"Δεν έχει κέντρο αυτός ο κυκλώνας, ο κυκλώνας ο ίδιος αποτελεί το κέντρο. Έχουμε τη χρόνια συνήθεια να διαιρούμε τα πράγματα στα δυο, έχουμε τη χρόνια συνήθεια του δυϊσμού: ο Θεός κι ο κόσμος, το σώμα κι η ψυχή, το κατώτερο και το ανώτερο, το καλό και το κακό. Η συνήθεια εμμένει. Τώρα πρόκειται για το κέντρο και για τον κυκλώνα.

"Ας επιμείνω σε τούτο: ο κυκλώνας αποτελεί το κέντρο και δεν υπάρχει κανένα άλλο κέντρο του. Μόλις κατανοήσεις αυτό το ενιαίο της ζωής, τότε θα εξαφανιστεί κάθε ένταση, άγχος, αγωνία. Η αγωνία δημιουργείται επειδή πάντα διαιρείς. Μέσω της διαίρεσης διχάζεσαι΄ μέσω της διαίρεσης γίνεσαι σχιζοφρενικός. Νομίζεις τώρα ότι βρίσκεσαι στην περιφέρεια – στον κυκλώνα – κι ότι έχει χαθεί το κέντρο, πρέπει λοιπόν τώρα να βρεις το κέντρο.

"Πρόκειται για την παλιά συνήθεια του δυϊσμού. Το 'κέντρο κι ο κυκλώνας' είναι καινούργια γλώσσα, η συνήθεια όμως είναι πολύ παλιά, το gestalt είναι πολύ παλιό. Όπου και να βρίσκεσαι πάντα, δεν είναι το σωστό, θα έπρεπε να ήσουν κάπου αλλού.

"Η όλη μου έμφαση βρίσκεται στο ότι ό,τι υπάρχει είναι σωστό. Δεν υπάρχει άλλο σωστό. Δεν υπάρχει κάπου που πρέπει να πας. Αυτή είναι η μόνη ζωή που υπάρχει, ο μόνος χορός που υπάρχει. Μόνο τότε μπορείς να είσαι αυθόρμητος, πραγματικά αυθόρμητος."

Osho, Tao: The Pathless Path, Τόμος 2, Ομιλία #6

https://www.osho.com/el/highlights-of-oshos-world/osho-quotes