε ότι το άγχος είναι δύσκολο να αποτυπωθεί. Μπορεί να προκαλέσει ασαφή συναισθήματα δυσφορίας που προέρχονται από ποικίλες συνεχείς σκέψεις συνδυασμένες μεταξύ τους. Αυτό το αίσθημα δυσφορίας δημιουργεί μια ανήσυχη διάθεση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την υποκείμενη αιτία. Όλοι μπορούν να υπομείνουν ένα ορισμένο επίπεδο ανησυχίας, αλλά σημειώστε ότι αυτό το όριο είναι διαφορετικό για κάθε άτομο. Αυτό προκαλεί ανησυχίες αν αυτό το συναίσθημα επηρεάζει την καθημερινή σας καθημερινή δραστηριότητα.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα στην καθημερινή ζωή και να προσαρμοστείτε στην κατάσταση. Η τακτική, το πρόγραμμα, η κανονικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, η καθημερινή πειθαρχία εξυπηρετεί όλους για να αντιμετωπίσει το άγχος. Γνωρίζετε ότι αυτό που τονίζει μπορεί να μην είναι αυτό που τονίζει τον σύζυγό σας ή τα παιδιά σας. Γνωρίζετε ότι το άγχος είναι δύσκολο να αποτυπωθεί. Μπορεί να προκαλέσει ασαφή συναισθήματα δυσφορίας που προέρχονται από ποικίλες συνεχείς σκέψεις συνδυασμένες μεταξύ τους. Αυτό το αίσθημα δυσφορίας δημιουργεί μια ανήσυχη διάθεση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την υποκείμενη αιτία. Όλοι μπορούν να υπομείνουν ένα ορισμένο επίπεδο ανησυχίας, αλλά σημειώστε ότι αυτό το όριο είναι διαφορετικό για κάθε άτομο.  

Η επικείμενη ξαφνική άνοδος της επιδημικής επίθεσης, ενώ η καθημερινή σας ρουτίνα έχει αλλάξει και ο ιστός της κοινωνίας που σας περιβάλλει αλλάζει δραστικά, κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν από μειωμένη συγκέντρωση και με όλη τους την ώρα στα χέρια τους, οι άνθρωποι που μένουν στο σπίτι μπορεί να δυσκολεύονται να εκτελέσετε ακόμη και απλές εργασίες ρουτίνας.

Το άγχος μπορεί να είναι μη συγκεκριμένο και να προκύπτει αυθόρμητα χωρίς εμφανή σχέση με οποιοδήποτε προφανές συμβάν. Αυτός ο τύπος άγχους γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένος στην καθημερινή ζωή του ενός πάσχοντος, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικά και σωματικά συμπτώματα. Αυτό το μη ειδικό και υπερβολικό άγχος είναι παθολογικό και πρέπει να βοηθηθεί με τις τεχνικές γιόγκα και χαλάρωσης.

Αναζητήστε τα συμπτώματα της συμπεριφοράς αποφυγής. Προσέξτε για αυτή τη συμπεριφορά αποφυγής. Επίσης, να γνωρίζουν την πρακτική της αποστολής θερμών καθησυχαστικών λέξεων, να εξηγούν στην οικογένεια και τους φίλους την έννοια της «κοινωνικής αποστασιοποίησης», να είναι ευαίσθητες στα παιδιά να το αντιλαμβάνονται ως απόρριψη και να διατηρούν την οικογένειά τους σε θετικές κοινοτικές δραστηριότητες ενώ βρίσκονται σε καραντίνα.

Συμπτώματα διαταραχής άγχους

Η υπερβολική ανησυχία ή ανησυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να μετατραπεί σε διαταραχή άγχους, που περιλαμβάνει ανησυχία για πιθανή δυστυχία στο παιδί του (που δεν κινδυνεύει) και ανησυχία για τα οικονομικά (για κανένα λόγο). Σε παιδιά και εφήβους, αυτό μπορεί να πάρει τη μορφή άγχους και ανησυχίας για ακαδημαϊκές, αθλητικές και κοινωνικές επιδόσεις. Όταν το άτομο είναι ανήσυχο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις κινητικής έντασης, αυτόνομη υπερκινητικότητα (μυϊκοί πόνοι ή πόνος, ανησυχία και εύκολη κόπωση, δύσπνοια, αίσθημα παλμών, εφίδρωση, ξηροστομία, ζάλη, ναυτία, διάρροια, συχνουρία). Άλλα συμπτώματα είναι τα συμπτώματα της επαγρύπνησης ή της σάρωσης, συμπεριλαμβανομένης της αίσθησης στην άκρη, της υπερβολικής απόκρισης τρόμου, της δυσκολίας συγκέντρωσης ή του μυαλού εξαιτίας του άγχους, του πτώματος ή της ύπαρξης ύπνου και της ευερεθιστότητας.

Συμπτώματα κρίσεων πανικού

Τα συμπτώματα διαρκούν μερικά λεπτά. Η αναπνοή, ο έντονος τρόμος, η δύσπνοια, η ζάλη ή ο ίλιγγος, το αίσθημα αίσθησης, οι αίσθημα παλμών, ο εφίδρωση, η κοιλιακή δυσφορία, ο μούδιασμα, η δυσφορία στο στήθος και ο φόβος να τρελαθεί μπορούν να προκληθούν από καταστάσεις που βρίσκονται έξω από το σπίτι, να στέκεται στη γραμμή ή να ταξιδεύει σε ένα όχημα.

Συμπτώματα της ψυχαναγκαστικής ψυχαναγκαστικής διαταραχής

Οι εμμονές είναι επίμονες ιδέες, σκέψεις, παρορμήσεις ή εικόνες που είναι έμπειροι ως παρεμβατικοί, δυσάρεστες και άσκοπες. Οι καταναγκασμοί είναι επαναλαμβανόμενες, σκόπιμες και σκόπιμες συμπεριφορές που εκτελούνται ως απάντηση ή ανακούφιση από μια ένταση. Παράδειγμα: πλύσιμο στο χέρι, μέτρηση, έλεγχος και αγγίξη.

Αιτίες του φόβου
Από τη σκοπιά της κλασσικής φιλοσοφίας της γιόγκα, η αιτία του φόβου είναι η προσκόλληση, η συμπερίληψή μας στα απατηλά πράγματα και τις πεποιθήσεις. Όντας συνδεδεμένοι σημαίνει ότι είμαστε κολλημένοι ή μπλοκαρισμένοι. Ο φόβος είναι το αντίθετο της αφήγησης.

Η πρώτη αιτία φόβου είναι η προσκόλληση στο σώμα και ο επακόλουθος φόβος του θανάτου.

Η φύση των ψευδαισθήσεων μας δημιουργεί φόβους. Υπάρχουν δύο κλασικές αναλογίες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη φύση των ψευδαισθήσεων μας. Το πρώτο ονομάζεται "Φίδι και σχοινί". Ένας άνθρωπος περπατά στο σκοτάδι και βλέπει ένα φίδι στο μονοπάτι. Είναι φοβισμένος και αμέσως τρέχει και παίρνει το φίλο του που έχει μια λάμπα. Όταν λάμπουν το φως στο φίδι, βλέπει κανείς για το τι είναι, ένα σχοινί.

Όταν αντιδράμε σε καταστάσεις με φόβο, λειτουργούμε από μια περιορισμένη συνείδηση. Έχουμε ξεχάσει ότι ο ήλιος λάμπει πέρα ​​από τα σύννεφα. Ωστόσο, τα σύννεφα του φόβου αποκρύπτουν το φως του ήλιου. Πρέπει να έχουμε στ aith να αναζητήσει τον ήλιο, όταν ο νους βιώνει σκοτάδι. Είτε πρόκειται για συγκεκριμένο φόβο είτε για γενικό άγχος, πρέπει να καλλιεργούμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις αυταπάτες μας και να είμαστε όλοι που είμαστε πραγματικά. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να αφαιρέσουμε τις λανθασμένες πεποιθήσεις και τις αναγνωρίσεις μας, τη σκέψη μας ότι είμαστε ένα συγκεκριμένο πράγμα, όταν όλες αυτές οι πεποιθήσεις και ταυτοποιήσεις είναι απλά συνημμένες και όχι εκείνη που πραγματικά είμαστε, η αιώνια ισχυρή παρουσία μέσα.

Μηχανισμός φόβου
Ο φόβος τροφοδοτεί προηγούμενες εμπειρίες που δεν έχουν ανεξάρτητη πραγματικότητα στο παρόν. Μέσω της υπέρθεσης δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Προσθέτουμε τις έννοιές μας, τις ιδέες και τις συνθήκες μας σε ανθρώπους, καταστάσεις και αντικείμενα. Η πρακτική μας είναι να ξεχωρίσουμε από αυτές τις αυταπάτες και να συνειδητοποιήσουμε την αληθινή φύση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, της δικής μας ΑΥΤΗΣ. Ο φόβος και η ανησυχία μας κάνουν να νιώθουμε συντριπτική ή περιορισμένη. Ως αποτέλεσμα, αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ως θύμα. Έχουμε γίνει αδύνατο να εκφράσουμε τις δυνατότητές μας. Θυμηθείτε την ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ. Στο Τώρα μπορούμε να βιώσουμε την ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ.

Συχνά οι χρόνοι μας συνδέονται με ιδέες για τον εαυτό μας, τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω μας. Συνδέουμε τα πράγματα όπως ήταν .

Πρέπει να σκεφτούμε και να σκεφτόμαστε, διότι με τον τρόπο αυτό επιστρέφουμε στο παρόν, νιώθουμε δυνατά στο παρόν, γίνουμε δημιουργικοί στο παρόν. Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε να ξεχάσουμε τις ιδέες μας πώς πρέπει να είναι τα πράγματα και είμαστε έτοιμοι για θετικές και δημιουργικές αλλαγές:

Αλλαγή του τρόπου ζωής μας (τάξη on line, εργασία στο σπίτι)
Αλλάξτε τον τρόπο που τρώμε (απλούστερο φαγητό, το δικό μας μαγείρεμα)
Αλλάξτε τον τρόπο κοινωνικοποίησης (διαβάστε τα βιβλία αντί να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο, χαλαρώστε στη φύση).
Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε πνευματικές πρακτικές (περισσότερα μάντρα, περισσότερες προσευχές, περισσότερος διαλογισμός)

Κλασικές μέθοδοι γιόγκικ για την αντιμετώπιση των φόβων
Εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία σας, μπορείτε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες 4 κλασσικές μεθόδους, χωριστά ή μαζί. Προσπαθήστε να δείτε ποιο από τα δύο σας ταιριάζει περισσότερο αυτή τη στιγμή.

Α. Μέθοδοι Κάρμας Γιόγκα (ενεργό πρακτικό ταμπεραμέντο): Σκεφτείτε πώς να βοηθήσετε τους άλλους σε αυτήν την κατάσταση. Αποφύγετε να σκέπτεστε μόνο για τον εαυτό σας. Αυτό θα ανοίξει την καρδιά σας και θα ανακουφίσει το άγχος που προέρχεται από την προσκόλληση.

Β. Μέθοδοι Μπάκτι Γιόγκα (συναισθηματική ιδιοσυγκρασία) : Παραδοθείτε στο Θεϊκό σχέδιο. Εμπιστευθείτε ότι όλα θα είναι καλά. Μάθετε να χαλαρώσετε. Μεταμορφώστε το φόβο στην πίστη. Θα μιλήσουμε για αυτό περισσότερο στο τέλος.

Οι μέθοδοι της Raja Yoga και της Hatha Yoga (αναλυτικό ταμπεραμέντο, άνθρωποι που έχουν ήδη μια πρακτική της Hatha Yoga)

Βελτιώστε την ευαισθητοποίηση του σώματος αναπνοής με ρυθμικές αναπνευστικές ασκήσεις και πραναγιάμα. Σιγά-σιγά, κάνετε γιόγκα αποκατάστασης.

Αύξηση και εξισορρόπηση της ροής της πράνας για μεγαλύτερη αντοχή σε ενέργεια και στρες. Ισορροπίστε τις δραστηριότητες του δεξιού και του αριστερού εγκεφάλου. Αυτό είναι το κλειδί. Μια άλλη τάξη στο prana είναι επερχόμενη.
Βελτιώστε την ψυχική και συναισθηματική ισορροπία με τη ρύθμιση της αναπνοής, των κινήσεων και της συγκέντρωσης του νου. Η συνειδητοποίηση είναι σημαντική, όχι για να εξαναγκαστεί.

Αυξήστε την ojas, την ενέργεια της τροφής, της ασυλίας που προέρχεται από την βαθιά καρδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βελτιώσει την ποιότητα των τροφίμων, όχι την ποσότητα (νευρικό φαγητό). Επίσης, μπορείτε να αυξήσετε την πνευματική σας στάση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης. Αυτό το λεπτό Ojas θα αυξήσει την ικανοποίηση σας, την ευγνωμοσύνη και τη χαλάρωση.
Αυξήστε την ηρεμία, μειώστε το φόβο

Χρησιμοποιήστε στηρίγματα (κουβέρτες, μαξιλάρια) κατά την άσκηση γιόγκα ή όταν χαλαρώνετε για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ασφάλειας, ζεστασιάς, ησυχίας και υποστήριξης ώστε εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας ή οι μαθητές σας να αισθάνονται ασφαλείς να αποφύγουν τις άμυνες να ηρεμήσει τις αισθήσεις και το μυαλό.

Κάνετε μόνο άνετες στάσεις.
Ζήστε τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική χαλάρωση. Αυξήστε τη σωστή στάση για ζωή - απόσπαση.
Βιώστε τη σύνδεση με τον εαυτό σας και τους άλλους μέσα από βαθιά χαλάρωση, αργή βαθιά εκπνοή. Αποσπάσματα από το σώμα, το μυαλό και τα συναισθήματα.
Οι δάσκαλοι πρέπει να είναι ευγενικοί, ενθαρρυντικοί και χαλαροί. Το ίδιο ισχύει και για τις κατευθυντήριες οδηγίες γιόγκα σχετικά με τον τραυματισμό.

Οι μέθοδοι της Γιάννα Γιόγκα (για πνευματικό φιλοσοφικό ταμπεραμέντο): Θυμηθείτε τον αληθινό Εαυτό, τον Άτμαν, την Ψυχή που δεν επηρεάζεται από ασθένειες και διαχωρισμό. Αναθέστε τον Υγιή Εαυτό σας. Κάνετε το Self-inquiry, δεν είστε το σώμα ή το μυαλό. Αφαιρέστε τα πέπλα του φόβου ασκώντας τη σκέψη και τις διακρίσεις σας και με την απόσπαση.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ;
Πρέπει να καλλιεργήσουμε την πίστη, η οποία θα αντικαταστήσει τη Γνώση και θα μας βοηθήσει να είμαστε ήρεμοι μπροστά σε καταστροφές ή ασθένειες. Πρέπει όχι μόνο να αναζωπυρώσουμε την πίστη μας, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους να αναπτύξουν πίστη.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ : Πρέπει να καλλιεργήσουμε τους 3 τύπους πίστης:
1. Πίστη στο ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ (επανασυνδεθείτε με τον ίδιο τον πυρήνα του ONE): Η αυτοπεποίθηση, η οποία μπορεί να είναι η ίδια με την πίστη στον Εαυτό του, σημαίνει ότι πρέπει να βασιζόμαστε στην εσωτερική μας δύναμη, που κατοικεί μέσα μας σε αντίθεση με την εξάρτηση από έναν εαυτό εαυτό.

Ο φόβος υπάρχει όταν δεν γνωρίζουμε την Αλήθεια για τον Εαυτό (τον Άτμαν). Μέχρι να έχουμε τέτοια γνώση του Εαυτού από τη δική μας άμεση εμπειρία, πρέπει να βασιζόμαστε στην πίστη, προκειμένου να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Τελικά η πίστη αντικαθίσταται από την άμεση εμπειρία του Εαυτού.

Η Αλήθεια ή η Γνώση μπορούν να γίνουν διαισθητικά, ακόμα κι αν δεν έχουμε ένα όνομα γι 'αυτό. 

Η αλήθεια που μας απαλλάσσει από όλους τους φόβους, κατοικεί μέσα μας, αλλά είναι ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για να το βρούμε. Ωστόσο, πρέπει να αρχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το ταξίδι με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Δεν έχουμε την εμπειρία στην αρχή, καθώς δεν έχουμε πραγματικά μια ιδέα να κοιτάξουμε όταν προσπαθούμε να κοιτάξουμε μέσα. Σε αυτό το ταξίδι η πίστη μας κρατάει να πηγαίνουμε.

2. Πίστη στη ΦΥΣΗ και την ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ (δηλαδή συνεργασία με τους Φυσικούς Νόμους για υγιή διαβίωση και βελτίωση της ασυλίας). Διαλογισμός, μετατόπιση της συνείδησης από το παρελθόν στο παρόν. Προσπαθήστε να δείτε μια μεγαλύτερη εικόνα και να διοχετεύσετε τα συναισθήματα σε αφοσίωση και το θάρρος να αντιμετωπίσετε τις αυταπάτες μας. Η πίστη στο Θεό πηγάζει από μια εσωτερική αίσθηση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από εσένα, ένα υπέρτατο ον που εμπεριέχει το ουσιαστικό πνεύμα του καθενός. Όταν κάποιος είναι εμπλουτισμένος με πίστη, κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει τη χάρη του Θεού που λειτουργεί σε όλα τα πράγματα. Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης για να αποκαλύψουμε την αλήθεια για ποιον είναι ότι είμαστε, ένα ταξίδι που καθοδηγείται από την πίστη. Μπορούμε να σκεφτούμε την πίστη ως τη γέφυρα που μας μεταφέρει από μια εμπειρία χάριτος στο επόμενο.

3. Πίστη στις διδασκαλίες και τις πρακτικές. Οι ιερές διδασκαλίες λένε ότι είστε σαν το Shining Sun που δεν επηρεάζεται από φόβους και ασθένειες.

Υπάρχουν μέρες που τα σύννεφα γεμίζουν τον ουρανό και δεν μπορούμε να δούμε τον ήλιο. Αλλά ξέρετε ότι ο Ήλιος είναι εκεί. Για να ανακτήσουμε το όραμα του Εσωτερικού ήλιου, πρέπει να μάθουμε να ξεκαθαρίσουμε τις ακαθαρσίες του νου με την τήρηση των Νυάμα

1. ηθικές κατευθυντήριες οδηγίες συμπεριφοράς για τον καθαρισμό: Πρακτική της ασάν, πραναγιάμα, για παράδειγμα)

2. ικανοποίηση )

3. λιτότητα (απόρριψη, πειθαρχία, αντοχή, απλή ζωή)

4. αυτο-μελέτη (ενδοσκόπηση) και

5. αυτο-παράδοση.

Η αυτο-παράδοση σημαίνει αποδοχή του τι είναι. αφήνοντας να φύγει και να αφήσει το Θεό να επικρατήσει. Ας είναι. Να φέρει τις συνέπειες των προηγούμενων ενεργειών που έρχονται στο παρόν. Έχετε πίστη ότι τελικά όλα θα περάσουν. Πρέπει επίσης να ασκήσουμε την αντοχή και να γνωρίζουμε ότι το ταξίδι δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί. Η πρόκληση του διαρκούς κάρμα είναι να μάθουμε να μην αντιδράσουμε ή να αντιδράσουμε. Συγχωρώ και ξεχνώ.

Οδηγίες για το τι δεν πρέπει να κάνετε:
1) Αποφύγετε την αρνητική εταιρεία με όσους πιστεύουν σε λάθος πράγματα. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να σκοτώσετε την πίστη σας και να αυξήσετε τον φόβο σας. Ως εκ τούτου, αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους. Αυτό περιλαμβάνει τα μέσα ενημέρωσης ως αρνητική εταιρεία, καθώς και ιστοσελίδες κουτσομπολιά στο Διαδίκτυο.

2) Ακολουθώντας το Yamas: Πρακτική υπομονή με τον Εαυτό και τους άλλους. Μην είστε θυμωμένος ή βίαιος . Δεν λένε ψέματα. Μην κλέβεις. Προσπαθήστε να γυρίσετε προς τα μέσα πέρα ​​από τις αισθήσεις. Αφήστε την άπληστη τάση μας. Ζήστε μια απλή ζωή. Όσο περισσότερο εξαρτάται από τα υλικά αντικείμενα, τόσο περισσότερο ο φόβος θα έχει κάποιος.

Όλα είναι μια δοκιμασία της πίστης: έχουμε την επιλογή να σπειροειδής κάτω ή spiral up. Πρέπει να μάθουμε πώς να ξεπεράσουμε τις αμφιβολίες και τους φόβους, πώς να ανανεώσουμε την πίστη μας και να μην χάσουμε την πίστη, που μας κάνει αδύναμους και να κινηθούμε προς λάθος κατεύθυνση.

Συχνά η ασθένεια φέρνει αμφιβολία και ενοχή , αισθήματα απόρριψης, έλλειψης αυτοπεποίθησης ή απώλειας πίστης. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι κάθε πίστη θα μας κάνει να αισθανόμαστε ισχυροί, ακόμη και όταν έχουμε πίστη στο λάθος πράγμα . Επομένως, μπορεί να έχουμε πίστη στον γιατρό ή στο φάρμακο, στον τύπο των θεραπειών που ακολουθούμε.

Το αντίθετο της πίστης είναι αμφιβολία. Η αμφιβολία θα μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι. Η αβεβαιότητα έρχεται όταν χάνουμε πίστη. Γίνουμε αμφίβολοι στην υποκείμενη τάξη του Σύμπαντος ή της Φύσης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσδοκίες μας δεν πληρούνται. Όταν συμβαίνει κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, χάνουμε πίστη στο Θεό, στον Οικουμενικό Νόμο και στους εαυτούς μας. Αλλά θυμηθείτε, το ταξίδι μας προς την αθλιότητα προϋποθέτει την ανανέωση του εαυτού μας. Κρατήστε το μυαλό και την καρδιά σας ανοικτή. Όταν χάνετε προσωρινά την πίστη, προσπαθήστε να μάθετε την αιτία της αμφιβολίας μας, η οποία είναι πάντα μια συγκεκριμένη πτυχή του εγώ μας, και αγκαλιάστε ξανά την αλήθεια σας με τη μορφή της πίστης. Εταιρεία με εκείνους που δεν έχουν καμία αμφιβολία είναι πολύ ισχυρό στην άρση των αμφιβολιών.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΟΒΟΣ. Η ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΣΑΣ. Συμβουλευτείτε αυτόν τον ιατρό. Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΩΣΙΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ. ΜΗ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ (ΦΥΣΙΚΗ, ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΙΑ.

Μπορείτε όλοι να είσαστε Υγιείς, Ευτυχισμένοι και Ισχυροί!

Om shanti, ειρήνη
Σουάμι Σιταραμανάντα , Ακαρίας ISYVC

https://sivanandayogafarm.org/

Εναλλακτικά

Χρησιμοποίησε τους νόμους του σύμπαντος και βελτίωσε τη ζωή σου

Κλαούντια Ντιντάτη

Μπορεί να λες “το σύμπαν ξέρει κι εγώ το εμπιστεύομαι” αλλά αν δεν κουνήσεις κι εσύ το δαχτυλάκι σου πώς θα δεις βελτίωση στη ζωή σου; Οι νόμοι του σύμπαντος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Οι νόμοι του σύμπαντος, μπορούν να γίνουν η δύναμή σου για να χτίσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Για να πετύχεις σε κάθε τομέα και τελικά να είσαι πιο ευτυχισμένος θα πρέπει ν’ αντιληφθείς πού βρίσκεσαι, γιατί βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο, πού θέλεις να πας και πού θέλεις να καταλήξεις.

Θα δεις πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια ροή για να πετύχεις αυτά που θέλεις. Ουσιαστικά, οι νόμοι του σύμπαντος σου παρέχουν έναν χάρτη πορείας για το πώς μπορείς να ζήσεις την ζωή σου όσο το δυνατόν καλύτερα.

Της ενότητας
Αυτός ο νόμος δηλώνει πως είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μέσω της δημιουργίας. Κάθε άτομο μέσα μας συνδέεται με κάποιον τρόπο, σχήμα ή μορφή με το υπόλοιπο σύμπαν.

Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα κάνουμε έχουν έναν κυματισμό και επηρεάζουν το συλλογικό και όχι μόνο τον εαυτό μας. Χρησιμοποίησέ το για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να θυμάσαι πως οι ενέργειές σου είναι τόσο σημαντικές και πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Της δόνησης
Τα πάντα έχουν μια συχνότητα, μια κίνηση και μια ροή. Τίποτα δεν μένει στάσιμο κι ακίνητο, είτε απωθείται, φεύγει είτε έλκεται. Τα όμοια έλκονται κι έτσι αν εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον νόμο για να εκδηλώσεις τις επιθυμίες σου και να γίνουν πράξη, θα πρέπει να εναρμονήσεις τη δική σου συχνότητα με αυτό που επιθυμείς.

Της αντιστοιχίας/ανταπόκρισης

Η αρχή πίσω από το νόμο είναι ότι οι ζωές μας δημιουργούνται από τα υποσυνείδητα μοτίβα που επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα και αυτά τα πρότυπα είτε μας χρησιμεύουν και μας εξελίσσουν είτε μας κρατούν πίσω.

Ενεργοποίησε αυτόν τον νόμο συνειδητοποιώντας τα δικά σου πρότυπα, τα οποία συχνά περνάνε μέσα από τους οικογενειακούς δεσμούς, και στη συνέχεια συνειδητά ανάλαβε δράση για να απομακρύνεις όσα σε κρατούν πίσω στη ζωή.

Της έλξης
Πρόκειται για τον νόμο της συχνότητας… εν δράσει. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την ιδέα ότι κακές σκέψεις μπορεί να καταστρέψουν τη ζωή τους.

Ο νόμος δεν είναι τιμωρία, αλλά ένας πολύ σαφής καθρέφτης της αυτοεκτίμησης και της νοοτροπίας μας. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από τα αποτελέσματα των αποφάσεων που κάναμε στο παρελθόν και πλήρως ικανοί να λάβουμε άλλες αποφάσεις και να προσελκύσουμε διαφορετικά αποτελέσματα.

Τη μετατροπής της ενέργειας
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή δράση, μπορεί να έχει τεράστιο αποτέλεσμα. Έχεις τη δύναμη μέσα σου για να μετακινήσεις ολόκληρα βουνά αν θέλεις.

Σε πρακτικό επίπεδο αν θέλεις να εφαρμόζεις αυτόν τον νόμο, κάνε κάθε μέρα μικρά πράγματα που σε ανεβάζουν. Τραγούδα στο ντους, χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς, γράψε ένα ποίημα για τον εαυτό σου. Μικρές μετατοπίσεις…. μεγάλα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

 

Αιτία-Αποτελέσματος
Γνωστός και ως “κάρμα”, αυτός ο νόμος δηλώνει πως οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί μια αντίδραση. Ό,τι βγάζεις προς τα έξω, αυτό παίρνεις προς τα μέσα.

Για να αξιοποιήσεις τη δύναμη αυτού του νόμου, πρέπει να γνωρίζεις το πώς οι ενέργειές σου και οι αποφάσεις σου επηρεάζουν όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τους υπόλοιπους γύρω σου.

Της αποζημίωσης
Αποκομίζεις αυτό που σπέρνεις! Πρέπει να θυμάσαι και να έχεις εμπιστοσύνη, πως θα αποζημιωθείς για αυτό μια μέρα.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, όταν λέμε “αποζημίωση” δεν εννοούμε … οικονομική αποζημίωση. Πολύ περισσότερο, πρόκειται για όλες τις συνεισφορές στον κόσμο γύρω σου, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης, της χαράς και της ευγένειας. Όλα ανταμείβονται.

Της σχετικότητας

Τίποτα δεν είναι εκ φύσεως καλό ή κακό. Όλα αποτελούν ένα φάσμα έκφρασης, και υπάρχουν περισσότερες από μια προοπτικές για οποιαδήποτε κατάσταση ή πρόκληση.

Με άλλα λόγια, εμείς δίνουμε έννοια και σημασία στα πράγματα, έτσι μπορούμε να επιλέξουμε να θεωρούμε τα πράγματα ως “κακά” ή ως “καλά”, προς όφελός μας. Όλα είναι σχετικά!

Της πολικότητας
Όλα έχουν έναν αντίθετο πόλο. Αν υπάρχει πάνω, υπάρχει κάτω. Αν υπάρχει φως, υπάρχει και σκοτάδι. Το ένα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άλλο.

Η εμπειρία αυτής της πολικότητας είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας που μας βοηθά επίσης να μάθουμε από τα λάθη μας και μας υποστηρίζει στο να εντοπίσουμε αυτό που δεν θέλουμε, ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε.

Της διαρκούς κίνησης
Όλα αλλάζουν διαρκώς και δουλειά μας είναι να αγκαλιάσουμε αυτές τις αλλαγές. Αν η ζωή τώρα είναι σκληρή και γεμάτη προκλήσεις, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό θα αλλάξει.

Αν όλα τώρα είναι ειρηνικά, τότε απόλαυσέ τα και μην προσπαθείς να τα τραβήξεις πέρα από τη φύση τους. Κάθε στάδιο της ζωής έχει τεράστια δώρα να προσφέρει!

https://ipop.gr

Εναλλακτικά

Αν είσαι καθαρός μέσα σου, δεν σε πειράζει ό,τι και να λένε για σένα.
Ένας Βούδας ήρθε με τους μαθητές του σε ένα χωριό. Σε μερικούς έδινε αγωγή άλλους τους θεράπευε… σε κάποιον κάτι δεν άρεσε στη συμπεριφορά του Βούδα εκεί στο χωριό. Στο χωριό δεν άρεσε η συμπεριφορά του Βούδα.

Μαζεύτηκε όλο το χωριό… βάλανε τον Βούδα στο κέντρο και άρχισαν να τον βρίζουν: ότι είναι κακός… ότι είναι στραβός… ότι είναι ανάποδος… Μία ώρα, δύο ώρες τρεις ώρες… κουραστήκαν και σταματήσανε. Ο Βούδας έκανε μια υπόκλιση, είπε ευχαριστώ πολύ…

Οι μαθητές του μείναμε έκπληκτοι: Πώς έγινε αυτό; Ένας τόσο μεγάλος άνθρωπος και κάποιοι ανίκανοι τον βρίζουν. Εσύ αν κούναγες το δάχτυλο σου από το χωριό αυτό δεν θα έμενε τίποτα… Εσύ τους είπες και ευχαριστώ, γιατί; Και λέει ο Βούδας: γιατί να μην πω ευχαριστώ αφού αυτοί άνθρωποι εδώ και πέντε ώρες δουλέψαν για μένα.

-Εξήγησέ μας! Ο Βούδας λέει: Με βρίζουν πέντε ώρες, έχουν βάλει όλα τα απόβλητα του κόσμου επάνω στο κεφάλι μου… και μέσα μου δεν κουνήθηκε τίποτα… ούτε το παραμικρό… και εγώ για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκα ότι είμαι καθαρός.

Γιατί αν έχουμε μέσα μας ακόμα και λίγο ακαθαρσίες… οπωσδήποτε θα βρεθεί κάποιος να μας τις τραβήξει. Είναι Νόμος: Αν υπάρχει γάντζος κάτι θα κρεμάσουνε. Αν ο άνθρωπος κάτι έχει… θα τον πονάνε συνέχεια. Το γάτο τον τραβάνε από αυτό που εξέχει πιο πολύ. Ή από την ουρά ή από τα μουστάκια.

7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας

https://www.awakengr.com/

Εναλλακτικά

Ο Μπαγκουάν Σρι Ραζνέες ή μετέπειτα γνωστός ως Όσσο, γεννήθηκε το 1931 και έζησε μόλις 58 έτη μέχρι το 1990. Θεωρείται ένας από τους πιο επαναστατικούς και αμφιλεγόμενους Πνευματικούς Διδασκάλους της νέας εποχής κοντά στις γενιές μας.

Άσχετα με το αν τελικά μπορούμε να του προσδώσουμε ένα θετικό ή αρνητικό πρόσημο σαν ύπαρξη και συνολική διδασκαλία, το μόνο σίγουρο είναι ότι προσέφερε πέραν άλλων, άλματα συνειδητότητας στο παγκόσμιο συλλογικό.


Πριν λίγο καιρό, έπεσε στα χέρια μου ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο που πλέον έχει εξαντληθεί από έναν πολύ καλό φίλο: “Τάντρα: Η Υπέρτατη Κατανόηση”. Δε θεωρείται από τα “εύκολα”.

Παρακάτω, σε συνδυασμό και από άλλα βιβλία του Όσσο, θα προσπαθήσω να μεταφέρω μερικά κομμάτια διεύρυνσης συνειδητότητας από επιλεγμένα αποφθέγματα του:

“Η θλίψη έρχεται, η χαρά έρχεται, και όλα περνούν. Αυτό που απομένει πάντα είναι ο παρατηρητής. Ο παρατηρητής είναι πέρα από κάθε πολικότητα.”

Όλα έρχονται και φεύγουν. Ανάμεσα στο τικ και το τοκ την ανατολής και της δύσης μας, υπάρχει μια αλυσίδα από άπειρες στιγμές σε διάφορα χρώματα και νότες. Όταν ταυτιζόμαστε με αυτές, γινόμαστε αυτές. Και στα πάνω, και στα κάτω τους. Όταν μαθαίνουμε να γινόμαστε παρατηρητές, αυξάνεται η απόσταση αποταύτισης ξεπερνώντας τους χρωματισμούς και τις πολικότητες. Το κλειδί είναι η κατά βούληση μεταφορά της συνείδησης, ανά πάσα στιγμή και ταυτόχρονα, από την στιγμή, στην παρατήρηση, και αντίστροφα.

“Να είσαι. Μη προσπαθείς να γίνεις. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο λέξεις, είμαι και γίνομαι, εμπεριέχεται όλη σου η ζωή.”

Όπως αναφέρει, το να είσαι, είναι Φώτιση. Το να γίνεσαι, είναι άγνοια. Εδώ υπάρχει ένα συνειδησιακό παράδοξο. Η ανάπτυξη και εξέλιξη είναι βασικό συστατικό της ενσάρκωσής μας, ή αλλιώς της ζωής μας εδώ. Το κλειδί είναι πως σε κάθε σημείο, το να είσαι στο κέντρο σου σε απόλυτη ευδαιμονία και πληρότητα ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι ο στόχος. Η συνεχόμενη ευδαιμονία και πληρότητα, μαζί με αντιληπτική εξέλιξη σε συνείδηση αντίληψη γνώση και εμπειρία, είναι ο Δρόμος.

“Θα προχωράς συνεχώς προς την τελειότητα, αλλά δε θα γίνεις ποτέ τέλειος. Η τελειότητα δεν είναι ο δρόμος της ύπαρξης, αλλά η εξέλιξη.”

Σε αντίθεση με το προηγούμενο, σαν ένα διαφορετικό αντιληπτικό πρίσμα μας λέει πως αν ο κόσμος ήταν τέλειος, όλα θα σταματούσαν (ελεύθερη μετάφραση). Η εξέλιξη είναι αυτό που δημιουργεί την κίνηση. Και η κίνηση αυτό που δημιουργεί την εξέλιξη. Κι όπως πιο σύγχρονα αναφέρουν και διάφοροι διανοητές, το κλειδί της ικανοποίησης και της χαράς είναι στην καθημερινή αναβάθμιση. Κάθε μέρα, να έχεις γίνει καλύτερος και καλύτερη σε κάτι.

Είτε αυτό είναι η συμπεριφορά σου, η σκέψη σου, ή ακόμα κι ο τρόπος που περπατάς. Κάποτε ένας πολύ καλός φίλος δάσκαλος Νιντζούτσου, έλεγε πως ο “δρόμος” είναι να ασκήσαι συνεχώς σε οτιδήποτε κάνεις. Ακόμα και όταν πλένεις τα δόντια σου, ή όταν φτιάχνεις ένα τσάι. Έτσι, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην εξελικτική αρμονία της ύπαρξης.

“Η Αλήθεια δεν είναι κάτι εξωτερικό που πρέπει να ανακαλυφθεί. Είναι κάτι μέσα σου που περιμένει να το διαπιστώσεις.”

Πολλοί ψάχνουμε χρόνια για κάτι έξω από εμάς. Σε καταστάσεις, δουλειές, ανθρώπους. Όσο καλοί ή όχι είναι οι καθρέφτες μέσα από τους οποίους προσπαθούμε να μας ανακαλύψουμε, η απόλυτη πυξίδα, πηγή πληρότητας και πληροφορίας, προορισμός και χάρτης, είναι μέσα μας (Αλέθια Λούνα).

“Για να πετύχεις κάτι πρέπει να απαρνηθείς κάτι άλλο.”

Χωρίς να σημαίνει πως ισχύει για τα πάντα, πολλές φορές χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι για κάτι άλλο. Το κάθε βήμα σου είναι μια επιλογή: Πίσω, πλάι, εμπρός, διαγώνια. Η κάθε επιλογή είναι μια απόφαση. Και η κάθε θετική απόφαση προς κάτι ή κάποιον, είναι ταυτόχρονα και αρνητική ως προς το άλλο κάτι ή τον κάποιον άλλον. Το να μείνεις σπίτι να χαλαρώσεις, σημαίνει πως λες όχι σε μια έξοδο και αντίστροφα. Το να βγεις με ένα φίλο, σημαίνει πως λες όχι στο να μείνεις μόνος ή μόνη. Το να ζήσεις το όνειρό σου σημαίνει πως θα πεις όχι στην αδράνεια του φόβου, και αντίστροφα.

“Ένας μαθητής πρέπει να είναι απόλυτα θηλυκός, δεκτικός, σαν μια μήτρα”

Ανεξαρτήτως φύλλου, εδώ μιλάει για την θηλυκή ενέργεια που εμπεριέχεται σε κάθε σώμα και ψυχή. Μία από τις ιδιότητές της είναι να δέχεται, να λαμβάνει, να απορροφά σαν σφουγγάρι, με αποτέλεσμα κατόπιν αφομοίωσης και εκκόλαψης, να προσδώσει νέα υπόσταση και καρπούς, πηγαίνοντας την γνώση ένα βήμα παραπέρα.

“Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, τότε εμφανίζεται και ο Διδάσκαλος.”

Είναι κάτι που θα έχεις ακούσεις, αλλά παρακάτω μιλάει και για το αντίστροφο. Πως όταν είναι έτοιμος ο Δάσκαλος, τότε εμφανίζεται και ο μαθητής. Λέει πως ένας δάσκαλος είναι εξίσου τυχερός και ευλογημένος όταν βρίσκει έναν τέτοιο μαθητή, ένα φιλόξενο δοχείο στο οποίο να μπορεί να μεταφέρει την γνώση. Σαν άγκυρα για να την φέρει από το πνεύμα στην ύλη, και έτσι η γνώση να γειωθεί και να συνεχιστεί.

Όσο λέμε πως είναι δύσκολο να βρεις έναν καλό και σωστό δάσκαλο, άλλο τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας καλός και άξιος μαθητής. Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη και οι δύο σε μία σχέση όπου η ανταλλαγή αν και διαφορετική, είναι τουλάχιστον ισότιμη σε ειδικό βάρος.

“Κόψε τη ρίζα του δέντρου και τα φύλλα θα μαραθούν. Κόψε τη ρίζα του μυαλού σου και η Σαμσάρα πέφτει.”

Αν τα όποια μη ωφέλιμα χαρακτηριστικά, προβλήματα ή πεποιθήσεις είναι τα φύλλα του δέντρου σου, με το να τα κλαδεύεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα αυξήσεις. Όπως τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω αυτογνωσίας ή ψυχοθεραπείας να βρεις την ρίζα τους, και να την κόψεις. Μόνο έτσι θα πάρεις και το μάθημα, και την θεραπεία, αλλά και θα γλυτώσεις την επανάληψη με διαφορετικές καταστάσεις ή ηθοποιούς, αλλά του ίδιου μοτίβου.

“Το κούφιο καλάμι γίνεται ένα φλάουτο, και το Θείο αρχίζει να παίζει μ’ αυτό.”

Αν θέλεις να λάβεις το Θείο μέσα σου, ή να του επιτρέψεις να βγει από μέσα σου, πρέπει να είσαι άδειος. Όταν είσαι άδειος από προβληματισμούς, σκέψεις, έννοιες, θέλω και προσδοκίες, τότε δεν υπάρχει εμπόδιο. Και το Πνεύμα ως άνεμος, θα περάσει από μέσα σου και θα τραγουδίσει όπως ο αέρας που περνά μέσα από το φλάουτο. Αυτή είναι η μη σκέψη μέσω διαλογισμού (λογισμού Διός), και μαζί με την εσωτερική καθαρότητα, θα δημιουργήσει τον κατάλληλο Χώρο μέσα σου. Και όταν είσαι έτοιμος, αλλά δεν περιμένεις, τότε θα λάβεις.

“Το κενό δεν χρειάζεται στήριγμα. Αναζήτησε τον σκοπό και θα τον χάσεις, γιατί με την αναζήτησή σου ενισχύεις τον αναζητητή.”

Όταν σταματήσεις να αναζητάς τον σκοπό, τότε θα τον ανακαλύψεις. Η ίδια η έννοια και η ταύτιση της αναζήτησης, γίνεται το εμπόδιο. Κι αυτό γιατί σε βγάζει από το τώρα. Το τώρα της πληρότητας. Αυξάνει τον αναζητητή, το εγώ. Η ψυχή γνωρίζει, είναι. Το εγώ θέλει επιβεβαίωση και σκοπό. Κανείς δε φτάνει, δε μπορεί να πάει στον Θεό. Όταν όμως είναι ακίνητος, καθαρός, άδειος και έτοιμος όπως το κενό, τότε Εκείνος έρχεται.

“Χρειάζεται κάποιο σκοτάδι για να δεις τα αστέρια”

Το φως είναι υπέροχο, είναι πληροφορία, είναι ζωή, είναι αγάπη. Μερικές φορές όμως χρειάζεται και το σκοτάδι για να διακρίνεις κάποια πράγματα που δεν μπορούσες να διακρίνεις στο φως. Δεν υπάρχει τίποτα φτιαγμένο από λάθος ή ατύχημα στην ύπαρξη. Αξιοποίησέ το ηθικά, με σοφία και διάκριση.

“Η ζωή ξεκινάει εκεί που τελειώνει ο φόβος”

Ο φόβος είναι συστολή, μάζεμα, συρρίκνωση. Η ζωή είναι ανοιχτή αγκαλιά, διαστολή, επέκταση. Υπάρχουν αόρατα σύνορα, ανάμεσα σε ζωή και φόβο, σε αγάπη και φόβο, σε πληρότητα και φόβο. Η ζώνη ασφαλείας είναι ένα από αυτά, μιας και έξω της κατοικεί ο φόβος του αγνώστου. Όταν γνωρίσεις ποιος και ποια είσαι, και καταλάβεις τις δυνάμεις σου, τότε θα καταλάβεις και πως δεν υπάρχει τίποτε έξω από σένα το οποίο αξίζει να φοβάσαι. Ο φόβος μπορεί σε ένα μικρό βαθμό να σε προετοιμάζει, αλλά αν τον αφήσεις, σε περιορίζει. Αξιοποίησέ τον. Κι όταν σου λένε πρόσεχε τις καταιγίδες, εσύ να λες είμαι η καταιγίδα, και το ουράνιο τόξο μαζί. Το έξω σου είναι το μέσα σου.

“Η αληθινή ερώτηση δεν είναι αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον. Η αληθινή ερώτηση είναι αν είσαι ζωντανός πριν πεθάνεις.”

Το μήνυμα είναι διπλό. Αρχικά η ερώτηση είναι τι είναι ζωή; Αυτό που ζούμε τώρα; Ή μήπως αυτό είναι το όνειρο, κι όταν ξυπνήσουμε μέσω του “θανάτου” ζούμε την αληθινή;
Το δεύτερο μήνυμα είναι το κατά πόσο ζεις, όσο είσαι ζωντανός. Είσαι η στιγμή; Ή ζεις στο παρελθόν και στο μέλλον, χάνοντας το κάθε παρόν σου; Που βρίσκεται η συνείδησή σου; Στον φόβο; Στην μελαγχολία; Στην προσδοκία; Στην ανάμνηση; Ή στην ευγνωμοσύνη την αγάπη και την ευδαιμονία του τώρα; Όπως έλεγε κι ο Επίκουρος, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τον θάνατο σου. Όταν είσαι εδώ, απουσιάζει. Κι όταν έρχεται, λείπεις εσύ. Οπότε εξ ορισμού δεν θα τον συναντήσεις, άρα και δε χρειάζεται να τον φοβάσαι. Αυτό που έχει σημασία, είτε είναι όνειρο, είτε όχι, είναι να ζεις την κάθε στιγμή.

“Ζήσε την ζωή σου βάση δύο αρχών. Ζήσε το σήμερα σαν να ήταν η τελευταία σου μέρα στη γη. Και ζήσε το σήμερα, σα να πρόκειται να ζήσεις για πάντα”

Με λίγα λόγια, κάνε (σχεδόν) ό,τι θα έκανες αν είχες 24 ώρες ζωής. Αλλά και ζήσε, σαν να ήσουν αθάνατος. Αγάπησε, τρέξε, κάνε πράγματα, βγάλε από μέσα σου ό,τι σε βασανίζει, ζήτα τις συγγνώμες που πρέπει, μοιράσου όσα έχεις ανάγκη, κάνε όσα λέει το μέσα σου και μην υπολογίζεις κανέναν από εκείνους που δε σε καταλαβαίνουν ή σε κρατάνε πίσω. Τα όνειρα και η ζωή είναι δικά σου, κανείς δε θα τα ζήσει για σένα.

“Βρες την έκσταση μέσα σου. Δεν είναι εκεί έξω. Αλλά κατοικεί στο πιο εσωτερικό σου άνθισμα. Αυτός και αυτή που αναζητάς, είσαι εσύ.”

Κανένα ναρκωτικό, κανένα νοοτροπικό, καμία κατάσταση ή άνθρωπος δεν πρόκειται να σου δώσει την διάρκεια στην εσωτερική πληρότητα και ευδαιμονία. Οτιδήποτε έξω από εσένα είναι πλασματικό και προσωρινό, όπως μία ένεση ή ένα συμπλήρωμα. Αυτό πρέπει να το καταλάβεις. Αλλιώς θα βιώνεις συνεχώς επαναλαμβανόμενους κύκλους με εναλλαγές πόνου και χαράς, τραύματος και θεραπείας, γοητείας και απογοήτευσης, ενθουσιασμού και πλήξης. Όσο ψάχνεις έξω από σένα, δίνεις τη δύναμή σου έξω από εσένα. Ξαναδιάβασε το προηγούμενο αρκετές φορές. Ό,τι ψάχνεις είναι μέσα σου.

Όλη η αγάπη, όλες οι αγκαλιές, η τρυφερότητα, η φροντίδα, η κατανόηση, η παρέα, τα πάντα. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Όμως γίνεται. Κι όταν τα βρεις μέσα σου, τότε ως δια μαγείας, θα τα βρεις και έξω από εσένα. Θυμήσου το.

https://www.awakengr.com

Εναλλακτικά

Αυτοκατανόηση ή Yogic στροφή προς τα μέσα - Πώς να ζήσετε με τον εαυτό σας και να είστε ευτυχισμένοι και υγιείς
από τον Σουάμι Σιταραμανάντα 

Σε αυτές τις περιόδους ακούμε κάποιες ασυνήθιστες φράσεις και λαμβάνουμε κάποιες ασυνήθιστες συμβουλές, όπως "κοινωνική απομάκρυνση!" "Χρησιμοποιήστε pranams, namaste αντί για αγκαλιές και αγκαλιά!", "Μην ταξιδεύετε" "μείνετε στο σπίτι, εργάζεστε από το σπίτι!", "Ευθύνη δημόσιας υγείας".

Αν δεν πρόκειται να ψωνίσουμε, να διασκεδάσουμε έξω, να μην σπεύσουμε, τι θα κάνουμε; Μπορούμε να ζήσουμε με τους εαυτούς μας; Μπορούμε πραγματικά να ακολουθήσουμε τον Γιόγκι τρόπο ζωής "απλή διαβίωση, υψηλή σκέψη" για την οποία έχουμε μιλήσει; Πώς θα επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας; Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εκτιμούμε τη ζωή μπροστά σε αυτόν τον μεταβαλλόμενο κόσμο γύρω μας;

Πώς αντιμετωπίζουμε το ξέσπασμα του ιού θετικά και υγιεινά, ως γιόγκι και γιόγκινες, ως υγιή μέλη της κοινωνίας μας, βοηθώντας στη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος;

Ακολουθούν μερικές υπενθυμίσεις από τις διδασκαλίες της Yogic:
1. Η σύνδεση μεταξύ αναπνοής και πρανα.

Όσο περισσότερο αναπνέουμε, τόσο πιο πράνα (ενέργεια ζωής) που έχουμε. Το Prana αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται. Δεν πρέπει να σταματήσουμε τις αναπνευστικές πρακτικές από το φόβο του ιού. Το Kapalabhati καθαρίζει τους πνεύμονές σας. Επιλέξτε χώρους στη φύση για να κάνετε ασκήσεις αναπνοής.

2. Εκτός από την αναπνοή, μπορείτε να αυξήσετε την πράνα σας (δύναμη ζωής) με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να ζήσετε μια ζωή χωρίς pranic-χρέους, να συσσωρεύσετε prana αντί να ξοδέψετε.

Το κλειδί είναι να στραφείτε στη Μητέρα Φύση και να επανασυνδεθείτε μαζί της. Ζήστε στη φύση, πάρτε prana από:

τη γη (περπατώντας στη γη, αντί να οδηγείτε, να σκεφτόμαστε τα βουνά και τα δέντρα, να κάνουμε "δασικά λουτρά", κηπουρική),
νερό (κολύμβηση στον ωκεανό και τα ρέματα, φυσικές λίμνες, πόσιμο γλυκό νερό),
πυρκαγιά (που είναι σε ηλιοφάνεια λίγο ημερησίως, πίνοντας ζεστό νερό, τρώγοντας ζεστό φαγητό),
αέρα (κάνετε κοιλιακή αναπνοή για να πάρετε διπλή πρόσληψη οξυγόνου και αποβάλτε την ένταση και την κόπωση μέσω μακράς εκπνοής) και
αιθέρας (να είστε σε καλό χώρο και καλό περιβάλλον για να σας στηρίξουμε. Προσέξτε στο αίσθημα της αρνητικότητας στην απομόνωση καθώς οδηγεί στην κατάθλιψη και τον εθισμό.)

Swamiji meditating από τον ποταμό Yuba που επαναφορτίζει pranic ενέργειας.
3. Η Prana συνδέεται με το μυαλό, τα συναισθήματα και τις σκέψεις.

Θετική σκέψη σας κάνει να νιώσετε δυνατά και ενεργητικά. Καλλιεργήστε χαρά, εκτίμηση, ευγνωμοσύνη. Μετατρέψτε τους φόβους, τις ανησυχίες στο θάρρος, την πίστη, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση. Καταγράψτε και μοιραστείτε πέντε σημεία ευγνωμοσύνης κάθε μέρα για ψυχική υγεία. Για παράδειγμα, είμαι ευγνώμων για την υγεία μου "," είμαι ευγνώμων σήμερα για τον καθαρό αέρα που μπορώ να αναπνεύσω "," είμαι ευγνώμων για το καλό φαγητό που έχω σήμερα "," είμαι ευγνώμων για τους φίλους και την οικογένεια " Είμαι ευγνώμων γι 'αυτή τη ζωή αυτή τη στιγμή ".

4. Η συγκέντρωση του μυαλού φέρνει τη δύναμη του νου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένος στο σπίτι εάν δεν εργάζεστε. Ανακαλύψτε τις δουλειές του σπιτιού ή την οργάνωση ή τον καθαρισμό. Ένα αδρανές μυαλό είναι ένα εργαστήρι διάβολο. Δώστε προσοχή στην εμμονή στις αρνητικές σκέψεις. Αυτή δεν είναι η σωστή πρακτική συγκέντρωσης που πρέπει να είναι σε θετικές σκέψεις.

5. Συμπυκνώστε τις θετικές και αναζωογονητικές σκέψεις

Επικεντρωθείτε στα ιερά μάντρα όπως το OM ή τα αντικείμενα που ανυψώνουν όπως τα λουλούδια, τα δέντρα, τον μπλε ουρανό, την κίνηση της αναπνοής μέσα και έξω από τους πνεύμονές μας. Μείνετε μακριά από περισπασμούς. Οι διαταραχές φέρνουν στο μυαλό τους ιούς. Κρατήστε το μυαλό σας ισχυρό και ανυψωμένο. Αυτό υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

6. Μέτρα αποκατάστασης και θεραπεία από συγκεκριμένα μάντρα

Επαναλάβετε συνειδητά το ιερό μάντρα "Om namah sivaya". Ο Λόρδος Siva μπορεί να πίνει δηλητήριο και να ασχοληθεί με τον ιό. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε ένα μάντρα, τόσο καλύτερα είναι, καθώς οι μάντραι εργάζονται σωρευτικά, με επανάληψη. Επίσης κατεβάστε και παίξτε με χαμηλή ένταση στο σπίτι σας, ακόμα και τη νύχτα, το γνωστό μάντρα "maha mrityunjaya" για προστασία, θεραπεία και απελευθέρωση Om Tryambakam ... Αυτό θα σας δώσει ένα θετικό και καθησυχαστικό υπόβαθρο σκέψης. Εάν γνωρίζετε κάποιον που είναι άρρωστος, απευθυνθείτε στην προσευχή του ατόμου στο μυαλό σας και στείλτε τις θεραπευτικές δυνάμεις των μάντρα με το ψαλμωδικό σας μάντρα, 3 φορές, 9 φορές, 27 φορές, 54 φορές ή 108 φορές.

7. Κατακτήστε τους φόβους σας επιβεβαιώνοντας την εσωτερική σας δύναμη

"Om Sri Durgayai Namah" ή "Om Dum Durgayai Namah". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ισχυρή μορφή του μάντρα της Θεάς Durga που είναι η δική μας εσωτερική δύναμη που κατοικεί μέσα μας. Αυτό θα εξαλείψει την επίδραση του Rahu στους μπερδεμένους χρόνους μας (που προκαλεί φόβο και ψευδαίσθηση). Αυτή η συνεχής επανάληψη μάντρα για τουλάχιστον 108 φορές, βλέποντας επίσης τη μορφή της θεάς που οδηγεί το λιοντάρι με τα 8 όπλα της, θα φέρει ηρεμία και θάρρος.

Το Durga αντιπροσωπεύει τη δική μας εσωτερική δύναμη και δύναμη. Κρατάει τα όπλα όλων των θεών.
8. Θυμηθείτε "τι νομίζετε ότι είναι αυτό που γίνετε"

Σκεφτείτε δύναμη, θα γίνει ισχυρή. Σκεφτείτε την αδυναμία, θα γίνει ασθενής. Σκεφτείτε τη νόσο, θα καλέσετε την ασθένεια. Η πραγματικότητα στην οποία ζείτε είναι η πραγματικότητα των σκέψεών σας. Είστε ο κύριος του πεπρωμένου σας. Αν δεν μπορείτε να βγείτε από τις θετικές σκέψεις σας αυτή τη στιγμή, διαβάστε τα βιβλία από τους Δασκάλους. Θα σας εμπνεύσουν. Σταματήστε να τρώτε τον εαυτό σας με τα νέα των κοινωνικών μέσων και να σταματήσετε να τρώτε τον εαυτό σας με αρνητικές σκέψεις άλλων. Ακόμη και αν οι άλλοι είναι αρνητικοί ή ανήσυχοι, παραμένουν ήρεμοι και ισχυροί θα τους βοηθήσουν.

9. Θυμηθείτε τη Βεδαντική διδασκαλία για την Αλήθεια και την Πραγματικότητα

Αποσπάστε από τα δικά σας συναισθήματα ανησυχίας και βεβαιώστε την αληθινή σας φύση ως ισχυρό πνεύμα, τον Atman χωρίς ασθένεια. Τελικά ο κόσμος, όπως το βλέπουμε, είναι εξωπραγματικός, γιατί είναι μόνο αυτό που σκέφτεται και προβάλλει το μυαλό μας, μια συνήθεια ενισχυμένη από αμέτρητες επαναλήψεις. Είχατε αμέτρητους φόβους και τραύματα πριν και τώρα θα δείτε πολλούς λόγους να φοβάσαι και πάλι ( θα δείτε ένα φίδι όταν υπάρχει μόνο ένα αθώο σχοινί επειδή η ιδέα του φιδιού και ο φόβος του φιδιού είναι στο μυαλό σας ).

Ξυπνήστε, φέρετε το φως της σοφίας και δείτε τα πράγματα όπως είναι. Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Ο ιός δεν είναι τόσο τρομερός. Η δική μας αδυναμία και η ετοιμότητά μας να αφήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και την κυριότητά μας είναι το πρόβλημα. Μην χάνετε ενέργεια στο δράμα και τις ανησυχίες. Αυτό είναι μόνο μια δοκιμασία πόσο ισχυρή είσαι. Εφαρμόστε τις γιόγκικες αρχές και νικήστε!

10. Προσθέστε τον υγιή Εαυτό σας και ξέρετε ότι είστε ο κύριος του σώματός σας και του νου. Ο κόσμος του Διαδικτύου δεν είναι η μόνη πραγματικότητα

Το διαδίκτυο ενισχύει και στρεβλώνει. Υπάρχουν πολλές "λεκτικές αυταπάτες" και "συμπαθεί και αντιπαθεί" που σας περιβάλλουν. Αυτοί είναι οι τύποι σκέψεων (vrittis) που θα σας φέρουν πόνο. Λιγότερα από αυτά είναι καλύτερα. Εάν θέλετε να ενημερώσετε τον εαυτό σας, περιηγηθείτε γρήγορα στις ειδήσεις από έγκυρες πηγές και επιστρέψτε στο γειωμένο σας εαυτό. Το σώμα και το μυαλό σας είναι τα όργανα σας. Η υγεία σας είναι στα χέρια σας. Δεν είσαι θύμα. Κάνετε ό, τι είναι απαραίτητο (Πλύνετε τα χέρια σας, είστε συνετός, περιορίστε τις επιθυμίες και τις ανάγκες) και φροντίστε την υγεία σας με αυτοπεποίθηση.

Το Siva έχει επίσης το όνομα Neelakanta - εκείνο που πίνει το δηλητήριο του κόσμου και παραμένει ανεπηρέαστο από αυτό.
11. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας

Αυτή είναι μια ευκαιρία να εστιάσουμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας υιοθετώντας νέες και καλές συνήθειες. Δεν χρειάζεστε πολλά για να είστε ευχαριστημένοι. Η ευτυχία είναι μέσα όταν ηρεμείς το μυαλό. Αφήστε να προσκολληθούν σε πράγματα όπως ήταν.

12. Αλλάξτε την αγχωτική ζωή μας με την πρακτική της ικανοποίησης

Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εσάς να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας. Κάντε περισσότερη γιόγκα, όχι λιγότερο. Κάνε περισσότερο διαλογισμό. Γυρίστε το μυαλό προς τα μέσα. Η γιόγκα σας βοηθά να είστε μαζί σας και έχετε σαφήνεια. Η "κοινωνική απομάκρυνση" είναι μια μεγάλη ιδέα που προωθήθηκε από τον Yogis εδώ και πολύ καιρό. Στο γιόγκικο πλαίσιο, σημαίνει ότι δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές σχέσεις για την ευτυχία σας. Μην είστε αναγκασμένοι και ψάχνετε έξω για ευτυχία ή υποστήριξη. Λιγότερη κοινωνική ζωή, περισσότερη εσωτερική ζωή. Λιγότερες σκέψεις, περισσότερη ειρήνη. "Γιόγκα chitta vritti nirodhah"

Τοποθετήστε τον εαυτό σας και τους άλλους και βρείτε τη δύναμή σας μέσα στον δικό σας αληθινό Εαυτό. Αγάπα τον εαυτό σου! Στη συνέχεια, θα βρείτε άλλους, καθώς η καρδιά σας ανοίγει. Πότε δεν είσαι μόνος. Είστε η ουσία όλων. Συνδεθείτε με την καρδιά σας σοφία. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να το κάνετε. Το Σύμπαν σου δίνει αυτή την πολύτιμη ευκαιρία να το κάνεις αυτό.

συμπέρασμα
Αυτή είναι μια ευλογία στη μεταμφίεση. Γυρίστε προς τα μέσα. Λιγότερο ταξίδι, λιγότερη κίνηση. Περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση. Περισσότερη σαφήνεια. Αντί να βλέπουμε αυτό ως καταθλιπτικό, το βλέπουμε σαν μια ευκαιρία να γυρίσουμε μέσα και να πάμε κατευθείαν στο δικό μας στόχο της ευτυχίας. Πράγματι, είναι μια ευλογία στη μεταμφίεση.

Πρακτικά το παραπάνω βήμα προς βήμα. Εάν χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε.

https://sivanandayogafarm.org/

Εναλλακτικά

Στο διαλογισμό της Ράτζα Γιόγκα υπάρχει μια φράση, 'κοίτα δίχως να κοιτάς! Άκου δίχως να ακούς!' το οποίο σημαίνει ότι μαθαίνω να διατηρώ πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας ακόμη και της αρνητικής της πλευράς δίχως όμως να εστιάζομαι σε αυτή. Σε ότι εστιάζομαι αυτό απορροφώ...

Όπως μια θηλιά σφίγγει όσο αντιδρούμε σε αυτή έτσι και η πραγματικότητα δηλητηριάζει το είναι μας όταν αντιδρούμε σε αυτή. Και ποιες είναι οι μορφές αντίδρασης στη θηλιά αυτή; Κριτική, κατηγόρια ή 'ταμπελοποίηση' : Μόλις κριτικάρω βάζω τα πάντα σε βολικά 'κουτιά' και ξεκινάω τη αναζήτηση 'αγοραστών' - δηλ. άλλα άτομα με ίδιες κριτικές απόψεις με εμένα. Οι άλλοι συμφωνούν διασπείροντας τη δυσφήμιση ενώ μέσα μου νιώθω μια διαστρεβλωμένη αίσθηση που νομίζω ότι είναι 'το αίσθημα του ανήκειν'... απλά έχω ήδη σκοτώσει λίγο ακόμη τη συνείδησή μου γιατί ήταν ο πιο βολικός δρόμος.
Η θηλιά της αρνητικότητας μέσα μου σφίγγει, οι σκέψεις μου και οι λέξεις μου γίνονται 'πικρόχολες' (νομίζοντας ότι είναι 'έξυπνα' ή 'ρεαλιστικά' σχόλια), εστιάζομαι πολύ συχνά στο αρνητικό, έχω την τάση να διορθώνω τους άλλους και έτσι η αμφιβολία, η ανειρηνικότητα, η απόγνωση και οι... πονοκέφαλοι γίνονται η καθημερινότητά μου...

Γιατί; Τί μήνυμα μου φέρνουν όλα αυτά τα συμπτώματα;

Ας ρωτήσω τον εαυτό μου στη σιωπή. Ας ακούσω λίγο καλύτερα...
Πώς χρησιμοποιώ το νου μου; Πώς χρησιμοποιώ τη διάνοια μου; Με τι θρέφω το νου μου; Αν θρέφομαι με έτοιμες τροφές (fast-food) η απουσία θρεπτικών συστατικών θα με εκθέσει σε ασθένειες. Παρότι τις έχουμε συνηθίσει και τις βρίσκουμε διασκεδαστικές, κάποιες ασχολίες όπως το να ανιχνεύουμε το αρνητικό, να κάνουμε 'κοινωνική κριτική' κλπ. είναι κάτι που αδυνατίζει το νου, την αντίληψή και τη συνείδησή μας:
Μπορεί να μας βγαίνουν πλέον αυθόρμητα αλλά δεν είναι όλες οι σκέψεις ωφέλιμες για το νου μας... πολλές από αυτές τις 'αθώες' σκέψεις οδηγούν εδώ και καιρό τον σύγχρονό μας πολιτισμό στην 'επιδημία' που ονομάζεται 'κατάθλιψη': στην πλήρη αδυναμία του νου και της καρδιάς να νιώσουν κάτι αγνό και θετικό 'φρενάροντας' το αρνητικό και άχρηστο. Η παράλυση της διάνοιας και έτσι η ανικανότητά της να αντιληφθεί τα αληθινά μεγέθη των καταστάσεων (τα μικρά μου φαίνονται μεγάλα και τα μεγάλα ασήμαντα...)

Στη σιωπή και το διαλογισμό μπορώ να βάλω τον εαυτό σε 'καραντίνα'... παρατηρώ το νου και αντιλαμβάνομαι την κατάστασή του. Αντιλαμβάνομαι πώς τον χρησιμοποιούσα τόσο καιρό... Στη σιωπή αντιλαμβάνομαι, 'φωτίζομαι' ως το πώς χρησιμοποιούσα την κοφτερή διάνοια για να διορθώνω, στηλιτεύω τους άλλους και τα ελαττώματά τους... θέλω να συνεχιστεί αυτό...; εγώ θα το αποφασίσω...

Στη σιωπή, εγώ το ζωντανό ον φωτός, ένας φωτεινός σπόρος που στο βάθος του υπάρχει καλοσύνη και γαλήνη επιλέγω σιγά σιγά να εστιάζομαι με ευγνωμοσύνη στη θετική πλευρά της ζωής... σταδιακά ανακαλύπτω το νόημα και το μάθημα πίσω από κάθε κατάσταση. Πριν την κάθε σκέψη ας ελέγξω βαθύτερα... πού θέλω να εστιάσω; τί θέλω να πετύχω; ας αποστασιοποιηθώ από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου και ας βοηθήσω τους γύρω μου με θετικές προτάσεις και όχι διορθώσεις... ας σεβαστώ ότι είναι υπάρξεις όπως και εγώ... ας μάθω να βλέπω και να αντιλαμβάνομαι τους άλλους ως ψυχές... το ότι υπάρχουν σημαίνει ήδη κάτι... ας επιστρέψω στη συνειδητότητα ψυχής... στη φυσική μου κατάσταση αντίληψης...

delta

http://nekthl.blogspot.com/

Εναλλακτικά

 

Οι περισσότερες αρχαίες θρησκείες και πνευματικές παραδόσεις υιοθετούν την ενορατική προσέγγιση ότι η «φυσιολογική» νοητική κατάστασή μας φθείρεται από ένα μείζον μειονέκτημα. Ωστόσο, μέσα από αυτή την ενορατική προσέγγιση που αφορά τη φύση της ανθρώπινης υπόστασης –ας την ονομάσουμε «δυσάρεστη είδηση»– προκύπτει μια δεύτερη ενορατική προσέγγιση: η «ευχάριστη είδηση» για τη δυνατότητα θεμελιώδους μεταμόρφωσης της ανθρώπινης συνειδητότητας. Στις διδασκαλίες του Ινδουι­σμού (κάποιες φορές και στον Βουδισμό) αυτή η μεταμόρφωση ονομάζεται φώτιση. Στις διδασκαλίες του Ιησού είναι η σωτηρία και στον Βουδισμό το τέλος της οδύνης. Λύτρωση και αφύπνιση είναι δύο άλλοι όροι που περιγράφουν αυτή τη μεταμόρφωση.

Το σπουδαιότερο επίτευγμα της ανθρωπότητας δεν είναι τα έργα τέχνης, οι επιστημονικές ανακαλύψεις ή η τεχνολογία, αλλά η αναγνώριση της δυσλειτουργίας της, της παραφροσύνης της. Στο απώτατο παρελθόν, αυτή η αναγνώριση είχε ήδη γίνει από λίγα πρόσωπα. Ένας άνδρας, ο οποίος ονομαζόταν Γκαουτάμα Σιντάρτα και έζησε πριν από 2.600 χρόνια στην Ινδία, ήταν ίσως ο πρώτος που την αντιλήφθηκε με πλήρη διαύγεια.

Αργότερα του αποδόθηκε ο τίτλος του Βούδα. Βούδας σημαίνει «αφυπνισμένος». Την ίδια περίπου εποχή εμφανίστηκε στην Κίνα ένας άλλος από τους δασκάλους που αφυπνίστηκαν νωρίς. Το όνομά του ήταν Λάο Τσε. Η παρακαταθήκη του, υπό τη μορφή της καταγεγραμμένης διδασκα­λίας του, αποτέλεσε ένα από τα πλέον εμβριθή πνευματικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ, το Τάο Τε Τσινγκ.

Το να αναγνωρίσει κάποιος την ίδια του την παραφροσύνη αντιπροσωπεύει την ανατολή της πνευματικής υγείας, την αρχή της ίασης και της υπέρβασης. Μια νέα διάσταση της συνειδητότητας είχε αρχίσει να ξεπροβάλει στον πλανήτη, η πρώτη επιφυλακτική άνθηση. Αυτές οι σπάνιες προσωπικότητες απευθύνθηκαν στους συγχρόνους τους. Τους μίλησαν για την αμαρτία, την οδύνη, την ψευδαίσθηση. Είπαν: «Κοίτα πώς ζεις. Δες τι κάνεις, πόση οδύνη προκαλείς». Έπειτα υπέδειξαν τη δυνατότητα της αφύπνισης από τον συλλογικό εφιάλτη της «φυσιολογικής» ανθρώπινης ύπαρξης. Έδειξαν τον δρόμο.

Ο κόσμος δεν ήταν ακόμα έτοιμος να τους ακούσει. Εντούτοις, αυτοί αποτέλεσαν ένα ζωτικό και απαραίτητο κομμάτι της ανθρώπινης αφύπνισης. Αναπόφευκτα, παρανοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους συγχρόνους τους αλλά και από τις γενιές που ακολούθησαν. Οι διδασκαλίες τους, απλές αλλά ταυτόχρονα δυναμικές, διαστρεβλώθηκαν και παρερμηνεύθηκαν, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και όταν καταγράφονταν από τους μαθητές τους.

Με την πάροδο των αιώνων προστέθηκαν πολλά στοιχεία που δεν είχαν καμιά σχέση με τις πρωτότυπες διδασκα­λίες, αλλά αντανακλούσαν μια σημαντικότατη παρανόηση. Μερικοί από τους δασκάλους λοιδορήθηκαν, διασύρθηκαν ή δολοφονήθηκαν• άλλοι έφθασαν στο σημείο να λατρεύονται σαν θεοί. Διδασκαλίες που έδειχναν τον δρόμο πέρα και μακριά από τη δυσλειτουργία του ανθρώπινου νου, την έξοδο από τη συλλογική παράνοια, διαστρεβλώθηκαν και κατέληξαν να γίνουν και οι ίδιες μέρος της παραφροσύνης.

Κατ’ αυτό τον τρόπο και σε μεγάλο βαθμό, οι θρησκείες λειτούργησαν περισσότερο διχαστικά παρά ενοποιητικά. Αντί να δώσουν ένα τέλος στη βία και στο μίσος με όχημα τη συνειδητοποίηση της ριζικής ενότητας ολόκληρης της ζωής, έφεραν περισσότερη βία και μίσος, περισσότερο διχασμό ανάμεσα στους ανθρώπους, ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες, ακόμα και μέσα στην ίδια θρησκεία. Μετατράπηκαν σε ιδεολογίες, συστήματα κοσμοθεωρίας με τα οποία οι άνθρωποι μπορούσαν να ταυτιστούν και να τα χρησιμοποιήσουν για να ισχυροποιήσουν το επίπλαστο αίσθημα του εαυτού.

Μέσα από αυτές ήταν σε θέση να παρουσιάσουν τους ίδιους «εν δικαίω» και τους άλλους «εν αδίκω», και έτσι να προσδιορίσουν τις ταυτότητές τους μέσω των εχθρών τους, των «άλλων», των «άπιστων» ή εκείνων που πιστεύουν σε «λάθος θρησκεία» – και, όχι σπάνια, να θεω­ρούν δικαιολογημένη τη θανάτωση των αντιπάλων τους. Ο άνθρωπος έπλασε τον «Θεό» σύμφωνα με τη δική του εικόνα. Υποβίβασε το αιώνιο, το άπειρο και το ανείπωτο σε νοητικό είδωλο, στο οποίο έπρεπε να πιστεύει και να το λατρεύει ως «θεό μου» ή ως «θεό μας».

Και πάλι παρά τα έργα της παραφροσύνης που διαπράχθηκαν ελέω κάποιας θρησκείας, η Αλήθεια την οποία καταδεικνύουν εξακολουθεί να ακτινοβολεί στον πυρήνα τους. Συνεχίζει να φέγγει, έστω και με τρεμάμενο φως, μέσα από αλλεπάλληλα επίπεδα διαστρέβλωσης και παρερμηνείας. Ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο να μπορέσετε να την αντιληφθείτε αν δεν έχετε ήδη ρίξει έστω μια κλεφτή ματιά σε αυτή την Αλήθεια που ενοικεί μέσα σας. Σε ολόκληρο το ιστορικό παρελθόν υπήρξαν ελάχιστοι άνθρωποι που βίωσαν την αλλαγή στο επίπεδο της συνειδητότητας και κατάφεραν να αντιληφθούν απόλυτα αυτό που υποδεικνύουν όλες οι θρησκείες. Για να περιγράψουν αυτή τη μη εννοιολογική Αλήθεια, χρησιμοποίησαν στη συνέχεια το εννοιολογικό πλαίσιο των δικών τους θρησκειών.

Με εννοιολογικό εφαλτήριο ορισμένους από αυτούς τους άνδρες και κάποιες από αυτές τις γυναίκες, αναπτύχθηκαν «σχολές» ή κινήματα μέσα σε όλες τις μεγάλες θρησκείες, που αντιπροσώπευαν όχι μόνο μια εκ νέου ανακάλυψη, αλλά, κατά περίπτωση, μια αύξηση στην ένταση του φωτός της πρωτότυπης διδασκαλίας. Έτσι έκαναν την εμφάνισή τους ο Γνωστικισμός και ο Μυστικισμός κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους και αργότερα στον Μεσαίωνα ο Σουφισμός στην ισλαμική θρησκεία, ο Χασιδισμός και η Καμπάλα στον Ιουδαϊσμό, η Αντβάιτα Βεδάντα στον Iνδουισμό, το Ζεν και το Ντζογκτσέν στον Βουδισμό.

Οι περισσότερες από αυτές τις σχολές ήταν εικονοκλαστικές. Αποδεσμεύτηκαν από ένα στρώμα θνήσκουσας θεωρητικοποίησης και νοητικών αντιληπτικών εποικοδομημάτων, γι’ αυτό και αντιμετωπίζονταν με καχυποψία και ενίοτε με εχθρότητα από τις κατεστημένες θρησκευτικές ιεραρχίες. Σε αντίθεση με την κρατούσα θρησκεία, οι διδασκαλίες τους επικεντρώνονταν στη συνειδητο­ποίηση και την εσωτερική μεταμόρφωση. Χάρη σε αυτές τις εσωτεριστικές σχολές ή στα αντίστοιχα κινήματα, οι μεγάλες θρησκείες ανέκτησαν ξανά τη μεταμορφωτική ισχύ των πρωτότυπων διδασκαλιών, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο μια ελάχιστη μειονότητα ανθρώπων είχε πρόσβαση σε αυτές.

Ο αριθμός τους δεν υπήρξε ποτέ τόσο μεγάλος ώστε να ασκήσουν σημαντική επίδραση στην εν τω βάθει συλλογική απουσία συνειδητότητας της πλειονότητας. Με την πάροδο του χρόνου, μερικές από τις ίδιες αυτές σχολές επισημοποιήθηκαν τυπικά ή θεωρητικοποιήθηκαν σε μονολιθικό βαθμό, προκειμένου να παραμείνουν αποτελεσματικές.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Eckhart Tolle με τίτλο «Μια νέα ζωή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο 

https://enallaktikidrasi.com/

Εναλλακτικά

Οι ιοί περνούν στον οργανισμό μας κυρίως μέσω του αέρα. Ο τρόπος που αναπνέουμε επομένως είναι το πρώτο μέσο για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Η μύτη που είναι το κατεξοχήν όργανο της αναπνοής, είναι το κλιματιστικό του αέρα, δηλαδή διαθέτει τις ιδιότητες του καθαρισμού του αέρα από μικροσωματίδια και μικρόβια.

Μέσα στη βλέννα της μύτης υπάρχουν κάποια ένζυμα τα οποία εξολοθρεύουν τα μικρόβια και δεν επιτρέπουν να φτάσουν στους πνεύμονες. Η αναπνοή από το στόμα κατευθύνει τα μικρόβια στα πνευμόνια μας, όπου μένουν εκεί για 120 μέρες, αν στο εντωμεταξύ η άμυνα του οργανισμού είναι πεσμένη, θα νοσήσουμε. Επίσης μέσα σε έναν κόλπο της μύτης παράγεται ένα μόριο που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο έχει βακτηριοστατικές ιδιότητες και προστατεύει τον οργανισμό μας από τους ιούς.

Συμπερασματικά, οι αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του οργανισμού ενεργοποιούνται μέσω της ρινικής αναπνοής. Ο ίδιος ο Δρ. Buteyko απέδειξε πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος της αναπνοής, όταν αποφάσισε να μεταβεί κατευθείαν μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ προκειμένου να συνδράμει σε βοήθεια δίνοντας τις πρώτες οδηγίες για την αναπνοή που θα είναι ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα όταν είναι ισχυρό, δεν επιτρέπει στους ιούς να δράσουν στον οργανισμό μας. Υπάρχουν μυριάδες μικρόβια και ιοί στο περιβάλλον, κάποιοι άνθρωποι προσβάλλονται ενώ άλλοι όχι και αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσο λειτουργεί η άμυνα του οργανισμού.

Η άμυνα, δηλαδή το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξαρτάται κυρίως από την αναπνοή και την διατροφή. Η απλή, φυσική διατροφή με φρούτα, λαχανικά, καρπούς και φρέσκες τροφές, αποτελεί την ασπίδα προστασίας μας. Η διατροφή με πολλά κρέατα, συσκευασμένες και τυποποιημένες τροφές με συντηρητικά δημιουργεί πλήθος τοξινών στο σώμα μας ,που είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να δράσουν οι ιοί. Γενικότερα, τα μικρόβια και οι ιοί δεν πλησιάζουν έναν οργανισμό που είναι καλά οξυγονωμένος και απαλλαγμένος από τοξίνες.


Συγγραφέας Έλενα Παπαΐωάννου
Η Έλενα Παπαϊωάννου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής, συγγραφέας και ειδικός πνευμονοφυσιολόγος με δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πτυχία ως Buteyko Breathing Spesialist, η οποία διδάσκει τη μέθοδο αναπνοής Buteyko. Η μέθοδος Buteyko είναι βασισμένη στη φυσιολογία και έχει αναγνωριστεί από την ιατρική ως θεραπευτική μέθοδος κυρίως για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Σκοπός της είναι να μεταφέρει τις πολύχρονες γνώσεις της και την εμπειρία της καθώς και τη βαθιά πίστη της στη δυνατότητα του ανθρώπου για αυτοθεραπεία. Η ίδια διδάσκει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για το άσθμα και τη διαχείριση του άγχους, που στηρίζεται σε αναπνευστικές ασκήσεις. https://enallaktikidrasi.com/

Εναλλακτικά

Μπορώ να σας κάνω μια απλή ερώτηση – τι πραγματικά σημαίνει «το ανέβασμα της συνείδησης»;

Λοιπόν, συχνά απεικονίζεται ως ένα υπέρ-ανθρώπινο επίτευγμα που μας χαρίζει πνευματικές υπέρ-δυνάμεις, αλλά νομίζω πως αυτό είναι απλώς για να γίνουμε πιο ελεύθεροι με τον εαυτό μας. Όσο πιο ελεύθεροι νιώθουμε μέσα μας-όχι εξαιτίας αυτού- τόσο πιο φωτεινοί γινόμαστε. Το να διαφωτιστούμε σημαίνει να φωτιστούμε. Μπορούμε τώρα να ξεχάσουμε το να γίνουμε κάτι πιο «ξεχωριστό». Το ανέβασμα της συνείδησης είναι απλώς η διαδικασία ελαφρύνσεως του φορτίου που κουβαλάμε ώστε να κινηθούμε πιο ελεύθερα ως τα φωτισμένα όντα που ήδη είμαστε!


1. Συνδεθείτε με την φύση. Ναι, πάτε μια βόλτα στο δάσος, στη ζούγκλα, σε ένα ξέφωτο με μαργαρίτες ή οπουδήποτε νιώθετε πως έρχεστε σε επαφή με την φύση. Είναι πιθανό να νιώσετε μια βαθιά αίσθηση γαλήνης και ενότητας όταν προσπαθήσετε να έρθετε σε επαφή μαζί της. Καθώς μαθαίνετε να συνδέεστε και να εκτιμάτε την φύση, επιτρέπετε στην συνείδηση σας να αυξηθεί.

2. Κινηθείτε. Η άσκηση και ο χορός θα αυξήσουν την συνείδηση σας προωθώντας υγιή πρότυπα εγκεφαλικών κυμάτων, υγιή επίπεδα νευροδιαβιβαστών και καλύτερη κυκλοφορία σε όλο το νευρικό σύστημα. Βοηθήστε τον εαυτό σας να «ανέβει» και να σπάσει το μοτίβο του ότι δεν αθλείστε πηγαίνοντας μια βόλτα με έναν φίλο σας ή ακόμα χορεύοντας σε ένα κλαμπ. Και τα δύο παραδείγματα είναι εύκολα, διασκεδαστικά και ενδυναμωτικά.

3. Απλός διαλογισμός. Είτε είστε προχωρημένος διαλογιστής είτε αρχάριος, τα οφέλη είναι καταπληκτικά και θα σας επιτρέψουν να ενεργοποιήσετε το ανώτερο στάδιο συνειδητής λειτουργίας αν το κάνετε αρκετά. Είναι μια πράξη που σίγουρα θα αυξήσει την συνειδητή γνώση, θα σας επιτρέψει να πετύχετε μεγαλύτερη εστίαση και πειθαρχία και να αναπτύξετε μια βαθύτερη χαρά συνδεδεμένη με την ζωή.

4. Περάστε χρόνο με τους φίλους σας. Βρείτε φίλους που ευθυγραμμίζονται με το ποιοι είστε, τις πεποιθήσεις και τις αξίες σας- θα σας κάνουν πιο ενσυνείδητους. Αυτοί είναι αληθινοί φίλοι, αν και είναι δύσκολο να βρεθούν, θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθούν. Καλέστε έναν από τους αληθινούς σας φίλους και κάντε το συνήθεια να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο μαζί τους.


5. Να έχετε την πρόθεση «να ανεβάσετε την συνείδηση σας» – Αν έχετε την πρόθεση να ανεβάσετε την συνείδηση και το επίπεδο επίγνωση σας είστε στο σωστό δρόμο. Μόνο το να έχετε την πρόθεση θα σας κάνει περισσότερο συγκεντρωμένους στο να βρείτε τρόπους να την ανεβάσετε.

6. Να λέτε την αλήθεια. Όποτε λέτε την αλήθεια, αυξάνετε το επίπεδο συνείδησης σας. Γιατί οι άνθρωποι λένε ψέματα; Για να προστατέψουν τον εαυτό τους σε χαμηλότερα επίπεδα συνείδησης. Τα άτομα σε ανώτερα επίπεδα δεν λένε ψέματα επειδή θέλουν να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, με τους άλλους και να κάνουν τις σχέσεις της ανθρωπότητας περισσότερο συνειδητές.

7. Βρείτε και ζήστε για τον σκοπό σας. Το να αναζητήσετε ένα σκοπό θα σας βοηθήσει να βρείτε τον στόχο σας εδώ στη γη. Όταν βρείτε τον σκοπό σας και μπορέσετε να τον μοιραστείτε με τον υπόλοιπο κόσμο, θα συνεχίσετε να ανεβάζετε το επίπεδο συνείδησης σας.

8. Αναλάβετε τον συνειδητό έλεγχο των αποφάσεων σας. Όταν ελέγχετε συνειδητά όλες τις αποφάσεις σας, στην πραγματικότητα ενεργοποιείτε συγκεκριμένες νευρικές οδούς στον εγκέφαλο που βοηθούν την προώθηση του αυτό-ελέγχου, την ηρεμία και την εσωτερική γαλήνη. Κάθε φορά που αφήνετε τους άλλους να υπαγορεύουν τις αποφάσεις σας ή δεν αναλαμβάνετε την πλήρη συνειδητή ευθύνη τους γίνεστε λίγο λιγότερο ενσυνείδητοι όταν κάνετε επιλογές.

9. Πάντα να είστε ανοιχτόμυαλοι. Το να είστε ανοιχτόμυαλοι είναι βασική πτυχή στην διαδικασία του να γίνετε ένα πιο ενσυνείδητο άτομο. Όταν δεν αποδέχεστε την ποικιλία που ο πλανήτης μας έχει να προσφέρει: που κυμαίνεται από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, άγρια ζωή και πεποιθήσεις θα μείνετε στην ίδια κατάσταση συνείδησης ή θα πέσετε σε χαμηλότερο επίπεδο. Το να είστε ανοιχτόμυαλοι δεν είναι μόνο για τις πεποιθήσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο όπως: μια καινούργια άσκηση, πνευματική πρακτική ή το να δοκιμάσετε ένα καινούργιο φαγητό.

10. Επιδιώξτε ανώτερη νοημοσύνη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνετε έξυπνοι. Δεν είναι όλοι έξυπνοι σε κάθε τομέα της ζωής τους. Κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο συναισθηματικά νοήμονες, άλλοι έχουν υψηλότερο I.Q. ενώ κάποιοι είναι πιο έξυπνοι πνευματικά. Η αύξηση και η βελτίωση κάθε μορφής νοημοσύνης θα σας βοηθήσει στο ταξίδι σας προς την διεύρυνση της επίγνωσης και στο να γίνετε ένα πιο συνειδητό ον.


11. Συμπεριφερθείτε στον εαυτό σας με σεβασμό. Το να έχετε σεβασμό για τον εαυτό και τις πράξεις σας θα ωθήσει πλήρως το ποσοστό αγάπης που εκφράζετε προς τον εαυτό σας και στους άλλους. Κάντε σοφές και σεβαστές αποφάσεις που αντανακλούν τις αξίες σας και έχουν σεβασμό για τις προσωπικές πεποιθήσεις σας. Το να συμπεριφέρεστε στους άλλους με σεβασμό θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο συνειδητοί επίσης. Αλλά πριν μπορέσετε να σεβαστείτε τους άλλους, πρέπει πρώτα να μάθετε να δείχνετε απόλυτο σεβασμό στον εαυτό σας.

12. Συγχωρήστε. Το να συγχωρείτε τον εαυτό σας μπορεί να είναι πολύ δύσκολο κάποιες φορές: ειδικά αν λειτουργείτε σε μια χαμηλότερη κατάσταση συνείδησης. Συνειδητοποιήστε πως για να αυξηθείτε, να προοδεύσετε και να γίνετε πιο ενσυνείδητο άτομο, πρέπει να είστε συμπονετικοί και να συγχωρείτε τον εαυτό σας. Κάθε μισητές σκέψεις ή έγκλειστα αρνητικά συναισθήματα που ίσως έχετε πρέπει να απελευθερωθούν. Οι αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μπορούν εύκολα να χαμηλώσουν το επίπεδο συνείδησης αν δεν είστε συμπονετικοί και δεν συγχωρείτε.

13. Καλλιεργήστε ένα «μυαλό υψηλής απόδοσης». Το να καλλιεργείτε ένα μυαλό υψηλότερης απόδοσης είναι μια διασκεδαστική , αναζωογονητική διαδικασία που περιέχει την συνειδητή πρόσβαση στην εγκεφαλική κατάσταση την οποία συνειδητά επιλέγετε , όποτε νιώθετε πως είναι κατάλληλη για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη καλύτερη εγκεφαλική κατάσταση για να βιώσετε, σας βοηθά να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας έτσι ώστε συνειδητά να μπορείτε να «αλλάξετε» τις καταστάσεις έπειτα από εντολή.

14. Συνδεθείτε μέσω της προσευχής. Η πράξη του απλώς να κλείσετε τα μάτια σας, να ενώσετε τα χέρια σας και να πείτε μια προσευχή θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης σας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να προσευχηθείτε και πολλές πρακτικές που σε συνδυασμό με την προσευχή, ενισχύουν την δύναμη των συνειδητών μηνυμάτων. Πάνω απ΄ όλα, η προσευχή είναι μια σπουδαία εμπειρία που έχει σκοπό να βοηθήσει στην συνειδητή επίγνωσης σας.

15. Αμφισβητείστε τις πεποιθήσεις σας – Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για πολλά άτομα λόγω της επιρροής των αποτυπωμένων πεποιθήσεων από τους γονείς ή τους κηδεμόνες κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Κάποια παραδείγματα πεποιθήσεων που θα μπορούσατε να αλλάξετε είναι: δίαιτα (μπορείτε να γίνετε χορτοφάγοι), πνευματικότητα (από τον Χριστιανισμό στην Αθεΐα ή οτιδήποτε άλλο) , συναισθηματικότητα (από λύπη σε χαρά), κτλ. Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις σας και με το να πειραματίζεστε με καινούργιες, κάνετε τον εαυτό σας πιο ενσυνείδητο στις ατελείωτες πιθανότητες της ζωής.

16. Γίνετε φίλοι με άτομα που σκέφτονται παρόμοια με εσάς. Στο ταξίδι σας προς το να γίνετε ένα πιο ενσυνείδητο άτομο, το να γίνετε φίλοι με άτομα που σκέφτονται παρόμοια μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητικό. Αν κάνετε πολλές πνευματικές, συναισθηματικές και ψυχικές αλλαγές χωρίς την συντροφιά άλλων, η διαδικασία θα είναι πολύ δυσκολότερη και πιο μπερδεμένη από το αν θα είχατε έναν φύλακα, ένα γκουρού ή κάποιους φίλους που ταξιδεύουν με παρόμοιο ρυθμό. Όχι μόνο το να βρίσκεστε με τέτοια άτομα είναι υγιές και άριστο για την συνείδηση σας αλλά θα σας δώσει πολύ περισσότερη χαρά στην ζωή!


17. Συνεχίστε την πορεία της πνευματικότητας. Το να συνεχίσετε σε ένα μονοπάτι πνευματικότητας και το να γίνετε πιο πνευματικοί θα σας βοηθήσει σημαντικά στην διαδικασία του να γίνετε ένα πιο ενσυνείδητο ανθρώπινο ον. Μην φοβάστε ποτέ να προσθέσετε κάποια καινούργια πνευματική εργασία-ποτέ δεν ξέρετε τι θα είναι πιο αποτελεσματικό ή μια εμπειρία που θα σας αλλάξει την ζωή.

18. Εκφράστε ευγνωμοσύνη. Το να εκφράζετε ευγνωμοσύνη σε καθημερινή βάση είναι πολύ θετικό. Οι τρόποι για να εκφράστε ευγνωμοσύνη περιλαμβάνουν: να λέτε ευχαριστώ για το φαγητό σας, να ευχαριστείτε τον εαυτό σας και τους άλλους μέσω της προσευχής (όπως είπαμε νωρίτερα), να επαινείτε τους άλλους και να του το κάνετε γνωστό πως είστε ευγνώμονες που τους έχετε στην ζωή σας. Μοιράζοντας και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη, νιώθετε εξαιρετικά ικανοποιημένοι και θα είστε πιο συνειδητοποιημένοι γι αυτά που πραγματικά εκτιμάτε στην ζωή.

19. Να είστε χαρούμενοι. Τι σας κάνει χαρούμενους; Η απάντηση συνήθως είναι διαφορετική για όλους. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας, κάντε μια λίστα από όλα σας κάνουν χαρούμενους στη ζωή και πράξτε σύμφωνα με αυτή. Το να νιώθετε και να βιώνετε χαρά στην ζωή σας επίσης θα σας δώσει την ισχυρή κατεύθυνση που χρειάζεστε για να γίνετε πιο ενσυνείδητοι.

20. Πράξτε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Απλώς το να έχετε οποιασδήποτε μορφής επιθυμία θα αυξήσει την συνείδηση σας. Η επιθυμία μας ενθαρρύνει να πράξουμε και να προχωρήσουμε συνειδητά. Η κατάσταση απάθειας, ή το να μην νοιαζόμαστε για την συνείδηση μας θα χαμηλώσει φυσικά την συνείδηση σας. Η επιθυμία είναι ένας ισχυρός τρόπος για να την ανεβάσετε.

21. Ενισχύστε την δύναμη και την λειτουργία του εγκεφάλου σας. Υπάρχουν πολλές βοηθητικές ασκήσεις που μπορούν να ενισχύσουν την δύναμη του εγκεφάλου και το συνολικό επίπεδο λειτουργίας του. Στο άρθρο μου 50 τρόποι για να ενισχύσετε την δύναμη του εγκεφάλου, θα βρείτε τον σωστό δρόμο αν είστε μπερδεμένοι γι αυτό το θέμα. Το να ανεβάσετε την συνείδηση σας θα ενισχύσει φυσικά την συνολική δύναμη του εγκεφάλου και η ενίσχυση της δύναμης του θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης. Και τα δύο αλληλεπιδρούν.

22. Αναλάβετε τον πλήρη έλεγχο του τρόπου ζωής σας. Ζείτε με τέτοιο τρόπο που νιώθετε πως είναι πιο ευεργετικός για την ψυχική και φυσική ευεξία σας; Ίσως υπάρχουν συγκεκριμένες κακές συνήθειες από τις οποίες χρειάζεται να απαλλαχθείτε ή συγκεκριμένες καλές συνήθειες που θα θέλατε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας. Μην φοβάστε να δράσετε τώρα και να κάνετε τις απαραίτητες θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που θα σας βοηθήσουν να αναλάβετε τον πλήρη ενσυνείδητο έλεγχο.

23. Επιλέξτε ενδυναμωτικές πεποιθήσεις. Στην διαδικασία αλλαγής των πεποιθήσεων, διαλέξτε αυτές που ενδυναμώνουν την ψυχή σας. Ένας καλός τρόπος για να ξέρετε ποια πεποίθηση θα είναι ενδυναμωτική είναι απλώς να αναρωτηθείτε πως αισθάνεστε το να προσθέσετε ένα καινούργιο πιστεύω. Αν νιώθετε ισχυρή τη σύνδεση με την πεποίθηση, όπως αισθήματα ενθουσιασμού, θα είναι πιθανώς μια καλή επιλογή για να εφαρμόσετε. Κάντε την συνειδητή προσπάθεια και απομακρύνετε όλα τα πιστεύω που δεν σας ικανοποιούν. Κατανοήστε επίσης πως όσο γίνεστε πιο ενσυνείδητο ανθρώπινο ον, το να αλλάζετε τις πεποιθήσεις σας θα γίνεται πιο εύκολο, με μια πιο φυσική διαδικασία.


24. Αποφύγετε τις σωματικές συγκρούσεις και τους καβγάδες. Οι συγκρούσεις προέρχονται από παρεξηγήσεις, μίσος και αρνητικές συναισθηματικές εκφράσεις. Μπορούν να περιγραφούν ως το αντίθετο της γαλήνης. Η σωματική σύγκρουση και άλλων μορφών καβγάδες μπορούν να μας αποσπάσουν από το να γίνουμε πιο συνειδητά ανθρώπινα όντα. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τις σωματικές συγκρούσεις και τους καβγάδες τελικά θα κάνει εσάς και όσα άτομα συμπεριλαμβάνονται πιο ενσυνείδητους.

25. Να γνωρίζετε και να αποδέχεστε τα συναισθήματα σας. Ανεξάρτητα από τα τωρινά σας συναισθήματα θα βοηθήσετε πολύ τον εαυτό σας αν τα αποδεχτείτε. Το να ζείτε μια ζωή αντιστεκόμενοι στα συναισθήματα και παγιδεύοντας τα μέσα σας κάνει την ζωή πιο δύσκολη. Το να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τα συναισθήματα μας χαμηλώνει την επίγνωση μας. Όταν αποδεχθείτε αυτό που νιώθετε και συνειδητά κατανοήσετε γιατί νιώθετε έτσι, το επίπεδο συνείδησης σας θα ανεβεί.

26. Να μιλάτε συμπονετικά. Όταν συζητάτε με τους άλλους, επιλέγετε τα λόγια σας σωστά; Ή είστε αυτός που δεν τον ενδιαφέρει και πολύ ότι λέει; Η αλήθεια είναι, πως οι άνθρωποι που επιλέγουν τα λόγια τους σωστά και συνειδητά και σκέφτονται κατά τη διάρκεια της συζήτησης είναι εκείνοι που δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να μιλάτε με συμπονετικά και θετικά αποτελέσματα θα ακολουθήσουν.

27. Σκεφτείτε θετικά, ενεργήστε θετικά, να είστε θετικοί. Το να είστε θετική επιρροή είναι ένα καλό παράδειγμα για τους άλλους και για τον εαυτό σας. Η θετικότητα και η κατάσταση του να είσαι θετικός είναι άμεσα αποτελέσματα της αύξησης της συνείδησης. Προτείνω να είστε θετικοί σε όλους τους τομείς της ζωής σας: Θα παρατηρήσετε και θα νιώσετε τις ωφέλιμες αλλαγές στην επίγνωση σας.

28. Να έχετε σeξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας.

Η σeξουαλική επαφή είναι ένας σπουδαίος τρόπος να διαδώσετε και να μοιραστείτε την αγάπη σας με ένα άλλο άτομο. Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε σeξουαλική επαφή είναι με ένα άλλο θετικό, υγιές άτομο το οποίο αγαπάτε και εμπιστεύεστε πλήρως.Είναι ένας στοργικό τρόπος για να μεταφέρετε και να μοιραστείτε την αγάπη σας με τον άλλον. Ανεξάρτητα από το άτομο που έχετε την επαφή υπάρχουν σημαντικά οφέλη στη συνείδηση.

29. Αναγνωρίστε την ψυχή σας. Συνειδητοποιήστε πως στον πυρήνα σας, είστε ένα πνευματικό ον που ζει σε ένα φυσικό σώμα. Σε χαμηλότερα επίπεδα συνείδησης, αυτό το σενάριο ίσως φανεί μη ρεαλιστικό και πολύ δύσκολο να ασπαστεί. Καθώς γίνεστε καλύτεροι στο να αναγνωρίζετε την ψυχή σας, γίνεστε καλύτεροι στο πως να ανεβαίνετε το βουνό της συνείδησης.

30. Δείτε τα αντιληπτά λάθη ως «εικόνα του καθρέφτη». Όταν βλέπετε τα λάθη των άλλων και τα αναγνωρίζετε, χρησιμοποιήστε τα ως διδακτικό εργαλείο για τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι της ζωής σας δεν βρίσκονται εδώ κατά λάθος, είναι εδώ για να σας διδάξουν κάτι για τον εαυτό σας. Με το να μπορείτε να αναλάβετε προσωπική ευθύνη γι αυτό που εμφανίζεται στους άλλους στην συνείδηση σας μπορείτε να λάβετε πληροφορίες και να κάνετε πολύ θετικές αλλαγές.

31. Πάντα να έχετε θετικές προθέσεις. Οι θετικές προθέσεις εμφανίζονται από τη θετική νοοτροπία. Η θετική νοοτροπία και η συνήθεια του να έχετε καλές προθέσεις είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ανεβάσετε το επίπεδο συνείδησης. Όταν σκοπεύετε θετικά γεγονότα να συμβούν στην ζωή σας και πάντα έχετε θετικές προσδοκίες- η ζωή σας φυσικά θα προσελκύσει θετικούς ανθρώπους και θα έχει ως αποτέλεσμα την ευτυχία.

32. Γιορτάστε τις επιτυχίες σας. Το να γιορτάσετε τις επιτυχίες σας είναι μια μορφή αυτό-επαίνου και αυτοσεβασμού. Όταν δίνετε αξία και σέβεστε τον εαυτό σας μπορείτε να γιορτάσετε τις επιτυχίες σας- και στην πραγματικότητα έχετε κατορθώματα για να επαινέσετε! Ο έπαινος είναι διασκεδαστικός και πράξη ανταμοιβής για να κάνετε τον εαυτό σας πιο χαρούμενο. Αυξάνει τα επίπεδα της συνολικής αγάπης για τον εαυτό σας και του αυτοσεβασμού: και τα δύο είναι βασικοί παράγοντες στην διαδικασία για το ανέβασμα της συνείδησης.

33. Να ζείτε μια καλή-ισορροπημένη ζωή. Το να διατηρείτε μια ισορροπημένη ζωή μπορεί να είναι πολύ δύσκολο κάποιες φορές. Ωστόσο, το να έχετε τις δραστηριότητες σε μια σωστή ισορροπία είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να γίνετε πιο ενσυνείδητοι και να περιλαμβάνεστε σε πολλούς τομείς της ζωής. Κάντε συνειδητή προσπάθεια να εστιάσετε την ενέργεια σας σε αυτό που σας εμπνέει περισσότερο, αλλά μην ξεχνάτε να είστε ελαστικοί και να έχετε χρόνο για σημαντικούς ανθρώπους και δραστηριότητες όπως : φίλους, οικογένεια, έκφραση και άσκηση. Το να υπάρχει ισορροπία με δραστηριότητες στη ζωή , μας παρέχει με μεγαλύτερη συνειδητή ικανοποίηση.

34. Φέρτε καινούργια ζωή στη γη. Κάθε φορά που μπορείτε να συνεισφέρετε μια ζωή εδώ στη γη, φέρνετε μια ακόμα φανταστική έκφραση του σύμπαντος μας. Κάθε φορά που φέρνετε ανθρώπινη, φυτική, ζωική ζωή κτλ. εδώ στη γη είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι. Οι τρόποι που θα μπορούσατε να φέρετε ζωή σε αυτόν τον πλανήτη περιλαμβάνουν: να μεγαλώσετε παιδιά, να υιοθετήσετε ένα παιδί, φυτέψτε ένα λουλούδι ή φροντίστε ένα ζώο. Τα εσωτερικά συναισθήματα που ίσως νιώσετε ως αποτέλεσμα από τη ζωή που φέρατε είναι τέλεια για να βρείτε την αληθινή ευτυχία και να πάτε στο επόμενο επίπεδο συνείδησης.

35. Εκτιμήστε αυτά που σας περιβάλλουν. Για να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αναπτυχθεί παραπάνω συνειδητά, είναι σημαντικό να εκτιμάτε και να ευχαριστείτε για όλα όσα υπάρχουν στο περιβάλλον σας. Κάθε μέρα τα μικρά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα είναι συχνά οι πιο καταπληκτικές μορφές ομορφιάς. Απλά πράγματα, όπως το ηλιοβασίλεμα ,ένα ξέφωτο με λουλούδια ή οι γείτονες μας είναι όλες όμορφες εκφράσεις που ίσως δεν έχουμε χρόνο να εκτιμήσουμε. Όταν μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε πως όλα είναι συνδεδεμένα και πως είναι γραφτό να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον εκ φύσεως γινόμαστε ευγνώμονες για όλα όσα υπάρχουν γύρω μας, για όσα η γη έχει να προσφέρει και επίσης γινόμαστε πιο ενσυνείδητοι.

36. Απελευθερώστε την ενέργεια Κουνταλίνι σας. Ο ορισμός μου για την Κουνταλίνι: μια (συνήθως κρυμμένη) δύναμη ενέργειας που συσπειρώνεται στη βάση της σπονδυλικής σας. Όλοι την έχουμε νιώσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια εξαιρετικά συναισθηματικών στιγμών, όταν ακούμε ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή όταν έχουμε μια έντονη εμπειρία. Πώς αισθανόμαστε την Κουνταλίνι; είναι η ενέργεια που κάνει την σπονδυλική μας να τσύζει. Έχουμε ανατριχίλες σε όλο μας το σώμα και ολόκληρη η σπονδυλική μας καίγεται με συναισθηματική ενέργεια. Η Κονυτανλίνι είναι μια εντελώς υγιής και ισχυρή μέθοδος για να ανεβάσετε την συνείδηση σας. Δεν προτείνουμε πάντως να την χρησιμοποιήσετε στα τυφλά. Κάντε κάποια έρευνα για την «ενέργεια Κουνταλίνι» και σκεφτείτε να δουλέψετε με ένα γκουρού η με ένα άτομο που έχει περάσει όλη τη διαδικασία αν θέλετε να απελευθερώσετε την ενέργεια της.

37. Αναπτύξτε τα τσάκρα σας. Το να μάθετε πως να καθαρίζετε τα τσάκρα σας θα μπορούσε να αποδειχθεί μια από τις καλύτερες επενδύσεις που κάνατε για τον εαυτό σας. Τα τσάκρα έχουν το κλειδί που σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας και να συνδεθείτε με την ενέργεια του σύμπαντος. Το να συνεργάζεστε άμεσα με τα τσάκρα σας, σας βοήθα να γίνετε πιο ενσυνείδητο άτομο, να γνωρίσετε περισσότερα για τα ενεργειακά κέντρα του σώματος και στο πως επηρεάζουν όλη τη ζωή σας.

38. Θέστε στόχους και πετύχετε τους. Το να ορίζετε θετικούς στόχους και να δουλεύετε για να τους πραγματοποιήσετε είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανεβάσετε τη συνείδηση σας χωρίς καν να έχετε την πρόθεση γι αυτό. Για παράδειγμα: ίσως θέσετε τον στόχο να αθλείστε καθημερινά για ένα μήνα ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας. Θέτοντας και ολοκληρώνοντας στόχους όπως αυτόν, εστιάζετε στο πως να βελτιώσετε την υγεία σας, ωστόσο έμμεσα βελτιώνετε τη συνείδηση σας.

39. Να είστε ενσυναισθητικοί. Οι προχωρημένες ενσυναισθητικές ικανότητες μπορούν να καλλιεργηθούν με την πρόσβαση στην κατάσταση των χαμηλότερων εγκεφαλικών κυμάτων. Η συνειδητή προσπάθεια να γίνετε πιο ενσυναισθητικοί σημαίνει πως προσπαθείτε να κατανοήσετε τους άλλους και τα συναισθήματα τους και είναι μια αποτελεσματική μέθοδος. Το να είστε ενσυναισθητικοί είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να διαδώσετε την αγάπη και την συμπόνια στον κόσμο. Και το να διαδώσετε αγάπη και συμπόνια είναι σπουδαίοι τρόποι για να ανεβάσετε τη συνείδηση σας!

40. [Αυτός ο χώρος έμεινε κενός επίτηδες ώστε να τον συμπληρώσετε εσείς.]

Κανένας δεν ξέρει και δεν κατανοεί τι λειτουργεί καλύτερα για να σας βοηθήσει στη συνείδηση σας εκτός από εσάς! Να είστε δημιουργικοί και συμπληρώστε το κενό. Επιλέξτε μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε, που ανανεώνει την αίσθηση ευεξίας αντηχεί συναρπαστική στην ψυχή σας. Εύχομαι ευλογίες σε όλους όσους τα κατάφεραν μέχρι το τέλος της λίστας!

https://www.awakengr.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή