Φεβρουαρίου 20, 2020

Εναλλακτικά

Ο αφέντης
Ο πλοίαρχος είναι ο τελευταίος φραγμός στο μονοπάτι. Η αγάπη για τον δάσκαλο είναι δύσκολο να πέσει. Κάποιος μπορεί να ρίξει τα πάντα - μπορεί κανείς να αποκηρύξει ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί κανείς να αποκηρύξει τον εαυτό του - αλλά εκτός και αν πέσει το τελευταίο πράγμα, η μικρή προσκόλληση στον κύριο παραμένει η βάση για το εγώ σας.

Ο Γκατούμ Βούδας είπε: "Αν με συναντήσετε στο δρόμο, κόψτε αμέσως το κεφάλι μου." Μιλάει μεταφορικά. Διότι όταν διαλογιστείτε, όλα θα εξαφανιστούν, αλλά τελικά, θα δείτε ότι ο κύριος είναι εκεί. Όταν ο κόσμος έχει εξαφανιστεί ο κύριος είναι εκεί. Αυτή είναι η τελευταία σας αγάπη και είναι τόσο ικανοποιητική, τόσο ευχάριστη, ότι θέλουμε να είμαστε σε αυτό το κράτος για πάντα.

Μόνο ο πλοίαρχος μπορεί να πει, "Αυτός δεν είναι ο στόχος. Ένα ακόμη βήμα: αφαιρέστε αυτό το συνημμένο και με τον πλοίαρχο, έτσι είστε απολύτως unattached." Σε απόλυτη αποσύνδεση το εγώ εξαφανίζεται. Η εξαφάνιση του εγώ δεν είναι η εξαφάνιση σας. Η εξαφάνιση του εγώ είναι στην πραγματικότητα η εμφάνισή σας για πρώτη φορά. το ψεύτικο εξαφανίζεται και το αληθινό έρχεται στην αποκάλυψη.

Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να καταστεί δυνατό. Δεν είναι αδύνατο επειδή πολλοί το έχουν κάνει. Και δεν το κάνετε εναντίον του κυρίου. εκπληρώνετε το τελευταίο μήνυμα του πλοιάρχου. Αφήστε το εγώ να εξαφανιστεί. Αλλά θα εξαφανιστεί μόνο όταν δεν υπάρχει προσκόλληση.

Και τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα εγώ, για πρώτη φορά είσαι. Στη συνέχεια, θα αισθανθείτε ευγνώμονες προς τον κύριο για πάντα, γιατί αν δεν είχε επιμείνει, θα είχατε παραμείνει σε αυτό το όμορφο κράτος. Αλλά υπάρχει κάτι πέραν, περισσότερο. και ο κύριος δεν θα ήθελε να κολλήσετε στο μονοπάτι.

Ο πλοίαρχος θέλει να είστε απόλυτα απελευθερωμένοι, απελευθερωμένοι από τα πάντα. συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το «πάντα».

Osho, The Osho Upanishad, Talk # 13

The Master
The master is the last barrier on the path. The love for the master is difficult to drop. One can drop everything – one can renounce the whole world, one can renounce himself – but unless the last thing also is dropped, that small clinging with the master remains the base for your ego.

Gautam Buddha has said, "If you meet me on the way, immediately cut my head." He is talking metaphorically. Because when you are meditating everything will disappear, but finally, you will see the master is there. When the whole world has disappeared the master is there. That is your last love, and it is so satisfying, so gratifying, that one wants to be in that state forever.

Only the master can say, "This is not the goal. One step more: remove this attachment with the master too, so you are absolutely unattached." In absolute unattachment the ego disappears. The disappearance of the ego is not the disappearance of you. The disappearance of the ego is really the appearance of you for the first time; the false disappears and the true comes to revelation.

It is difficult, but it has to be made possible. It is not impossible because many have done it. And you are not doing it against the master; you are fulfilling the last message of the master. Let the ego disappear. But it will disappear only when there is no attachment. And the moment there is no ego at all, for the first time you are. Then you will feel grateful towards the master forever because if he had not been insistent, you would have remained in that beautiful state. But there is something beyond, more; and the master would not like you to be stuck on the path.

The master wants you to be totally liberated, liberated from everything; he is included in that `everything´.

https://www.osho.com/read/osho/osho-on-topics/the-master

Εναλλακτικά

Κάθισε κάτω από ένα δέντρο. Φυσάει ο αέρας και θροΐζουν τα φύλλα τού δέντρου. Ο αέρας σε αγγίζει, κινείται γύρω σου, προσπερνάει. Μην του επιτρέψεις όμως να σε προσπεράσει΄ επίτρεψέ του να κινηθεί μέσα σου και να περάσει μέσα από εσένα. Κλείσε τα μάτια σου, και όπως περνάει μέσα από το δέντρο και υπάρχει το θρόισμα των φύλλων, νιώσε ότι είσαι κι εσύ σαν το δέντρο, ανοικτός, κι ότι ο αέρας περνάει από μέσα σου, όχι δίπλα σου, αλλά ακριβώς μέσα από εσένα.

Το θρόισμα τού δέντρου θα μπει μέσα σου και θα αισθανθείς ότι από κάθε πόρο τού σώματός σου περνάει ο αέρας. Πραγματικά περνάει μέσα από εσένα. Δεν πρόκειται για φαντασία μόνο, πρόκειται για γεγονός΄ το έχεις ξεχάσει. Δεν αναπνέεις μόνο μέσω τής μύτης, αναπνέεις μέσω ολόκληρου τού σώματος, από κάθε έναν πόρο του, από εκατομμύρια πόρους. Αν σου επιτραπεί να αναπνέεις μέσω της μύτης αλλά σου κλείσουν, σου βάψουν, όλους τους πόρους τού σώματός σου, θα πεθάνεις μέσα σε τρεις ώρες. Δεν μπορείς να είσαι ζωντανός αναπνέοντας μόνο από τη μύτη. Το κάθε κύτταρο τού σώματός σου είναι ένας ζωντανός οργανισμός και το κάθε κύτταρο αναπνέει. Ο αέρας περνάει πραγματικά μέσα από εσένα, έχεις όμως χάσει την επικοινωνία. Κάθισε λοιπόν κάτω από ένα δέντρο και νιώσε το.

Στην αρχή θα σου φανεί σαν να το φαντάζεσαι, σύντομα όμως θα μετατραπεί σε πραγματικότητα. Είναι πράγματι έτσι, το ότι περνάει ο αέρας από μέσα σου. Κάθισε κατόπιν κάτω από τον ανατέλλοντα ήλιο και νιώσε όχι μόνο ότι σε αγγίζουν οι ακτίνες τού ήλιου, αλλά και ότι μπαίνουν μέσα σου και περνούν μέσα από σένα, ώστε να γίνεις ευάλωτος, ώστε να αρχίσεις να νιώθεις ανοικτός.

Το εγώ είναι το εμπόδιο. Όταν αισθάνεσαι ότι είσαι, είσαι τόσο πολύ που τίποτα δεν μπορεί να μπει μέσα σου. Είσαι γεμάτος από τον εαυτό σου. Όταν δεν είσαι, τότε τα πάντα μπορούν να περάσουν μέσα από σένα. Έχεις γίνει τόσο τεράστιος που μπορεί ακόμη και το θεϊκό στοιχείο να περάσει δια μέσου σου. Ολόκληρη η ύπαρξη είναι τώρα έτοιμη να περάσει δια μέσου σου, διότι είσαι έτοιμος. Όλη λοιπόν η τέχνη τής θρησκείας είναι το πώς να μην είσαι, το πώς να διαλυθείς, το πώς να παραδοθείς, το πώς να γίνεις ένας ανοικτός χώρος.
Osho,The Book of Secrets, Ομιλία #53

https://www.osho.com

Εναλλακτικά

Αυτή η θέση κοιτάζει τη Bakasana (γερανός / κοράκι πόζα) από την άποψη της γιόγκα Iyengar. Διαλύει τη στάση προς τα κάτω σε προπαρασκευαστικά στάδια που μπορεί να είναι επωφελής όταν ασκείται μεμονωμένα ή ως μέρος μιας βήμα-προς-βήμα προόδου προς την πλήρη στάση. Υπάρχουν πολλά οφέλη που προέρχονται από την τακτική άσκηση του Bakasana. Βοηθά στην ενίσχυση των καρπών, των βραχιόνων και των κοιλιακών μυών σας. Βοηθά επίσης να ανοίξει και να τονώσει τις εσωτερικές βουβωνες και έχει μια επεκτατική επίδραση στην άνω πλάτη που μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της θωρακικής σπονδυλικής στήλης. Προκειμένου να αισθάνεστε σίγουροι γι 'αυτή τη στάση, υπάρχει μια ιδιαίτερη ανάγκη για εμμονή και τακτική πρακτική. Ως αποτέλεσμα, καθώς προχωράτε, μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εσωτερικής δύναμης και ανθεκτικότητας.

Μπακασάνα (Στάδιο 1)
Ξεκινήστε στην uttanasana με τα πόδια σας μαζί. (Σημειώστε ότι αν εργάζεστε με ένα πιο σκληρό σώμα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με τα πλάγια του ισχίου τα πόδια σας και να φέρετε τα πόδια σας μαζί καθώς ανασηκώνετε, ιδανικά τα πόδια ξεκινούν από κοινού)

Λυγίστε τα γόνατά σας και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα, πλάτος ώμου μεταξύ τους.
Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας έχουν έρθει ανάμεσα στα γόνατά σας.
Τραβήξτε τα triceps σας κάτω από τις κνήμες σας έτσι ώστε το μισό σημείο του triceps ευθυγραμμίζεται με το μισό σημείο των κτυπήματος. Για να επιτευχθεί αυτή η ευθυγράμμιση οι αγκώνες σας πρέπει να λυγίσουν για να αγγίξουν τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Μπακασάνα (Στάδιο 2)
Χωρίς τα τρικέφαλα σας να γλιστρούν ψηλότερα πάνω από τα shinbones, περπατήστε τα χέρια σας πιο κοντά στα πόδια σας.
Καθώς το κάνετε αυτό, τα άνω χέρια σας θα γίνουν πιο σφιχτά σφηνωμένα στις κνήμες σας.
Βεβαιωθείτε ότι η στάση είναι συμπαγής από τις πλευρές προς το κέντρο, από το μέτωπο προς τα πίσω και από την πλάτη προς τα εμπρός.

Μπακασάνα (Στάδιο 3)
Τώρα είστε έτοιμοι να σηκώσετε τη λεκάνη σας:

Για να ανυψώσετε τη λεκάνη σας, σηκώστε τα τακούνια σας και έρθετε στις άκρες των ποδιών σας.
Πιέστε τις κορυφές των ποδιών σας σταθερά στο πάτωμα.
Σπρώξτε τις εσωτερικές σας κτυπήσεις στα επάνω βραχίονά σας. Αντιστοιχίστε τα επάνω βραχίονά σας στα χτυπήματα σας.
Μην περιμένετε μέχρι να φύγουν τα πόδια σας για να βρείτε την ισορροπία σας. Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να υποστηρίξετε το σωματικό σας βάρος και να σταθεροποιήσετε τη στάση.
Κρατήστε το κεφάλι σας ακίνητο.
Εστίαση το βλέμμα σας στο πάτωμα μπροστά.

Μπακασάνα (Στάδιο 4)
Χωρίς να ενοχλείται το υπόλοιπο σώμα σηκώνει ένα πόδι από το πάτωμα.
Καθώς το πόδι βγαίνει από το πάτωμα φέρτε τη φτέρνα πιο κοντά στον γλουτό.
Βεβαιωθείτε ότι οι γοφοί σας παραμένουν στο ίδιο ύψος καθώς το πόδι βγαίνει από το πάτωμα.
Διατηρήστε σταθερή επαφή με τα υπόλοιπα δάκτυλα καθώς συμπιέζονται στο πάτωμα.

Μπακασάνα (Στάδιο 5)
Τώρα είστε έτοιμοι να φτάσετε στην τελική θέση:

Χωρίς να ενοχλείτε το υπόλοιπο της θέσης, σηκώστε το δεύτερο πόδι για να συναντήσετε το πρώτο πόδι.
Τώρα που και τα δύο πόδια είναι έξω από το πάτωμα, επιμηκύνετε τα οστά σας προς τους αστραγάλους και σηκώνετε τα τακούνια σας προς τους γλουτούς σας.
Καθώς τα τακούνια σας ανεβαίνουν προς τους γλουτούς σας, σηκώστε τους γλουτούς σας από τα τακούνια σας.
Διεύρυνε την άνω πλάτη μακριά από τη σπονδυλική σας στήλη.
Τώρα ισιώστε τους αγκώνες σας.
Σπρώξτε τα εσωτερικά σας κτυπήματα στα χέρια σας ενώ παρατείνετε από το εσωτερικό γόνατο στην εσωτερική φτέρνα.
Σχεδιάστε τα εσωτερικά τακούνια και τις μεγάλες βάσεις των δακτύλων μακριά από τα γόνατά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας παραμένουν σταθερά μαζί.
Πιέστε τα δάχτυλά σας προς τα κάτω και βγάλτε το βάρος μακριά από τα τακούνια των χεριών σας, σηκώνοντας τα οστά του καρπού σας.
Μια κοινή ερώτηση
Οι μαθητές συνήθως ρωτούν: "Πρέπει να τερματίσετε τους κοιλιακούς μυς σας;"

Θα αισθανθείτε ότι οι μύες σε αυτή την περιοχή πιάνονται, αλλά επιτρέπουν αυτή τη λαβή να είναι μια φυσική συνέπεια των άλλων δράσεων που περιγράφονται παραπάνω.
Μην επιχειρήσετε να συμβάλλετε άμεσα στην κοιλιακή χώρα. Οποιαδήποτε λαβή που θα αντιμετωπίσετε σε αυτή την περιοχή δεν θα πρέπει να εμποδίζει την ελεύθερη αναπνοή σας.

Μπακασάνα (Στάδιο 6)
Ένας άλλος τρόπος εισαγωγής μπακασάνα είναι μέσω sirsasana II (ισορροπία τριών σημείων). Η ικανότητα για αυτοπεποίθηση ελεύθερη ισορροπία σε αυτή τη θέση αποτελεί προϋπόθεση για αυτή τη μέθοδο. Θα χρειαστεί χώρος για να ανασηκωθεί το κεφάλι σας προς τα πάνω και προς τα εμπρός, οπότε δεν θα είναι δυνατή η πρακτική αυτή η ακολουθία κινήσεων που εξισορροπείται σε έναν τοίχο. Τοποθετήστε είτε στη μέση ενός ανοικτού χώρου είτε με το πίσω μέρος του κρανίου σας σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από έναν τοίχο.

Διπλώστε το χαλάκι σας έτσι ώστε να έχετε αρκετό μαξιλάρι για την κορυφή του κεφαλιού σας. Να γνωρίζετε ότι τα χέρια σας θα χρειαστεί να βοηθήσουν την ισορροπία σας. Για αυτόν τον λόγο μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε τα χέρια σας κάτω από το διπλωμένο ματ (όπως απεικονίζεται) έτσι ώστε να έχετε μια πιο σταθερή επιφάνεια για να πιέσετε προς τα κάτω.
Τοποθετήστε την κορυφή του κεφαλιού σας στο πάτωμα και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάτος μεταξύ τους.
Τοποθετήστε τα χέρια σας έτσι ώστε οι βραχίονες σας να είναι κάθετοι στο πάτωμα.
Διαδώστε τα δάχτυλά σας μακριά.
Τώρα ανασηκώστε το sirsasana II είτε με ίσια πόδια μαζί είτε με λυγισμένα γόνατα.
Μόλις τελειώσει η στάση. πιέστε τα τακούνια των χεριών σας προς τα κάτω. αντισταθείτε στις αρθρώσεις του αγκώνα σας προς τους ώμους σας. και σηκώστε τους ώμους σας προς τα πάνω προς την οροφή.

Μπακασάνα (Στάδιο 7)
Τώρα ξεκινήστε να χαμηλώνετε τα πόδια σας.

Κρατώντας τα πόδια σας ίσια κάτω τα πόδια σας στο ισχίο ύψος.
Μόλις τα πόδια σας φθάσουν το ύψος του ισχίου, αρχίστε να λυγίζετε τα γόνατά σας φέρνοντας τις κνήμες σας στα επάνω βραχίονά σας.
Ένα πόδι κάθε φορά ανακατεύετε τα γόνατά σας πιο κοντά στους ώμους σας, έτσι ώστε το κέντρο των τρικεφάλων να ευθυγραμμίζεται με το κέντρο κάθε οστού.
Σφίξτε τα χέρια σας στα επάνω βραχίονά σας και αντισταθείτε στα επάνω βραχίονά σας ενάντια στα χέρια σας.

Μπακασάνα (Στάδιο 8)
Τώρα οι γοφοί σας μεταφέρονται πίσω και κάτω, έτσι ώστε το κεφάλι σας να μπορεί να σηκώσει το πάτωμα. Αυτό είναι ένα λεπτό κίνημα που χρησιμοποιεί ισορροπία περισσότερο από δύναμη. Για πολλούς, αυτό το στάδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί επανειλημμένα πριν από την πρόοδο.

Σφίξτε σφιχτά τις κτυπήσεις σας στα επάνω βραχίονά σας.
Διατηρώντας αυτή τη δράση, επιτρέψτε στους ισχίους σας να χαμηλώσουν περαιτέρω προς τα πίσω και προς τα κάτω προς το πάτωμα: επιτρέψτε στις πλάτες των καρπών σας να κατεβαίνουν ελαφρά. και αφήστε την επαφή του κεφαλιού σας με το πάτωμα για να αλλάξετε από την κορυφή του κεφαλιού στην περιοχή πλησιέστερα στο μέτωπο.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι λεπτές και πρέπει να εφαρμοστούν και να βελτιωθούν. Πολύ μεγάλη κίνηση και τα πόδια έρχονται να σπάσουν στο πάτωμα. Δεν υπάρχει αρκετή κίνηση και το κεφάλι δεν θα μπορεί να σηκωθεί.
Κρατήστε τα αυτιά σας να σφίγγουν τα επάνω βραχίονά σας.

Μπακασάνα (Στάδιο 9)
Τώρα είστε έτοιμοι να σηκώσετε την μπαζασάνα.

Προσθέστε τους γοφούς σας στο σημείο όπου η επαφή του κεφαλιού σας στο πάτωμα γίνεται ελαφριά.
Κρατώντας τους αγκώνες σας κλίση προς το παρόν, σηκώστε το κεφάλι σας εντελώς από το πάτωμα.
Μόλις η ισορροπία σας είναι σταθερή αρχίστε να ισιώσετε τους αγκώνες σας και σηκώστε το σώμα σας ψηλότερα.
Επεκτείνετε από τα εσωτερικά γόνατα στα εσωτερικά τακούνια.
Επεκτείνετε τα εσωτερικά σας γόνατα και τα εσωτερικά τακούνια μακριά από τα γόνατά σας.
Διεύρυνση της άνω πλάτης σας.
Υπό τον έλεγχο, ξαναβάλτε τους αγκώνες και τοποθετήστε το κεφάλι σας ελαφρώς πίσω στο πάτωμα.
Σηκώστε το πίσω στο sirsasana II, και στη συνέχεια χαμηλώστε τα πόδια σας προς τα κάτω και απελευθερώστε από τη στάση.


συμπέρασμα
Αυτή η θέση διερευνά μερικές θεμελιώδεις μεθόδους και τεχνικές για την εκμάθηση της εξισορρόπησης βραχίονα θέτουν bakasana. Σπάει την στάση προς τα κάτω σε προπαρασκευαστικά στάδια που σας διδάσκουν πώς να εξασκηθείτε από μια στάση, και τελικά από την αντιστροφή sirsasana II. Η στάση είναι ευεργετική για την οικοδόμηση της σωματικής και πνευματικής δύναμης και είναι μια εξαιρετική στάση που πρέπει να συμπεριλάβετε στην τακτική πρακτική στο σπίτι σας.

https://yogaselection.com/bakasana-how-to-do-bakasana-crow-pose-from-an-iyengar-perspective/&ved=2ahUKEwigzKbNncznAhUouqQKHSnuCccQFjAZegQIBBAB">

yogaselection.com 

Εναλλακτικά

Σύμφωνα με την αρχαία γραμματεία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής (TCM), υποτίθεται ότι η θεωρία των μεσημβρινών αναπτύχθηκε με τους ακόλουθους τρόπους:

Η παρατήρηση του αισθήματος της «βελόνας» είναι προβλεπόμενη σε κάποια σημεία του σώματος

Όταν ορισμένα συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας διατρηθούν από λεπτές βελόνες, συναισθήματα όπως ο πόνος, το μούδιασμα, η βαρυαλγία και η διόγκωση θα δημιουργήσουν μια αντίδραση που είναι γνωστή ως το «συναίσθημα της βελόνας». Όπως διαπιστώθηκε, αυτά τα «συναισθήματα της βελόνας» ήταν πάντα αισθητά σε μια συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και πορεία. Η αρχαίοι Κινέζοι ιατροί φιλόσοφοι επεξεργάστηκαν πολλά πρότυπα των σημείων αυτών (σημεία βελονισμού) στο σώμα τα οποία, αργότερα, αποτέλεσαν τη βάση της θεωρίας των μεσημβρινών.

Παρατήρηση των επιπτώσεων των σημείων βελονισμού

Στους αρχαίους χρόνους, οι Κινέζοι άνθρωποι θα πειραματιστούν και θα τονώσουν διαφορετικά σημεία βελονισμού για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα από μια συγκεκριμένη ασθένεια. Καθώς ασκούνταν στις εν λόγω δοκιμές βελονισμού, βρήκαν σημεία με παρόμοια αποτελέσματα τα οποία πάντα μοιράζονταν με οργανωμένο σχέδιο. Μετά την ταξινόμηση και την ανάλυση, δημιουργήθηκε ένας χάρτης μεσημβρινών.

Συσχέτιση ορισμένων ασθενειών με τα σημεία βελονισμού

Από την καθημερινή εμπειρία, ο κινεζικός λαός σταδιακά αναγνώρισε ότι όταν θα συνέβαινε μια συγκεκριμένη ασθένεια ή διαταρασσόταν ένα όργανο, θα ένιωθαν πόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος του δέρματός τους, ο οποίος συνδεότανε συχνά με εξάνθημα ή αλλαγή του χρώματος του δέρματος. Οι παραπάνω συσχετίσεις θα αναλυθούν σύμφωνα με τις αρχαίες φιλοσοφίες όπως το yin - yang και τις θεωρίες των «πέντε στοιχείων» και θα αναπτυχθούν περαιτέρω σε ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό και καλλιτεχνικό μοντέλο για τη συντήρηση της υγείας στην TCM.

Οι μεσημβρινοί είναι μια συλλογή από σημεία βελονισμού

Συνδέοντας και ενώνοντας διάφορα μέρη του σώματός μας, οι μεσημβρινοί παρέχουν τις υπηρεσίες μεταφοράς για τις θεμελιώδης ουσίες του qi, του αίματος και των σωματικών υγρών. Η ροή του qi στο σύστημα μεσημβρινών συμπυκνώνεται ή «εγχέεται» σε συγκεκριμένες περιοχές της επιφάνειας του δέρματος. Οι περιοχές αυτές είναι πολύ μικρά σημεία, γνωστά ως «σημεία βελονισμού». Ωστόσο τα σημεία βελονισμού που βρίσκονται εξωτερικά και επιφανειακά, μπορεί να επηρεάσουν τις εσωτερικές λειτουργίες του σώματός μας. Υπάρχουν 365 σημεία βελονισμού, και κάθε σημείο ανήκει σε ένα ιδιαίτερο κανάλι μεσημβρινού που συνδέεται με συγκεκριμένα όργανα.

Ταξινόμηση των Μεσημβρινών

Το σύστημα των μεσημβρινών διαθέτει 12 κύριους μεσημβρινούς που αντιστοιχούν στο yin και yang των οργάνων και του περικαρδίου. (Τα Yin όργανα, συνήθως, είναι αυτά που δεν έχουν κενή κοιλότητα, και περιλαμβάνουν το ήπαρ, την καρδιά, το σπλήνα, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Τα Yang όργανα είναι όργανα με μια κενή κοιλότητα, όπως η χοληδόχος κύστη, το λεπτό έντερο, το στομάχι, το παχύ έντερο και η ουροδόχος κύστη. Στην TCM, τα όργανα yin και yang είναι φυσιολογικές λειτουργικές μονάδες που ενσωματώνουν μια πολύ ευρύτερη έννοια, σε σχέση με την κοινή δυτική σκέψη). Οι μεσημβρινοί που συνδέονται με τα όργανα yin είναι γνωστές ως μεσημβρινοί yin. Εάν είναι συνδεδεμένοι με όργανα yang, αυτοί είναι γνωστοί ως μεσημβρινοί yang.

Επιπρόσθετα των 12 κύριων μεσημβρινών, υπάρχουν οκτώ επιπλέον μεσημβρινοί και μικρότεροι, σαν δίκτυο, luo μεσημβρινοί. Μεταξύ των οκτώ επιπλέον μεσημβρινών, τα Governing Vessel και Conception Vessel θεωρούνται τα πιο σημαντικά κανάλια, διότι περιέχουν σημεία βελονισμού που είναι ανεξάρτητα από τους δώδεκα κύριους μεσημβρινούς.

https://www.forwoman.gr/index.php

Εναλλακτικά

Υπάρχουν τόσα πολλά πνευματικά και σωματικά οφέλη που φέρνει στη ζωή σας ο διαλογισμός. Παρόλο που ο διαλογισμός θέλει λίγη εξάσκηση, δεν είναι τόσο πολύπλοκος όσο πιστεύετε ότι είναι!

1. Καθίστε σε μια αναπαυτική θέση. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος που στερείται περισπασμών. Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο, τον υπολογιστή κ.α. Φορέστε άνετα ρούχα. Μπορείτε ακόμα να σηκώσετε και τα πόδια σας. Ο διαλογισμός δεν απαιτεί να κάθεστε στη στάση του λωτού ή σε κάποια στάση που δε νιώθετε άνετα.

2. Καθαρίστε το μυαλό σας. Είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε. Σωστά; Μου αρέσει να σκέφτομαι το φως κάποιου μακρινού αστεριού που είναι λαμπρό. Φαντάζομαι αγάπη και φως να με περικυκλώνουν, να τραβάνε όλο το στρες και την αρνητική ενέργεια που έχω απορροφήσει από την πολυάσχολη, αγχωτική μέρα μου. Ναι, ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία, αλλά σας υπόσχομαι ότι μπορείτε να την κάνετε. Με λίγες μόνο προσπάθειες θα αρχίσετε να νιώθετε μια γαλήνη να σας κατακλύζει.

3. Προτείνω να ξεκινήσετε με μικρές περιόδους που διαρκούν περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφού εξασκηθείτε με αυτό το χρονικό διάστημα, μπορείτε να επεκτείνετε αυτές τις περιόδους αν θέλετε, για όσο θέλετε. Ακόμα και τα μικρά διαστήματα διαλογισμού είναι πολύ ωφέλιμα.

4. Μην σκέφτεστε υπερβολικά. Αναπνεύστε βαθιά. Χαλαρώστε.

Όταν βγαίνετε από το στάδιο του διαλογισμού, ακόμα και αν αυτός είναι σύντομος, θα νιώσετε συναισθηματική ηρεμία. Η στρεσογόνα ημέρα έχει σβηστεί. Νιώθετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Μπορεί να έχετε και τόσο καθαρό μυαλό που ίσως βρείτε και τη λύση ενός προβλήματος που σας απασχολούσε. Θα δείτε τη ζωή κάτω από ένα καινούργιο φως και θα αρχίσετε να έχετε μια διαφορετική αντίληψη για τις στρεσογόνες καταστάσεις στη ζωή σας. Επιτέλους θα νιώσετε ότι εσείς έχετε τον έλεγχο των εξωτερικών πιέσεων που συναντάτε στη ζωή σας.

Αυτά τα οφέλη είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα όμως υπάρχει και μια εξήγηση που έχει να κάνει με τη φυσιολογία. Η γνώση που αποκόμισαν οι επιστήμονες από την εξέταση του εγκεφάλου και την κυματική του δραστηριότητα, έδωσε νέα στοιχεία για την κατάσταση των άλφα κυμάτων στον εγκέφαλο όταν διαλογιζόμαστε. Μέσω αυτής της χαλαρωτικής διαδικασίας, τόσο πνευματικής όσο και σωματικής, γίνονται αλλαγές στα μοτίβα των εγκεφαλικών μας κυμάτων. Ο εγκέφαλός μας αρχίζει να απελευθερώνει χημικές ουσίες γνωστές ως ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι τα ηρεμιστικά της Μητέρας Φύσης. Σας δίνουν ένα φυσικό «ανέβασμα» και μια καταπληκτική αίσθηση ευημερίας.

Ο διαλογισμός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να νιώσετε αυτό το συναίσθημα. Και αυτό το καλό συναίσθημα συνεχίζει να υπάρχει και αφού τελειώσει ο διαλογισμός, για ένα διάστημα.

Υπάρχουν επίσης και σωματικά οφέλη από την εξάσκηση του διαλογισμού. Οι ενδορφίνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Σας προστατεύουν από τις μολύνσεις και διατηρούν την υγεία σας σε καλή κατάσταση. Μόνο λίγα λεπτά την ημέρα, μπορούν να έχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Το να βρίσκεστε στο στάδιο εγκεφαλικών κυμάτων Άλφα όσο διαλογίζεστε, θα σας δώσει μια αίσθηση ηρεμίας, θα κρατάει το μυαλό σας κοφτερό και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αυτοκυριαρχία σας σε στρεσογόνες καταστάσεις. Δώστε μια ευκαιρία στον διαλογισμό και νιώστε ότι έχετε τον έλεγχο ξανά.

Μετάφραση: awakengr.com via themindunleashed.com

Εναλλακτικά

Οι 31 πιο ισχυρές πέτρες και κρύσταλλοι των Τσάκρα και πώς να τους χρησιμοποιήσετε για βαθιά θεραπεία και αναζωογόνηση

Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι των τσάκρα είναι ειδικοί κρύσταλλοι των οποίων οι ενεργειακές θεραπευτικές ιδιότητες είναι ειδικά στοχευόμενες στις συχνότητες των πεδίων των τσάκρα.

Τοποθέτηση πετρών τσάκρα: καλλιεργώντας την ροή της ενέργειας από το κεφάλι προς τα άκρα
Όπως πιστεύω πως θα δείτε μέχρι το τέλος του άρθρου, η ικανότητα των κρυστάλλων τσάκρα και των πολύτιμων λίθων να εναρμονίζουν και να ισορροπούν το σώμα ενώ χαλαρώνουν το μυαλό και ενεργοποιούν το δυναμικό του πνεύματος είναι ένα θαυματουργό δώρο της φύσης. Θα έχετε ένα οπλοστάσιο φυσικά όμορφο και εργαλεία αποκατάστασης στην διάθεση σας την επόμενη φορά που θα νιώσετε εξουθενωμένοι, καταπιεσμένοι ή ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. (Μιλάμε για ένα δώρο που συνεχώς μας δίνει! )

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να σας συστήσω σε μια άλλη τελετουργία, στην τοποθέτηση των πετρών τσάκρα, που εξασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η πρακτική συμπεριλαμβάνει την τοποθέτηση των πετρών σε σημεία του σώματος που αντιστοιχούν στα τσάκρα ή στα ενεργειακά κέντρα. Αυτό είναι γνωστό ως «καθαρισμός των τσάκρα» ή «άνοιγμα των τσάκρα» ή «ισορρόπηση των τσάκρα».

Η ισορρόπηση των τσάκρα μέσω της τοποθέτησης των πετρών όχι μόνο κρατά και το αίμα και την ενέργεια στο να ρέει σε όλο το σώμα, αλλά επίσης εμπλουτίζει το σώμα με την ενέργεια των πολύτιμων λίθων, υποστηρίζοντας την φυσική διαδικασία θεραπείας.

Η πρακτική έρχεται σε εμάς σήμερα μέσω των διδασκαλιών από τα κείμενα των ινδικών vedic που γράφτηκαν πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, οι θεραπευτές τοποθετούν τους κρυστάλλους τσάκρα για να απελευθερώσουν το άγχος, ιδιαίτερα σε περιόδους αλλαγής, για να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση, για οξυμένη συγκέντρωση, για την βοήθεια της δημιουργικής και προσωπικής ανάπτυξης και για να προωθήσουν την εσωτερική αρμονία και ισορροπία.

Βίωσα την δύναμη της θεραπείας των κρυστάλλων μέσω της τοποθέτησης των πετρών τσάκρα λίγο αφού έχασα τον πατέρα μου ξαφνικά το 2011. Ένιωσα να απομακρύνομαι από το κέντρο και από την ισορροπία μου. Η ενέργεια τσάκρα της καρδιάς μου ήταν χαμηλή, που αρχικά το αισθάνθηκα λογικό.

Αυτό που δεν συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή είναι ότι όταν μια ή περισσότερες ενέργειες των τσάκρα μειώνονται, μπορούν να επηρεαστούν όλες οι πτυχές της ζωής σας, από την ροή των σκέψεων και των ιδεών μέχρι τις σχέσεις, την υγεία και την πνευματική σύνδεση.

Είχα οικειότητα με την ισορρόπηση των τσάκρα από την själ facial που επιζητά την γενική ευθυγράμμιση της ενέργειας του σώματος ως μέρος της θεραπείας. Κατά την διάρκεια της, πάντα ανταποκρινόμουν περισσότερο στον ροζ χαλαζία που τοποθετούνταν στο τσάκρα της καρδιάς μου.

Αφού έχασα τον πατέρα μου, βρήκα τον εαυτό μου να σκέφτεται το τσάκρα της καρδιάς μου ολοένα και περισσότερο.

Ένα απόγευμα, βρήκα μια ήσυχη στιγμή για τον εαυτό μου. Αφού έθεσα την πρόθεση μου, «σε παρακαλώ, επέτρεψε στην καρδιά μου να ανοίξει,» το οποίο επανέλαβα αρκετές φορές κάθισα και τοποθέτησα ροζ χαλαζία και πράσινο μαλαχίτη στο τσάκρα της καρδιάς μου.

Οραματίστηκα την καρδιά μου να επεκτείνεται, να έχει χώρο για αγάπη και αποδοχή. Καθώς τον άφησα, ένιωσα ένα μικρό αλλά ισχυρό κύμα ενέργειας γύρω από την καρδιά μου από τον κρύσταλλο που με κάλυπτε με ζεστασιά καθώς επεκτεινόταν προς τα έξω όπως οι ακτίνες του ήλιου. Στη συνέχεια, ένιωσα γαλήνη και το βάρος στην καρδιά μου διαλύθηκε.

Ο πόνος και η θλίψη που με καταβρόχθιζαν από την πρώτη στιγμή που ο μπαμπάς μου διαγνώστηκε με καρκίνο μαλάκωσαν την λαβή που είχαν κάνει στην καρδιά μου έτσι ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω να θεραπεύομαι. Ένιωσα έτοιμη να δεσμευτώ με τον κόσμο ξανά, να εξερευνήσω καινούργιες ιδέες και μέρη και να επιστρέψω στην ζωή αγαπώντας ολοκληρωτικά άνευ όρων.

Όπως σε κάθε επιτυχημένη θεραπεία ή άνοιγμα, το να έχεις τα σωστά εργαλεία είναι το κλειδί. Σε αυτή την περίπτωση οι κρύσταλλοι των τσάκρα και οι πολύτιμοι λίθοι είναι τα κλειδιά για το βασίλειο.

Και η τοποθέτηση των πετρών τσάκρα δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη: απλώς τοποθετείτε έναν ή περισσότερους από τις 7 πέτρες των τσάκρα ή τους κρυστάλλους , χρώματος που αντιστοιχούν σε ένα από τα 7 σημεία τσάκρα, πάνω ή κοντά στο σημείο, μετά αφήστε τους εκεί για ένα χρονικό διάστημα για να σας βοηθήσουν να ανοίξετε τα τσάκρα.

Μην αφήσετε την απλότητα της πρακτικής να σας ξεγελάσει: βρίσκω την χρήση των θεραπευτικών κρυστάλλων πολύ αποτελεσματική για την μετακίνηση της στάσιμης ενέργειας. Αν δεν βιώσετε κίνηση, μικρές καθαρές κορυφές χαλαζία τοποθετημένες στρατηγικά γύρω από το σώμα σας μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ενέργειας μιας άλλης πέτρας.


Ίσως, όπως κι εγώ, να νιώσετε τα τσάκρα σας να ανοίγουν μετά από έναν καθαρισμό.

Αν όχι, συνεχίστε. Η μετακίνηση της ενέργειας που ήταν στάσιμη για μήνες ακόμα και για χρόνια είναι μια διαδικασία, μια πρακτική που χτίζεται αργά. Όπως με την άσκηση, πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τους κρυστάλλους των τσάκρα για να δείτε και να νιώσετε τις αλλαγές στην ροή της ενέργειας, η οποία μπορεί κάποιες φορές να είναι μικρή.

Πόση ώρα θα πρέπει να αφιερώσετε για την εκτέλεση και την τοποθέτηση των πετρών τσάκρα που περιγράφονται σε αυτό το κεφάλαιο;

Προτείνω τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά, παρόλο που το να τους αφήσετε παραπάνω είναι εντάξει. Αν νιώσετε άβολα σε οποιοδήποτε σημείο αφαιρέστε την πέτρα, καθαρίστε την και προσπαθήστε ξανά μια άλλη φορά.

Μετά την πρώτη εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα αρχίσετε αργά τοποθετώντας μόνο έναν κρύσταλλο κάθε μέρα στο αντίστοιχο σημείο τσάκρα, στοχεύστε για 3 καθαρισμούς την εβδομάδα. Θυμηθείτε, η εκκαθάριση του υπολείμματος της φυσικής, συναισθηματικής, ψυχικής και πνευματικής ανισορροπίας μπορεί να οδηγήσει σε θετικές προσωπικές, επαγγελματικές και πνευματικές ευκαιρίες, οπότε ο χρόνος που επενδύετε στον εαυτό σας μπορεί να αποφέρει πολύτιμα μερίσματα.

Κρύσταλλοι και πέτρες για τα 7 τσάκρα
Κάθε τσάκρα είναι συνδεδεμένο με μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο σώμα, με ένα συγκεκριμένο χρώμα κάθε τσάκρα επίσης έχει τον δικό του συγκεκριμένο ρόλο για την άριστη υγεία και ευεξία.

Κάθε τσάκρα έχει την αντίστοιχη πέτρα και κρύσταλλο του για θεραπευτική χρήση.

Ρίζα ή τσάκρα της βάσης
Σχέση: αντιπροσωπεύει το πάθος και το αίσθημα της γείωσης

Χρώμα: κόκκινο

Τοποθεσία: στη βάση της σπονδυλικής στήλης

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε αδύναμοι, κουρασμένοι ή ότι δεν μπορείτε να κινητοποιηθείτε, έχετε πόνους στην μέση ή στα πόδια ή διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα ή ότι βρίσκεστε σε μια «κατάσταση επιβίωσης.»

Όταν είναι ανοιχτό: θα νιώθετε «σαν το σπίτι σας» μέσα στο σώμα σας, ενδυναμωμένοι και γεμάτοι ζωή.


Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν κόκκινο κρύσταλλο τσάκρα ανάμεσα στους μηρούς κοντά στην βουβωνική χώρα και σκεφτείτε το κόκκινο χρώμα- ζεστασιά, το θεμέλιο σας, τον πυρήνα σας, την οικογένεια σας ή το πάθος σας.

Πέτρες τσάκρα: κόκκινος ίασπις, ρουμπίνι και αιματίτης

Το τσάκρα του ιερού κέντρου
Σχέση: αντιπροσωπεύει την δημιουργικότητα και την ικανότητα να αποδέχεστε τους άλλους

Χρώμα: πορτοκαλί

Τοποθεσία: 5 εκατοστά κάτω από τον αφαλό

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε μπερδεμένοι, υπερβολικά εξαρτημένοι από τους άλλους, απογοητευμένοι ή ότι δεν έχετε κίνητρο και ίσως έχετε κάποιο πρήξιμο ή χαμηλό επίπεδο στις ορμόνες

Όταν είναι ανοιχτό: θα νιώθετε ευέλικτοι και στο σώμα και στο μυαλό, δημιουργικοί, παιχνιδιάρικοι και ανοιχτοί.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε μια πορτοκαλί θεραπευτική πέτρα πάνω από το πυελικό οστό, σκεφτείτε το πορτοκαλί χρώμα και τον εαυτό σας ως ένα δημιουργικό ον.

Πέτρα τσάκρα: καρνεόλη, σκούρα ή καφέ κιτρίνη, πορτοκαλί αβεντουρίνης, πορτοκαλί ασβεστίτης και μαργαριτάρι χαλαζία

Τσάκρα του ηλιακού πλέγματος
Σχέση: αντιπροσωπεύει την διανόηση και το πώς βλέπετε τον εαυτό σας στον κόσμο

Χρώμα: κίτρινο

Τοποθεσία: άνω κοιλιακή χώρα

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε ότι ελέγχεστε, φοβάστε, έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης ή αδυνατείτε στο να βιώσετε συναισθήματα. Ίσως έχετε πεπτικά προβλήματα.

Όταν είναι ανοιχτό: θα απελευθερώσετε την ανάγκη για έλεγχο και θα είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, προτάσεις, συναισθήματα, στην ευτυχία και στην χαρά. Ίσως να έχετε ισχυρή πέψη.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν κίτρινο κρύσταλλο 5 εκατοστά πάνω από τον αφαλό, σκεφτείτε το κίτρινο χρώμα ή μια ηλιόλουστη μέρα, σκεφτείτε το κέντρο ενέργειας σας και την ικανότητα σας να εκδηλώνεστε.

Πέτρες τσάκρα: κιτρίνη, κεχριμπάρι

Τσάκρα της καρδιάς
Σχέση: αντιπροσωπεύει την ικανότητα σας να αγαπάτε χωρίς όρους και να αποδέχεστε τους άλλους

Χρώμα: πράσινο

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε αγχωμένοι, ζηλιάρηδες ή πικροί και μπορεί να έχετε υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό ή χαμηλό καρδιακό ρυθμό ή θρόμβους ή κύστες στο στήθος σας.

Όταν είναι ανοιχτό: νιώθετε πιο χαλαροί, αποδέχεστε πιο εύκολα, ανοίγεστε σε νέες σχέσεις και μπορείτε να διατηρήσετε ισορροπημένες σχέσεις. Νιώθετε αγάπη και συγχώρεση.


Κάντε αυτό: τοποθετήστε μια πράσινη ή μια ροζ θεραπευτική πέτρα στο στέρνο, σκεφτείτε τα χρώματα πράσινο και ροζ, σκεφτείτε την χαλάρωση, την επιδιόρθωση, ότι ανοίγει η καρδιά σας (ο ροζ χαλαζίας είναι γνωστός για την καλλιέργεια και την επιδιόρθωση των συναισθηματικών κέντρων της καρδιάς. Σκεφτείτε πως το πράσινο καλλιεργεί και επιδιορθώνει την καρδιά). Αφήστε κάθε θυμό να φύγει.

Πέτρες τσάκρα: για το πράσινο: μαλαχίτης, πράσινος τουρμαλίνης, πράσινος βρυοαχάτης, σμαράγδι και αβεντουρίνης. Για ροζ: ροζ χαλαζίας, ροδοχρωσίτης και ροζ τουρμαλίνης ή και για πράσινο και για ροζ: τουρμαλίνης καρπούζι

Το τσάκρα του λαιμού
Σχέση: αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και την αυτό-έκφραση

Χρώμα: μπλε

Τοποθεσία: λαιμός

Όταν είναι χαμηλό: ίσως νιώθετε ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας με θετικό τρόπο ή ότι χάνετε τα λόγια σας, τραύλισμα, αίσθημα απομόνωσης ή ότι παρεξηγείστε, πονόλαιμο, σφιχτό σαγόνι ή στραβολαίμιασμα.

Όταν είναι ανοιχτό: νιώθετε πιο εκφραστικοί, επικοινωνιακοί και αληθινοί στον εαυτό σας και ίσως έχετε πιο υγιές στόμα, ούλα, δόντια και ρινικές οδούς.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν μπλε κρύσταλλο στον λάρυγγα, σκεφτείτε το μπλε χρώμα, σκεφτείτε την καθαρή επικοινωνία, τον θετικό λόγο και την δύναμη των λέξεων.

Πέτρες τσάκρα: μπλε ζαφείρι, σοδαλίτης, lapis lazuli, ακουμαρίνης και αχάτης

Τσάκρα του τρίτου ματιού ή του μετώπου
Σχέση: αντιπροσωπεύει την κατανόηση και την ικανότητα σας να συγκεντρώνεστε και να βλέπετε την μεγάλη εικόνα

Χρώμα: λουλακί

Τοποθεσία: ανάμεσα στα μάτια στο μέτωπο

Όταν είναι χαμηλό: δεν σκέφτεστε καθαρά, υπερδραστήριο μυαλό, στραβολαίμιασμα ή ακαμψία.

Όταν είναι ανοιχτό: θα έχετε καθαρότερο μυαλό, βελτιωμένη ικανότητα στο να λύνετε προβλήματα, καλύτερη διαίσθηση και την ικανότητα να κατανοείτε και να συγκεντρώνεστε

Κάντε αυτό: τοποθετήστε μια μωβ πέτρα ανάμεσα στα φρύδια (το τρίτο μάτι είναι ένα κατευναστικό σημείο), σκεφτείτε το μωβ χρώμα και συγκεντρωθείτε στην διαίσθηση σας και στην διαύγεια.

Το τσάκρα του στέμματος
Σχέση: αντιπροσωπεύει την Θεία έμπνευση

Χρώμα: βιολετί

Τοποθεσία: στην κορυφή του κεφαλιού

Όταν είναι χαμηλό: νιώθετε αδέξιοι, ασυντόνιστοι, ότι δεν έχετε έμπνευση, πως δεν βρίσκεστε σε αρμονία, αβέβαιοι για το ποιοι είστε και γιατί υπάρχετε ή άκαμπτοι στην σκέψη σας.

Όταν είναι ανοιχτό: θα νιώθετε πιο ευέλικτοι, θα κατανοήσετε την απόρριψη και την ροή της ζωής, ατάραχοι από τις αποτυχίες και θα έχετε καθαρότερη ικανότητα για να δείτε τα πράγματα όπως είναι.

Κάντε αυτό: τοποθετήστε έναν καθαρό ή ένα βιολετί κρύσταλλο πάνω στο κεφάλι σας, σκεφτείτε το λευκό φως και την σύνδεση σας με την θειότητα, τον Θεό και /ή το πνεύμα.

Πέτρες τσάκρα: καθαρός χαλαζίας ή ένας ανοιχτόχρωμος αμέθυστος

Kristin Petrovich – Μετάφραση: awakengr.com

Εναλλακτικά

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΩΤΟΥ

Αποτελεί σίγουρα την πιο δημοφιλή στάση του γιόγκα. Υπήρξε καταρχάς το σύμβολο του διαλογισμού, ενώ μετά τον Βούδα αποτέλεσε την εικόνα της πληρότητας μέσα από την αυτοπραγμάτωση. Στα αρχαία κείμενα, ο σοφός παρομοιάζεται με το άνθος του λωτού που επιπλέει στο νερό χωρίς να βρέχεται. Όπως ο λωτός, έτσι και ο σοφός, υπερβαίνει τον ανθρώπινο εγωισμό χωρίς να προσβάλλεται από αυτόν.

Πέρα όμως από την ταύτιση με τον σοφό της μυθολογίας, η ίδια η στάση φέρει συμπυκνωμένα όλα εκείνα τα στοιχεία της σταθερότητας. Σε μορφολογικό πλάνο, η βάση η οποία παίρνει φόρμα από τα δεμένα πόδια εξασφαλίζει την κάθετη θέση του κορμού χωρίς προσπάθεια.

Οι φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης είναι λιγότερο έντονες από όταν είμαστε σε καθιστή ή όρθια θέση. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η καλύτερη χρήση του θώρακα, ο οποίος βρίσκει ένα μεγαλύτερο εύρος με λιγότερη προσπάθεια.

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί από ποια βαθιά ψυχολογική αιτία προέρχεται η γαλήνη που ακολουθεί τη στάση του λωτού:

είναι ακριβώς το αντίθετο από τη φυγή, από τον αγώνα... Στα βάθη των προϊστορικών χρόνων, η ταχύτητα μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πρώτα αντανακλαστικά σύμβολα της άμυνας. Στο συλλογικό μας υποσυνείδητο, τα πόδια συμβολίζουν τα όπλα.

Επιβεβαιώνουμε λοιπόν τη δύναμή μας, την απόλυτη έλλειψη φόβου όταν καταθέτουμε τα όπλα μας, όταν δένουμε τα πόδια μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χέρια τα οποία γυρίζουν με τέτοιο τρόπο που οι παλάμες κοιτάνε τον ουρανό και προσφέρονται ανοιχτές...

ΕΥΑ ΡΟΥΣΠΩΛ

Απόδοση Νόνη Παπαστεφάνου

https://sites.google.com/site/esyoga2

Εναλλακτικά

Επιτρέψτε μου να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα φαινομενικά περίεργο πράγμα. Αν σας έλεγα ότι τώρα, ενώ διαβάζετε αυτές τις γραμμές, στην πραγματικότητα κοιμάστε, ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα ζωντανό όνειρο, σίγουρα θα πιστεύατε ότι έχω τρελαθεί.


Είστε ξυπνητοί, έχετε στρέψει την προσοχή σας στην ανάγνωση, και έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας επίσης. Μπορείτε να δείτε τα έπιπλα του δωματίου σας, μπορείτε να ακούσετε το κελάηδισμα των πουλιών από το κοντινό δάσος. Επίσης έχετε επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Πώς μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή κοιμάστε;

Φυσικά, εσείς – όπως ακριβώς και όλοι οι άλλοι – κοιμάστε τη νύχτα. Ναι, μερικές φορές βλέπετε όνειρα ενώ κοιμάστε, αλλά τώρα είναι η διάρκεια της ημέρας, είστε ξύπνιοι. Έτσι, πώς θα μπορούσατε να βλέπετε όνειρα;

Φαντάζεστε Έναν Ολόκληρο Κόσμο Γύρω από τον Εαυτό σας
Πιστεύω ότι δεν κοιμάστε μόνο το βράδυ, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση της συνείδησής σας, η μεγαλύτερη ψευδαίσθησή σας είναι ότι νομίζετε πως είστε ξύπνιοι. Πιστεύω ότι στην τωρινή κατάσταση της ύπαρξής σας, η μεγαλύτερη ψευδαίσθησή σας είναι όταν νομίζετε ότι είστε σε εγρήγορση. Αυτό που βλέπω είναι ότι στην τωρινή κατάσταση της συνείδησης σας είστε κοιμισμένοι, και επί του παρόντος ονειρεύεστε, και ό,τι βλέπετε και ακούτε είναι όλα τα μέρη του ονείρου σας.
Ο νυχτερινός ύπνος σας είναι διαφορετικός από τον ύπνο της ημέρας με τη διαφορά ότι τη νύχτα τα όνειρά σας είναι λιγότερο ενεργά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, φαντάζεστε έναν ολόκληρο κόσμο γύρω σας, και παίζεται έναν ενεργό ρόλο σε αυτό το όνειρο. Η προσωπική σας ιστορία λαμβάνει χώρα σε αυτόν τον κόσμο, και η ταύτιση με αυτό τον κόσμο διαμορφώνει την προσωπική σας ταυτότητα.

Στο παρόν, ονειρεύεστε ότι ως ένα μέρος της προσωπικής σας ιστορίας διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ενώ ταυτίζεστε με το ρόλο του πνευματικού αναζητητή, και είστε εξοργισμένοι από αυτό που διαβάζετε.


Η ερώτηση που πιθανώς προκύπτει είναι “ γιατί ισχυρίζεται ότι κοιμάμαι και ονειρεύομαι τώρα;”. Λοιπόν, από την κατάσταση της συνείδησης που αποκαλώ Εγρήγορση, μπορώ να δω ότι είστε κοιμισμένοι, πιστεύετε τον εαυτό σας να είναι ένας χωριστός εαυτός, είστε αιχμάλωτοι των λειτουργιών του μυαλού σας.

Δεν Είστε Παρόντες
Ποια είναι η απόδειξη μου ώστε να πω ότι είστε τώρα κοιμισμένοι και, ως πολίτης μιας ονειροχώρας, ονειρεύεστε ότι είστε ξύπνιοι;

Είναι επειδή δεν είστε παρόντες. Να είστε παρόντες σημαίνει ότι είστε σε πλήρη εγρήγορση, προσεκτικοί, και συνειδητοί στην παρούσα στιγμή. Ότι κι αν κάνετε, το κάνετε πλήρως συνειδητά, επικεντρώνετε όλη την προσοχή σας σε αυτή τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Αισθάνεστε την ευχέρεια να δηλώσετε ότι είστε παρόντες σε κάθε στιγμή της ζωής σας;

Τι σημαίνει να είναι κανείς ξύπνιος; Έχει συμβεί σε όλους μας να βιώσουμε την γοητεία της στιγμής, σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Ένα όμορφο τοπίο, ένα ηλιοβασίλεμα, ένα όμορφο έργο τέχνης, ο ρυθμός της μουσικής που μας μάγεψε. Μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν είμαστε χαμένοι στη σιωπή μιας ειρηνικής στιγμής. Η ταύτιση με τις μορφές και τα σχήματα χαλαρώνει λίγο για ένα μικρό διάστημα, και σ’ αυτό το διάστημα, μπορούμε να βιώσουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση Συνείδησης.

Ζείτε σε Έναν Ξεχωριστό Κόσμο
Το πόσο βαθιά κοιμάστε μπορεί να εξαρτάται από το πόσο ρεαλιστικά θεωρείτε τα όνειρά σας, πόσο ταυτίζεστε με την ταυτότητά σας ενσωματωμένη στην προσωπική ιστορία σας. Όσο πιο λίγο σε εγρήγορση είσαστε, κι όσο βαθύτερα βυθίζεστε στα όνειρά σας, τόσο περισσότερο απομονωμένοι, μοναχικοί και ατομικιστικές θα γίνετε.

Κάθε κοιμώμενος -εσάς συμπεριλαμβανομένου- έχει ένα ξεχωριστό κόσμο, μόνο όσοι υπάρχουν στην κατάσταση της Συνειδητής Επίγνωσης (το πραγματικό Συνειδητό Όνειρο [Lucid Dreaming]) έχουν μία κοινή πραγματικότητα. Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί και ξεχωριστοί κόσμοι δημιουργήθηκαν από το μυαλό, το οποίο δημιουργεί την κατάσταση της χωριστικότητας: το Εγώ, το οποίο εμφανίζεται ως το επίκεντρο της ταύτισής μας με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Έτσι, ο καθένας έχει μια ξεχωριστή ταυτότητα, προσωπική ιστορία, ατομική κοσμοθεωρία και μεθόδους δράσης.


Μερικές φορές ο πόνος και η ταλαιπωρία σας ξυπνάει από τον ύπνο σας, αλλά τότε σπεύδετε να επιστρέψετε σε αυτήν, και να αρχίσετε ένα νέο όνειρο, ένα νέο στόχο στη ζωή, νέα ιδανικά, πάθος, φιλοδοξία που επιβεβαιώνει τη σχέση σας με την ταυτότητά σας, ριζωμένη στην προσωπική σας ιστορία.

Οι Λόγοι του Ύπνου σας
Ο λόγος που κοιμάστε είναι ότι δεν είστε σε εγρήγορση, μόνο ξύπνιοι. Μόνο μία διάσταση της Εγρήγορσης είναι παρούσα σε σας. Παρά το γεγονός ότι είστε σε θέση να εστιάσετε την προσοχή σας στα εσωτερικά συναισθήματά σας και το περιβάλλον σας, στην παρούσα κατάσταση της Συνείδησής σας είστε ακόμα δυναμικά ταυτισμένοι με το μυαλό σας και τις λειτουργίες του.

Ως εκ τούτου, παρασύρεστε στον θυελλώδη ωκεανό των σκέψεων και των συναισθημάτων σας μέρα με τη μέρα, και ο χώρος αναγκαίος για την ανάδυση μιας ενατενιστικής Μαρτυρίας λείπει από εσάς. Ακόμα ταυτίζεστε με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Αυτά δημιουργούν τα όνειρα του Νου, στον οποίο ζείτε ως χωριστός εαυτός, και προσπαθείτε να βρείτε τους τρόπους μιας ασφαλούς πλοήγησης της ζωής σας στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Λαχτάρα για Ελευθερία
Σε αυτή την ξεχωριστή κατάσταση της Συνείδησης, η έλλειψη Εγρήγορσης μπορεί να εμφανιστεί ως μια επιθυμία για ελευθερία. Αυτή η επιθυμία προκύπτει από τον πραγματικό σας εαυτό, καθώς ο νους σας θυμάται την προέλευσή του. Αυτή η αταβιστική μνήμη του αρχαίου παρελθόντος είναι η ήσυχη έλξη που τελικά θα σας μεταφέρει πίσω στην Σιωπή.

Αυτή η βαθιά επιθυμία θα σταματήσει μόνο αν έρθετε σε κατάσταση εγρήγορσης και πάλι, δηλαδή, δεν θα είστε μόνο ξύπνιοι, αλλά και σε εγρήγορση. Στη συνέχεια, η Συνείδηση αφυπνίζεται στην δική της ύπαρξη στην ανθρώπινη μορφή που στο παρόν αποκαλείται ο εαυτός σας.

Μόνο εγκαταλείποντας τον αγώνα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα και με την αναγνώριση της ματαιότητας της επιμονής σε αυτά θα σας φέρει την πραγματική ελευθερία, την ελευθερία της ανεξαρτησίας από τις λειτουργίες του μυαλού.

Η Εγρήγορση, η Αφυπνισμένη Συνείδηση, ο κόσμος της εσωτερικής σιωπής, είναι όλα πέρα από τις λειτουργίες του μυαλού. Εάν επιθυμείτε να φτάσετε πέρα από την ταύτιση με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, εάν αναγνωρίσετε τις λειτουργίες του νου και η ένταση της ταύτισής σας μαζί τους χαλαρώσει, μπορείτε να είστε σε Εγρήγορση και πάλι, στον ήσυχο, καθαρό χώρο της Συνείδησης.

Με τον τρόπο αυτό, η τρίτη διάσταση της Εγρήγορσης, δηλαδή, η ενατενιστική Συνείδηση, εμφανίζεται στη ζωή σας. Αυτή είναι η αρχική κατάσταση της ύπαρξής μας, η καθαρή Συνείδηση, η κατάσταση της μαρτυρίας της Παρουσίας.

Από το βιβλίο >> Frank M. Wanderer: The Flames of Alertness: Discover the Power of Consciousness!
Πηγή: visualmeditation.co

https://www.awakengr.com

Εναλλακτικά

Η συχνότητα της μουσικής επηρεάζει το σώμα και το πνεύμα μας! Πως η μουσική μπορεί να αλλάξει την εσωτερική μας ενέργεια!

«Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος, σκέφτείτε τα σαν ενέργεια, συχνότητα και δονήσεις.» – Νίκολα Τέσλα

«Αυτό που ονομάζουμε ύλη είναι ενέργεια, της οποίας η δόνηση έχει μειωθεί τόσο ώστε να είναι αντιληπτή στις αισθήσεις. Δεν υπάρχει ύλη. «–Albert Einstein

Ο Tesla το είπε, ο Αϊνστάιν συμφώνησε και η επιστήμη το απέδειξε. Είναι γνωστό ότι τα πάντα – συμπεριλαμβανομένου και των δικών μας σωμάτων – αποτελούνται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες. Με βάση αυτά, φαίνεται λογικό να αναρωτιόμαστε, μπορούν οι συχνότητες του ήχου να μας επηρεάσουν;

Οι συχνότητες επηρεάζουν άλλες συχνότητες. Είναι όπως όταν αναμειγνύουμε διάφορα συστατικά μεταξύ τους τροποποιώντας τη συνολική γεύση ενός γεύματος. Το γεγονός ότι οι συχνότητες επηρεάζουν το φυσικό κόσμο έχει αποδειχθεί μέσα από διάφορα πειράματα, όπως αυτά της επιστήμης των Cymatics και της μνήμης του νερού.

Τα Cymatics δείχνουν ότι όταν συχνότητες ήχου μεταφέρονται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο όπως είναι το νερό, ο αέρας και η άμμος, θα αλλάξει άμεσα την δόνηση της ύλης. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται πώς τα σωματίδια προσαρμόζονται στις διαφορετικές συχνότητες.

Η μνήμη του νερού έχει δείξει επίσης πώς οι δικές μας προθέσεις και συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν τον υλικό κόσμο. Αυτό έχει αποδειχθεί από τον Δρ Masaru Emoto, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μελέτες που δείχνουν πως απλές προθέσεις που μεταδίδονται μέσω του ήχου, των συναισθημάτων και των σκέψεων μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που το νερό κρυσταλλώνεται.

Τα σώματά μας συγκρατούν μια ορισμένη συχνότητα δόνησης και πρέπει να υπολογίζουμε επίσης ότι αποτελούνται από 70% νερό. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω πειράματα, είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι η συχνότητα της μουσικής θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τη δική μας δονητική κατάσταση. Κάθε έκφραση μέσω του ήχου, της συγκίνησης ή της σκέψης κατέχει μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία επηρεάζει τα πάντα γύρω της, με τον τρόπο που μια σταγόνα νερού μπορεί να επιδράσει σε μια μεγάλη επιφάνεια νερού και να προκαλέσει κυματισμούς.

Η Συχνότητα της Μουσικής
Έχοντας τα παραπάνω στη σκέψη μας, ας δώσουμε προσοχή στη συχνότητα της μουσικής που ακούμε. Η τονικότητα της μουσικής σε όλο τον κόσμο έχει ρυθμιστεί σταA (Νότα Λα) = 440 Hz , μιας και ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) το καθιέρωσε το 1953. Ωστόσο, εξετάζοντας τη δονητική φύση του σύμπαντος συνεπάγεται ότι ο τόνος αυτός είναι σε δυσαρμονία με το φυσικό συντονισμό της φύσης και μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά και συνείδηση.

Μερικές θεωρίες συνωμοσίας (αν και είναι αναπόδεικτες) αφήνουν να εννοηθεί ότι το ναζιστικό καθεστώς ήταν υπέρ της υιοθέτησης αυτής της τονικότητας για να διαπιστωθεί μέσω μιας μυστικής επιστημονικής έρευνας, ποια περιοχή συχνοτήτων μπορεί να προκαλέσει πιο αποτελεσματικά συναισθήματα φόβου και επιθετικότητας. Είτε ισχύει είτε όχι αυτή η συνωμοσία, υπάρχουν ενδιαφέρουσες μελέτες που επισημαίνουν τα οφέλη της ρύθμισης μουσικής τονικότητας στα Α = 432 Hz αντι των 440 που είναι σήμερα.

Τα Μαθηματικά του Σύμπαντος
Η συχνότητα των 432 Hz λέγεται ότι είναι μαθηματικά συνεπής με τα πρότυπα του σύμπαντος. Υποστηρίζεται ότι η συχνότητα 432 Hz δονείται με τη χρυσή τομή φ (φι) του σύμπαντος και ενοποιεί τις ιδιότητες του φωτός, του χρόνος, του χώρου, της ύλης, της βαρύτητας και του μαγνητισμού με τη βιολογία, το DNA, και τη συνείδηση. Όταν τα άτομα της ύλης του σώματός μας και το DNA αρχίζουν να αντηχούν αρμονικά με το σπειροειδές μοτίβο της φύσης, η αίσθηση της ενότητάς μας με τη φύση αυξάνεται. Ο αριθμός 432 επίσης περιέχεται στην αναλογίες του ήλιου, τηςγης και της σελήνης, καθώς και τη μετάπτωση των ισημεριών, επίσης στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, το Στόουνχεντζ και το Sri Yantra, μεταξύ πολλών άλλων ιερών τόπων.

«Από τις δικές μου παρατηρήσεις, μερικές από τους αρμονικούς απόηχους της συχνότητας Α = 432hz 12T5 φαίνεται να εναρμονίζονται σε φυσικές μορφές, αλλά και στον συντονισμό τωνσολιτονίων. Τα σολιτόνια χρειάζονται ένα συγκεκριμένο εύρος για να σχηματισθούν μέσω της συμπύκνωσης της ενέργειας και να περάσουν από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο. Τα σολιτόνια δεν εντοπίζονται μόνο στη μηχανική του νερού, αλλά και στην εναλλαγή φορτίου στα στοιχεία»-. Brian T. Collins

Συντονισμός του Φάσματος των Χρωμάτων
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι η ρύθμιση της συχνότητας στα A = 432 Hz συσχετίζεται με τα συστήματα χρωματικού φάσματος και τσάκρα, ενώ η Α = 440 Hz δεν το κάνει.

Το ηλιακό φάσμα και το Κοσμικό Πιάνο

«Όλες οι συχνότητες του φάσματος σχετίζονται με οκτάβες, από τις ακτίνες γάμμα μέχρι τις υποαρμονικές. Αυτά τα χρώματα και οι νότες αντιστοιχούν επίσης με τα τσάκρα μας και τα άλλα σημαντικά ενεργειακά κέντρα. Αν θέλουμε να το καταλάβουμε καλύτερα … τα Τσάκρα συνδέονται με τις επτά ακτίνες του ηλιακού φάσματος, έτσι οι μουσικές νότες και οι συχνότητες που χρησιμοποιούμε με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να είναι αντίστοιχες. Η συχνότητα A432 Hz είναι ο τόνος του Κοσμικού Πιάνο ή το Κοσμικό Διαπασών, σε αντίθεση με το σύγχρονο στα A440 Hz. Στην κλίμακα αυτή η C # (Ντο δίεση) αντιστοιχεί στα 136,10 Hz (Om), η οποία είναι η κύρια νότα του σιτάρ (παραδοσιακό μουσικό όργανο) στην παραδοσιακή ινδική μουσική και ο τόνος των ύμνων των θιβετιανών μοναχών, οι οποίοι λένε πως «Προέρχεται από τη φύση.» – Dameon Keller

Προσωπικές Σκέψεις
Προσωπικά έχω απολαύσει πολλά συγκροτήματα, καλλιτέχνες και είδη μουσικής, ακόμη κι αν η μουσική τους είναι ρυθμισμένη στα Α = 440 Hz, όμως, μετά τη σύγκριση τραγουδιών τόσο στα A = 432 Hz όσο και στα Α = 440 Hz μπορώ να πω με σιγουριά αισθάνομαι και ακούω τη διαφορά. Δεν θα έλεγα ότι η εμπειρία μου από τη μουσική στα 440Hz με έχει μετατρέψει σε ένα επιθετικό άτομο, αλλά μπορώ να αντιληφθώ ότι ο κόσμος εκτίθεται σε μουσική που επικεντρώνεται περισσότερο στο μυαλό παρά στην καρδιά – για να μην αναφέρουμε την ακραία υλιστική και εγωιστική φιλοσοφία των στίχων στα περισσότερα δημοφιλή τραγούδια – είναι ένας τέλειος συνδυασμός για να διατηρηθεί μια ασύμφωνη συχνότητα και κατάσταση συνείδησης μέσα στην ανθρωπότητα. Αυτό είναι, φυσικά, απλός η δική μου γνώμη.

«Μουσική με τονικότητα στα C (Ντο) = 128 Hz (Η Ντο προκύπτει απο την κλιμακα με Α = 432hz) θα υποστηρίξει την ανθρωπότητα στο δρόμο της προς την πνευματική ελευθερία. Το εσωτερικό αυτί του ανθρώπου είναι φτιαγμένο για να ακούει την C = 128 Hz «-. Ρούντολφ Στάινερ

Πηγή: share24.gr via thespiritscience.net

https://www.awakengr.com

Εναλλακτικά

Πόνος αντί χαράς ή χαρά αντί πόνου;

Ζήσε με χαρά, με αγάπη, ακόμα και ανάμεσα σε εκείνους που μισούν…

Ζήσε με χαρά, με υγεία, ακόμα και ανάμεσα στους αρρώστους…

Ζήσε με χαρά, με ειρήνη, ακόμα και ανάμεσα στους βασανισμένους….

Ζήσε με χαρά, όπως και εκείνοι που ακτινοβολούν….

Λόγια του φιλοσόφου Osho, που αγγίζουν την καρδιά μας. Σε όλη την ανθρωπότητα, ανά τους αιώνες, φιλόσοφοι, ποιητές, συγγραφείς, μίλησαν για τη χαρά και τον πόνο.

Τι είναι όμως πόνος και τι χαρά;

Πόνος είναι ο ενσωματωμένος μηχανισμός που υπάρχει σε όλα τα έμβια όντα και μας προειδοποιεί ότι κάτι… δεν πάει καλά! Αν δεν το έχουμε αντιληφθεί προηγουμένως, θα έρθει ο πόνος ως σημάδι, ως ένδειξη ότι κάτι χρειάζεται να κάνουμε σε αυτό το σημείο του σώματός μας, δηλαδή να το προσέξουμε, να του δώσουμε σημασία, αξία, φροντίδα. Σκεφτείτε να κόψουμε το δάχτυλό μας ή να κάψει ένα μικρό παιδί το χεράκι του και να μην νιώθει πόνο… Ας αναγνωρίσουμε λοιπόν το αίσθημα του πόνου ως σήμα σωτηρίας του οργανισμού!

Αλλά γιατί και πού πονάς; Βρες την αιτία με τρόπο πρακτικό και εύκολο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Παίρνουμε λοιπόν το σωματικό σύμπτωμα για να αλλάξουμε αυτό το… κάτι που μας κάνει να μη νιώθουμε καλά. Εξάλλου η κάθε ασθένεια είναι μια ευκαιρία για αλλαγή.

Είπαμε ασθένεια; Και τι είναι ασθένεια; Ασθένεια είναι η έλλειψη σθένους, η έλλειψη δύναμης, άρα πόνος.

Και πώς δεν πονάμε; Μέσα από γνώση! Γιατί; Διότι ανακαλύπτουμε τον τρόπο με τον οποίο κυρίως νιώθουμε και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Έτσι, μπορούμε να το διορθώσουμε.

Υπάρχουν 3 επίπεδα πόνου : ο πνευματικός πόνος, ο συναισθηματικός και ο υλικός. Πώς μπορείς να διώξεις τον πόνο από τη ζωή σου; Με χαρά!

Ο πόνος και η χαρά είναι εντελώς αντίθετες ενέργειες. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Όπου υπάρχει το ένα δεν μπορεί να υπάρξει το άλλο.

Τι είναι όμως χαρά; Η ευτυχία που αναβλύζει από μέσα σου! Και ποιος δεν αρρωσταίνει; Αυτός που είναι χαρούμενος. Είδες ποτέ ερωτευμένο να έχει γρίπη; Είδες ποτέ τα παιδιά που κάνουν σκι, ορειβασία, κανό να είναι άρρωστα; Γυρίζουν από τα βουνά γεμάτα υγεία, παρ’ ότι κουράστηκαν. Γιατί; Η ενέργεια της διασκέδασης, της χαράς, της ανεμελιάς, της μη αρνητικής σκέψης, έχει κάνει το θαύμα της.

Οπότε, γιόρτασε! Με κάθε ευκαιρία στην καθημερινότητά σου, δώσε χαρά σε αυτό που έχεις κερδίσει. Πάντα έχουμε ένα λόγο να χαρούμε. Βρες αυτόν το λόγο και μην αφήνεις το θυμό, τη θλίψη, το φόβο, την απογοήτευση, την αδικία να κλέψουν τη χαρά σου.

Εξάλλου, όπως είπε και ο Πλούταρχος, η λέξη ευθυμία είναι προαιωνίως ελληνική και σημαίνει ψυχική γαλήνη.

Εμείς εδώ προωθούμε την ιδέα ενός κόσμου δίχως πόνο, ενός κόσμου όπου επικρατεί η χαρά.

Γράφει η Ελένη Κεραμάρη σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας.

Πηγή:www.sferiki.gr

http://www.eliaslaughteracademy.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή