Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα επιπλέον, σωματικά αντέχουμε όμως το μυαλό μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει, είναι αυτό που ονομάζουμε μπλοκάρισμα. Όταν είμαστε προσκολλημένοι στις λίστες με το τι πρέπει να κάνουμε και τα καθημερινά καθήκοντα, χάνουμε την αίσθηση της ροής της ζωής. Ένα μεγάλο μπλοκάρισμα προκαλεί ο φόβος. Όποτε προκύπτει φόβος διακόπτεται η πορεία μας. Σκέψεις όπως, «δεν μπορώ», ή «δεν υπάρχει αρκετό» ή «δεν υπάρχει τρόπος» μπλοκάρουν τις δημιουργικές μας ιδέες και

 την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.

Στη συνέχεια ο φόβος μας οδηγεί σε μια επανεξέταση των πραγμάτων και αρχίζει το μέλλον να έρχεται γεμάτο με αρνητικά αποτελέσματα. Όλα αυτά τα στοιχεία μας αποσυνδέουν από την φυσική ροή της ζωής.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεφύγετε από το συναισθηματικό μπλοκάρισμα γρήγορα, είναι μέσα από μια τεχνική αναπνοής που χρησιμοποιείται συχνά στην γιόγκα Kundalini και ονομάζεται αναπνοή της φωτιάς.

Η αναπνοή της φωτιάς είναι μια ρυθμική αναπνοή μέσα και έξω από τη μύτη. κάτι όπως η βαθιά εισπνοή. Η αναπνοή προέρχεται από ένα χαλαρά διάφραγμα.

Στην εισπνοή, το διάφραγμα σας επεκτείνεται. Στην εκπνοή, απελευθερώνει καθώς αναπνέετε μέσα και έξω από τη μύτη σας. Μόλις μπει σε ένα ρυθμό, θα επιταχύνετε την αναπνοή μέχρι να γίνει η ανάσα της φωτιάς.

Οι αρχάριοι στην ανάσα της φωτιάς συχνά τονίζουν την εκπνοή. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αρκεί να θυμόμαστε ότι η εισπνοή και η εκπνοή είναι ομοιόμορφα και με τη ίδια ένταση.

Είναι επίσης κοινό για όσους το κάνετε πρώτη φορά να αισθανθείτε δύσπνοια. Αυτό σημαίνει ότι το διάφραγμα σας είναι σφιχτό από το άγχος και την ένταση ή ότι αναπνέετε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Να θυμάστε ότι για την εισπνοή, το διάφραγμα εκτείνεται και στην εκπνοή, συστέλλεται. (Πάντα να είστε σίγουροι ότι το διάφραγμα σας είναι χαλαρό.)

Ασκώντας την αναπνοή της φωτιάς, απελευθερώνετε την ένταση στο διάφραγμα σας και στην πραγματικότητα απελευθερώνετε τον εαυτό σας από πολλά συναισθηματικά μπλοκαρίσματα.

Η αναπνοή της φωτιάς έχει πολλά οφέλη πέρα από τη διάλυση του μπλοκαρίσματος: οξυγονώνει και καθαρίζει το αίμα, διεγείρει τη ροή της ενέργειας στο σώμα σας, διεγείρει την υπόφυση (η οποία σας βοηθά να φέρετε όλους τους άλλους αδένες σε ισορροπία), και ενισχύει τον ηλεκτρομαγνητικό σας τομέα, έτσι ώστε να μαγνητίζετε το μεγαλείο.

Λέγεται ότι με ένα λεπτό αναπνοή της φωτιάς, μπορείτε να επιτύχετε τα ίδια οφέλη που θα καταφέρετε σε μία ώρα κάνοντας την ίδια στάση με μια κανονική αναπνοή.

Κάθε φορά που νιώθετε να μπλοκάρετε από άγχος ή πίεση, εφαρμόστε την αναπνοή της φωτιάς. Είναι επίσης καλό να το κάνετε πριν από μια σημαντική συνάντηση, ένα ερωτικό ραντεβού, ή οπουδήποτε θέλετε να ενισχύσετε την παρουσία και τη δύναμή σας.

randomvibes.gr